Ρωσία Ρωσία, ψυχρή και όμορφη

vivyen

Member
Μηνύματα
96
Likes
51
Βρήκα normal τιμές. Απ' ότι κατάλαβα είναι ακριβή αν θες να φας σε εστιατόρια, να επισκεφτείς συναυλίες, στα ξενοδοχεία της κτλ. Πράγματα που θεωρούνται δεδομένα απο αρκετούς και καλά κάνουν. Εμένα που ταξιδεύω με μικρό κόστος δεν με δυσκόλεψε να βρω εναλλακτικές. Δηλαδή, την περίμενα σε φάση Σκανδιναβίας απ' ότι είχα ακούσει αλλά δεν ήταν έτσι.
Σωστός.:) Στη Μόσχα υπάρχουν εναλλακτικές, αρκεί να ξέρεις, να έχεις κάνει προετοιμασία. Ενώ στη Σκανδιναβία- όχι.
 

Alobar

Member
Μηνύματα
41
Likes
155
Ενότητα 6-Τελευταία.

Τελευταία μέρα στην Μόσχα και στην Ρωσία γενικότερα και προσπαθούμε να αποφασίσουμε τι να πρωτοδούμε. Ο χρόνος είναι λίγος μιας και κατά τις 7 το απογευμα θα πάρουμε τον μακρύ δρόμο της επιστροφής. Η πρώτη στάση στο Κρεμλινό μας επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη, το Kρεμλίνο είναι κλειστό σήμερα. Ένας Ρώσος μας λέει ότι την πρώτη Πέμπτη του μήνα το Kρεμλίνο παραμένει κλειστό. Tα ρώσικα μου σίγουρα με προδίδουν καθώς βρισκόμαστε στην δεύτερη βδομάδα του Νοέμβρη. .Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στον καθεδρικό Saint basil cathedral καθώς και στην church of our savior on spilled blood, και οι δύο εντυπωσιακές εκκλησίες. Το Moscow house of photography και αυτό κλειστό σήμερα.. Είμαστε που είμαστε δυο ημέρες στην Μόσχα είμαστε και άτυχοι..

Μετά από παράκληση των κοριτσιών της παρέας καταλήγουμε στο ZUM, το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό της Μόσχας. Το συγκεκριμένο στοχεύει στους περισσότερο πλούσιους Ρώσους με απίστευτα ψηλές τιμές, τιμές που ξεπερνούν τις ανάλογες στην Ιταλία όπως μας ενημερώνουν οι Ιταλίδες φίλες μας.

Η Μόσχα δεν μου άρεσε τόσο όσο η Αγία Πετρούπολη. Μου έβγαλε κάτι ψυχρό, ίσως το γεγονός ότι είναι τεράστια, αλλά και το πρόβλημα της κίνησης δυσκολεύουν την κατάσταση.

Η ώρα να φύγουμε πλησιάζει, το ταξίδι για άλλη μια φορά θα είναι μεγάλο γύρω στις 17 ώρες μαζί με τις κλασικές περιπέτειες στα σύνορα. Αυτή τη φορά θα περάσουμε στην Ευρωπαική Ένωση από την Λετονία και όχι από την Εσθονία..


Κάποιες πληροφορίες

1. Όπως είχαμε ακούσει οι ντόπιοι δεν μιλάνε Αγγλικά, με κάποιες εξαιρέσεις κυρίως σε μικρές ηλικίες. Αν όμως ξοδέψεις κάποιες μέρες να μάθεις το κυριλικό αλφάβητο και τους αριθμούς, θα καταφέρεις να επιβιώσεις σχεδόν σε οποιαδήποτε περίσταση.

2. Η Ρωσία δεν φαίνεται τόσο επικίνδυνη όσο ακούγεται η τουλάχιστον οι δύο συγκεκριμένες πόλεις.

3. Η Μόσχα ίσως είναι ακριβή πόλη, αλλά μπορείς εύκολα να βρεις φτηνό φαί. Αν οι διακοπές σου συνεπάγονται απαραίτητα εστιατόρια, hotel, τότε είναι όντως ακριβή.

4. Μην πάρετε borsch από φτηνά fast food εστιατόρια. Η υπέροχη πατζαρόσουπα αξίζει κάτι καλύτερο.

5. Παρομοίως για τα pancakes με χαβιάρι.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.160
Μηνύματα
882.471
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom