Musique francaise

tripakias

Member
Μηνύματα
7.995
Likes
12.063
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Οταν οι μαυροι διασκεδαζουν το ρατσισμο. Ο πιο χαμογελαστος ραπερ της Γαλλιας (Black M) παρεα με τον Dr Beriz ερμηνευουν και ξεσηκωνουν...

 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.995
Likes
12.063
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Ο διασημος Καναδος τραγουδιστης και μουσικοσυνθετης γαλλοφωνων τραγουδιων Jean-Pierre Ferland μεταξυ αλλων θα γραψει το un peu plus haut, un peu plus loin (λιγο πιο ψηλα, λιγο πιο μακρια) το 1969. Ομως επι 6 χρονια το τραγουδι ηταν αγνωστο στο ευρυ κοινο παρολο η Renee Claude (απο τις μεγαλυτερες τραγουδιστριες του Κεμπεκ) το συμπεριλαμβανε σε ολες της τις συναυλιες.

Σε μια γιορτη που θα γινει στο Μοντρεαλ το 1975 θα το ερμηνευσει η Ginette Reno μπροστα σε 250.000 θεατες και θα τους μαγεψει. Απο κει και περα στις συνειδησεις του κοσμου εμεινε ως τραγουδι της Reno. Θα γινει μεγαλη επιτυχια στο γαλλοφωνο Καναδα. Δεν θα παει ομως πιο μακρια αφου και η Ginette Reno παρα τα 60+ χρονια μεγαλης καριερας στο Κεμπεκ δεν θα καταφερει ποτε να ξεπερασει τα συνορα.

Τριαντατρια χρονια αργοτερα, το 2008, η Celine Dion θα δωσει ενα show για τα γεννεθλια των 400 χρονων του Κεμπεκ. Εκει θα τραγουδησει διαφορα ντουετα με διαφορους Κεμπεκουαζ τραγουδιστες. Στα τελευταια λεπτα του σοου θα ξεκινησει να τραγουδα το un peu plus haut, un peu plus loin παρεα με τον δημιουργο του, Jean-Pierre Ferland. Μετα απο λιγο θα εμφανιστει στη σκηνη η Ginette Reno και θα αρχισει να το ερμηνευει σκορπωντας με τη μαγικη φωνη της ριγη συγκινησης στο κοινο. Χιλιαδες ζευγαρια ματια θα δακρυσουν. Αναμεσα τους θα ειναι και αυτα της Celine Dion οπου θα σπευσει να τη συνοδευσει στην ερμηνεια. Αλλωστε η Ginette Reno ειναι ενα ειδωλο για την Dion. Οπως θα δηλωσει την θεωρει την καλυτερη φωνη του γαλλοφωνου Καναδα και ηταν ονειρο της να βρεθει στην ιδια σκηνη μαζι της. Ναι, η Dion που την ξερουν και οι πετρες σε ολον τον κοσμο λαχταρουσε καποια στιγμη να τραγουδησει μαζι με τη Reno που δεν την ξερει σχεδον κανεις περα απο το Κεμπεκ!

Κι ομως χρειαζεται να ακουσεις τη Reno μονο μια φορα στη ζωη σου για να καταλαβεις γιατι τη θαυμαζει τοσο πολυ η Dion. Η συγκλονιστικη ερμηνεια του un peu plus haut, un peu plus loin εκεινο το βραδι απο τις δυο κορυφαιες φωνες δεν θα αφησει ασυγκινητο ουτε τον JP Ferland που θα πει πως ειναι η καλυτερη ερμηνεια που εχει γινει ποτε σε τραγουδι του.

Οι εκπληκτικοι γεματοι νοημα στιχοι, η αισθαντικη με ενταση μελωδια και η φοβερη ερμηνεια των Reno - Dion δινουν ενα αποτελεσμα Τεχνης με ολη τη σημασια της λεξεως. Μετα απο εκεινη τη βραδια ειναι πολλοι εκεινοι που θεωρουν αυτο το αριστουργημα το ομορφοτερο γαλλικο τραγουδι. Απολαυστε το!


Και ερμηνεια μονο απο τη Ginette Reno με τους στιχους στα γαλλικα και αγγλικη μεταφραση.


Magnifique!!!! Bonne Journee a tous!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.995
Likes
12.063
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Αλλη μια επιτυχια της ανεξαρτητης δισκογραφικης Wati-b.

T'aimes te faire belle...

Αφιερωμενο στις γυναικες που τους αρεσει να αρεσουν...shhhhhhhhhh...Je ne dirai rien!

 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
Κι ένα τραγούδι από ένα συγκρότημα που αν ο ''τρελός'' Helno δεν είχε φύγει τόσο νωρίς, στα 30 μόλις (ήταν εθισμένος στην ηρωίνη) θα είχε εντελώς διαφορετική πορεία.
Όχι πείτε μου το βιντεοκλίπ δε θα μπορούσε να είναι πλάνο από ταινία Κουστουρίτσα;;;

υ.γ το τι σημαίνει zobi la mouche το αφήνω ασχολίαστο...:D

Για το θάνατο του Helno έχει γράψει τραγούδι και ο Manu Chao μιας και ήταν φίλοι.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.995
Likes
12.063
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Woman in love στα γαλλικα απο τη βελουδινη φωνη της Mireille Mathieu. Αφιερωμενο εξαιρετικα σε ολες τις γυναικες που με ερωτευθηκαν!!!!

 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.995
Likes
12.063
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Και η αφιερωση-απαντηση προς εμενα μαλλον απο τη μοναδικη γυναικα που ειναι ερωτευμενη μαζι μου... Ο Soprano συνοδευομενος στα φωνητικα απο ενα κοριτσι που περυσι μαγεψε με τη φωνη του εκατομμυρια ανθρωπους σε ολο τον κοσμο, Εδω στα πρωτα της δισκογραφικα βηματα.

 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.799
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom