Οι Ανθρωποι. Συνηθειες, συμπεριφορες, τροπος ζωης Γαλλων και μεταναστων. Παριζιανοι και ξερη μπαγκετ

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Δεν εχω μαθει να ξεχωριζω τους ανθρωπους αναλογα με την αισθητικη εικονα που εκπεμπει. Οποιον βλεπω να κοιμαται εκτος σπιτιου τον θεωρω αστεγο.
Μα αυτό προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις κι εσύ λες τα δικά σου... δεν πρόκειται για αισθητική εικόνα, πρόκειται για συνειδητό τρόπο ζωής... μάθε λοιπόν να ξεχωρίζεις...

Στη σούμα τώρα... αν η ακροδεξιά στη Γαλλία κάνει τον διαχωρισμό που σου ανέφερα καλά κάνει... είπαμε άλλο clochard και άλλο ανέστιος μετανάστης... προφανώς όμως η κυρά Μαρίν άλλα λέει κι εσύ άλλα καταλαβαίνεις και γράφεις...

Στην Ελλάδα τώρα clochards με την Γαλλική έννοια του όρου δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν είναι απειροελάχιστοι... ναι, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα έχει πολλαπλασιαστεί, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πλησιάζει καν αυτόν που πλασάρουν οι ηλίθιοι δημοσιογράφοι για να εντυπωσιάσουν ή οι ακροδεξιοί για να πανικοβάλλουν τον κόσμο...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.973
Likes
12.021
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Do you speak Touriste?

Το υπουργειο τουρισμου της Γαλλιας συνειδητοποιωντας την αγενεια των Παριζιανων ξεκινησε το καλοκαιρι μια μεγαλη καμπανια που απευθυνεται κυριως στους επαγγελματιες που ασχολουνται με τον τουρισμο αλλα και στον απλο κοσμο. Do you speak Touriste? (κατα το Do you speak english?) ρωταει το φυλλαδιο που διανεμηθηκε και περιεχει μαθηματα καλης συμπεριφορας, χαιρετισμους σε 8 γλωσσες (αγγλικα, γερμανικα, ιταλικα, ισπανικα, κινεζικα, γιαπωνεζικα, ολλανδικα και πορτογαλικα), τι αρεσει και τι προτιμουν 11 λαοι (αγγλοι, αμερικανοι, γερμανοι, βραζιλιανοι, βελγοι, ολλανδοι, κινεζοι, ιαπωνες, ιταλοι, ισπανοι και γαλλοι) και αλλες πληροφοριες για τα αξιοθεατα και τις γωνιες της πολης.

Ολα αυτα σε μια προσπαθεια να αποκτησουν οι τουριστες μια καλυτερη εικονα για τους Γαλλους που κατατασσονται στην κορυφη της λιστας των πιο αγενων λαων παγκοσμιως.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.973
Likes
12.021
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Οπως γνωριζεις οι Γαλλοι λατρευουν το φαγητο. Μια απο τις πιο αγαπημενες τους συνηθειες λοιπον ειναι να τρωνε (φοβερη πληροφορια, κατι σας ειπα)... Παρεα με φιλους στο σπιτι εννοω. Ειναι συνηθες η βραδινη σαββατιατικη εξοδος να ειναι δειπνο στο σπιτι καποιου φιλου. Ενω μαζι με φιλους και συγγενεις τρωνε τις γιορτες στα σπιτια τους. Οχι ομως σε γενεθλια οπου εκει συνηθιζεται ο εορταζων να κλεινει τραπεζι σε καποιο εστιατοριο και να καλει τους φιλους για δειπνο εκει. Βεβαια τον μποναμα τον μοιραζονται οι φιλοι στο τελος αφου ο εορταζων δεν πληρωνει δεκαρα τσακιστη (οπως στα δικα μας bachelor).

Ας υποθεσουμε λοιπον πως σε καλεσαν για φαγητο σε καποιο γαλλικο σπιτι. Τι θα κανεις; Ξερεις; Εχεις διαβασει το Savoir Vivre του Ζαμπουνη ή εχεις μαυρα μεσανυχτα;

Βημα 1ο

Θα ντυθεις καλα. Δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις black tie ή τουαλετα αλλα δεν θα πας και σαν το λετσο. Φαντασου Κυριακη πρωι στην εκκλησια style στα προ Χριστοδουλου χρονια (Αργοτερα χαλασαν τα πραγματα, μας πηγαινε αυτος και πηγαιναμε κι εμεις οπως να 'ναι). Οχι βρε, δεν λεω να ντυθεις 80s' με το μαλλι στα υψη κοκκαλο απ' τη λακ και τη βατα στον ωμο. Την επισημοτητα εννοω. Ουφ τελοσπαντων βαλε ο,τι θες.

Βημα 2ο

Θα πας να αγορασεις ενα δωρο για τους οικοδεσποτες. Η πιο σιγουρη λυση εδω ειναι λουλουδια ή ενα κουτι σοκολατακια. Στα λουλουδια προσεξε λιγο. Δεν θα παρεις γαρυφαλλα που ειναι ενδειξη μισους, ουτε χρυσανθεμα που τα ΄χουν για κηδειες και νεκροταφεια, ουτε τριανταφυλλα (εχει και καποια αλλα που δεν πρεπει). Διαλεξε κατι αλλο, τοσα εχει, μην σπερνεις τον πανικο. Σοκολατακια δεν θα παρεις απο το σουπερμαρκετ. Αυτα δεν ειναι σοκολατακια. Θα πας σε ενα απο τα γνωστα ζαχαροπλαστεια και θα παρεις ενα πακετακι. Ας ειναι και το μικρο. Φροντισε μονο να μην ειναι λιγοτερο απο τον αριθμο οσων θα παραβρεθουν στο δειπνο.

Απαγορευεται δια ροπαλου να πας για δωρο φαγητο ή σπιτικο γλυκο ή κρασι. Τα πρωτα δειχνουν πως οι οικοδεσποτες δεν ξερουν να μαγειρευουν και το δευτερο πως δεν εμπιστευεσαι το γουστο τους στο κρασι. Αν θελεις να τους πας ποτο μπορεις να παρεις ενα ακριβο ουισκι (πχ. cardou, chivas) ή καποιο σπανιο ποτο που δεν κυκλοφορει στη Γαλλια και ξερεις οτι τους αρεσει. Δεν εννοω τσιπουρο απ' το χωριο σου, ελεος. Εμφιαλωμενο πρεπει να ειναι και να δειχνει ακριβο.

Βημα 3ο

Αφου χτυπησεις την πορτα τους και σου ανοιξουν θα προσφερεις το δωρο στην οικοδεσποινα θα την φιλησεις (αν εισαι γυναικα θα φιλησεις και τον οικοδεσποτη) και θα κανεις ενα κομπλιμεντο: "Τι ομορφη που εισαι σημερα!" ή "Αδυνατησες βλεπω". Λαθος, λαθος, λαθος. Δηλαδη ηταν παχια και ασχημη πριν. Δεν ειναι αναγκη να πεις κατι που θα "θαβει" το παρελθον. Μπορεις να πεις απλα: "Μα τι ομορφη που εισαι!" ή "Ποσο ωραιο σωμα!". Καλα προσεχε γιατι ο συζυγος κοιτα κι ετοιμος εισαι να το φας το μπουκετο (οι γυναικες δεν κινδυνευετε απο τον συζυγο αλλα ετσι κι αλλιως δεν ειναι αναγκη να κανετε κοπλιμεντο γιατι ο,τι και να της πειτε δεν θα σας πιστεψει).

Στη συνεχεια δωσε το πανωφορι σου και καθησε ανετα στο σαλονι με την υπολοιπη παρεα. Δεν βλεπεις κανεναν; Ε, πως να δεις αφου εχεις φτασει πρωτος;

Βημα 4ο

Σιγα σιγα θα ερθουν και αλλοι κι ενω θα καθεσαι γυρω απο το τραπεζακι με τα ποτα και τα ξυροκαρπια θα αναρωτιεσαι γιατι δεν πινει κανεις. Μην διανοηθεις να βαλεις μονος σου ποτο να πιεις. Αν το κανεις θα σε περασουν για αλκοολικο. Οι οικοδεσποτες θα σερβιρουν ποτο οταν ερθει και ο τελευταιος καλεσμενος. Εκτος κι αν για καποιο λογο γνωριζουν πως θα ερθει πολυ αργα οποτε θα προσφερουν ποτο οταν φτασει ο τελευταιος απο τους υπολοιπους.

Αν εσενα τωρα εχει στεγνωσει το λαρυγγι σου και σε φαγουριζει ζητησε λιγο νερο.

Βημα 5ο

Αφου φτασει κι ο τελευταιος λοιπον. Η οικοδεσποινα θα αρχισει να βαζει τα φαγητα στο ηδη στρωμενο τραπεζι και θα καλεσει απαντες να πλησιασουν. Μην τρεξεις να προλαβεις θεση. Ολα ειναι μελετημενα και συνηθως θα σου πει εκεινη που να καθισεις. μην γουρλωνεις τα ματια με ολα αυτα τα πιατα, τα ποτηρια και τα πηρουνια που βλεπεις στο τραπεζι.

Θα αρχισετε με το πρωτο πιατο που οι Γαλλοι το λενε entree (αντρε). Αυτο συνηθως στα σπιτια ειναι διαφορες σαλατες και ορεκτικα απο τα οποια θα παιρνεις και θα βαζεις με ενα κουταλακι ή μια τσιμπηδα στο πιατο σου. Το μικρο, οχι το μεγαλο (αυτο ασ' το απο κατω καλα ειναι εκει). Ευκολο δεν ειναι; Το ΄χεις ξανακανει.

Ε μη, οχι ακομα. Πρεπει πρωτα να καθισουν οι οικοδεσποτες, να μας γεμισουν το ποτηρι με κρασι κι αφου κανετε ολοι A la votre (α λα βοτρ) τοτε θα παρεις την πετσετουλα σου θα την απλωσεις στα ποδια σου και σιγα σιγα θα αρχισεις να τρως. Οχι σαν ληγουρης. Και δεν μιλας με φαγητο στο στομα.

Σημαντικο να θυμασαι για το υπολοιπο της βραδιας πως δεν γεμιζεις ποτε το ποτηρι μονος σου αλλα περιμενεις απο τους οικοδεσποτες να το κανουν. Εκτος κι αν καθεσαι μακρυα και σου περασουν το μπουκαλι για να βαλεις στον εαυτο σου και στους παρα διπλα σου.

Επιισης επειδη θα εχεις αρχισει να συζητας με τον κοσμο να ξερεις πως πρεπει να μη μιλας δυνατα και απαγορευονται συζητησεις σχετικες με χρηματα (αν δεν τα τηρησεις αυτα μαλλον δεν θα σε ξανακαλεσουν). Μεγα σφαλμα ειναι να ρωτησεις τον αλλον τι δουλεια κανει. Θεωρειται μια εμμεση ερωτηση για τα προσωπικα του εισοδηματα και ειναι απο τις πιο αγενεις ερωτησεις που μπορουν να γινουν.
Αντιθετα οι Γαλλοι αγαπουν συζητησεις για την πολιτικη και την οικονομια της χωρας, τα σπορ, τη μουσικη και τον πολιτισμο. Αγαπημενο τους θεμα βεβαια η μαγειρικη-ζαχαροπλαστικη.

Βημα 60

Καποια στιγμη οι οικοδεσποτες θα ρωτησουν αν μπορουν να περασουν στο κυριως πιατο . Χεστηκαν για την απαντηση που θα δωσεις αυτη θα το φερουν ετσι κι αλλιως. Στο μεταξυ για σας τους υπολοιπους ειναι ενα διαλλειμα οπου μπορειτε να σηκωθειτε απο το τραπεζι, να βγειτε εξω για τσιγαρο, να πατε τουαλετα ή απλα να καθισειτε στον κανεπε περιμενοντας να ερθει το κυριως πιατο.

Το plat principale (πλα πρανσιπαλ) ή σκετο plat συνηθως προσφερεται σε ατομικα πιατα. Στο πιατο δηλαδη που ηταν κατω απο το πιατακι που ετρωγες το entree σου. Τωρα γιατι ολα αυτα τα πιατα τα εχουν αδεια στην τραπεζαρια αρχικα και μετα το πρωτο τα μαζευουν για να τα πανε στην κουζινα να τα γεμισουν με το κυριως (καμια φορα μονο με τις γαρνιτουρες αφου το κυριως ερχεται σε μεγαλη πιατελα στο κεντρο του τραπεζιου) και να τα ξαναεπιστρψουν ειναι ενα μυστηριο που δεν εχω καταφερει να το εξιχνιασω.

Οταν λοιπον σερβιριστουν το κυριως πιατο ολοι και ξανακαθισουν οι οικοδεσποτες, τοτε και μονο τοτε, μπορεις να αρχισεις να τρως. Αν το φαγητο σου φαινεται στεγνο (ζουμια και λεμονια δεν παιζουν) φροντισε να το φτιαξεις λιγο με καποιες σως που θα βρεις στο τραπεζι και που ισως εχουν ετοιμασει οι οικοδεσποτες. Επισης θα υπαρχουν αλατι και πιπερι και πιθανον μουσταρδα και κετσαπ. Προσεχε με τη μουσταρδα γιατι το πιο βεβαιο ειναι να ειναι dijon που καιει υπερβολικα (μισο κουταλι του γλυκου ειναι υπεραρκετη για ενα ολοκληρο πιατο). Τωρα αν θες κατι αλλο πρεπει να το ζητησεις αν και δεν ειναι και πολυ ευγενικο.

Τρως τα παντα (περα απο το ψωμι) αφου πρωτα τα κοψεις σε μικρα κομματια χρησιμοποιωντας μαχαιροπηρουνο . Ακομη και τα μακαρονια πρεπει να τα κοψεις.
Και φυσικα δεν βουτας το ψωμι οπως εμαθες στο χωριο σου. Αν και δυσκολα θα εχει κατι που θα μπορουσες να το βουτηξεις.

Εν τω μεταξυ αν το κυριως απαιτει διαφορετικο κρασι απο το πρωτο τοτε οι οικοδεσποτες θα εχουν φροντισει μπροστα στο πιατο σου να υπαρχει αλλο ενα ποτηρι κρασιου οπου θα στο γεμισουν με το καινουριο κρασι.

Τωρα εσυ που νομιζες πως το αλλο κωλονατο θα ειναι για το νερο, επεσες εξω. Για το νερο ειναι το μικρο ποτηρακι (ενταξει σε αρκετα σπιτια μπορεις να δεις και νορμαλ ποτηρια νερου) που εχεις διπλα. Αν εχεις κορακιασει κανε υπομονη το νερο θα βγει προς το τελος του κυριως πιατου. Ειπαμε να μην τρως γρηγορα αλλα οχι και παρα πολυ αργα και σε περιμενουν ολοι να περασετε στο επομενο.

Δεν ειναι ντροπη να φας ολο το φαγητο και να μην αφησεις τιποτα στο πιατο. Αντιθετα δειχνει πως σου αρεσε και θα ικανοποιησει ιδιαιτερα αυτον που το μαγειρεψε.

Καποια στιγμη προς το τελος θα εμφανιστει το νερο. Μην κανεις θα διψασμενος. Θα ερθει και η σειρα σου και θα γεμισουν το ποτηρι σου. Μην το απλωνεις οπου να 'ναι ομως. Γιατι θα ερθουν δυο ειδη. Ενα κανονικο (eau ou eau minerale) κι ενα ανθρακουχο (eau petilliante ou eau gazeuse) . Διαλεγεις οποιο σου αρεσει καλυτερα και πινεις.

Βημα 7ο

Αφου τελειωσετε ολοι τη μασαμπουκα, οι οικοδεσποτες θα καθαρισουν το τραπεζι απο ολα τα πιατα και θα μεινουν μονο τα κρασια και τα ψωμια. Κι ενω εσεις θα κανετε ενα δευτερο διαλειμμα αυτοι θα ετοιμαζουν τα τυρια βγαζοντας τα απο το ψυγειο. Αφου περασει λιγη ωρα για να ζεσταθουν λιγο τα τυρια και να μαλακωσουν, θα μοιραστουν μικρα πιατα για ολους και θα ξαναπροσκληθειτε στην τραπεζαρια. Τα τυρια θα ερθουν πανω σε πλατω (ξυλινα συνηθως). ο καθενας θα παιρνει με τη σειρα το μαχαιρι του τυριου αυτο με τη στραβια μυτη) και θα κοβει ενα μικρο κομματι οπου θα το απλωνει στο ψωμι και θα το τρωει.

Εσενα τωρα που θα σου βρωμανε τα τυρια προσπαθησε να φανεις κοσμιος. Στην τελικη κανε αυτο που συνηθως κανουν αρκετοι. Απομακρυνσουν απο το τραπεζι εκεινοι την ωρα. Παντως η γευση τους δεν ειναι τοσο χαλια οσο η μυρωδια τους.

Βημα 8ο

Αφου γινει ενα ακομη διαλειμμα θα φτασει η πιο ευχαριστη ωρα για τους γλυκατζηδες. Το επιδορπιο που οι Γαλλοι το λενε dessert (ντεσερ). Αν τρως εξω ως επιδορπιο θα παρεις γλυκο ή φρουτο. Στα σπιτια συνηθως βγαζουν και τα δυο και αρκετες φορες περισσοτερα γλυκα απο ενα. Σ' αυτο το κομματι δεν εχει κατι δυσκολο ή που πρεπει να προσεξεις. Mais non, ξεχασα. Πριν το dessert ανοιγει η σαμπανια που θα το συνοδεψει. Θα τσουγκρισετε τα ποτηρια αρχικα πριν αρχισετε να τρωτε το γλυκο αλλα δεν θα την πιεις ολη με τη μια σαν μπεκρης. Κι ας ειναι λιγη, πρεπει να κρατησεις και για το γλυκο.

Βημα 9ο

Ενας καφες ειναι ιδανικος. Οποτε η οικοδεσποινα θα φτιαξει καφεδες (espresso ή noisette) οσο εσεις κανετε το τελευταιο διαλεμμα. Κι αφου πιειτε τον καφε σας η συζητηση θα συνεχιστει και παλι με κρασι. Πρωτα ομως ειναι πολυ σημαντικο να ευχαριστησεις αυτους που μαγειρεψαν για τα ωραια φαγητα τους.

Θυμισου πως κρασι δεν βαζεις μονος στο ποτηρι σου. Οταν λοιπον οι οικοδεσποτες θα σταματησουν να σου το γεμιζουν, πρεπει να καταλαβεις πως ηρθε η ωρα να την κανεις. Μην τους κοιτας σαν χανος νομιζοντας πως σε ξεχασαν. Μαζεψε τα μπογαλακια σου, αποχαιρετησε τους και φευγα.

Βημα 10ο

Ισως να βρηκες τις μεριδες αρκετα μικρες για τις αναγκες σου (και για τα ελληνικα δεδομενα) και να μην μπορεσες να χορτασεις. Γυρνωντας στο σπιτι ανοιξε το ψυγειο και φαε κατι. Το χειροτερο πραγμα για τον/την συντροφο σου ειναι να ακουει το γουργουρητο σου τη νυχτα.

Κι ετσι τελειωνει μια υπεροχη γαλλικη εξοδος! Καλα, αυτα γινονται σε τραπεζια που οικοδεσποτες ειναι ανθρωποι μεγαλης ηλικιας. Σε αλλο ποστ θα δουμε πως παιρνουν οι νεοι στα σπιτια κανοντας παρτυ.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Τα ίδια πάνω κάτω με μας . Απλά αντί για eau gazeuse σε μας φέρνουν Σουρωτή :p
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ε δεν ειμαστε κ τοσο ασχετοι με την παστα να την κοβουμε..!! Mio Dio!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.825
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Mε το συμπάθιο, αλλά δεν βρήκα και καμιά σπουδαία διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, όταν σε καλούν σε ένα καλό τραπέζι...
Η διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα αυτά τα κάνεις όταν σε καλούν σε επίσημο τραπέζι. Στη Γαλλία τα κάνεις σε κάθε τραπέζωμα (π.χ. ακόμα κι αν πας στους κολλητούς σου), που έτσι κι αλλιώς συνιθίζεται και περισσότερο (π.χ. κάλλιστα μπορεί να σου τυχαίνει τραπέζωμα και 2 φορές την εβδομάδα...)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Η διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα αυτά τα κάνεις όταν σε καλούν σε επίσημο τραπέζι. Στη Γαλλία τα κάνεις σε κάθε τραπέζωμα (π.χ. ακόμα κι αν πας στους κολλητούς σου), που έτσι κι αλλιώς συνιθίζεται και περισσότερο (π.χ. κάλλιστα μπορεί να σου τυχαίνει τραπέζωμα και 2 φορές την εβδομάδα...)
Μας λες δηλαδή ότι εσένα αν σε καλέσουν οι φίλοι σου για φαγητό

1. Πας με σορτσάκι ή φόρμες
2. Πας με ξερά τα χέρια
3. Δεν θα πεις μια καλή κουβέντα στην οικοδέσποινα
4. Τραβάς μόνος σου στην κάβα και ξεσκίζεις το ουίσκι
5. Θα κάτσεις όπου γουστάρεις και θα σερβίρεις κρασί στην πάρτη σου
6. Τρως με τα χέρια σου και κάνεις βούτες στη σαλάτα
7. Δεν έχει πρώτο πιάτο και σαλάτα
8. Σου βρωμάνε τα τυριά
9. Δεν πίνεις καφέ, δεν τρως γλυκό ούτε πίνετε κάποιο αφρώδη οίνο ή λικέρ για τελείωμα
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.825
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Μας λες δηλαδή ότι εσένα αν σε καλέσουν οι φίλοι σου για φαγητό

1. Πας με σορτσάκι ή φόρμες
2. Πας με ξερά τα χέρια
3. Δεν θα πεις μια καλή κουβέντα στην οικοδέσποινα
4. Τραβάς μόνος σου στην κάβα και ξεσκίζεις το ουίσκι
5. Θα κάτσεις όπου γουστάρεις και θα σερβίρεις κρασί στην πάρτη σου
6. Τρως με τα χέρια σου και κάνεις βούτες στη σαλάτα
7. Δεν έχει πρώτο πιάτο και σαλάτα
8. Σου βρωμάνε τα τυριά
9. Δεν πίνεις καφέ, δεν τρως γλυκό ούτε πίνετε κάποιο αφρώδη οίνο ή λικέρ για τελείωμα
Ε όχι, βέβαια. Προφανώς. Αλλά από την άλλη, αν στην Ελλάδα με καλέσει π.χ. ο κολλητός μου που τον βλέπω συχνά-πυκνά σε δείπνο με την παλιοπαρέα, δε θα το σκεφτώ αν στο τραπέζει θα μιλήσω (και) για λεφτά, ούτε θα παρεξηγηθεί κανείς αν χρησιμοποιήσω το ποτήρι του κρασιού για νερό. Αν με καλέσει κάποιος από τους φίλους μου στο Παρίσι, που επίσης βλέπω συχνά, θα πρέπει να τα προσέξω αυτά.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.973
Likes
12.021
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Traveller μη κοιτας εσενα που ανηκεις στην Μπουρζουαζια της Ελλαδας και εχεις γαλλοαναθρεφθει. Τα τραπεζια που κανει η καστα σας ειναι λογικο να 'ναι παρομοια. Εμεις οι χωριαταραιοι συμπεριφερομαστε οπως γουσταρουμε στα τραπεζια σε σπιτια φιλων, μεθαμε, τραγουδαμε κι αμα λαχουν κοψιδια τα πιανουμε με τα χερια. Ασε που αν εξαιρεσεις το γλυκο ολα τα υπολοιπα φαγια βρισκονται συγχρονως πανω στο τραπεζι.

Κανε και κανενα ταξιδι στην ελληνικη επαρχια να δεις πως τρωει ο κοσμος, οχι ολο εξωτερικα.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.922
Likes
40.758
Και ρωτάμε αν το γλυκό δεν είναι με σοκολάτα, για να πάμε και μια τούρτα σοκολάτα για όλους. Οι φίλοι μας καταλαβαίνουν ότι είμαστε ασθενείς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.553
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom