Τουρκία Εντυπώσεις από την Κωνσταντινούπολη

Gin Tonic

Member
Μηνύματα
24
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Η περιγραφή σου δε για το Ντολμά Μπαχτσέ, είναι τουλάχιστον άστοχη και εκμηδενιστική (εκτός από άκομψη).

Επίσης παρέλειψες να αναφερες οτι κραχτες, πιεστικούς πωλητές, αλλά και πολλά από τα αρνητικά που αναφερεις εχουμε και στην Ελλάδα.

υπογραφή: Γκουλμάρ Αγκιούλ



Ποιος είναι αυτός ο Γκουλμάρ Αγκιούλ;


 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Η συμπεριφορά μερικών εδώ είναι πολύ φιλοτουρκική και δε ξέρω το γιατί.
Βρε πγκουβ,το εχεις σκεφτει,οτι μπορει να ειναι διπλοι πρακτορες;
Εχουν εντολη,να αλωσουν το μεγαλυτερο ταξιδιωτικο φορουμ...και τα καταφεραν:D
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Η Κων/λη δεν ειναι η αγαπημενη μου πόλη. Παρολα αυτά συμπεριφορές ή έστω διαθεσεις σε απλούς εργαζομένους ασχετως εθνικοτητας σαν την παραπάνω, δειχνουν ανθρωπο μισαλλοδοξο, προκατειλημμενο, ακομψο στους τροπους , χωρις κουλτουρα, παιδεία, τρόπους, στοιχειώδη ευγένεια αλλά και απλή συναίσθηση λογικής απόδοσης ευθυνών.
Μου εχουν τύχει τα άπειρα σε ταξίδια μου, μα ποτέ, ποτέ, ποτέ, δεν ειχα ούτε τετοιες διαθέσεις , ούτε τέτοια επιθετική και φτηνή συμπεριφορά. Απλά πήγες με σκοπό να κατηγορήσεις την γείτονα χώρα (και ως εκ τουτου να εξυψώσεις το Χαιδάρι, το Ζεφύρι, τα Σούρμενα, ) και τελικά τα κατάφερες.

Η περιγραφή σου δε για το Ντολμά Μπαχτσέ, είναι τουλάχιστον άστοχη και εκμηδενιστική (εκτός από άκομψη).

Επίσης παρέλειψες να αναφερες οτι κραχτες, πιεστικούς πωλητές, αλλά και πολλά από τα αρνητικά που αναφερεις εχουμε και στην Ελλάδα.

υπογραφή: Γκουλμάρ Αγκιούλ
Έτσι ακριβώς είναι όσο και αν προσπαθεί τώρα να τα διορθώσει...έτσι τα βλέπει όμως και σεβαστό αυτό αλλά στο Αρχαιολογικό δεν μπήκε λόγω έργων άρα πως γράφει γι' αυτό?μεταφέρει αυτούσια μια μπουρδολογία που διάβασε όπου μεταξύ άλλων γράφει για τους βυζαντινούς "ε είχαν ένα μικρό πολιτισμό" γι' αυτούς που εκτός των άλλων εκχριστιάνισαν εκατομμύρια σλάβους...όμως σταματώ εδώ μη τραβήξει το φοβερό και τρομερό κινητό του και....
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Για μένα σε κάθε πράγμα παίζει ρόλο και λίγο η προδιάθεση.
Εμείς πριν ένα μήνα περάσαμε πολύ ωραία στην Πόλη. & σε εμάς πήγαν 1-2 πράγματα στραβα...
Πχ. είχαμε κανονίσει μεταφορά (επί πληρωμη-30Ε) κ όταν πήγαμε περιμέναμε 40' γιατί ήταν μια εταιρεία που είχε βάλει πολλά δρομολόγια κ έμπλεξε στην κινηση-δηλαδη το ίδιο με εσας.
Αλλά οκ, συμβαίνουν ...κ εδώ μπορεί να σου τύχει κάτι τέτοιο. Αν είσαι έτοιμος ανα πάσα στιγμή να τσακωθείς, θα τσακωθεις.
Από εκεί κ πέρα πολλά από αυτά που αναφέρεις δεν τα είδαμε (δεν τα αμφισβητω ότι σου έτυχαν, αλλά προφανως δεν είναι γενικός κανόνας)...ποτέ δεν μας χρεωσαν κάτι παραπάνω, αποδειξη μας εφεραν σε όλα τα εστιατορια καφέ...γενικά ο κόσμος ήταν ευγενικός μαζί μας & αρκετες φορές έτυχε να καταλαβαίνουν ότι είμαστε Έλληνες και να προσπαθούν να μιλήσουν ελληνικά. Στο ταξί της επιστροφής, μας έβαλε κ Θοδωράκη!χαχα
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Τωρα στα 55 μου χρόνια και μετά από 18 χρόνια στα θρανία ποιος γραφει ανοησιες και ποιος όχι αφησε το να το κρινουν οι αναγνώστες
Συνεχίζεις αχαρακτηριστε τύπε να χαρακτηρίζεις και να βαζεις ταμπελάκια σε μέλη αυτης της κοινοτητας μεσω της ανωνυμίας σου
Πηγαμε επισκεψη στην γειτονα για να επισκεφτούμε και να τιμησουμε μνημες Ελληνισμού κι οχι για να τσακωθουμε με απατεώνες αμαξάδες-ξενοδοχους-εστιατορες-μαγαζάτορες-εμπόρους που όφειλουν να σεβοντε τον επισκεπτη τους και να τηρούν τα συμφωνημενα και ρητως και γραπτώς
Τελος μαζί σου αγενή τύπε
-----------------
Φιλε katkats
Αυτα για την σαρκοφαγο του Αλέξανδρου δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου
Εχω διαβασει πλειστα όσα για το λιαν επιοικώς "τρυκ" των τουρκων
Θα σου παραθεσω ενα απόσπασμα και θα σου στειλω και μια απο τις πολλές ιστοσελίδες πιο παλιων και πιο ειδικών στην Πόλη
τα συμπερασματα δικα σου εγω ειμαι ήδη καλυμένος γιατι γενικώς με φλόμωσε η υπερβολή (και καλά κανουν αφου μπορουν) των τουρκων
Αν ψαξεις λιγο τα χθεσινα και σημερινά νεα θα ανακαλυψεις ότι ο ίδιος ο Ερντογαν ισχυριζεται κι εχει βαλει αμετιμουχαμετι να ισχυριστει οτι τουρκοι ανακαλυψαν την Αμερκή κι οχι ο Χριστόφορος Κολόμβος και δεν αστειευομαι καθολου Αν το βρω θα στο στειλω
Η παράθεση λοιπόν και πιο κατω η ιστοσελίδα
"Η ένστασή μου επίκειται στο οτι η διευκρίνηση δεν αναγράφεται πουθενά γύρω από την σαρκοφάγο, παρά μόνον σε μια γωνιά της αιθούσης υπάρχει γραμμένη η παρατήρηση που ήδη ανέφερα παραπάνω. Επιπλέον στο φυλλάδιο που μοιράζεται στην είσοδο του μουσείου υπάρχει η φιγούρα ενός ανδρός που ενώ δεν αναφέρεται το όνομά του, παρ'όλα αυτά γεννιούνται συνειρμοί γύρω από τον Μέγα Αλέξανδρο. Όσο για τους ξεναγούς, ακολουθούν και αυτοί την ίδια οδηγία και μόνον αν τύχουν σε ενημερωμένο κοινό, κατατοπίζουν τον επισκέπτη. Η τακτική αυτή, με απλά λόγια, προσδοκά να αφήσει την εντύπωση ότι το μουσείο της Πόλης είναι τόσο σπουδαίο που εκθέτει ακόμα και τον τάφο του Μακεδόνα βασιλέα. Πόσοι τουρίστες από τα πέρατα του κόσμου νομίζετε οτι κατέχουν τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και την αντίληψη να καταλάβουν την διαφορά; Σίγουρα ελάχιστοι. Είμαι σίγουρος οτι ακόμα και αν απευθυνθούμε σε ελληνικό κοινό, υποδεικνύοντάς τους την σαρκοφάγο, πολλοί είναι αυτοί που δεν θα αντιληφθούν την διαφορά. Ας μην αναφερθούμε λοιπόν σε Αμερικάνους, Κινέζους, Άραβες και όλα τα άλλα έθνη που κατακλύζουν το αρχαιολογικό μουσείο της Πόλης.
Μία ακόμα εκνευριστική τακτική που ακολουθείται στο μουσείο έχει να κάνει με την προέλευση και ταξινόμηση των εκθεμάτων. Για όλα τα εκθέματα φανερώνεται η χώρα προέλευσης του υλικού ή του ιδίου του εκθέματος. Για όλα, εκτός από αυτά του ελλαδικού χώρου. Η λέξη Ελλάδα και ελληνικός είναι απαγορευμένες λέξεις σε αυτό το μουσείο και δεν θα τις βρείτε πουθενά γραμμένες.
Αντ'αυτού υπάρχει μόνον η αναφορά στην τοποθεσία. Για παράδειγμα γίνεται λόγος για εκθέματα που βρέθηκαν στην Λήμνο ή στην Κώ αλλά δεν προσδιορίζεται στους επισκέπτες το που βρίσκονται αυτά τα μέρη. Επίσης στα ευρήματα από αλλού, αναφέρονται οι χώρες, π.χ. Λιβύη και ότι το μάρμαρο είναι από την Πάρο ή την Πεντέλη μα και πάλι δεν διευκρινίζεται που βρίσκονται αυτές οι τοποθεσίες. Απορίας άξιο για 'μένα ποιοι ήταν αυτοί οι κύριοι σε εκείνα τα μακρινά μέρη που χρησιμοποιούσαν πεντελικό και παριανό μάρμαρο. Λέτε να ήταν ντόπιοι ιθαγενείς;
Για κάποιον που θέλει να σχηματίσει μια σφαιρίκη άποψη των σπουδαίων εθνών της αρχαιότητας, αρκεί ένας περίπατος στο αρχαιολογικό μουσείο της Πόλης. Εκεί θα συναντήσει όλους τους σπουδαίους πολιτισμούς που έτυχε να περάσουν από εδώ, όπως τους Μακεδόνες, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς. Όχι φίλοι μου, Έλληνες δεν υπάρχουν. Δεν βρέθηκαν ποτέ Έλληνες σε τούτα εδώ τα εδάφη.
Οι Μακεδόνες δημιούργησαν τα πάντα, μέχρι και ο Ιησούς Χριστός κατάγεται από εκεί, σύμφωνα πάντα με τους αντικειμενικούς και αξιόλογους γείτονές μας, Σκοπιανούς. Σιγά μην έμενε απ'έξω η Τουρκία και τα εδάφη της.
Έπειτα, ο Ρωμαικός πολιτισμός υπήρξε κάτι το συγκλονιστικό και το τεράστιο, αφού ως γνωστόν οι Ρωμαίοι ήταν και πολυάριθμοι αλλά και με δική τους αυτόνομη τεχνογνωσία, πολιτισμό, τέχνη, θρησκεία, στρατιώτες, πληθυσμό και επομένως ήταν εύκολο να ξεχυθούν στα εδάφη που εξάλλου δεν υπήρχε και κάτι αξιόλογο εκεί.
Όσο για τους Βυζαντινούς...εεε εντάξει...ήταν ένας πολιτισμός και αποτελούνταν κατά πλειοψηφία από ένα έθνος που σχεδόν μισούσε τους Έλληνες (σύμφωνα πάντα με απόψεις κορυφαίων επιστημόνων της Ελλάδας μας) και που δημιουργήθηκε από το πουθενά και γι'αυτό τον λόγο, έτσι ξαφνικά, ένα ξημέρωμα, χάθηκε.
Όλα είναι λιτά και εύκολα για κατανόηση, αρκεί να παρακολουθήσει κανείς την πορεία της Ιστορίας απ'τα εκθέματα και τις περιγραφές του αρχαιολογικού μουσείου της Πόλης.
Μαζί σε αυτή την επίσκεψη ήταν και ο φίλος Σταύρος από το History of Turkey. Κάποια στιγμή γύρισε προς το μέρος μου και εύστοχα μου είπε: "Ρε σύ, τι είναι τούτοι; Αυτοί σε λίγο θα διεκδικήσουν και τα "Ελγίνεια" από το Λονδίνο!".

http://tixamperiaapothnpolh2.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4.html
Σχολιάζω και χαρακτηρίζω αυτά που γράφουν τα μέλη και όχι ως προσωπικότητες(μήπως απαγορεύεται τι πιστεύεις?)σχεδόν όλοι ανώνυμα αυτό κάνουν εδώ μέσα , ενώ εσύ χαρακτηρίζεις το άτομό μου(αγενής κλπ), όσο για το αν έχεις γίνει δυσάρεστος μην αυταπατάσαι, έχω ρίξει το γέλιο μ' αυτά που γράφεις, το τονίζω μ' αυτά που γράφεις και μόνο.
 

Dimitris-D

Member
Μηνύματα
73
Likes
33
Φυσικά και ειναι δικαιωμα σου σου να σχολιάζεις και κανε το οσο γουσταρεις κι αγαπάς
Οι χαρακτιρισμοι και οι ταμπελες με ενοχλησαν καποια στιγμη αλλά όχι πλεον
Ακομα και την αναρτηση να κατεβασει ο αρμόδιος ποσως με ενδιαφερει πλεον
Προσωπικά έχω φίλους Τουρκους στην γειτονα εδω και χρονια κι εχω παει στα σπιτια τους φιλοξενουμενος κι εχουν ερθει κι αυτοι φιλοξενουμενοι μου
Και στην πανεμορφη Ανδριανουπολη και στα παραλια
Μιλησα ξεκαθαρα για το ταξιδι μου στην Πόλη και πως χωρις να ευθυνομαι εγω αν δεν αντιδρουσα με αυστηρο τροπο θα μου τιναζαν το προγραμμα στον αερα
Γιατι τους χρωστουσα τίποτα? Τους έκανα παζάρια?
Και μερικοι θιχτήκατε γιατι δεν μου αρεσε το Ντολμα και το δηλωσα με περιγραφικοτατο ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ τροπο?
Ουτε το Μπλέ μου αρεσε με αφησε αδιαφορο αντιθετως δεν χορταινα να χαζευω το Σουλειμανιγιε
Δεν μπορω να καταλάβω τι ζόρι τραβατε με τα γουστα του καθενος και τον τροπο περιγραφης του
Πρεπει να ειναι ευθυγραμμισμενος με τα δικα σας?
Πρέπει στα ταξιδια του να ανεχετε οποιαδηποτε συμπεριφορά από τους αυτόχθονες που ερχεται σε επαφη αμιλητος κι ανεκτικος?
Για προσπαθηστε να μαθετε τι διαδικασια χρειαζεται για να παρει άδεια ενας τουρκος εργαζομενος ειδικα στον ιδιωτικο τομεα και ποια ειναι η σχεση εργαζομενου αφεντικου και πιστεψτε με θα καταλαβετε πολλά για την νοοτροπια οχι ολων τους αλλά αρκετων απο αυτους.
Αν εξαιρεσετε απλοϊκους ανθρωπους που συναντησαμε στην υπαιθρια αγορά του Εμινονου και εξω απο την σκεπαστη κοντα στο Σουλειμανιγιε σε όποιον άλλο χωρο βρεθηκαμε απο το ξενοδοχειο-εστιατορια-ζαχαροπλαστεια-καφετερειες βλεπαμε σκυθρωπά προσωπα μελαγχολικά και ειδικα την νεολαια τους
Ακομα και στο Ντολμα ενοιωθες εντονα οτι εκαναν ξεπετα κι οχι ξεναγηση
Ισως οι ανθρωποι εχουν σοβαρα προβλήματα επιβιωσης γιατι και οι μισθοι τους δεν ειναι και μεγαλοι
Τωρα το αν πρεπει η οχι να το μεταδιδουν και στον τουριστα δεν ξερω αλλά μαλλον δεν πρεπει
Ειδικά στις αγορες Μπαχαρικων-Σκεπαστη η απογοητευση και η κατηφεια ολοφανερη στα προσωπα τους απο την αναδουλεια λογω κρισης
Χαρακτηριστικά αγορασε η συζυγος μια εσαρπα απο ενα μαγαζι 20 λιρες Πιο κατω σκεφτεται να παρει μια ιδια αλλου χρωματος στην αδερφη της
Βλεποντας εναν παγκο με τις ιδιες εσαρπες ρωταμε ποσο κανουν και μας λέει 35 λιρες Του λέω πως πιο πισω την βρικαμε 20 λιρες και του την δειχνουμε
μας βαζει τις φωνες ειχε καταλαβει απο τους διαλογους μας στην διαδικασια ποια να διαλεξει η κυρά οτι ειμαστε Ελληνες και μας διωχνει με τα χερια του αποκαλώντας μας μπατζανακηδες τσιγγούνη
Για ποια παζαρια μου περιγραφετε εδω μεσα και πρασινα αλογα
Αυτοι ειναι αρπαγμενοι απο την αναδουλεια τους
Ρε παιδια μηπως εχετε μεγαλο χρονικο διαστημα να πατε και δεν εχετε εικονα του τι παιζει στις μερες μας?
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.107
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom