Γερμανία Καλοκαιρινό Βερολίνο

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αχ αυτο που με αγχωνει περισσοτερο δε μου εγραψες ..
επειδη επιστρεφουμε την ιδια πολυ πρωινη ωρα ....πως πηγατε στο αεροδρομιο?
Με ταξι ή εχει συγκοινωνιες?
Επειδη και μεις θα μεινουμε στην Κudam ,ο καλυτερος τροπος να πας ειναι το λεωφορειο Χ9 που ανεφερες ή υπαρχει και συντομοτερη διαδρομη με μετρο?
 

Alejandro

Member
Μηνύματα
12
Likes
42
Εμείς πήραμε το μετρό (γραμμή U9) με κατεύθυνση Rudow κι από εκεί το λεωφορείο Ν9 (νυχτερινο Χ9) για το αεροδρόμιο. Αν θυμάμαι καλά πήραμε το μετρό γύρω στις 3.30 με 4.
Αν μπεις στο site της BVG και βάλεις αφετηρία, τερμα, μέρα και ώρα που θέλεις να ταξιδέψεις, σου βγάζει τι συγκοινωνίες μπορείς να πάρεις οπότε μην αγχώνεσαι.
 

lovetravel

Member
Μηνύματα
68
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Νίσυρος , Κως , Κάλυμνος
1η ημέρα
Μετά από 2 και κάτι ώρες στο αεροπλάνο επιτέλους προσγειωνόμαστε στο Αεροδρόμιο Schonefeld και κατευθυνόμαστε αμέσως προς την έξοδο, εφόσον ταξιδεύαμε μόνο με χειραποσκευή. Αφού προμηθευτήκαμε την Welcome Card που ανέφερα και πιο πάνω, πήγαμε στη στάση των λεωφορείων για να πάρουμε το εξπρές λεωφορείο Χ9 με κατεύθυνση Rudow. Από εκεί πήραμε τη γραμμή 7 του U-Bahn με κατεύθυνση Spandau και έπειτα από αρκετές στάσεις κατεβήκαμε στην στάση Adenauerplatz. Έτσι μετά από μια ώρα περίπου φθάσαμε στο ξενοδοχείο μας (το σπίτι όπως καθιερώθηκε να το αποκαλούμε τις επόμενες ημέρες :p)..
Χωρίς πολλή σκέψη αποφασίσαμε αρχικά να ξεκουραστούμε καμιά ωρίτσα, πριν ορμίσουμε για την πρώτη γνωριμία με την πόλη. Γεμάτοι ενέργεια από την ξεκούραση (λέμε τώρα..) ανηφορήσαμε με τα πόδια προς την Savignyplatz επί της οδού Kantstrasse. Πρόκειται για μικρή πλατεία με καφέ και μπαρ περιμετρικά. Τίποτα το ιδιαίτερο θα έλεγα. Τον καιρό δεν θα τον αποκαλούσα και ιδιαίτερα καλοκαιρινό, πιο πολύ σε θερμοκρασίες Οκτωβρίου παρέπεμπε.
Συνεχίσαμε προς την Kaiser Wilhelm Memorial Church (το αποκαλούμενο και Κούφιο Δόντι από τους βερολινέζους). Η ώρα είχε περάσει κι έτσι δεν μπορέσαμε να μπούμε μέσα. Αλλά μια γειτονιά ήμασταν οπότε θα τα επισκεπτόμασταν σίγουρα μια από τις επόμενες ημέρες. Μπροστά από το ναό είχε στηθεί κάτι σαν πανηγύρι με συναυλίες, μικρά περίπτερα με φαγητό και πολλή πολλή μπύρα. Έτσι για να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά σιγά..​
Από εκεί παίρνουμε τον U-Bahn με κατεύθυνση την στάση Potsdamer Platz. Ανεβαίνουμε μέσω της Ebertstrasse και φθάνουμε στο Memorial to the Murdered Jews of Europe. Είχε ήδη αρχίσει να σουρουπώνει και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος έδειχνε αρκετά πρωτότυπο και εντυπωσιακό.​
Επόμενη στάση η ξακουστή Brandenburger Tor (Πύλη του Βραδενβούργου). Η αλήθεια είναι πως από τις φωτογραφίες φαίνεται αρκετά πιο εντυπωσιακή αλλά και από κοντά δεν είχαμε παράπονο. Γεμάτη από κόσμο εννοείται. Συνεχίζουμε για το Reichstag (Κοινοβούλιο). Επιβλητικό κτήριο και η προσθήκη με τον γυάλινο θόλο εξαιρετική. Η είσοδος στο θόλο είναι δωρεάν αλλά χρειάζεται να προηγηθεί κράτηση είτε ηλεκτρονικά είτε στο περίπτερο που υπάρχει απέναντι από το Κοινοβούλιο. Ωστόσο ήμασταν άτυχοι καθώς δεν υπήρχαν θέσεις για όσες μέρες θα μέναμε στο Βερολίνο. Οπότε καλύτερα όσοι έχετε σκοπό να τον επισκεφθείτε, να κάνετε ηλεκτρονική κράτηση πριν την αναχώρησή σας.
Ο ποδαρόδρομος συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση. Μέσω της Pariser Platz που βρίσκεται μπροστά από την Πύλη κατευθυνθήκαμε στην λεωφόρο Unter den Linden. Είμαστε πλέον στην καρδιά του Βερολίνου και τα κτίρια που υπάρχουν εκατέρωθεν της λεωφόρου δίνουν μια υπέροχη αίσθηση. Απαραίτητη η στάση μπροστά στον Berliner Dom (Καθεδρικός του Βερολίνου) για να έχουμε και μια πρώτη εικόνα του ποταμού Spree.
Με τόσο περπάτημα το στομάχι έχει αρχίσει ήδη να παραπονιέται. Ωστόσο συνεχίζουμε μέχρι τη διάσημη πλατεία Alexanderplatz και το ανατολικό Βερολίνο αρχίζει να μας κλείνει το μάτι. Οπότε τι καλύτερο από φαγητό στα McDonald's :p
Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Hackesche Hofe, ένα περίφημο σύμπλεγμα από αρτ-νουβό κτίρια και στοές που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Ήπιαμε τα ποτά μας στο Yosoy Restaurant & Bar, Rosenthaler Straße 37 και πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο.


καλησπέρα μήπως ξέρετε αν έχει express τρένο απο Schonefeld airport για το κέντρο μετά τις 24.οο;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.807
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom