Τουρκία Σάμος-Τουρκία help

miranta

Member
Μηνύματα
319
Likes
58
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Γούστα είναι αυτά. Επειδή μου αρέσει και το πράσινο και η ιστορία, νομίζω ότι θα μου αρέσει το νησί. Τώρα για τον κόσμο αυτό θα είναι κάτι να ανακαλύψω. Miranta το πλάνο που δίνεις ακούγεται πολύ καλό, άλλωστε μια και μένει ο φίλος μου εκεί, μπορώ να ξαναπάω όσες φορές θέλω. Η Σμύρνη αξίζει σαν πόλη για να πας; Ο δρόμος είναι OK;
Με λεοφωρείο τουριστικό τον έχω κάνει το δρόμο 2 φορές δεν θυμάμαι κάποιο πρόβλημα παει καιρος τώρα αλλά κοντά είναι 1.30 ώρα νομίζω Εμένα προσωπικά η Σμύρνη δεν με ενθουσίασε Εχω ακούσει όμως πως τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει αλλάξει προς το καλύτερο Σίγουρα μιας και θα πας απέναντι αξίζει να την επισκεφτείς Δεν νομίζω πάντως οτι εχει καμμια σχέση με την ομορφιά της Κωσταντινούπολης !!!
Αν σου αρεσει το πράσινο θα σου αρέσει το νησί μου Αντε περιμένω να μου πεις πως πέρασες οταν επιστρέψεις :lol:
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Και γω νομίζω ότι η Σάμος δεν συγκρίνεται με τα απέναντι παράλια. Έχει πολλές ομορφιές και χρειάζεται μέρες για να τη γυρίσεις.
Αυτό που πραγματικά αξίζει από απέναντι είναι η βόλτα στην Έφεσο, προσπάθησε όμως να αποφύγεις τα γκρουπς με τις υποχρεωτικές επισκέψεις σε show δερμάτινων ρούχων γιατί περιορίζεται ο χρόνος που μπορείς να μείνεις στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο. Όσο για το Κουσάντασι ή το παζάρι του, δεν έχω καλές εντυπώσεις αλλά αυτά βέβαια είναι θέμα γούστου.
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
γεια σας,
Τουρκια εχω παει μονο προσ Κωσταντινουπολη μερια. Αλλα εχς παει Σαμο αρκετες φορες, πραγματικα παιζει να ναι το χειροτερο νησι πο εχς επισκεφτει! Δε μου αρεσε καθολου...νταξει εχει πρασινο αλλα παραλιες δε λεει ..και κοσμο δεν εχει τιποτα ιδιαιτερο..
οταν λεει κοσμο "ιδιαιτερο" τι ακριβως να εννοει??
να εννοει πολυ κοσμο, μαζα, πληθωρα, συνωστισμος...
να εννοει κοσμο "ωραιο", "ψωνισμενο" "κοσμο σαν αυτο της Μυκονου που παει εκει ως επι το πλειστον για το θεαθηναι"???

ειναι θλιβερο να ακους τοσο ασχημα λογια για ενα τοσο ωραιο νησι, μαλλον παιζει να μην ησουν κ στην καταλληλη φαση ωστε να το εκτιμησεις..
anyway, γουστα ειναι αυτα..!!

παρεπιμπτοντως οτι πληροφοριες για παραλια Τουρκιας, θα μου φανουν χρησιμες φετος.. εχω αρχισει να συγκεντρωνω οσα ηδη εχουν γραφτει

κανα ξενοδοχειο για Σμυρνη γνωριζει κανεις? κεντρικο...
εχει ταξιδεψει κανεις με την pegasus ??
ευχαριστω! :)
 

dolly

Member
Μηνύματα
23
Likes
2
Λοιπον, γουστα ειναι αυτα ..δε μπορω να πω οτι μου αρεσε..αφου δε μου αρεσε κθολου και το λεει ατομο που δε του αρεσε τυπος μυκονο και θεαθηναι..Δεν ητανε η φαση που πηγα γιατι ειχα παει αρκετεσ φορεσ και χειμωνα και καλοκαιρι αλλα δε μ αρεσε..οσο για το ΄΄ιδιατερο '' κοσμο παει οτι δεν ειχε πολυ νεολαια ουτε πολυ κοσμο για την αληθεια και ακομα και τ αμαγαζακια για τη βραδυνη βολτα μου φανηκαν κ αυτα περιρισμενα..εχω παει σε αρκετα μπορω να πω ελληνκα νησια που αλλα ειχανε τρομερη ζωη αλλα οχι και τοσο πολυ αλλα η ανταμοιβη τους ητανε οι παραλιες του. Εκτος απο το βαθυ που το βρηκα συμπαθητικο τα υπολοιπα δε μ αρεσαν . Μπορω να πω οτι η Σαμος εχει πολυ πρασινο, ατελειωτο ειναι ωραιο αυτο αλλα για μενα δεν ειναι αρκετο ωστε να εντυπωσιαστω...και παλι τι να σας πω..γουστα ειναι αυτα..Πχ υπαρχουν αλλα νησια που τα θεωρω μαγευτικα στο αιγαιο
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
μετα την επισκεψη μου σε Σμυρνη και Κουσαντασι και το περασμα μετα στην Σαμο, εχω να πω τα εξης:

η πτηση με την pegasus μια χαρα και το εισιτηριο απλη μεταβαση προς Σμυρνη 85 ευρω!

δεν καταλαβα ποτε εφτασα, ισως επειδη ειμαι συνηθισμενη σε μεγαλυτερης διαρκειας πτησης, δεν καταλαβα τιποτα! οταν εφτασα εκει, δεν ειχε πολυ κοσμο και επειδη δεν περιμενα να υπηρχε συνεννοηση μαζι τους στα αγγλικα, πηρα το λεωφορειο 202 που πηγαινε στο κεντρο, ρωτησα τον οδηγο, ετυχε να πετυχω και εναν επιβατη εκει που ηξερε γερμανικα, κατεβηκα σε ενα σημειο που μου υπεδειξαν και μετα απο εκει με τα ποδια!

το ξενοδοχειο που μειναμε στην Σμυρνη, πολυ καλο και μονο 55 ευρω το δικλινο την βραδια, σε πολυ καλη κεντρικη τοποθεσια και καθαρο! το μοναδικο μειον ηταν οτι το νερο του νιπτηρα στο μπανιο δεν ετρεχε πολυ και οτι στην ρεσεψιον δυσκολευοντουσαν λιγακι με τα αγγλικα, ηξεραν ομως γερμανικα! κατα τ' αλλα ηταν αρκετα εξυπηρετικοι!
Booking.com: Susuzlu Atlantis Hotel, Izmir, Turkey. Book your hotel now!

προσωπικα η Σμυρνη δεν μου αρεσε και δεν νομιζω να ξανα παω! καλη περιπτωση ειναι ομως αν θες να πας Κων/πολη, να παει κανεις μεσω Σμυρνης γιατι ειναι πιο φτηνα τα εισιτηρια και μετα παιρνεις ενα λεωφορειο απο Σμυρνη για Κων/πολη. νομιζω ειναι ενας εξυπνος τροπος για οποιον δεν βιαζεται να μεταβει στη πολη με αυτο τον τροπο, προκειμενου να αποφυγει ενα ακριβο εισιτηριο για την Πολη!

για Σμυρνη εχω να προτεινω τα εξης, μερη που μου εδειξε μια φιλη Τουρκαλα που μενει εκει :
να πατε μια φορα στο εστιατορειο "Asansor" in "Goztepe" neighbourhood.
Asansor | Eat in Izmir - Best Restaurant Guide, Eat in Izmir - Best Restaurant Guide, Izmir Food, Izmir Restaurants, Turkish Food, Turkish Restaurants

επισης στην περιοχη "Alsancak", περπατησαμε στον δρομο "Kıbrıs Şehitleri Road" και μετα στο εστιατορειο "Aksak Lounge".
μετα στο μπαρ "1888" στην περιοχη Alsancak. ειναι ωραια εκει το βραδυ για ενα ποτο!

το ξενοδοχειο στο Κουσαντασι ηταν απλα αθλιο, και εμεις το κλεισαμε τελευταια στιγμη και δεν ειχαμε χρονο να το ψαξουμε περισσοτερο! για αυτο και ηταν πληρης αποτυχια! Booking.com: Club Prestige Hotel, Kusadasi (Aydin), Turkey. Book your hotel now!
δεν μας εδωσαν δικλινο δωματιο, εδωσαν ενα με δυο μονα κρεβατια ενω η κρατηση ηταν για διπλο κρεβατι, το δωματιο ηταν χαλια και βρωμαγε. ειχε μια τρυπα στον τοιχο την οποια προσπαθησαν να καλυψουν με ενα κομματι ξυλο.. τραγικο..
ευτυχως ηταν ευγενικο το παιδι στην ρεσεψιον και μας αλλαξαν δωματιο οταν τους το ζητησαμε, και μας εβαλαν σε ενα λιγακι καλυτερο που ειχε και ιδιωτικο μπαλκονι!
η πισινα του μικρη και βρωμικη και γενικα το ξενοδοχειο μακρυα απο το κεντρο! πολυ λαθος επιλογη! υπηρχαν βεβαια ντολμους που περναγανε συχνα, αλλα για οποιον του αρεσει να μενει κεντρο εκει που ειναι το παζαρι, αυτο το χοτελ δεν ενδεικνυται!

αρχικα ηθελα να κλεισω σε αυτο Booking.com: Liman Hotel, Kusadasi , Turkey - 65 Guest reviews. Book your hotel now! αλλα δυστυχως δεν υπηρχαν διαθεσιμα δωματια, οπως ειπα τελευταια στιγμη το ψαξαμε!


ΠΡΟΣΟΧΗ : αν μενετε καπου μακρυα στο κεντρο και παρετε εισιτηριο με το καραβακι για να περασετε στην Σαμο, ζητηστε να ερθουν απο το ξενοδοχειο σας το πρωι να σας μεταφερουν στο λιμανι. απο οτι ειδα το πρωι μετα απο το δικο μας ξενοδοχειο περασαν και απο μερικα αλλα, και μαζευαν τον κοσμο που ειχε ενημερωσει!
το εισιτηριο μονο για μια μεταβαση προς Σαμο κοστιζει 30 ευρωπουλα + 10 ευρωπουλα ακομα εκπληξη - εξτρα τιμη στο λιμανι για τους φορους λεει!!

ΕΠΙΣΗΣ, πολυ σημαντικο! το μεαντερ τραβελ Ferry to Samos from Kusadasi, Ephesus Tours, Biblical Tours, Istanbul Tours, Athens Tours ειναι το πρακτορειο που κανει την μεταβαση Κουσαντασι - Σαμος αλλα το εισιτηριο εμεις το βγαλαμε απο ενα αλλο πρακτορειο απο το οποιο ετυχε να περναμε απεξω.
δεν ειναι δλδ απαραιτητο να ψαξει κανεις για το συγκεκριμενο πρακτορειο..

ΠΡΟΣΟΧΗ : τωρα για το πρακτορειο αυτο εχω πολλα μαζεμενα...
πριν φυγω για Τουρκια τους ειχα ρωτησει για το ποσο θα μου κοστιζε η εκδρομη για Εφεσο και Σιριντσε! κανω αντιγραφη την απαντηση τους εδω
και τα συμπερασματα δικα σας :

Dear ......,

We would pleased to inform you about the Ephesus + Sirince village tour.
>
> Pick up:09:00am.from Kusadasi port
> Drop off:15:30pm. to Kusadasi port
>
> INCLUDES
> -Touring with Greek speaking guide
> -Entrance fees to all Arch Sites/Museums (ephesus - teras houses )
> .Private a/c luxury motor-coach for entire transfers
>
> EXCLUDE
> .LUNCH
> .TIPPING OF THE GUIDE & DRIVER
> .DRINKS DURING MEALS
>
> Price: 275 euro for two persons


275 ευρω για 2 ατομα για να παω στην Εφεσο και στην Σιριντσε ?? να πηδηχτω απο το παραθυρο τωρα ??? για κοροιδα ψαχνουν?? ε οχι να μας πιασουν και κοροιδα οι Τουρκοι.. φυσικα η απαντηση που πηραν ηταν : λυπαμαι αλλα δεν μπορω να δεχτω την προσφορα σας, η τιμη ειναι υπερβολικη!!!

με αυτα με αυτα, ρωτησα το ξενοδοχειο που μεναμε το οποιο κανονιζε καθημερινη ολοιδια εκδρομη και με 30 ευρωπουλα παρακαλω το ατομο..
ασε που μπορει κανεις να το κανει μονος του αμα εχει ορεξη για λιγο περιπετειουλα και διαθεση...
η διαδικασια ειναι η εξης: πας στον κεντρικο σταθμο που ειναι ολα τα ντολμους. περνεις το ντολμους που παει Εφεσσο και σταματα στον δρομο για την Εφεσσο, θα σου πουνε αυτοι που να κατεβεις και απο εκει περπατας 15 μετρα ή παιρνεις ταξι! και ετσι φτανεις Εφεσο! μετα για να πας στην Σιριντσε, πρεπει να περασεις απο την πολη Selcuk! και απο εκει παιρνεις το ντολμους για Σιριντσε που ειναι 20 λεπτα! στην επιστροφη τα ιδια! γυρνας απο Σιριντσε μεσω Selcuk.
απλα τα πραγματα, και ο αλλος ζηταγε 275 ευρω για αυτο και TIP!!!!:bleh::bleh::bleh:
 

nikos75

New Member
Μηνύματα
1
Likes
57
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, Νέα Ζηλανδία
γεια σας,
Τουρκια εχω παει μονο προσ Κωσταντινουπολη μερια. Αλλα εχς παει Σαμο αρκετες φορες, πραγματικα παιζει να ναι το χειροτερο νησι πο εχς επισκεφτει! Δε μου αρεσε καθολου...νταξει εχει πρασινο αλλα παραλιες δε λεει ..και κοσμο δεν εχει τιποτα ιδιαιτερο..
Η Σάμος παίζει να είναι το χειρότερο νησί!!!!! μα είναι δυνατόν να το λέει κάποιος που έχει πάει εκεί?? εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω... είναι ένα νησί μοναδικής ομορφιάς, μαγευτικό, και για όσους(ελάχιστους) λένε το αντίθετο δεν έχετε παρά να διαβάσετε όλους τους ξένους και εγχώριους ταξιδιωτικούς οδηγούς που την θεωρούν ως ένα από τα ομορφότερα νησιά μας...τώρα για όσους έχουν αμφιβολίες μπορούν να δούν το άλμπουμ που έχω εδώ...αν οι εικόνες που απεικονίζουν οι φωτογραφίες είναι του χειρότερου νησιού τι να πει κανείς...
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.439
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom