Ρωσία Μονη στη ρωσια

Μηνύματα
152
Likes
1.104
Εχω παει βαλτικες. Δεν ψαχνω γενικως να παω καπου. Θελω να παω Ρωσια. Ειναι ενα ταξιδι που ακομα κι αν βρεθει παρεα θα θελει να παμε με γκρουπ, πραγμα που εμενα δε μ αρεσει.
Η απαντηση σου Γιωργο μου αρεσε -τετοια πραγματα ελπιζω να ακουσω
απλα ο ThanasisU2 ειχε μιλησει για ψευτικους αστυνομικους που μπορει να παρουν το διαβατηριο για ελεγχο και να σου ζητησουν λεφτα, η αλλιως να σου σκισουν τη βιζα. Το θεμα ειναι ποσο συχνα ειναι αυτα τα φαινομενα.
Αγαπητή φίλη, καλησπέρα και κακώς το έχεις πάρει το θέμα από φόβο ;)

Κίνδυνο στη Ρωσία, τόσο στη Μόσχα, όσο και στην Αγία Πετρούπολη, σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσεις. Εμείς ήμασταν γυναικοπαρέα, κι όσο κινηθήκαμε σε κεντρικά σημεία (φαντάζομαι κι εσύ το ίδιο θα κάνεις) δε νιώσαμε την παραμικρή απειλή. Κάνω κι εγώ ταξίδια μόνη μου στο εξωτερικό και ανεπιφύλακτα θα το επαναλάμβανα και μόνη μου. Σου εφιστώ την προσοχή μόνο στα εξής, που δεν έχουν να κάνουν με θέμα ασφαλείας αλλά με θέμα επικοινωνίας με τον ντόπιο πληθυσμό:

1) Μάθε όπως και δήποτε να διαβάζεις κυριλλικό αλφάβητο, γιατί λατινικό δεν πρόκειται να δεις πουθενά (σου μιλώ με τα δεδομένα του 2009, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε). Θα σε βοηθήσει κυρίως για τη μετακίνηση με το μετρό, για να μπορείς υποτυπωδώς να αναγνωρίζεις τα ονόματα των στάσεων, και γενικά για να διαβάζεις διάφορες επιγραφές και ονομασίες. Αν ήξερες και μερικές βασικές λέξεις στα ρώσικα δεν θα 'ταν άσχημα. Προσπάθησε όσο μπορείς να εξοικειωθείς με τα ρώσικα.

2) Όπως έχω γράψει και στην ιστορία μου για την Ρωσία, η συνεννόηση για έκδοση εισιτηρίου από Μόσχα για Αγία Πετρούπολη ήταν ιδιαιτέρως προβληματική, γιατί στα εκδοτήρια η υπάλληλος που μας "εξυπηρέτησε" ήταν από συνεννόηση άστα να πάνε. Τα πάντα ήταν γραμμένα σε κυριλλικό αλφάβητο (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε που πήγα) τόσο στους πίνακες ανακοινώσεων όσο και στα αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων. Εμείς τα εισιτήρια τα βγάλαμε επιτόπου οπότε δεν ξέρω να σε παραπέμψω σε κάποιο site των ρωσικών σιδηροδρόμων. Ίσως αν απευθυνθείς στο γραφείο ταξιδίων Μουζενίδη, που ειδικεύεται σε ταξίδια προς Ρωσία (εμείς εκεί βγάλαμε τη βίζα) να σε βοηθήσουν συμβουλευτικά στο θέμα του τρένου. Έχει γραφεία και στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας.

3) Αν σκοπεύεις να μετακινηθείς με αυτοκίνητο, στην Αγία Πετρούπολη και στα περίχωρά της, υπάρχουν πολλά αστυνομικά μπλόκα κατά τις νυκτερινές ώρες. Για τη Μόσχα δεν ξέρω, γιατί κινηθήκαμε με μετρό και λεωφορεία. Γενικά να σε σταματήσουν στο άσχετο στο δρόμο για έλεγχο χαρτιών, το θεωρώ δύσκολο να σου συμβεί κι αν τα έχεις δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Επίσης η οδήγηση στους επαρχιακούς δρόμους ήταν επεισοδιακή, οπότε αν σκοπεύεις να εκδράμεις εκτός πόλεων θα σου πρότεινα να την αποφύγεις.

Δεν έχω διαβάσει τι έχει πει ο Θανάσης επί του θέματος, αλλά εμείς με το αυτοκίνητο πέσαμε 3 φορές μέσα σε μισή ώρα σε μπλόκο και δεν υπήρξε ούτε καν νύξη ή κίνηση να μας ζητήσουν λεφτά ή να μας σκίσουν τα χαρτιά. Ήταν ναι μεν τρομακτικό αλλά ήμασταν κι έξω από την πόλη. Μέσα στην πόλη, όταν κινούμασταν με τα πόδια, οι αστυνομικοί ούτε καν μας πλησίαζαν.

Ίσως σε αντροπαρέες να κάνουν πιο εξονυχιστικό έλεγχο ή σε τίποτα περίεργες φάτσες...

Αυτά είχα να σου πω. Ελπίζω να σε καθησύχασα και να βρεθείς σύντομα στην πολυαγαπημένη Ρωσία όπως το ονειρεύεσαι!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ξέρω πολλές γυναίκες που έχουν πάει στη Ρωσία μόνες (κι εκτός των δυο πόλεων που ανέφερες), ακριβώς επειδή έχει φήμη ασφαλούς χώρας. Τώρα το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, χαρακτηριστικά να σου πω ότι το κόλπο με τους ψεύτικους αστυνομικούς έκανε θραύση στην περιοχή γύρω από το Σύνταγμα στα τέλη του '90, αλλά πάλι δεν την έλεγες επικίνδυνη χώρα την Ελλάδα για τον τουρίστα.
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
730
Likes
1.851
Επόμενο Ταξίδι
Λάος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με βανάκι στη Νορβηγία
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, με ησυχάσατε αρκετά. Ήλπιζα ν ακούσω τέτοιες απόψεις γιατί δεν ήθελα να εγκαταλείψω την ιδέα του ταξιδιού.
Δεν έχω σκοπό να πάω κάπου αλλού εκτός από τις 2 πόλεις και η διαδρομή Μόσχα - Αγ. Πετρούπολη θα γίνει με αεροπλάνο. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή της Ivanna Petrovna και θα προσπαθήσω να εξοικειωθώ κάπως με το κυριλλικό αλφάβητο.
Λέω να βρω και από αυτά τα τουριστικά βιβλιαράκια που έχουν φράσεις που μπορεί να χρειαστεί κάποιος στο ταξίδι του.
Επίσης σκέφτομαι να πάω πρώτα Αγ. Πετρούπολη -πιστεύω ότι λόγω της θέσης της είναι πιο τουριστική και μπορεί η συνεννόηση στα αγγλικά να μην αποτελεί όνειρο θερινής νύχτας.
 

fantasia13

Member
Μηνύματα
163
Likes
86
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη Αμερικη
Αφου περνας καλα μονη σου......νομιζω οτι δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα......αρκει να εχεις λιγο "τα ματια σου ανοιχτα" !!!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.725
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom