Δανία Πληροφορίες για Κοπενχάγη

tripakias

Member
Μηνύματα
7.986
Likes
12.041
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
παιδια καλησπέρα, σε λιγότερο απο ενα μηνα θα βρίσκομαι Κοπενχαγη !
εχετε να μου προτείνετε καποιο μερος για φαγητό ? εχω δει οτι γενικα το φαγητο ειναι αρκετα ακριβο, αλλα ολο και κατι θα ξερετε εσεις :)
που λετε? πιτσαριες μακαροναδες λουκανικα δεκτα :)

Σας ευχαριστω!
Ε, δεν ειναι και το πιο ακριβο που υπαρχει στην Ευρωπη. Μια χαρα ειναι οι τιμες. Αν κι εγω στις nordic παιρνω παντα κατι σχετικο με σολομο και δεν γνωριζω απο πιτσες, λουκανικα, μακαροναδες και τα τοιαυτα λαικα φαγητα, παρε μερικες αξιοπρεπεις προτασεις:

http://www.cafebjorgs.dk/index_us.php
http://www.restaurantkronborg.dk/en/
http://www.restaurantschonnemann.dk/

Δυστυχως δεν θα εχεις την ευκαιρια να γευματισεις στο noma, στο καλυτερο εστιατοριο του κοσμου, το οποιο κλεινει στις 20 Δεκεμβριου (ανοιγει ξανα 24 Μαρτιου 2015).
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Πάω Κοπεγχάγη 24-28 δεκ. και ψάχνω να κλείσω διαμονή. Λέω για airbnb, αλλά σε ποια περιοχή να κοιτάξω να είναι κοντά σε μαγαζιά/πλατείες για να βγαίνεις βράδυ? Αλλιώς κανένα οικονομικό, αξιοπρεπές ξενοδοχείο?
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.296
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Έχω μείνει στο Amager. Μια χαρά ήταν..δίπλα στην Κριστιάνια!
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Thanks, αλλά μάλλον είμαι για κάτι πιο οικονομικό από 80/βραδιά (αν και χριστούγεννα, κέντρο, δε με βλέπω να βρίσκω κάτι).
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.986
Likes
12.041
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Thanks, αλλά μάλλον είμαι για κάτι πιο οικονομικό από 80/βραδιά (αν και χριστούγεννα, κέντρο, δε με βλέπω να βρίσκω κάτι).
Με 80 τη βραδια ισως βρεις καμια βαρκα.
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Παραβλέπω τα ειρωνικά σχόλια (btw έκλεισα δίκλινο κοντά στο Tivoli με 75Ε/βραδιά) και ερωτώ:
Έχω διαβάσει ότι δέχονται παντού κάρτα για αγορές, αλλά μια maestro που έχω λέτε να έχει θέμα? Συνάλλαγμα να κάνω εκεί? Έστω 20-30 ευρώ να έχω πάνω μου? Τι συμβουλεύετε?
Thanks.
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
α οπότε να κλείσω ενα family ticket για μαλμε με επιστροφή και θα μου βγει φτηνότερα ? θα το δοκιμάσω!
thanks
Φίλε jose τελικά τι παίζει με τα family tickets; Αν είστε μόνο 2 άτομα μπορείς να βγάλεις άσχετα αν δεν έχεις παιδιά?
Γενικά υπάρχει καμιά ημερήσια ή πολυήμερη κάρτα που να συμφέρει?
Thanks!
 

ribo7

Member
Μηνύματα
176
Likes
169
Σήμερα επέστρεψα από 4ήμερο (24-28) Κοπεγχάγη. Οι εμπειρίες/εντυπώσεις μου:

Διαμονή: Έμενα στο Hotel Danmark. Όχι κάτι ιδιαίτερο. Παλιό ξενοδοχείο, τραγικά μικρό μπάνιο, όχι όλες οι πρίζες να λειτουργούν, ... Αλλά, σχετικά καθαρό, οικονομικό (~75Ε/δίκλινο) και κυρίως 200μ από το Δημαρχείο και το κεντρικό εμπορικό δρόμο, δίπλα στο tivoli, και σχετικά όλα κοντά. Δε πήραμε ποτέ μετρό/λεωφορείο.

Αξιοθέτα: Πρώτη μέρα είχε χιονίσει και αποφασίσαμε να πάμε πάρκο Tivoli. Πολύ ωραίος ο χώρος, μια χαρά για βόλτα αλλά αν δε κάνεις κανένα από τα rides που έχει δε ξέρω πόσο αξίζουν τα 95DKK = 13E απλά για την είσοδο.
Δεύτερη μέρα, περπάτημα προς Nyhavn. Στη πορεία περάσαμε από Christiansborg (παλάτι). Μόλις φτάσαμε λοιπόν στο γραφικό κανάλι, είδαμε ότι έχει boat tour με 40DKK = 6Ε για 1 ώρα!! Αξίζει τρελά! Βλέπεις αρκετά σημεία και κυρίως από διαφορετική οπτική! Είναι από αυτή την εταιρεία http://www.havnerundfart.dk/canaltours/index.php?page=forside.php, βασικά είναι στη μία πλαϊνή πλευρά του καναλιού, γιατί στο τέρμα του καναλιού που είχε άλλη εταιρεία ήταν πιο ακριβά.
Μετά το boat tour, συνεχίσαμε περπάτημα προς μικρή γοργόνα. Περάσαμε πρώτα από Amalienborg (παλάτι), πετύχαμε και αλλαγή φρουράς, συνεχίσαμε "παραλιακά" και φτάσαμε στο ξακουστό αγαλματάκι. Μικρό και σε σημείο που δε φαίνεται ως κάτι μεγαλοπρεπές αλλά μου άρεσε.
Τρίτη μέρα, εθνικό μουσείο (Nationalmuseet) με δωρεάν είσοδο. Ωραίο μουσείο, αλλά κάποιοι όροφοι ήταν λίγο μπέρδεμα τα εκθέματα σε σχέση με τις χρονολογίες τους. Απογοητεύτηκα κάπως που είχαν μόνο 1 αίθουσα για Vikings, περίμενα περισσότερα. Έπειτα, περπάτημα προς Christinia. Στη διαδρομή είδαμε το Black Diamond (βιβλιοθήκη). Φτάνοντας στη Christinia, είναι όπως το έχουν περιεγράψει και άλλα παιδιά εδώ, ψιλό hippies φάση, αυτονομία, alternative, κλπ. Βολτάρεις χωρίς να πάρεις φώτο, αν θες κάθεσαι για κανένα τσιγαράκι.
Τέταρτη μέρα: Λόγω έλλειψης χρόνου, μόνο Rundetaarn (κυκλικός πύργος). Φτηνή είσοδο (25DKK = 3.5Ε), ανεβαίνεις κυκλικά πάνω και βλέπεις τη θέα (μη φανταστείτε και πολύ ψηλά, κάπου στα 35μ είναι).

Γενικά όλες οι μέρες είχαν αρκετό περπάτημα στον κύριο εμπορικό δρόμο (Frederiksberggade) και τους παράλληλους/κάθετους (είδαμε δηλαδή τον καθεδρικό (Vor Frue Kirke) που είναι δίπλα στο πανεπιστήμιο (Universiteit van Kopenhagen)).

Φαγητό: Την ημέρα που ήμαστε στο Tivoli, είχαμε τη φαεινή ιδέα να φάμε εκεί κάτι παραδοσιακό. Θέλαμε Smørrebrød (ανοιχτό σάντουιτς) που είναι μια φέτα χωμί (σα το ζυμωτό παραδοσιακό βέβαια) και από πάνω λαχανικά,κρέας, dressing. To λάθος είναι πως καθίσαμε στο Kähler που είναι κυριλάτο. Πληρώσαμε 38Ε/άτομο για ένα πιάτο με 3 σάντουιτς (3 φέτες δηλαδή με διαφορετικά υλικά πάνω). Γευστικό, χλιδάτο αλλά μικρές μερίδες. Γιατί δε φύγαμε όταν είδαμε κατάλογο? Ε, είπαμε λόγω ανήμερα Χριστουγέννων να φάμε καλά :p
Δεύτερη μέρη πήγαμε στο Dalle Valle (Fiolstræde και Krystalgade γωνία) που είχε προταθεί εδώ. Φοβερή επιλογή!! 10-4pm έχει μπουφέ brunch/lunch με 80DKK = 11Ε! Ψαρικά, φιλέτα, ομελέτες, κοτόπουλο, τορτελίνια, σαλατικά, ... Τρελό φαγητό μέχρι σκασμού. Μετά τις 4 έχει άλλο μπουφέ με πιο κυρίως πιάτα και καλά αλλά ήταν πιο ακριβά. Βέβαια είχε ακριβά τα ποτά, ένας χυμός πορτοκάλι 50DDK, σχεδόν 7Ε!!
Τρίτη μέρα, πήγαμε στο Paludan Bog cafe (στην Fiolstræde). Πολύ "ζεστός" χώρος, φάση βιβλιοθήκη. Έχει και φαγητό, πολλά πιάτα (burgers, σαλάτες, steaks, ..), γευστικότατα, κάπου στο 15ευρώ max νομίζω.
Τέταρη μέρα, ξανά στο Dalle Valle για να χορτάσουμε μέχρι σκασμού πριν πάρουμε το αεροπλάνο :p
Γενικά πάντως έχει Burger king, MAX, McDonalds για εύκολη λύση. Πέτυχα και ένα ελληνικό (Samos) στην Skindergade, δε το δοκιμάσαμε αλλά φαινόταν τίμιο.
Για καφετέριες έχει μια αλυσίδα, Baresso coffee, που έχει σε πολλά σημεία, μου άρεσε αρκετά για να ξεκουραστείς από το περπάτημα και να χαλαρώσεις inernet.

Διασκέδαση: Εδώ έρχεται η απογοήτευση. 24 βράδυ, 25 και 26 τα πάντα (σχεδόν) κλειστά λόγω Χριστουγέννων. 24, 25, δε κυκλοφορούσε ψυχή και ελάχιστα ανοιχτά bar. 26 κάτι κινήταν, το Σάββατο όμως 27 ήταν πάλι στα νορμάλ πιστεύω. Αρκετά bars, μπυραρίες, clubs, αρκετές επιλογές. Μιλάω για τους δρόμους Vestergade, Studiestræde και τους κάθετους. Bar 7 στην Studiestræde ωραία επιλογή. Πήγαμε και στο διπλανό του, το Rum Club. Ωραίο barακι, πολλές επιλογές ρούμι, αλλά πανάκριβο!! Κάτω από 100DKK = 13E δύσκολα έβρισκες ποτό!!
Μου είπαν και για το Zefside αλλά δε πήγα.

Γενικές εντυπώσεις: Συμπαθητική πόλη, αρκετό κρύο που δυσκόλευε να βολτάρεις όσο θα ήθελες, είναι γενικά ακριβά αλλά μπορείς να βρεις οικονομικές επιλογές σε φαγητό, ο κόσμος φαίνεται μια χαρά, αρκετοί Έλληνες τουρίστες, Ιταλοί και Γάλλοι, αρκετό shopping απ' οτι κατάλαβα, γενικά θετικές εντυπώσεις. 2-3 μέρες υπεραρκετές για να δεις τα βασικά σημεία, ίσως πρέπει να συνδιαστεί και με μονοήμερες προς Σουηδία ή άλλα μέρη για να δεις κάστρα/Louisiana museum). Δε πήγα/βγήκα Nørrebro που θεωρείται πιο hip περιοχή αλλά μια χαρά ήταν και το ιστορικό κέντρο.
Δε το συστήνω τόσο για Χριστούγεννα όμως λόγω κλειστών μαγαζιών και ελάχιστου κόσμου. Αδικεί τη νυχτερινή ζωή και τη πόλη αυτή η περίοδος πιστεύω. Θα μου άρεσε δηλαδή να την ξαναεπισκεφτώ και καλοκαίρι φάση.

(σόρυ για το μεγάλο post, προσπάθησα να τα κατηγοριοποιήσω για να βοηθήσω παιδιά που ψάχνουν info).
 
Μηνύματα
626
Likes
143
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Υπάρχει το Cafe Paludan
εξαιρετικό! όποιος επισκεφθεί την Κοπεγχάγη, να το επισκεφθεί οπωσδήποτε!

Κάτι λίγο πιο ακριβό αλλά που νομίζω ότι αξίζει είναι το Det Lille Apotek
Φοβερό, καταπληκτικό! Υπέροχο περιβάλλον και φαγητό!

Όπως καταλαβαίνετε, επισκέφθηκα πρόσφατα την πρωτεύουσα της Δανίας.
Όλες μα όλες τις πληροφορίες για το πού να πάμε, τι να δούμε και πού να φάμε τις άντλησα εννοείται από δω μέσα και για ακόμα μία φορά δικαιώθηκα για την επιλογή μου! χιχι

Η πλάκα είναι ότι... προχθές, εκεί που χάζευα τηλεόραση, διακόπτεται το πρόγραμμα και λέει "έκτακτη είδηση: τρομοκρατικό χτύπημα με νεκρούς στην Κοπεγχάγη....".
Πριν δύο ημέρες περπατούσα γύρω από εκείνα τα μέρη! :shock:
 

djeleni

Member
Μηνύματα
162
Likes
233
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδία, Αίγυπτος
Καλησπέρα σας!
Γνωρίζετε κάποια ιστοσελίδα για ενοικιαζόμενα σπίτια στην Κοπεγχάγη;
 

alex-angel

Member
Μηνύματα
154
Likes
43
Καλημερα. Κοιταζω εισητηρια για κοπεγχαγη. Οταν βαζω αναχωριση θεσσαλονικη βγαινει πολυ πιο φθηνο το εισητηριο απο το να βαλω απο αθηνα. Σημειωτεον οτι απο θεσσαλονικη με βαζει με ανταποκριση απο Αθήνα. Γτ γινεται αυτο εφοσον το δρομολογιο ειναι θεσσαλονικη αθηνη κοπεγχαγη;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.622
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom