Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.428
Likes
7.805
Καλησπέρα, έχω βρει για Κάιρο από 173 με επιστροφή για τέλη Μαρτίου.Η απορία μου είναι αν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι αυτό χωρίς πρακτορείο, τι θα προλάβουμε και αν συμφέρει εν τέλει..Θα ήθελα να πάω και την κρουαζιέρα και Σινά.Είναι 7 γεμάτα βράδια...:rolleyes-80:

Σε 7 μερες δε νομιζω οτι τα προλαβαινεις ολα... κρουαζιερα και Καιρο ναι (και στο Καιρο οχι να τα δεις και ολα ενδελεχως), το Σινα δε χωραει...
 

Elias G

Member
Μηνύματα
38
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Ελα ντε
Ονειρεμένο Ταξίδι
με το Μαράκι
Δεν έχω εμπειρία από Αφρική γενικά, απ'ότι διαβάζω υπάρχουν κάποια θεματάκια ασφάλειας κλπ, είναι και η γλώσσα..απλά επειδή βρήκα την προσφορά έλεγα μήπως την πάρω...μου αρέσει να ταξιδεύω με αμάξι ανεξάρτητα αλλά αφού αυτό δεν είναι εφικτό στην Αίγυπτο μάλλον θα πάω προς πρακτορείο μεριά αφού και οικονομικά στο σύνολο μάλλον δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά..(και μάλλον για 10ήμερη με κόβω).Αν ήταν μόνο Κάιρο, Αλεξάνδρεια εννοείται θα πήγαινα μόνος..τα άλλα είναι που με δυσκολεύουν (Σαρμ ελ σειχ δεν με ενδιαφέρει)
 

dimitr

Member
Μηνύματα
81
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Δεν χωράνε σε 7 μέρες όλα. Το Σινά πρέπει να το βγάλεις . Πρέπει να υπολογίσεις και την επιστροφή σου απο Λούξορ η Ασσουάν αν πάς την κρουαζίερα στον Νείλο 4 μέρες .
 

cromhania

Member
Μηνύματα
101
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Πρέπει να υπολογίσεις και την επιστροφή σου απο Λούξορ η Ασσουάν αν πάς την κρουαζίερα στον Νείλο 4 μέρες .
Ναι κιαλα αεροπορικα εκει....
 

nebtios

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Χαιρετώ τη παρέα σας !!
Με λένε Χρήστο και θέλω τη βοήθεια σας.
Σκεφτόμαστε να κανουμε ενα ταξίδι (το οποίο παντα το ήθελα) στην Αίγυπτο , εγω και η γυναίκα.
Μήνας , θα είναι Ιούνιος (2015) μιας και τοτε μπορώ να πάρω άδεια.
Δεν θα μιλήσω για αεροπορικά και ξενοδοχείο , αυτα ειναι τα εύκολα.
Τωρα εκει που κολλάω.
Μιας και λεμε για τοσες μερες λέω να παμε 8-10 μερες Κάιρο - Αλεξάνδρεια και μετα να κάνουμε τη κρουαζιέρα Ασουάν.
Δεν μπορώ να βρώ πληροφορίες όμως για το τελευταίο.
Απο όσο διάβασα μένουμε μεσα στο καράβι. Αρα ξενοδοχείο θα κλείσουμε μονο για Κάιρο - Αλεξάνδρεια όσες μερες κάτσουμε.Μετα θα μείνουμε μεσα στο πλοίο ε ??
Καποια σελίδα που να δίνει πληροφορίες για τη κρουαζιέρα αυτη ? Τιμές - ποσες μέρες ειναι - το κλείνουμε μεσω ιντερνετ??
Τελος εννοείται πως θα αξίζει να παμε σε όλα αλλα καλύτερα λέτε ειναι να πάμε Κάιρο - Αλεξάνδρεια ?
και να πάμε άλλη φορα η κρουαζιέρα ???



Τέλος , το διαβατήριο πρεπει να ειναι σε ισχύ 6 μήνες πρίν ???
Ευχαριστώ πολύ !!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.428
Likes
7.805
H κρουαζιερα είναι must.
Για να παρεις μια ιδεα:
Οι κρουαζιέρες είναι συνηθως 3ημερες-5ημερες και η διαδρομή είναι Λουξορ-Ασσουαν ή αντιστροφα.
Εμεις περσι επιβιβαστηκαμε στο Λουξορ και αποβιβαστηκαμε στο Ασσουαν. Στο Λουξορ φτασαμε με εσωτερικη πτηση από Κάιρο, καναμε μια διανυκτερευση σε ξενοδοχειο και την άλλη μερα μετα το πρωινο πηγαμε στο ποταμοπλοιο, καναμε check in και ξεκινήσαμε τις ξεναγήσεις. Την πρωτη μερα το ποταμοπλοιο ηταν δεμενο στο Λουξορ και γυριζαμε μονο για τα γευματα και υπνο. Από την επομενη ξεκινησε η πλευση με στασεις στα αξιοθέατα και για διανυκτερευση εδενε σε καποιο λιμανι. Εντελει αποβιβαστηκαμε στο Ασσουαν και (αφου καναμε και μια ημερησια εκδρομη στο Αμπου Σιμπελ το οποιο πραγματικα αξιζει) παλι με εσωτερικη πτηση επιστρεψαμε Καιρο. Δυστυχως, αν και θελαμε να παμε και Αλεξανδρεια δεν τα καταφέραμε γιατι πεσαμε σε ταραχες.
Εχω γραψει σχετικη ιστορια που ισως σε βοηθησει.
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
8-10 μερες στο καιρο σαν πολλες μου φαινονται εμενα.Κατσε 4 μερες καιρο κανε μια μονοημερη(αντε κανε μια διαν.)αλεξανδρεια 4 μερες στο ποταμοπλοιο και πηγαινε και αλλες 3-4 μερες χουργκαντα η σαρμ ελ σειχ.Παντως θα περασεις πολυ ωραια και θα φας ομως και πολυ ζεστη.Eγω παντως θα ελεγα να πας με group
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
15 μέρες στην Αίγυπτο το κόβω για τρελλή υπερβολή ειδικά αν σκοπεύεις να μείνεις και 8 μέρες στο Κάιρο, το οποίο δεν είναι απλά τρελλή υπερβολή αλλά τρέλλα γενικά...

Για τις κρουαζιέρες τώρα έχω μια γενική ένσταση και παρακαλώ να βοηθήσουν αυτοί που τις έχουν κάνει... το να είμαι 3-4 μέρες μαντρωμένος σε ένα Αιγυπτιακό κρουαζιερόπλοιο μαζί με δεκάδες άλλους τουρίστες, να τρώω από μπουφέ συγκεκριμένο φαγητό και να πηγαίνω κοπάδι σε συγκεκριμένες εκδρομές τις συγκεκριμένες ώρες μαζί με χιλιάδες άλλους κατσαπλιάδες δεν πέφτει λίγο έως πολύ βαρύ? ρωτάω καλόπιστα μια που δεν έχω κάνει τέτοια κρουαζιέρα και σαν ιδέα μου προκαλεί φρίκη... θα ήθελα να ακούσω γνώμες... πιστεύω ακράδαντα ότι μια κρουαζιέρα στο Νείλο είναι εμπειρία αλλά όχι με αυτό τον τρόπο... υπάρχουν καταπληκτικά μικρά πλοιάρια με τα οποία απολαμβάνεις πραγματικά το τοπίο και τα αξιοθέατα μακριά από όλους και όλα...

http://www.travelhippo.gr/dahabiya-νείλος/
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Eγω το εκανα 4 μερες την κρουαζιερα και ειμασταν περιπου στα 30ατομα(μπορει να λεω και πολλα) σε ολο το καραβι και το group το δικο μας 6 ατομα.Γενικα οπου πηγαμε δεν ειχε τον τρελο κοσμο οποτε ειμασταν καλα.Ειναι πολυ ωραια σαν εμπειρια και αξιζει να το κανει καποιος(το αν υπαρχει και αλλος τροπος να το κανεις δεν το ξερω)σιγουρα αν ηταν γεματο το κρουαζιεροπλοιο θα ηταν χαλια η κατασταση.Για το φαγητο μπορω να πω πως ηταν παρα πολυ καλο και στο λεω εγω που εχω μεγαλο θεμα και δεν τρωω τα παντα.
 

nebtios

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Καλα δεν το έκλεισα απο τώρα.
Αλλα προτιμώ οπου πάω να ξεφεύγω. Πχ φέτος πήγα Ροδο 10 μέρες.
15 ισως ειναι υπερβολή αλλα 10-12 ειναι καλα πιστεύω.
Απο όσο διάβασα ειδα μεν οτι καλα και όμορφα ειναι η κρουαζιέρα (αρκει να εχεις το Τακη για οδηγό) , αλλα θα χάσουμε αρκετό χρονο πηγαινε - ελα + χρήμα.
Ετσι οπως τα υπολόγισα μας βγαίνει 1000 ευρώ και οι δύο εισητήρια πανε ελα + διαμονή σε αρκετά καλό χοτέλ.
Με κόβω για 5-6 Κάιρο και 5-6 Αλεξάνδρεια κάπου εκεί.

Το μονο ειναι οτι πρεπει να βγάλω διαβατήριο σύντομα.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.703
Likes
11.142
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Με κόβω για 5-6 Κάιρο και 5-6 Αλεξάνδρεια κάπου εκεί.
5 μέρες στο Κάιρο είναι πολλές μεν, αλλά με τις εκδρομές στα γύρω αξιοθέατα κάτι πάει κι έρχεται. Αλλά αν μείνετε 5-6 μέρες στην Αλεξάνδρεια δεν υπάρχει περίπτωση να μην πλήξετε! Μου φαίνονται πάρα πολλές! 2, άντε 3 μέρες είναι νομίζω υπεραρκετές. Δες κάποια από τις εναλλακτικές που προτάθηκαν παραπάνω αν θες να μείνεις Αίγυπτο όσο λες. Εγώ είχα πάει με το πανεπιστήμιο και είχαμε κάνει και εκδρομή στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Παρότι δεν το έχω καθόλου με θρησκεία η συγκεκριμένη εκδρομή ήταν εμπειρία!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom