Γαλλία Βόλτα στο Παρίσι. Μια διαδρομή κατά μήκος του Σηκουάνα.

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη

Καιρό τώρα παρακολουθώ στο φόρουμ τα θέματα που αφορούν το Παρίσι. Πέρα από τις προτάσεις και τα inside-tipsαυτών που έχουν επισκεφθεί πολλές φορές την πόλη ή αυτών που μένουν εκεί, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα μηνύματα αυτών που πηγαίνουν για πρώτη φορά στο Παρίσι και ζητούν απεγνωσμένα πληροφορίες -όπως κάνω και εγώ. Η γοητευτική αυτή πόλη έχει να προσφέρει στον επισκέπτη τόσα πολλά που, τις περισσότερες φορές, είναι δύσκολο να προτείνεις σε κάποιον τι να δει. Δεν έχω σκοπό να απαριθμήσω τα εκατοντάδες μουσεία τα οποία είναι διάσπαρτα στην πόλη -και τα οποία δε γνωρίζω-, ούτε έχω πρόθεση να σας ξεναγήσω σε όλα τα αξιοθέατα του κεντρικού Παρισιού. Άλλωστε, έχουν γραφτεί πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες και μηνύματα στο φόρουμ για αυτό λόγο. Παρακάτω, λοιπόν, θα παραθέσω μια διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος που επισκέπτεται για πρώτη ή πολλοστή φορά το Παρίσι και θέλει να πάρει μια γενική γεύση της πόλης. Δεν είναι μια διαδρομή που θα ακολουθήσει άγνωστα σημεία της πόλης. Ούτε είναι μια διαδρομή που θα σας μυήσει στον παριζιάνικο τρόπο ζωής (δεν έχω ζήσει στην πόλη). Πρόκειται για μια διαδρομή ιδανική για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στην πόλη.

*οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο είναι όλες δικές μου, επεξεργασμένες και μη. Άλλες είναι ολόκληρες και άλλες είναι τετράγωνες (λόγω ινσταγκραμ :p). Μερικές είναι τραβηγμένες φθινόπωρο, ενώ άλλες καλοκαίρι.

Σαφώς στη διαδρομή που θα ακολουθήσετε δεν είναι δυνατόν να επισκεφθείτε σε μία μέρα όλα αυτά που περιγράφω, οπότε αρκεστείτε στη βόλτα ή επιλέξτε τα μέρη που θα την συνδυάστε

1) Hôtel de Ville
Ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στην πόλη είναι το Δημαρχείο. Το Hôtel de Ville είναι ένα επιβλητικό κτήριο αναγεννησιακού/ νέο-αναγεννησιακού στυλ και φιλοξενεί κατά καιρούς ποικίλες εκδηλώσεις και εκθέσεις είτε εντός των κτηρίων του είτε στην μπροστινή πλατεία. Στην πρόσοψη του κτηρίου θα δείτε το γνωστό μότο των Γάλλων Liberté, Égalité, Fraternité, καθώς και πολλά αγάλματα γνωστών προσωπικοτήτων Υπάρχει η δυνατότητα να το επισκεφθεί κανείς επιλέγοντας την ομαδική ξενάγηση που γίνεται μια φορά τη βδομάδα.

P9230059_Snapseed.jpg


2) Île de la Cité: Notre Dame de Paris, Sainte-Chapelle, Conciergerie, Pont Neuf, Place Saint-Michel
Στη συνέχεια, διασχίστε την pont d’ Arcole και την rue d’ Arcole. Είστε πλέον στο Île de la Cité. Κατά μήκος της οδού θα βρείτε πολλά καφέ/μπιστρό αμφιβόλου ποιότητας και τουριστικά μαγαζιά με αναμνηστικά.

Στο τέλος θα βρεθείτε μπροστά στην Παναγία των Παρισίων ή αλλιώς Notre Dame de Paris. Δε θα πω πολλά. Γνωρίζεται περί τίνος πρόκειται. Ο -γοτθικού στυλ- ναός ολοκληρώθηκε το 1344, καταστράφηκε όμως κατά την γαλλική επανάσταση. Σημαντικό ρόλο για την αναστήλωση του ναού έπαιξε ο Βίκτωρ Ουγκώ και το διήγημά του Παναγία των Παρισίων (ναι με την Εσμεράλδα).

P92300800.jpg



2013-03-10_1362953332.jpg




Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εσωτερικό του για τα βιτρό, καθώς και τους πύργους για να θαυμάσετε τις υδρορροές και την θέα. Καλή γυμναστική παρεμπιπτόντως. Το μέρος μπροστά από τον ναό είναι το σημείο απ’ όπου μετριούνται όλες οι αποστάσεις στη πόλη και την χώρα και γι’ αυτό το ονομάζουν σημείο μηδέν.

2012-10-18_1350591243.jpg



P9271013.JPG


Διασχίστε την πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό και στρίψτε δεξιά και μετά αριστερά. Θα βρεθείτε σε λίγο μπροστά στο δικαστικό μέγαρο.
P92301050.jpg
Είναι τα πολιτικά δικαστήρια της πόλης. Όχι δεν ήρθατε εδώ για να δείτε τα δικαστήρια. Εδώ βρίσκεται η ομορφότερη ίσως εκκλησία της πόλης, το Άγιο Παρεκκλήσιο - Sainte-Chapelle. Θαυμάστε τα εντυπωσιακά βιτρό και τη ροζέτα και στη συνέχεια εξέλθετε για να πάτε προς την conciergerie, την άλλοτε φυλακή, όπου μάλιστα κρατείτο η Μαρία Αντουανέτα. Βγαίνοντας, στη γωνία του κτηρίου θα δείτε και ένα πολύ όμορφο ρολόι. Για να επισκεφθείτε και τα δύο νομίζω μπορείτε να βγάλετε ενιαίο εισιτήριο.

P92301260.jpg



P9230164.JPG



P9230186.JPG



Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς την γέφυρα και την πλατεία Saint-Michel. Θα δείτε εκεί το περίφημο συντριβάνι με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και τον διάβολο. Η πλατεία αυτή είναι τόπος συνάντησης και είναι πάντα πολυσύχναστη. Από εδώ ξεκινά και η λεωφόρος Σεν Μισέλ.

2012-09-23 13.34.58-1.jpg



2012-09-23 13.37.46-1.jpg


Έπειτα, μπορείτε να περάσετε πάλι απέναντι στο ιλ ντε λα σιτέ, να κατέβετε στις αποβάθρες και να περπατήσετε μέχρι την Pont Neuf. H Πον Νεφ (η νέα γέφυρα) είναι η παλαιότερη που σώζεται στο Παρίσι. Αν παρατηρήσετε καλά τη γέφυρα θα δείτε κάτι μορφές. Τι είναι αυτές οι μορφές θα μου πείτε. Ο βασιλιάς Ανρί ο 4ος, γνωστός γλετζές, σε ένα από τα πολλά πάρτι του είχε ξεμείνει από ιδέες τι δώρο να προσφέρει στους προσκεκλημένους. Μετά από πολύ σκέψη , λοιπόν, έβαλε καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν τα πορτρέτα των καλεσμένων. Δεν του έφτανε όμως αυτό. Έβαλε να σχεδιάσουν τα πρόσωπά τους πάνω στη γέφυρα. Έτσι, σήμερα εμείς βλέπουμε πάνω στη γέφυρα τους μεθυσμένους καλεσμένους του Ανρί.

2012-09-23 14.45.45-2.jpg



P9230239.JPG


Ανεβείτε στη γέφυρα. Υπάρχει ένα έφιππος ανδριάντας του Ανρί του 4ου. Στη μία πλευρά ανάμεσα στα κτήρρια βρίσκεται η place dauphine και από την άλλη στην άκρη είναι μια πράσινη γωνία που μπορεί να χαλαρώσει κανείς. Από εκίνο το σημείο ξεκινούν και κάτι καραβάκια, τα vedettes du pont neuf.

P7140761.JPG



P7140763.JPG


3) Institut de France, Pont des Arts.
Από εκεί περάστε στην αριστερή όχθη. Και ακολουθήστε το δρόμο προς τα δυτικά. Στο αριστερό σας χέρι θα συναντήσετε το μουσείο νομισμάτων απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε και όλα τα συλλεκτικά νομίσματα της πόλης (αλλιώς μπορείτε να τα αγοράσετε από μουσεία ή άλλα σημεία, αλλά όλα μαζί). Λίγο πιο κάτω είναι το Institut de France όπου στεγάζεται και η ακαδημία. Ασχολείται με τη γαλλική γλώσσα, τις επιστήμες και με άλλα ζητήματα τύπου ‘είναι καλή η μπαταρία του iPad?’. Στρίψτε δεξιά στην Pont des Arts.

P7140771.JPG



P7140774.JPG



Στην γέφυρα αυτή, όπως φανερώνει και το όνομά της, θα δείτε διάφορους καλλιτέχνες, όπως ζωγράφους και μουσικούς. Το πιο γνωστό χαρακτηριστικό της γέφυρας είναι τα λουκέτα. Τα λουκέτα που κλειδώνουν οι ερωτευμένοι στα κιγκλιδώματα της γέφυρας πετώντας το κλειδί στο ποτάμι. Η τρέλα άρχισε από αυτή τη γέφυρα και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την πόλη. Μάλιστα, τα λουκέτα είναι τόσα πολλά που προκαλούν φθορές στη γέφυρα, ενώ τα κλειδιά στον ποταμό ρυπαίνουν σημαντικά το νερό. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, η δημαρχεία αντικατέστησε πιλοτικά τα σιδερένια κιγκλιδώματα με διάφανα πλεξιγκλάς σε μια προσπάθεια να βρει λύση. Πολλά είπα όμως…. Η γέφυρα είναι ιδανική για να χαλαρώσετε λίγο και να αγναντέψετε τον Σηκουάνα. Έπειτα, πηγαίνετε ευθεία προς το Λούβρο.

P7140785.JPG



P7140784.JPG


4) Louvre
Θα βρεθείτε μέσα σε μια αυλή, το cour carrée du Louvre. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να διακρίνετε εύκολα τους διάφορους αρχιτεκτονικούς τύπους στους οποίους είναι χτισμένο το κτήριο. Θα δείτε από τη μία την κλασική πρόσοψη και από την άλλη την αναγεννησιακή. Στην πλατεία αυτή γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και η εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

P7140788.JPG



P7140789.JPG


Προχωρήστε προς το πέρασμα. Θα βρεθείτε στη μεγάλη αυλή/ courNapoleon. Αυτό που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι σίγουρα το μέγεθος του μουσείου αλλά και η πυραμίδα, η οποία αποτελεί και την κύρια είσοδο του μουσείου από to 1989.

2012-10-14_1350245755.jpg
2012-10-24_1351108879.jpg



P7140796.JPG


 
Last edited:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.032
Πολυ καλη η ιδεα σου :)...πιστευω,να υπαρχουν και αλλοι να προτεινουν αντιστοιχες διαδρομες σε αλλες πολεις.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Μήπως ξεχνάς αρκετά σημεία περιξ του Σηκουάνα; Ένα μεταλλικό πύργο, ας πούμε;

EDIT: Τώρα είδα το "δεν τελειώνει εδώ".
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Αυτές είναι συγκυρίες :)
Σε 4 μέρες πετάω μόνος για Παρίσι, όπου σκοπεύω να περάσω ένα 3ήμερο με πολύωρες βόλτες. Οπότε το θέμα αυτό λογικά θα αποδειχτεί υπερχρήσιμο
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
Πολυ καλη η ιδεα σου :)...πιστευω,να υπαρχουν και αλλοι να προτεινουν αντιστοιχες διαδρομες σε αλλες πολεις.
Ελπίζω να βοηθάει :) Αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να δεις και αυτο http://www.travelstories.gr/community/threads/mονμάρτη.49991/#post-547698. Είναι κάτι που είχα φτιάξει για την περιοχή της Μονμάρτης.
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
5)Carousel, Κήποι Κεραμεικού

Διασχίστε την πλατεία και κατευθυνθείτε προς τους κήπους του Κεραμικού. Στο δρόμο σας θα συναντήσετε και έναν πράσινο χώρο ο οποίος δεν είναι προσβάσιμος. Εκεί βρίσκεται η ανάποδη πυραμίδα. Η ανάποδη πυραμίδα είναι ορατή μόνο από το υπόγειο εμπορικό κέντρο του carrousel. Προχωρώντας προς τους κήπους θα δείτε την μικρή αψίδα του θριάμβου του καρουζέλ, την arc de triomphe du Carrousel η οποία χτίστηκε από τον Ναπολέοντα το 1809. Από εδώ αρχίζει και ο νοητός άξονας που ενώνει τις τρεις αψίδες (γεωμετρία): του καρουζέλ, του θριάμβου και τη μεγάλη αψίδα της ντεφάνς.
P7140825.JPG

2013-07-15 13.53.08.jpg

Συνεχίστε στους κήπους του Κεραμικού. Στην περιοχή που βρίσκονται σήμερα οι κήποι ηταν κάποτε εγκατεστημένα εργοστάσια που έφτιαχναν πλακάκια. Τα γνωστά μαύρα πλακάκια / κεραμίδια που βλέπουμε στις στέγες των σπιτιών στην πόλη. Η Αικατερίνη των Μεδίκων που είχε μετακομίσει στο παλάτι του Λούβρου, αποφάσισε ότι ήθελε τον δικό της χώρο λίγα μέτρα πιο μακριά. Με διαταγή της, λοιπόν, χτίστηκε το παλάτι του Κεραμικού (καταστράφηκε κατά την παρισινή κομμούνα) και οι κήποι. Το τελικό ωστόσο σχέδιο στους κήπους έδωσε ο γνωστός André Le Nôtre –κρατήστε το όνομα γιατί όλο και κάπου θα το συναντήσετε στη Γαλλία. Τα σαββατοκύριακα οι κήποι αυτοί -όπως και όλα τα πάρκα στην πόλη- γεμίζουν από κατοίκους της πόλης. Στο κέντρο υπάρχει μια στρογγυλή λιμνούλα. Στους κήπους μπορείτε να χαλαρώσετε σε ένα παγκάκι ή στις χαρακτηριστικές μεταλλικές καρέκλες, φάτε ένα παγωτό, μια κρέπα και συνεχίστε προς την πλατεία Κονκόρ.
P9230314.JPG


Καθώς διασχίζετε τους κήπους, έχετε στα υπόψιν ότι στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα βρίσκεται το μουσείο-αριστούργημα των γάλλων. Μιλώ για το μουσείο d’Orsay, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε όσο βρίσκεστε στην πόλη –δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Το κτήριο του μουσείου ήταν κάποτε σταθμός τρένων. Τη σημερινή του μορφή πήρε τη δεκαετία του ’80. Το εσωτερικό του είναι άκρως εντυπωσιακό ωστόσο φωτογραφία δεν έχω να σας δείξω γιατί γενικά απαγορεύεται να βγάλεις. Το μουσείο αυτό φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, μια εκπληκτική συλλογή ιμπρεσιονιστών/ μετα-ιμπρεσιονιστών ζωγράφων: Μονέ, Μανέ, Ρενουάρ, Ντεγκά, Σεζάν, Βαν-Γκογκ κ.ά. Δείτε τον περίφημο πίνακα του Ρενουάρ balauMoulindelagalette, τις Παπαρούνες του Μονέ (υπάρχουν άπειροι πίνακές του στο μουσείο), τη μητέρα του James Abbott McNeill Whistler (την έχετε δει σε ταινία του MrBean), το Δωμάτιο του Βαν-Γκογκ στην Αρλ, το Μάθημα χορού του Ντεγκά και πολλούς άλλους θαυμάσιους πίνακες. Τα απογεύματα συνήθως μπροστά από το μουσείο λαμβάνουν χώρα διάφορα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.
2012-09-30_1349017516.jpg


Στους κήπους του κεραμικού θα βρείτε και άλλα δύο μουσεία: το μουσείο jeudepaumeκαι το μουσείο del’ orangerie (του πορτοκαλεώνα). Στο πρώτο θα βρείτε μοντέρνα τέχνη (δεν έχω πάει), ενώ στο δεύτερο μπορείτε να θαυμάσετε τα περίφημα νούφαρα του Μονέ, τα οποία παρατηρώντας τα σίγουρα θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει επίσης Πικάσο. Μοντιλιάνι, Σίσλευ, Ματίζ κ.ά. Προτείνω ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο μουσείο.

6) Place de la Concorde

Έχοντας περπατήσει κατά μήκος των κήπων θα φτάσετε στην placedelaconcorde. Hλαμπερή αυτή πλατεία ονομαζόταν κάποτε “πλατεία Λουδοβίκου 15ου” και μετά την εκθρόνισή του “πλατεία της επανάστασης”. Σήμερα, τίποτε δε μαρτυρεί ότι στην πλατεία αυτή γίνονταν εκτελέσεις κατά διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Εδώ αποκεφαλίστηκαν με γκιλοτίνα (παίρνει το όνομα από τον Joseph-Ignace Guillotin, του ανθρώπου που πρότεινε τον αποκεφαλισμό ως ανώδυνο τρόπο εκτέλεσης – δεν είναι ο εφευρέτης της μηχανής αυτή) ο Λουδοβίκος 16ος, η Μ. Αντουανέτα. Στο Κέντρο της πλατείας είναι τοποθετημένος ένας οβελίσκος. Πάνω του, περιγράφεται με εικόνες ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκε από την Αίγυπτο. Η χρυσή κορυφή κορυφή (χαλκός και χρυσός 23,5 καρατίων) σχεδιάστηκε και προστέθηκε μόλις το 1998 με τη βοήθεια του Yves Saint Laurent. Τον οβελίσκο πλαισιώνουν τα δύο συντριβάνια και αγάλματα.
P9230318.JPG
2012-09-23 17.26.41.jpg
Από το σημείο αυτό αρχίζει η Avenue des Champs-Élysées – Σσσα ζΕλυζέ η οποία καταλήγει στη αψίδα του θριάμβου και το ετουάλ. Στο δεξί σας χέρι βρίσκεται το ξενοδοχείο Crillon, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, ενώ στο βάθος διακρίνεται η εκκλησία της Μαρίας Μαγδαληνής. (η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβηγμένη δίπλα από την εκκλησία, προφανώς)
2012-10-09_1349808238.jpg
Στα αριστερά σας, στην αριστερή όχθη είναι η γαλλική εθνοσυνέλευση.

7) Grand & Petit Palais, Pont Alexandre III

Ακολουθείστε το πάρκο που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα.
2012-11-07_1352321178.jpg
Περπατήστε κατά μήκος του ποταμού και σε λίγο θα βρεθείτε στην Pont Alexandre III, το Grand και το Petit Palais. Tον γυάλινο θόλο του γκραν παλέ θα τον δείτε από πολλά σημεία της πόλης καθώς είναι τεράστιος. Χτίστηκε για τις ανάγκες της παγκόσμιας έκθεσης του 1900 και σήμερα φιλοξενεί προσωρινές εκθέσεις. Το 1944, κατά την απελευθέρωση του Παρισιού από τους Γερμανούς, ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα μέρος της οροφής να καταρρεύσει.* Την μία φορά που προσπάθησα να μπω δεν τα κατάφερα. Είχε μια έκθεση διαμαντιών και η πρόσβαση ήταν περιορισμένη.
εδώ είναι το γκραν παλέ και η γέφυρα κονκόρ από μακριά
2014-01-14_1389731994.jpg


*Σε αυτό το σημείο, αν ενδιαφέρεστε, διαβάστε την σχετική με την γερμανική κατοχή ιστορία της πόλης. Η πανέμορφη αυτή πόλη κόντεψε να καταστραφεί ολόκληρη. Ο Χίτλερ είχε διατάξει το 1944 τον γερμανό διοικητή της πόλης Dietrich von Choltitz να κάψει ολόκληρο το Παρίσι. Ο Choltitz, όμως, σε μια ύστατη συνειδητοποίηση του τι πήγαινε να κάνει., φαίνεται να μην υπάκουσε στη διαταγή. Πηγές αναφέρουν ότι ο Χίτλερ εξαγριωμένος τηλεφώνησε στον φον Κόλτιτζ και τον ρώτησε “Brennt Paris?” – “Καίγεται το Παρίσι?”. Έτσι η πόλη σώθηκε και σήμερα απολαμβάνουμε την κομψή αρχιτεκτονική της.

Όσον αφορά τη γέφυρα Pont Alexandre III, η εικόνα μιλά από μόνη της: είναι ίσως η πιο όμορφη γέφυρα του Παρισιού. Τα χρυσαφένια γλυπτά/αγάλματα που υπάρχουν πάνω στις τέσσερις κολόνες, σε συνδυασμό με τα φανάρια σε στυλ αρ νουβό, προσδίδουν στη γέφυρα ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια. Τραβήξτε τις αναγκαίες φωτογραφίες και μετά κατευθυνθείτε στην αριστερή όχθη.
2013-09-28_1380404102.jpg


2014-09-17_1410980707.jpg

2013-10-04_1380917066.jpg

σημείωση: από την αποβάθρα του γκραν παλέ ξεκινούν τα bateauxmouches. Τα καραβάκια αυτά είναι ιδανικά για την κρουαζιέρα σας στον Σηκουάνα


Αύριο θα ανεβάσω και την υπόλοιπη διαδρομή μαζί με το χάρτη.

P9230389.JPG
 
Last edited by a moderator:

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
Αυτές είναι συγκυρίες :)
Σε 4 μέρες πετάω μόνος για Παρίσι, όπου σκοπεύω να περάσω ένα 3ήμερο με πολύωρες βόλτες. Οπότε το θέμα αυτό λογικά θα αποδειχτεί υπερχρήσιμο
το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσεις ωραία
αύριο λογικά θ ανεβάσω και το τέλος μαζί με το χάρτη
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
8) Les Invalides
Είστε πλέον μπροστά από το μέγαρο των απομάχων, γνωστό στα γαλλικά ως hôtel des Invalides. Toμεγάλο αυτό κτήριο χτίστηκε για να στεγάσει τραυματισμένους στρατιώτες του Λουδοβίκου του 14ου, ενώ σήμερα φιλοξενεί το πολεμικό μουσείο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ο χρυσός τρούλος κάτω από τον οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ναπολέοντα. Λέγεται ότι όταν ο Χίτλερ επισκέφθηκε τον τάφο του Ναπολέοντα τον Απρίλιο του 1940 δήλωσε ότι “αυτή ήταν η σπουδαιότερη στιγμή της ζωής” του. Τρομάρα του.

2013-05-28_1369771895.jpg



9)Musée du quai Branly
Συνεχίστε κατά μήκος της δεξιάς όχθης. Προσπεράστε την pont de l’alma. Σε λίγο θα δείτε την pasarelle debilly, την χαρακτηριστική αυτή πεζογέφυρα. Στα δεξιά σας βρίσκεται το palaisdeTokyo, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται μοντέρνα εκθέματα. Υπάρχει και εστιατόριο εντός του κτηρίου. Στα αριστερά σας είναι το musée du quai Branly (είναι στην αποβάθρα Branly). Η πρόσοψή του είναι γεμάτη φυτά. Στο μουσείο υπάρχουν αντικείμενα από περιοχές της Αφρικής, της Ασίας, της Ωκεανίας και της Αμερικής.

Λίγο περπάτημα ακόμα και έχετε φτάσει στον Πύργο του Άιφελ.

10)Tour Eiffel, Champs de Mars
Μολονότι βλέπετε τον πύργο από πολλά σημεία της πόλης, μόνο όταν πλησιάσετε κοντά καταλαβαίνετε το πραγματικό του μέγεθος. Ο πύργος χτίστηκε για τις ανάγκες της παγκόσμιας έκθεσης του 1889 και ήταν προορισμένος να αποσυναρμολογηθεί μετά από 20 χρόνια. Για καλή μας τύχη, όμως, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Έτσι σήμερα με ύψος 324 παραμένει η ψηλότερη κατασκευή στη Γαλλία, ενώ ο τρίτος όροφος του πύργου αποτελεί το ψηλότερο παρατηρητήριο στην Ευρώπη. Κάθε μέρα, από το σούρουπο μέχρι αργά το βράδυ, τα πέντε πρώτα λεπτά κάθε ώρας ο πύργος σπινθηροβολεί προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Περισσότερα για τον πύργο εδώ http://www.travelstories.gr/community/threads/Πύργος-του-Άιφελ-la-tour-eiffel.49968/


2012-10-07_1349637339.jpg


2013-05-21_1369145390.jpg



P9230430.JPG



2012-10-20_1350759118.jpg



P9281144.JPG



2013-12-30_1388436799.jpg



Στο βάθος των champs de Marsθα δείτε το κτήριο της στρατιωτικής σχολής, ενώ από πίσω ξεχωρίζει ο πύργος του μονπαρνάς.
Θα δείτε πολλούς να κάθονται ή να ξαπλώνουν στο γρασίδι. Μη διστάσετε και εσείς.

P9281104.JPG




2012-11-08_1352406613.jpg



11)Trocadéro
Περάστε την pontd’ Iena και πηγαίνετε προς το συντριβάνι του Trocadéro. Είναι το καλύτερο σημείο για να θαυμάσετε τον πύργο. Πάρτε ένα ,μπουκάλι κρασί, κάτι να φάτε και απολαύστε τη θέα. Τι καλύτερο; Θα προσέξετε ότι 4 λεπτά πριν η ώρα πάει ακριβώς ανοίγουν διαδοχικά τα κανόνια νερού. Όταν η ώρα πάει ακριβώς, το υπόλοιπο συντριβάνι κλεινει και αρχίζει το φλας στον πύργο. Στο επάνω μέρος του τροκαντερό θα δείτε το palais de chaillot. Εκεί υπάρχουν διάφορα μουσεία αλλά και ένα εκ των ενυδρείων του Παρισιού.

P9230452.JPG



P9230453.JPG



P9230454.JPG



2012-10-23_1351018974.jpg



P9230483.JPG



2012-10-13_1350158410.jpg



Αυτή ήταν η διαδρομή που είχα να προτείνω. Ελπίζω να βοηθήσει κάποιους που πάνε πρώτη φορά στην πόλη και θέλουν να οργανώσουν τη μέρα τους. Η διαδρομή αυτή θα σας δώσει μια γενική εικόνα από την πόλη και είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε την εξερεύνησή της.

Αν έχετε φτάσει ως το τέλος της διαδρομής, τότε έχετε περπατήσει το λιγότερο 7,11 χιλιόμετρα. Η διαδρομή αυτή τις αναγκαίες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό, οπότε υπολογίστε ότι θα σας πάει αρκετή ώρα. Μία ακόμη καλή λύση είναι και το ποδήλατο, Σε όλη την πόλη υπάρχουν στάσεις με δημοτικά ποδήλατα (διαβάστε στο διαδίκτυο πώς λειτουργούν). Εάν είστε από αυτούς που κουράζονται εύκολα προτιμείστε το.

Η διαδρομή στο χάρτη:
2014-09-30 12.11.30_Snap.jpg


Για οποιαδήποτε απορία έχετε και μπορώ να βοηθήσω, θα χαρώ να σας απαντήσω

**θα ανεβάσω και αναλυτικό χάρτη με όλα τα σημεία
 

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Συγχαρητήρια για την αφήγηση. :clap: Οτι πρέπει για μένα που τα Χριστούγεννα πάω στην πόλη του φωτός....
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.740
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom