Ιταλία Μιλάνο - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

pavlos1985

Member
Μηνύματα
414
Likes
236
Επόμενο Ταξίδι
???
Τα λεωφορεια δεν τα ειχα ψαξει. Με το sncf ειχα θεμα τις προηγουμενες μερες, αλλα τωρα οκ. Σ ευχαριστω πολυ!
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
851
Likes
776
Καλησπέρα σε όλους.
Η Ράινερ έχει προσφορά για Μιλάνο από Αθήνα με επιστροφή εισιτήριο με 28 ευρώ (πράγμα σχεδόν απίστευτο) και βρήκα ξενοδοχείο με 126 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, το οποίο δεν είναι βέβαια στο κέντρο, αλλά είναι δίπλα στο μετρό και χρειάζεται 9 λεπτά μέχρι το Ντουόμο. Οπότε όλα μια χαρά. Εχω όμως το εξής θέμα. η παρέα δεν αντέχει το κρύο. Τον Ιανουάριο έχει πολύ κρύο στο Μιλάνο? Το βλέπω αρκετά βόρεια. Υπάρχει περίπτωση να βρούμε και χιόνια? Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν? Βρίσκομαι σε μεγάλο δίλλημα, καθώς αν κλείσω τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο, ακριβώς επειδή η παρέα μου έχει πρόβλημα υγείας, ίσως λόγω καιρού αναγκαστώ να ακυρώσω εντελώς το ταξίδι. Τι με συμβουλεύετε? Υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία? Φημίζεται για το κρύο της αυτή η πόλη?
Καλημερα! Εχει αρκετο κρυο κ πολλες βροχες. Τα χιονια ειναι ενα ενδεχομενο, αλλα συνηθως χιονιζει 1-2 μερες τον Δεκεμβριο ή τον Ιανουαριο. Παντως ο Ιανουαριος ειναι νομιζω ο πιο κρυος μηνας του ετους. Θα χρειαστεις ενα καλο μπουφαν, κασκολ, γαντια κ σκουφο για τις βολτες σου στην πολη. Με ολα αυτα θα εισαι μια χαρα, χωρις προβληματα!
 

Lexuss

Member
Μηνύματα
312
Likes
169
τελη Νοεμβριου παω για 4 ημερο μιλανο μεσω μπεργαμο, διαβασα στα προηγουμενα ποστ καποιες πληροφοριες που με βοηθησαν. μετα το ταξιδι μου μου θα γραψω εντυπώσεις.
 

doraf

Member
Μηνύματα
193
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Πανέμορφη η Νίκαια..πολύ πιο ωραία από τις Κάννες..και το Μονακό είναι πολύ καλό, απλά είμαι λίγο επιφυλακτική με την εποχή που θα πας, καθώς είναι καλοκαιρινοί προορισμοί. Νομίζω πως για πρωτοχρονιά θα προτιμούσα Μονακό. Εάν θέλεις μπορείς να δεις φωτογραφίες από την ιστορία μου << Λονδίνο Παρίσι Νίκαια Κάννες >>
Όσον αφορά τη Γένοβα δεν έχω πάει αλλά είναι πολύ κοντά στο cinque terre που είναι κομμάτι της Ιταλικής ριβιέρας και είναι από τα πιο ωραία μέρη που έχω δει ..από εκεί είναι και η φωτογραφία του προφίλ μου..και πάλι όμως είμαι επιφυλακτικότητα για χειμώνα..
Εννοείται ρωτάς ό,τι θέλεις..
 

pavlos1985

Member
Μηνύματα
414
Likes
236
Επόμενο Ταξίδι
???
Τελικά αποφασίσαμε να κανουμε αλλαγη χρονου στις Καννες και θα παμε για 2 διανυκτερευσεις μετα στη Νικαια (1 & 2 Γενάρη), απ οπου θα κανουμε εξορμησεις στο Εζε και στο Μονακο. Αποφυγαμε την διοανυκτερευση στο Μονακο, λογω των τιμων στα ξενοδοχεια και σκεφτηκαμε 3 βραδια Νικαια παραπαει, γι αυτο αποφασισαμε 1 διανυκτερευση στις Καννες, αν κ απ οσο διαβασαμε το μερος δεν λεει και πολλά!

Δοκιμασες με το sncf.com ή με idbus.com?
Πάντως τα δρομολόγια των τρένων με το γαλλικό site έβγαιναν σχεδόν 2πλάσια τιμή, από το να τα κλείσω μισά και μισά. Δηλ. μέχρι βεντιμίλια με την trenitalia και μετα στην Γαλλία με snf. Επίσης, αν πήγαινα να κλείσω με trenitalia όλο το δρομολόγιο δεν μου έβγαζε την πληθώρα των πιθανών τρένων που έβγαζε με το snf, όμως η τιμή ήταν αρκετά οικονομικότερη.
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
66
Likes
25
Εχω μπερδευτεί με την ταξινόμηση των θεμάτων, οπότε δεν ξέρω σε ποια κατηγορία να εντάξω το θεμα μου.
Χρειάζομαι πληροφορίες για ταξίδι 5 ημερών στο Μιλάνο. Ξενοδοχείο και εισιτήρια είναι όλα ΟΚ. αυτά που θέλω να μου πουν οι γνώστες είναι τα εξής:
α) που θα πιω καλό καφέ όχι όμως να ξεπαραδιαστώ
β) που θα βάω καλή πίτσα όχι όμως να ξεπαραδιαστώ
γ) πού θα φάω καλή μακαρονάδα όχι όμως να ξεπαραδιαστώ.
δ) σε ποια αξιοθέατα πρέπει να πληρώσω για να μπω και πόσο είναι το εισιτήριο, καθώς όση έρευνα και να έκανα στο ίντερνετ δεν μπόρεσα να βρω τιμές.
Ευχαριστώ πολύ.

Επίσης θέλω να διευκρινήσω κάτι. Από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο δεν θέλω να πάω στο Μιλάνο κατευθείαν, όπως μου λένε όλα τα σάιτ που βρίσκω εισιτήρια, αλλά θέλω να πάω πρώτα στην πόλη Μπέργκαμο και μετά το βράδυ να πάω στο Μιλάνο. Υπάρχει σύνδεση του αεροδρομίου με την πόλη? Τρένο? Λεωφορείο? Κόστος? ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά έχω χαθεί στις ιστοσελίδες.
 
Last edited by a moderator:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο δεν θέλω να πάω στο Μιλάνο κατευθείαν, όπως μου λένε όλα τα σάιτ που βρίσκω εισιτήρια, αλλά θέλω να πάω πρώτα στην πόλη Μπέργκαμο και μετά το βράδυ να πάω στο Μιλάνο. Υπάρχει σύνδεση του αεροδρομίου με την πόλη? Τρένο? Λεωφορείο? Κόστος?
ριξε μια ματια σε αυτα...

http://www.travelstories.gr/community/search/1292348/?q=μπεργκαμο&t=post&o=date&c[title_only]=1
 
Last edited by a moderator:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Επίσης θέλω να διευκρινήσω κάτι. Από το αεροδρόμιο του Μπέργκαμο δεν θέλω να πάω στο Μιλάνο κατευθείαν, όπως μου λένε όλα τα σάιτ που βρίσκω εισιτήρια, αλλά θέλω να πάω πρώτα στην πόλη Μπέργκαμο και μετά το βράδυ να πάω στο Μιλάνο. Υπάρχει σύνδεση του αεροδρομίου με την πόλη? Τρένο? Λεωφορείο? Κόστος? ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά έχω χαθεί στις ιστοσελίδες.
Λεωφορείο. Διάβασε αυτό
http://www.travelstories.gr/community/threads/bergamo-help.49037/#post-532472
και εδώ
http://www.travelstories.gr/community/threads/bergamo-ερωτήσεις.41886/
 

stefanoszaf

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Γεια σας παιδιά! Χαιρετώ το φορουμ και την όμορφη παρέα σας. Θα πάω τον άλλο μηνα με την κοπέλα μου στο μιλάνο για 3 μέρες και θέλω ενα σχετικά φθηνό ξενοδοχείο. Δηλαδή συνολικά να μας βγει 150-180 ευρώ. Έχετε να προτείνεται κάτι απο δικιά σας εμπειρία?
 
Μηνύματα
66
Likes
25
Οι 3 μέρες είναι δύο διανυκτερεύσεις επομένως με 180 ευρώ μπάτζετ σου βγαίνει 90 ευρώ η βραδιά, άρα δεν το λες και οικονομικό, βέβαια εξαρτάται από το τι ζητάς. Ρίξε μια ματιά σε αυτό που έκλεισα εγώ, με τον όρο ότι δεν με ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο από ένα απλό δωμάτιο με κρεβάτι. Δεν έχω ούτε πρωινό. Εγώ θέλω απλά ένα κρεβάτι για να κοιμάμαι το βράδυ, μιας και στο ξενοδοχείο δεν πατάω καθόλου όλη μέρα. Μου κόστισε 150 ευρώ για 4 διανυκτερεύσεις και είναι κοντά σε μετρό, δέκα λεπτά από ντουόμο (με το μετρό)
http://www.booking.com/hotel/it/lum...63d2bbb2ac00337b05X1;highlight_room=103444908

Και κάτι ακόμη. Δεν κατάλαβα ποτέ τι αξία έχει να περιλαμβάνεται το πρωινό στην τιμή του δωματίου. Ετσι κι αλλιώς είναι όλα υπετιμημένα. Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να απολαμβάνεις τον καπουτσίνο σου με τα βουτήματα και το κέικ σου με θέα το Ντουόμο?
 
Last edited by a moderator:

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Και κάτι ακόμη. Δεν κατάλαβα ποτέ τι αξία έχει να περιλαμβάνεται το πρωινό στην τιμή του δωματίου.
Για μερικους εχει αξια. Για μενα ας πουμε. Που δεν αρχιζω αγωνα δρομου το πρωι. Που μου αρεσει πρωτα καφες, ενα καλο πρωινο, ενα μπανιο για να ανοιξω τα ματια και να βγω στον κοσμο. Καθεις με τα γουστα του. Αλλοι δεν μπορουν χοστελ, αλλοι το αλλο. Ολα σεβαστα. Ενα καλο πρωινο και καλος καφες (ευκολο αυτο στην Ιταλια) ειναι στα συν κ στα κριτηρια μου εννοειται για χοτελ.
Και μετα Ντουμο...
Το λινκ που εβαλες λεει 10 λεπτα με τα ποδια απο τη σταση μετρο και μετα 7 στασεις...οχι ακριβως 10 λεπτακια απο το Ντουομο...
 
Μηνύματα
66
Likes
25
Τότε το δικό μου ξενοδοχείο δεν θα σου κάνει, γιατί δεν προσφέρει πρωινό, ή τουλάχιστον εγώ δεν το είδα να προσφέρεται ούτε με έξτρα χρέωση.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.183
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom