The official off-topic v4. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Α ναι ....έχει βαλθεί να ντύσει χριστουγεννιάτικα την πόλη όπως ποτέ πριν...έτσι ώστε του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του Βόλου, να είναι όλα έτοιμα...έχει μπει καλά στο νόημα...θεαθήναι...άρτον και θεάματα...
Δηλαδή τα Χριστούγεννα που θα ανεβω θα πονέσουν τα ματάκια μου;
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Δεν πειράζει, θα κάνω τα στραβά μάτια.;)
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Στην ουρά για την ανακάλυψη της Αμερικής
Βιάστηκε να πει ο Ερντογάν ότι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν το Νέο Κόσμο


Καημένε Κολόμβε, πόσο δεύτερος ήρθες... Δεν σου έφτανε που γι' αλλού πήγαινες κι αλλού βρέθηκες. Ούτε ότι η ήπειρος που ανακάλυψες πήρε το όνομα ενός άλλου ιταλού θαλασσοπόρου, του Αμέρικο Βεσπούτσι. Ούτε ότι πέθανες πιστεύοντας, λανθασμένα, ότι είχες πατήσεις το πόδι σου στις Δυτικές Ινδίες. Τώρα θέλουν να σου κλέψουν τη δόξα και κάποιοι πιστοί του Ισλάμ.

Διά στόματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Μουσουλμάνοι ναυτικοί έφθασαν πρώτοι στην αμερικανική ήπειρο το 1178, 314 χρόνια πριν από τον Κολόμβο». Τάδε έφη με αυτοπεποίθηση και μεγάλη υπερηφάνεια ο πρόεδρος της Τουρκίας σε σύνοδο μουσουλμάνων από τη Λατινική Αμερική την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Ετσι οι μωαμεθανοί είναι οι τελευταίοι που μπαίνουν στην «ουρά» για την τιμή της ανακάλυψης του Νέου Κόσμου. Εχουν προηγηθεί Βίκινγκς, Κινέζοι, Ρώσοι, Βάσκοι, Αγγλοι και «φυσικά» Ελληνες, αν και προϊστορικοί, των μινωικών χρόνων.

«Στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος αναφέρει την ύπαρξη ενός τζαμιού στην κορυφή ενός λόφου σε ακτή της Κούβας» εξήγησε ο Ερντογάν. Προσέθεσε ότι πολύ θα ήθελε, και εκείνος, να δει ένα τζαμί σε εκείνον τον λόφο - αν και δεν ξέρουμε πού, ούτε την άποψη των Κουβανών για αυτό.


Συνέχεια http://www.tovima.gr/world/article/?aid=653021

Έλα ρε Ερντογάν δεν έχεις ακούσει ότι οι Τσερόκι προέρχονται απο τους αρχαίους έλληνες ....μετά ένας δικός σας δεν μπόρεσε να βρεί τη Μάλτα... Μάλτα γιόκ :D
 
Last edited:

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Υπάρχουν δεκάδες θεωρίες για το ποιός πήγε στην Αμερική πριν τον Κολόμβο αλλά δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία πως ο Κολόμβος ανακάλυψε το απόλυτο τίποτα.
Οπότε όσο μ@κίες λέει ο Τούρκος ταμτάκος τόσο μ@κίες είναι και "η ανακάλυψη της Αμερικής απο τον Κολόμβο".

http://en.wikipedia.org/wiki/Pre-Columbian_trans-oceanic_contact


υγ. Ε, τώρα, ο Ταμτάκος πήρε το "Άραβες μουσουλμάνοι", ξέχασε το "Άραβες", τόνισε του μουσουλμάνοι και άφησε να εννοηθεί το Τούρκοι.
Σιγά τα ωά...
υγ2. Στην αμερικανική ήπειρο ζούσανε άνθρωποι πριν όλους αυτούς οπότε η ήπειρος είχε ήδη "ανακαλυφθεί" απο το ανθρώπινο γένος.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Όποιος και να έφτασε "πρώτος" στην Αμερικανική ήπειρο, το αναμφισβήτητο γεγονός παραμένει ότι τα ταξίδια του Κολόμβου (που δε πάτησε καν το πόδι του στην ήπειρο παρά μόνο σε νησιά της Καραϊβικής), άνοιξαν το δρόμο στην κατάκτηση της ηπείρου και την άγρια υποδούλωση-εκμετάλλευση των ιθαγενών (πάλι σχετική έννοια και ο ιθαγενής αν θέλουμε να το τραβήξουμε κι αυτό) από τους διψασμένους άγρια για χρυσό και πλούτη κονκισταδόρες και λογής αποικιοκράτες. Μηδαμινή σημασία έχει αν ο Έρικ ο Βίκινγκ σκότωσε μια φώκια στον Καναδά ή ο Λαρς Τροντχάιμ αφόδευσε μια ηλιόλουστη μέρα στις χιονισμένες παραλίες της Νόβα Σκότια.
Ας μην το παρατραβάμε, οι ιστορικές συμβάσεις έχουν το λόγο ύπαρξής τους.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Ας μην το παρατραβάμε, οι ιστορικές συμβάσεις έχουν το λόγο ύπαρξής τους.
Ιστορική σύμβαση το λες εσύ, εγώ το λέω ημιμάθεια.
Δεν έχω διαβάσει κανένα τεκμηριωμένο κείμενο να υποστηρίζει πως πριν τον Κολόμβο δεν είχε πάει άλλος εκεί. Απλά με τα χρόνια το "ο πρωτοστάτης του Ιμπεριαλισμού στην Αμερικανική ήπειρο" έγινε "ανακάλυψε την Αμερική" ;)

Στα άλλα δεν διαφωνώ. Ημέρα ντροπής έπρεπε να είναι, όχι γιορτής, η "Columbus day".
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Άποψη σου και σεβαστή περί ημιμάθειας, αλλά όποιος και να πήγε πριν (που ας δεχτούμε ότι πήγε κι ο Πυθέας άμα θες, να μην αφήσουμε τον Λιακόπουλο παραπονεμένο:D), είχε μηδαμινό αντίκτυπο σε σχέση με την ανακάλυψη της Αμερικής από την Ευρώπη τον 15 αιώνα, γεγονός κατακλυσμιαίο που άλλαξε ριζικά τον κόσμο και τον ρου της Ιστορίας. Δεν ακουμπάω καθόλου, αν και έθιξα, την ηθική διάσταση, just laying out the facts.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
..και παραθέτω το χαρακτηριστικό χωρίο της wiki που με βρίσκει σύμφωνο (ή η wiki συμφωνεί μαζί μου αν θες :haha:):

Though Columbus was not the first European explorer to reach the Americas (having been preceded by the Norseexpedition led by Leif Ericson in the 11th century[3]), his voyages led to the first lasting European contact with the Americas, inaugurating a period of European exploration, conquest, and colonization that lasted for several centuries. They had, therefore, an enormous impact in the historical development of the modern Western world. Columbus himself saw his accomplishments primarily in the light of spreading the Christian religion.

http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Columbus
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Ναι βρε συ, αλλά όταν μιλάμε εμείς οι μη ΧΑ-τες καλό είναι να χρησιμοποιούμε σωστές λέξεις.
Ανακάλυψη σημαίνει ανακάλυψη.
Και αν συνεχίσουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας πως ο Κολόμβος "ανακάλυψε" κάτι και ζήτω η "κολο-μέρα", μετά απο 500 χρόνια θα τον λένε κι αυτόν Μέγα Κολόμβο και οτι "εκπολίτισε" την πέρα-δύση (μην αρχίσουμε όμως τώρα για τους άλλους "Μέγας" γιατί έχω ήδη μηδενιστεί σε 2-3 εκθέσεις για χάρη τους).
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.615
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom