Ιταλία Φλωρεντία - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

megavas

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Τι μπορεί να συμβεί αν αγνοήσεις τις κλήσεις για την ζώνη που δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία? Θεωρώ τις κλήσεις εντελώς άδικες μιας που είναι λογικό για ένα τουρίστα να μην είναι εξικοιωμένος με τις ζώνες κυκλοφορίας των πόλεων, τουλάχιστον στην αρχή. Μας έδωσαν 2 κλήσεις στο Lecco απο 130 ευρώ και μας χρέωσαν και την πιστωτική απο την εταιρία ενοικίασης 120 ευρώ περίππου. Σήμερα εστάλησαν οι κλήσεις με συστημένη επιστολή.
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
μιας που είναι λογικό για ένα τουρίστα να μην είναι εξικοιωμένος με τις ζώνες κυκλοφορίας των πόλεων,
Λογικό είναι αλλά δεν το λαμβάνουν υπόψη και ούτε πρέπει νομίζω..υπάρχουν κάποιοι νόμοι που τηρούνται είτε είσαι Ιταλός είτε Γάλλος είτε Πορτογάλος.Οφείλεις πριν πας στη χώρα να τους εξετάσεις.Και πόσο μάλλον όταν χρειάζεται να οδηγήσεις σε αυτήν.Και αυτό με το δακτύλιο ισχύει σε πολλές πόλεις της Ιταλίας.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Λογικό είναι αλλά δεν το λαμβάνουν υπόψη και ούτε πρέπει νομίζω..υπάρχουν κάποιοι νόμοι που τηρούνται .
Δεν ειναι λογικο και η φραση σου αν και σωστη εχει αυτη την αντιφαση. Δεν ειναι λογικο να παραβιαζεις τα σηματα οδικης κυκλοφοριας και να παραπονιεσαι κιολας μετα.
(η φωτο απο Lecco)
 

Attachments

megavas

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Εντάξει αν εσείς πιστεύεται οτι κάποιος πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζει για τις ζώνες κυκλοφορίας και χωρίς να ενημενώνεται απο κανέναν γι αυτό διαφωνώ. Πιστεύω οτι απο το γραφείο ενοικίασης θα έπρεπε να μας δώσουν κάποιο ενημερωτικό φυλλάδιο που να αναφέρει για τους δακτύλιους. Αλλά η ερώτησή μου αφορά το άν ξερεται τι γίνεται αν δεν τις πληρώσεις.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εντάξει αν εσείς πιστεύεται οτι κάποιος πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζει για τις ζώνες κυκλοφορίας και χωρίς να ενημενώνεται απο κανέναν γι αυτό διαφωνώ.
πιστευουμε οτι καταρχην πρεπει ολοι μας να σεβομαστε τον ΚΟΚ οπου παμε και επειτα μια απλη ενημερωση για τις συνθηκες του τοπου που παμε απο οποιονδηποτε ταξιδιωτικο οδηγο φτανει. Καμμια εταιρεια ενοικιασεως και κανενα κρατος, δημος δεν υποχρεουται να σε ενημερωσει. στο ελβετικο χωριο που πηγα και ειχε πεζοδρόμους εγω υποχρεουμαι να σεβαστω τα σηματα του ΚΟΚ και αν θελω να μην ταλαιπωρηθω, ενημερωνομαι απο πριν οτι το ΙΧ πχ δεν μπαινει στο κεντρο και φροντιζω πού θα το παρκαρω κλπ. λυπαμαι που φαινομαι καυστικός αλλά ετσι ειναι. για τις κλησεις απο ZTL φταιει οποιος τις λαμβανει και μονο.
δεν ξερω τι θα συμβει, θα ηταν πολυ χρησιμο να μας ενημερωσεις. θεωρητικά θα τις διεκδικησει η εταιρεια ενοικιασεως απο το ποσο που ειχε δεσμευσει στην καρτα σου, έλεγξες αν ειναι ακομα δεσμευμενο ή όχι? οι κρατικες κλησεις πανε στη ΔΟΥ σου, οι δημοτικές στις τοπικες δικαστικές αρχές.
 

megavas

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Δεν διαφωνώ. Να σεβόμαστε τον κοκ και ετσι είναι το σωστό. Αν το γνωρίζαμε θα το σεβόμασταν...Αν υπάρχει εμφανές σήμα ή καποιος πεζόδρομος είναι φυσικό να το παρατηρήσεις αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε κατι ή αν υπήρχε ήταν πολύ εύκολο να μην αντιληφθείς τιποτα. Αλωστε ήταν και άλλος στο αυτοκίνητο. Ούτε αυτός το αντιλήφθηκε. Απο αυτά που διάβασα στα προηγούμενα post υπάρχει πολύς κόσμος που δεν το γνώριζε ούτρ το κατάλαβε. Σας φαίνεται λογικό να μην δίνεται ένα φυλλάδιο ενημερωτικό? Θα έπρεπε να τους υποχρεώνει το κράτος να το δίνουν με κάποια βασικά πράγματα που χρειάζονται προσοχή. Μήπως όμως κρύβονται ιδιωτικές εταιρίες και μαζί όλοι αυτοί βγαζουν χρήμα?
 

annablack95

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Καλησπέρα,είμαι καινούρια στο forum και θα ήθελα την βοηθειά σας.Στις 18 Μαρτίου ταξιδεύω με ryanair Αθήνα-Ρώμη(Τσιαμπίνο).Η πτήση φευγει από Αθήνα στις 10 και φτάνει στις 11 ώρα Ρώμης.Ο τελικός μου προορισμός είναι η Φλωρεντία στην οποία θα πάω με τρένο από το Termini.Έχω κοιτάξει στο site της Trenitalia και σκέφτομαι να κλείσω προκαταβολικά το εισητήριο Ρώμη-Φλωρεντία ενώ το Φλωρεντία-Ρωμη σκέφτομαι να το κλείσω μόλις φτάσω Φλωρεντία.Το πρόβλημα είναι ότι το τρένο το οποιο σκέφτομαι να κλείσω φεύγει από το Termini στις 14:20, δηλαδή 3 ώρες και 20 λεπτά από την ώρα που φτάνει το αεροπλάνο.Να κλείσω το εισητήριο η πιθανοτατα να υπαρχει πρόβλημα λόγω καθυστέρησης του αεροπλάνου και να χάσω το τρένο.Απο την άλλη αν πάω κατευθίαν στο Termini για να κλεισω εισητήριο θα βρω (και μάλιστα στην ίδια τιμή με το site της trenitalia (29 ευρω το γρηγορο τρενο));Επίσης δεν θα έχω βαλίτσα οπότε δεν θα καθυστερίσω εκεί.(Αν υπαρχει κάποιο παρόμοιο topic παρακλω παραπεμψτε με καθως είμαι καινούρια και μπερδεύομαι ακόμα στο forum:))
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Απο το ciampino μέχρι το termini ειναι 45 λεπτά περίπου με λεωφορείο.Άντε 1 ώρα με κίνηση. Οπότε αν δεν έχει πάνω απο 2 ώρες καθυστέρηση δεν θα έχεις πρόβλημα.
Το αν θα έχει πάνω απο 2 ώρες καθυστέρηση η πτήση κανείς δεν το ξέρει.
 

niki_zor

Member
Μηνύματα
40
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
NEW YORK
Θελω να παω Φλωρεντια με το τρένο απο Ρώμη. Ποιος ειναι ο κεντρικός σταθμός που πρεπει να σταματήσω στη Φλωρεντια;
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
από τον σταθμό στο κέντρο πας με τα πόδια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom