Αυστρία Γερμανία Ν. Βαυαρία - Τυρόλο: Κουφalles in Ordnung

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Το Φυσσεν,αν και ερημο.δειχνει μαγικο τη νυχτα.Μην μου πεις οτι εβρεχε τη μερα της επισκεψης στα καστρα γιατι πολυ θα στενοχωρηθω...
Αυτό που συναντήσαμε ήταν πολύ χειρότερο! Αλλά προτιμώ να τα διηγηθώ στην ώρα τους...;)
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Αυτό το θαύμα προσέλκυε πλήθος προσκυνητών κι έτσι σ’ εκείνο το σημείο χτίστηκε η εκκλησία.
Εμείς δεν είχαμε την τύχη να την επισκεφτούμε
Καλααα....δεν σε πηγε ο αντρας σου να την δεις;....δεν του ειπες οτι εχει και ωραιο νεκροταφειο εκει διπλα;ντροπη.....:bleh:
Στο Φυσσεν μονο εσεις κυκλοφορουσατε;τι νεκρα ειναι αυτη;φαντασου τον Ιανουαριο τι θα γινεται.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Καλααα....δεν σε πηγε ο αντρας σου να την δεις;....δεν του ειπες οτι εχει και ωραιο νεκροταφειο εκει διπλα;ντροπη.....:bleh:
Μωρέ ας μην είχε πέσει σκοτάδι και θα σου 'λεγα εγώ!!!:D:D
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Καλααα....δεν σε πηγε ο αντρας σου να την δεις;....δεν του ειπες οτι εχει και ωραιο νεκροταφειο εκει διπλα;ντροπη.....:bleh:

:suicide:

E καλά τι περιμένεις τώρα .... ένα μεγάλο χωριό είναι το Φύσσεν...
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Το συγκεκριμένο εστιατόριο μοιάζει με γαλλικό μπιστρό, έχει ζεστή ατμόσφαιρα και όπως φαίνεται τσιμπημένες τιμές. Για να δούμε… Σε λίγο έρχεται να μας πάρει παραγγελία μια λεπτοκαμωμένη, γλυκιά, γελαστή και πρόσχαρη κοπέλα με μαύρα μαλλιά. Το όλο της παρουσιαστικό δεν θυμίζει σε τίποτα Γερμανίδα. Μάλιστα μόλις μαθαίνει πως είμαστε Έλληνες αρχίζει και μας λέει κάποιες κουβέντες στα ελληνικά! Μυστήρια πράγματα… Τελικά η κοπέλα είναι από τη Βουλγαρία και είχε δουλέψει για ένα διάστημα σε εστιατόρια της Βόρειας Ελλάδας. Έτσι εξηγείται λοιπόν… :D Η παρουσία της έδωσε έναν ευχάριστο τόνο στη βραδιά ενώ το φαγητό ήταν αρκετά καλό.

Αφού πληρώνουμε (ήταν όντως το πιο ακριβό γεύμα που φάγαμε σ’ αυτό το ταξίδι), παίρνουμε το αυτοκίνητο για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Όμως με έχει πιάσει τρομερή δίψα κι έτσι κάνουμε βόλτα με το αμάξι μπας και βρούμε κάποιο μαγαζί ανοιχτό για να αγοράσουμε. Σταματάμε σ’ ένα βενζινάδικο που μας φάνηκε πως λειτουργούσε επειδή ήταν φωτισμένο. Τρίχες! Παρακάτω βλέπω από μακριά την ταμπέλα με το χαρακτηριστικό λόγκο των Μακ Ντόναλτς να φέγγει. «Επιτέλους θα πιω μια στάλα νερό που κοράκιασα τόση ώρα!», σκέφτομαι. Πράγματι μπαίνω στα Μακ, ζητάω ένα μπουκάλι νερό και η ταμίας μου δίνει ένα μπουκαλάκι των 500μλ σε συσκευασία τύπου τετραπακ, αλλά μόλις μου λέει την τιμή μου ‘ρχεται κόλπος! 2,80 μόνο! :shock: Τα νεύρα μου τσατάλια! Ο καλός μου με δουλεύει ψιλό γαζί επειδή δεν ήθελα να δώσω τα 3,80 ευρώ που κόστιζε το μπουκάλι του λίτρου στο ξενοδοχείο. Πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένη, που λένε!

Επιστρέφουμε στο δωμάτιο και πέφτουμε ξεροί για ύπνο. Ευτυχώς το δωματιο έχει ζεσταθεί, γιατί όταν κάναμε τσεκ ιν ήταν μπούζι ενώ η κρυόκωλη δεν μας ενημέρωσε ούτε για τη θέρμανση. Γι' αυτό κι εμείς κάναμε δοκιμές με τα καλοριφέρ τα οποία τελικά λειτούργησαν μια χαρά.

Την επόμενη μέρα, αφού παίρνουμε ένα γερό πρωινό, κάνουμε τσεκ άουτ σε μια επίσης ξινομούρα ρεσεψιονίστ (δε θυμάμαι καν αν ήταν η ίδια) και πάμε πρώτα απ’ όλα να εξερευνήσουμε τη πόλη.

Βέβαια η πρώτη στάση για φωτογραφίες δεν αργεί καθώς την προσοχή μας τραβάει ο περιβάλλων χώρος του ξενοδοχείου που είναι και το μεγαλύτερό του ατού. Φανταστείτε ενώ απολαμβάνετε το πρωινό σας καφεδάκι να αντικρίζετε τους πανέμορφους κήπους που με τα χρώματα του φθινοπωρου και πλαισιωμένοι από την ομίχλη συνθέτουν μια παραμυθένια εικόνα.

IMG_0915.JPG

IMG_0916.JPG

IMG_0917.JPG

IMG_0921.JPG


To Füssen βρίσκεται στο τέλος (ή την αρχή ανάλογα από πού ξεκινάς) της Ρομαντικής Οδού, δίπλα στην λίμνη Forggensee και με φόντο τις Άλπεις. Είναι μια απ’ τις τελευταίες πόλεις στη νότια Γερμανία λίγα χιλιόμετρα πριν τα σύνορα με την Αυστρία. Μπορεί η φήμη της να οφείλεται κατά βάση στο διάσημο γειτονικό κάστρο, όμως η πόλη έχει τη δική της χάρη αλλά και το δικό της κάστρο. Επίσης είναι γνωστή για την κατασκευή λαούτων και βιολιών. Η μεσαιωνική παλιά πόλη με τα καλντερίμια καθώς και τα καταπράσινα νερά του ποταμού Lech που τη διασχίζει δημιουργούν ένα πολύ ελκυστικό σκηνικό. Εμένα πάντως με εξέπληξε ευχάριστα και σίγουρα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου, άσχετα από την νέκρα που επικρατούσε το προηγούμενο βράδυ.

Παρκάρουμε λοιπόν στην είσοδο της παλιάς πόλης πληρώνοντας κανονικά στα αυτόματα μηχανήματα αφού σήμερα είναι Δευτέρα (ο τζάμπας του Σαββατοκύριακου πέθανε :p) και ξεκινάμε την περιήγηση.

IMG_0922.JPG

IMG_0923.JPG

IMG_0924.JPG

IMG_0926.JPG

IMG_0927.JPG

IMG_0928.JPG

IMG_0929.JPG

IMG_0930.JPG


Τα βήματά μας ακολουθούν τη διαδρομή που βγάζει στο κάστρο. Από το Δημαρχείο ξεκινάει το ανηφορικό σοκάκι που οδηγεί αρχικά στο μουσείο του Φύσσεν το οποίο στεγάζεται σε μια από τις τέσσερις πτέρυγες του μοναστηριού (http://www.fuessen.de/en/romantic-soul/the-fuessen-heritage-museum.html), κατόπιν στη Βασιλική του St Mang (όπως ανεβαίνουμε, αυτά τα βλέπουμε στα αριστερά μας) και φτάνει μέχρι το ύψωμα που είναι χτισμένο το Hohes Schloss.

IMG_0931.JPG


Από τον καταπράσινο λόφο φαίνεται ο ποταμός Λεχ από τη μία πλευρά...
IMG_0932.JPG

IMG_0933.JPG


...ενώ από την άλλη ορθώνεται το κάστρο...
IMG_0934.JPG


...τυλιγμένο στην πρωινή ομίχλη!
IMG_0936.JPG

IMG_0937.JPG

IMG_0938.JPG

IMG_0939.JPG


Μπαίνουμε στον περίβολο του κάστρου και χαζεύουμε τους ζωγραφισμένους τοίχους. Εξαιρετική δουλειά ομολογουμένως!
Το εσωτερικό του είναι επισκέψιμο, μάλιστα σε μία απ' τις αίθουσες φιλοξενείται η Εθνική Πινακοθήκη της Βαυαρίας αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα επισκεφτούμε γιατί τις Δευτέρες είναι κλειστά.
(http://www.fuessen.de/en/romantic-soul/the-state-gallery-in-fuessen.html)

IMG_0941.JPG

IMG_0942.JPG

IMG_0943.JPG

IMG_0944.JPG

IMG_0945.JPG

IMG_0946.JPG

IMG_0948.JPG


Οι στέγες της πόλης κάτω απ' την πυκνή ομίχλη (που όπως βλέπετε μας ακολουθεί κατά πόδας).
IMG_0949.JPG

IMG_0950.JPG

IMG_0951.JPG

IMG_0953.JPG

IMG_0954.JPG

IMG_0955.JPG

IMG_0958.JPG


Δεν παραλείπουμε φυσικά μια επίσκεψη στο εσωτερικό της εκκλησίας του Αγίου Μάγκνους που αποτελεί μέρος του ομώνυμου αββαείου των Βενεδικτίνων. (http://en.wikipedia.org/wiki/St._Mang's_Abbey,_Füssen)

IMG_0959.JPG

IMG_0961.JPG

IMG_0962.JPG

IMG_0963.JPG

IMG_0964.JPG


Το πιο πλουμιστό εκκλησιαστικό όργανο που είδαμε βρίσκεται εδώ.
IMG_0965.JPG

IMG_0966.JPG

IMG_0967.JPG

IMG_0968.JPG

IMG_0969.JPG

IMG_0970.JPG

IMG_0971.JPG

IMG_0972.JPG

IMG_0973.JPG

IMG_0974.JPG


Συνεχίζουμε την βολτούλα μας στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης.

IMG_0975.JPG

IMG_0976.JPG

IMG_0977.JPG

IMG_0978.JPG

IMG_0979.JPG

IMG_0980.JPG

IMG_0981.JPG

IMG_0982.JPG

IMG_0983.JPG

IMG_0984.JPG

IMG_0985.JPG

IMG_0986.JPG

IMG_0987.JPG

IMG_0988.JPG

IMG_0989.JPG

IMG_0990.JPG


Πριν εγκαταλείψουμε δια παντός το Φύσσεν, προμηθεύομαστε από έναν φούρνο τα κλασσικά πλέον σφολιατοειδή με γέμιση κρέμας και φρούτων και επιπλέον ένα σάντουιτς με αλλαντικά. Έτσι για να βρίσκονται...
 
Last edited:

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Πολύ ωραίες φωτογραφίες!! Κουκλίστικα φαίνονται τα χωριά!!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Όντως, είναι πανέμορφα τα χωριά τους αλλά πολύ ησυχία βρε παιδί μου.;)
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Καταλαβαίνω... Το ένιωσα τον Ιανουάριο στα χωριά της Αλσατίας..
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Πού 'ναι το κάστρο οεο;;;

Μετά το χθεσινοβραδινό χουνέρι είμαστε πλέον ψιλιασμένοι, γι’ αυτό πριν φτάσουμε στα κάστρα πρώτο μας μέλημα είναι η αγορά μερικών μπουκαλιών νερού από σούπερ μάρκετ αυτή τη φορά. Ακούστε τώρα τι κουλό σύστημα έχουν οι Γερμανοί: χρεώνουν ξεχωριστά το πλαστικό μπουκάλι από το περιεχόμενο, όμως δεν αναγράφονται και οι δύο τιμές στο καρτελάκι του πάγκου, μόνο η τιμή του περιεχομένου. Εν ολίγοις μετά τη σύντομη έρευνα που έκανα, κατέληξα πως η πιο συμφέρουσα αγορά είναι αυτή της μπύρας. Γύρω στα 70-80 λεπτά το τεμάχιο (όλα μέσα) η Erdinger και η Paulaner σε επαρχιακό σούπερ μάρκετ, όταν στην Ελλάδα οι συγκεκριμένες κοστίζουν 2 ευρώ σε μεγάλα σούπερ της πρωτεύουσας.

Φορτωμένοι λοιπόν με υγρά και στερεά καύσιμα φτάνουμε στο Hohenschwangau. Μόλις 3 χλμ. μακριά από το Φύσσεν βρίσκεται το πρώτο από τα παρκινγκ που εξυπηρετούν όσους θέλουν να επισκεφτούν τα κάστρα. Όπως καταλάβατε σε όλα τα αξιοθέατα υπάρχουν παρκινγκ επί πληρωμή φυσικά. Πληρώνουμε 5 ευρώ (για όλη τη μέρα) και ανηφορίζουμε προς το γκισέ των εισιτηρίων απ’ όπου σκοπεύουμε να αγοράσουμε εισιτήρια για την ξενάγηση στο Neuschwanstein.(Πληροφορίες για τα κάστρα εδώ: http://www.neuschwanstein.de/englisch/tourist/index.htm
και εδώ: https://www.hohenschwangau.de/552.0.html)

Εκεί συναντάμε μεγάλη ουρά αλλά αποφασίζουμε να περιμένουμε διότι το συγκεκριμένο κάστρο είναι ένα από τα highlights του ταξιδιού, εξάλλου είναι ακόμα 11 η ώρα. Χαζεύοντας γύρω γύρω, το μάτι μου πέφτει σε μια φωτεινή επιγραφή που μας ενημερώνει πως ο χρόνος αναμονής είναι 45 λεπτά και πως το επόμενο διαθέσιμο τουρ είναι για μετά τις 3 το μεσημέρι. :shock: Τότε υποτροπίασα τελείως. Είχα τσαντιστεί τόσο πολύ που πάνω στην παραφροσύνη μου τα έβαλα με την ξινή ρεσεψιονίστ που δεν είχε κάνει τον κόπο να μας προϊδεάσει για αυτό που θα αντιμετωπίζαμε. :mad: Αν το ξέραμε θα ερχόμασταν νωρίς το πρωί εδώ και θα αφήναμε τη βόλτα στο Φύσσεν για αργότερα. Δεν το περιμέναμε όμως ότι δευτεριάτικα θα είχε τόσο κόσμο! Ήταν φουλ στις οικογένειες! Βουτάω λοιπόν τον σύζυγο που μιλούσε αμέριμνος στο κινητό και του λέω: «Ξενάγηση γιοκ, πάμε να πάρουμε το λεωφορείο που θα μας πάει μέχρι πιο ψηλά, τουλάχιστον να δούμε το κάστρο απ’ τη γέφυρα».

Αν υπάρχει θεός εκείνη την ώρα πρέπει να έσπασε πολύ πλάκα με την πάρτη μου…

Καθώς περιμένουμε στη στάση για να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, η τσαντίλα μου έχει βαρέσει τιλτ αφού ακόμα κι εκεί έχει ουρά.

- Ήθελα να ‘ξερα, όλα αυτά τα παιδάκια δεν πάνε σχολείο; Οι γονείς τους δεν δουλεύουν; Και μετά λένε εμάς τεμπέληδες οι κωλογερμαναράδες! Αμ αυτοί οι ταξιτζήδες*, κανονική επέλαση έχουν κάνει!

-Έχεις στεναχωρηθεί πολύ, ε μωρό μου;

-Όχι, δεν έχω στενοχωρηθεί! Είμαι έξαλλη! Τα ‘χω πάρει τελείως! Και πιο πολύ μ’ αυτή τη χαμένη, την αχώνευτη, τη γρουσούζα…..

*κωδική ονομασία για τους Ασιάτες, εφεύρεση του ανδρός

Και αφού τη στόλισα δεόντως ήρθε η ώρα να βγάλω και μερικές φωτογραφίες (να μην ξεχνιόμαστε κιόλας) το κάστρο Hohenschwangau που στεκόταν αγέρωχο (με μια μικρή δόση ομίχλης) μπρος στα μάτια μας!

IMG_0991.JPG

IMG_0995.JPG

IMG_0996.JPG




Σε λίγο παστωμένοι σαν σαρδέλες φτάνουμε στο τέρμα των λεωφορείων και ακολουθούμε ποδαράτοι το δρομάκι που βγάζει στην Marienbrücke, στη γέφυρα δηλαδή από την οποία έχεις φανταστική θέα προς το παραμυθένιο κάστρο Neuschwanstein. Κατά γενική ομολογία δηλαδή, διότι εμείς ουδέποτε το είδαμε.


Η ομίχλη εκεί πάνω ήταν τόσο πυκνή που μόνο μια θολούρα, μια ασπρίλα απλωνόταν ολόγυρα. Μπορεί να είχα ξεπεράσει το θυμό όμως συνέχιζα να βιώνω αρνητικό συναίσθημα. Είχα περάσει πλέον στο στάδιο της λύπης. Η θέα από τη γέφυρα ήταν η τελευταία μου παρηγοριά. Τι κρίμα! :(

Η θέα από τη γέφυρα.


IMG_1000.JPG

IMG_1003.JPG


Στην απέναντι πλευρά της γέφυρας.
IMG_1006.JPG


Πολλοί ισχυρίζονται πως όταν περπατάν σ' αυτή τη γέφυρα νιώθουν ένα δέος και πως όσοι είναι υψοφοβικοί θα τα χρειαστούν. Φήμες... εμείς πάντως δεν καταλάβαμε τίποτα! :rolleyes:
IMG_1008.JPG

IMG_1010.JPG


Από κάτω περνάει ένα ποτάμι. Αν μπορείτε να το διακρίνετε...
IMG_1011.JPG



Κατόπιν κατηφορίσαμε το μονοπάτι για να βγούμε στον δρόμο που οδηγεί στο κάστρο. Τι ποιο κάστρο καλέ; Αυτό που δεν είδαμε! :bleh:

IMG_1014.JPG

IMG_1015.JPG

IMG_1016.JPG

IMG_1019.JPG


Για να παρηγορηθώ τούτες τις δύσκολες ώρες μοιραζόμουν τις σκέψεις μου με τον σύντροφό μου: "Τουλάχιστον εμείς ήρθαμε από κάπου σχετικά κοντά, δεν αλλάξαμε ήπειρο, για σκέψου και τους άλλους που έρχονται από Κίνα, Κορέα και γενικά από μακρινές χώρες τι πακέτο φάγανε οι ανθρωποι! Για μας στο κάτω κάτω είναι πιο εύκολο να ξαναρθούμε..."
Και λέγοντας αυτά είδα ψηλά στο βάθος μια σκιά να ξεπροβάλλει...
IMG_1020.JPG


Παρόλο που πλησιάζαμε το τοπίο δεν φαινόταν να ξεκαθαρίζει.
IMG_1022.JPG

IMG_1023.JPG

IMG_1025.JPG


Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μας.
IMG_1026.JPG


IMG_1029.JPG

IMG_1032.JPG

IMG_1033.JPG

IMG_1034.JPG

IMG_1035.JPG

IMG_1037.JPG

IMG_1038.JPG

IMG_1042.JPG

IMG_1044.JPG

IMG_1045.JPG

Αφού κάναμε τη βόλτα μας στους εξωτερικούς χώρους πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, δηλ. ένα μονοπάτι το οποίο περνάει μέσα από το δάσος. Ευχαριστηθήκαμε πολύ αυτήν την τελευταία μας βόλτα στην εξοχή και κλείσαμε με πανέμορφες φθινοπωρινές εικόνες την λειψή επίσκεψή μας στα κάστρα.

IMG_1047.JPG

IMG_1049.JPG

IMG_1052.JPG

 

Attachments

Last edited:
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πιστεύω πως όσο χιόνι και να πέσει, μπορείς άνετα να κυκλοφορήσεις στους δρόμους και τα πεζοδρόμιά τους. Οι κάτοικοι στη Γερμανία είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα χιόνια από το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι τους, αλλιώς αν κάποιος περαστικός γλιστρήσει και πέσει σ' εκείνο το σημείο τον αποζημιώνει ο ένοικος του σπιτιού!
Και αν κάποιος πέσει επίτηδες και μετά ζητάει αποζημίωση?Αυτό σκεφτήκαμε εμείς και δε το εφαρμόζουμε...τι να μας πουν τώρα οι Γερμανοί...τα γατάκια!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom