Απογοήτευση στην Πορταριά Πηλίου

Είσαστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες στη Πορταριά Πηλίου?


  • Total voters
    27

gkarag

Member
Μηνύματα
15
Likes
5

danev

Member
Μηνύματα
518
Likes
251
Επόμενο Ταξίδι
Evia pass!
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Λοιπόν σαν τοπικός που είμαι, πρέπει να σας πω την άποψή μου.
Ελληνικό φαινόμενο: Πρώην αγρότης με κτήμα σε περίοπτο θέση, Δημ. Υπάλληλος εξ Αθηνών με εφάπαξ, Απόστρατος ετών 45 και αυτός με εφάπαξ + προίκα από τη σύζυγο, Πολ. Μηχανικός ή Αρχιτέκτων ή εργολάβος, Νέος ή Νέα χωρίς επάγγελμα αλλά με "οικογενειακό Πακέτο", Διάφοροι "κουρασμένοι" των μεγαλουπόλεων σε αναζήτηση "φύσης", ποιότητας ζωής και επαγγελματικής διεξόδου κ.λ.π., κ.λ.π.....
Δυστυχώς αυτή είναι η πλειοψηφία των "επιχειρηματιών", των φυτρωμένων σαν μανιτάρια (ας είναι καλά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα LEADER...), "παραδοσιακών", "ρεσόρ", "κάουντρυ", "μάουντεν"...και διαφόρων δήθεν καταλυμάτων "πολυτελείας" στα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας.
Αν είναι όμως αυτοί οι "επιχειρηματίες", τότε τι ζητάτε?? Ψύλλους στα άχυρα? Τι είμαστε, Αυστρία με 5 γενιές ενασχόληση στην ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ???
Για ποια τουριστική, ξενοδοχειακή, επιχειρηματική ή γαστρονομική παιδεία μιλάμε?? Σ' όλα αυτά προσθέστε και ολίγη (???) ελληνική απατεωνιά ...και να το αποτέλεσμα!!!
Στην αρχή και εγώ την έπαθα μια - δυο φορές και μου "τσίμπησαν" το 130ρι ..οι δήθεν, αλλά από τότε αποθέτω την ηρεμία μου, την ξεκούραση μου, τα λίγα σ/κ διαφυγής μου ή στους ελάχιστους αποδεδειγμένα σοβαρούς, ή δίνω 60 - 80, σε κάτι σπαρτιάτικο ,καθαρό και πολλά είναι. Και βασική προϋπόθεση: να έχεις ακούσει, διασταυρωμένα, καλές κριτικές. Αλλά σε όλα στην Ελλάδα έτσι δεν είναι?? Μόνο με γνωριμίες και συστάσεις λειτουργούμε. Σιγουριά ΠΟΥΘΕΝΑ!!. Εκτός αν πέσεις κατά τύχη σε κάτι αυθεντικό, απλό, πχ. στον Αγ. Λαυρέντιο, στον Αι Γιώργη, στις Πινακάτες ...κλπ.
(Υ.Γ.πάντως εγώ δεν πάω για φαγητό στην Πορταριά με την οικογένειά μου)


Το κείμενο σου φίλε τα λεέι Ο Λ Α.
Παρακαλώ να αναρτηθει με κεφαλαία γράμματα στην πρώτη σελίδα του φόρουμ και συγκεκριμένα στις ταξιδιωτικές Ιστορίες από Ελλάδα. :(:(:(
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Τελικά κάτι παίζεται με τα γνωστά χωριά του Πηλίου.
Διαβάστε το παρακάτω link
Τροφική δηλητηρίαση 22 παιδιών στα Χάνια Πηλίου

Τροφική δηλητηρίαση 22 παιδιών στα Χάνια Πηλίου - Τοπικές Ειδήσεις::Θεσσαλικά Νέα - Trikalanews.gr - Ηλεκτρονική Εφημερίδα του Νομού Τρικάλων
Χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Ιατρικών & Χημικών εξετάσεων στα παιδιά, από τις υπηρεσίες του Νομού Μαγνησίας, αλλά και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Λάρισα). Αθωώνεται το εστιατόριο του Ξενοδοχείου Π.
(πειράζει που έχω μεγάλες αμφιβολίες, με τα τόσα που έχουν δει τα μάτια μου??? )
Πάντως όπου και να ταξιδέψω με την οικογένειά μου, όταν έρθει η ώρα για φαγητό, αισθάνομαι σαν να περνάω μέσα από ...ναρκοπέδιο!!! Είμαι σε εγρήγορση και μονίμως ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ (λέω ..."θα μας την χώσουν την σαβούρα, ή θα την γλυτώσουμε")
 
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας πω και εγώ την ιστορία μου σχετικά με ένα ταξίδι που πήγα πρόσφατα.
Ξεκίνησα λοιπόν να πάω στην Πορταριά Πηλίου. Είχα κλείσει δωμάτιο 140 Ευρώ σε έναν ξενώνα που υποτίθεται ότι θα είχε πρωινό με πηλιορείτικες γεύσεις ομελέτες, φρέσκα αυγά κ.τ.λ. Φυσικά όλα αυτά μόνο μέσα στο site, γιατί δεν υπήρχε τίποτα το φρέσκο, ένα κεικ μπαγιάτικο, μια μαρμελάδα που μάλλον LIDL θα ήτανε ομελέτα δεν υπήρξε ποτέ, αυγά επίσης, πίτες όπως έλεγε το site υπήρχε, ήτανε μία σπανακόπιτα που ήτανε φτιαγμένη πριν 5 ημέρες. Το δωμάτιο εκ πρώτης όψεως όταν μπήκα ήτανε πολύ ωραίο, στη συνέχεια διαπίστωσα ότι το μπάνιο ήτανε τόσο μικρό που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις μπάνιο μέσα εκεί. Επίσης θα ήθελα να θίξω και τις όμορφες αράχνες που υπήρχαν στα πολύφωτα και στο τζάκι.
Σεντόνια δεν αλλάχτηκαν καμία από τις ημέρες που μείναμε εκεί. Και όλα αυτά επειδή το βάφτισαν ξενώνα και κοπανήσανε μία τιμή 140 ευρώ. Με αυτήν την τιμή σε ξενοδοχείο τουλάχιστον θα υπήρχε καθαριότητα.
Θα συνεχίσω λοιπόν για να πάω την πρώτη ημέρα για φαγητό σε ένα από τα γνωστά εστιατόρια στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το συγκεκριμένο είναι εστιατόριο και ξενοδοχείο. Καθίσαμε στις 12:30 μεσημέρι και περιμέναμε, στης 12:45 ρώτησα αν σερβίρουνε και μου είπανε ότι η κουζίνα ανοίγει στις 1:00. Αφού λοιπόν ήρθε το γκαρσόνι στις 1:05 μας έδωσε ένα πανάκριβο μενού που είχε για εκείνη την ημέρα. Νομίζαμε και εμείς ότι ΟΚ αυτό το menu έχει, ας παραγγείλουμε (εμείς θέλαμε να φάμε πηλιορείτικο φαγητό αλλά αυτό ήτανε αθηναϊκό), οι τιμές ήτανε το λιγότερο το πιάτο 10 ευρώ και άθλιο φαγητό. Πριν φύγουμε με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στα άλλα τραπέζια υπήρχαν και άλλα εδέσματα όπως κολοκυθοκεφτέδες, πίτες κ.τ.λ τα οποία το γκαρσόνι δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει.
Όσο για τον καφέ, όποιος πιστεύει ότι θα πιεί καφέ ελληνικό μερακλήδικο σε χωριό του βουνού καλύτερα να πάρει από καμιά καντίνα του βόλου. Ο καφές ήτανε άθλιος ελληνικός φτιαγμένος μάλλον σε μηχανή.
Δυστυχώς η Πορταριά είναι ένα ωραίο χωριό, έχει όμως ανθρώπους που σε βλέπουνε σαν χρήμα και μόνο, δεν τους νοιάζει να ξανά πάς στον τόπο τους γιατί ξέρουν ότι θα περάσουμε όλοι από εκεί. Δεν τους ενδιαφέρει να δώσουνε στον κόσμο τουλάχιστον αυτό που πληρώνει. Υπάρχει αντίθεση με την γραφικότητα του συγκεκριμένου χωριού και με τα υποτιθέμενα αρχοντικά - ξενώνες και με τα κυριλέ εστιατόρια που νομίζεις ότι τρως στο κολωνάκι. Δεν υπήρχε ούτε η γραφική ταβέρνα ούτε ο άνθρωπος που θα σου χαμογελάσει για να σε εξυπηρετήσει και να σε κερδίσει έτσι ώστε να πεις ότι θα ξαναπάω για να δω αυτόν τον κόσμο, να νοιώσω την ζεστασιά του χωριού και του κόσμου της.

Αυτά σας τα γράφω γιατί πραγματικά θα ήθελα να αποτρέψω κάποιον που θέλει να πάει να ξεκουραστεί σε ένα παραδοσιακό χωριό του βουνού, λάθος θα είσαστε στην ΑΘΗΝΑ (και χειρότερα) του ΠΗΛΙΟΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μην φάτε στην πλατεία του χωριού.
gkarag.
Aγαπητε ειμαι Βολιωτης και συμφωνω απολυτα μαζι σου.Αν εσυ εχεις μια εμπειρια εγω εχω εκατοΒιβλιο γραφω.Δωδεκα Πηλειωριτες -13 ματια.Αυτη η συμπεριφορα εναι προαιωνια και οταν δεν υπηρχε
τουρισμος.Καχυποψια,κουτοπονηρια,αγενεια,φιλοχρηματια,αδιαφορια.Ο Βολος ειναι μια πολη γονατισμενη απο την αδιαφορια και τον βανδαλισμο των κατοικων της.Αυτη ειναι η πικρη αληθεια και ας μην μας βολευει.Οι Νεοπηλειωριτες-Νεοελληνες ειμαστε το ιδιο και περισσοτερο αθλιοι απο τους πατεραδες μας.
 
Last edited by a moderator:

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Εδω βγαλανε τον Μπεο δημαρχο. Αυτο τα λεει ολα (για οσους τον ψηφισαν).
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
554
Likes
431
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλημέρα σε όλους,
Σήμερα την πήρα τηλέφωνο να μου στείλει την απόδειξη με ταχυδρομείο, και μου έλεγε ότι κανείς δεν της ζητάει απόδειξη επειδή πληρώνει εκείνη τεκμαρτό στην εφορία, τέλος πάντων της εξήγησα ότι δεν είναι δυνατόν να δίνω 420 ευρώ χωρίς να έχω τίποτα στα χέρια μου. Μετά μου είπε ότι δεν έχει την σφραγίδα και τελικά της είπα να μου στείλει τηην απόδειξη με το απαλλακτικό της εφορίας.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθεσαι και κλαψουρίζεις στο ιντερνετ γι αυτό το θέμα και δεν παίρνεις απευθείας στο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας και εφόσον μάθεις αν είναι νόμιμη ή οχι την καταγγελεις και της στέλνουν κλιμακιο επιτοπου.Απλα πραγματα....

Πάντως απορώ με την αφέλεια ορισμένων επιχειρηματιών. Κάθεται το άτομο και παραδέχεται ότι παρανομεί χωρίς καν να ξέρει τι επαγγέλεται ο συνομιλητής-πελάτης. Τόοοοοοσο UFO!!!!
 
Last edited:

Love Pelion ...

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Το Πήλιο ειναι ένας μαγικός προορισμός !!!πανεμορφος ...Δεν χρειάζεται τη δυσφήμηση σας ,υπάρχει κόσμος που ζει εκεί ...αγαπάει τον τόπο του και προσπαθεί να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες ,με ενα τυχαίο περιστατικό δεν εχεις το δικαίωμα να κατακρίνεις τόσο εύκολα μια περιοχή και τους ανθρώπους της που παλεύουν καθημερινά ...Η τιμη παει βάση της ποιότητας κ πολλών άλλων παραμέτρων ...το αν κοστίζει ενα πιάτο 10 € αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι ειναι πανάκριβο ...ίσως ειναι ακριβό για σένα ...για άλλους ίσως ειναι φθηνό ... με ενα κειμενάκι δεν εχεις τη δυνατότητα φίλε μου να μηδενιζεις τα πάντα
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Το Πήλιο ειναι ένας μαγικός προορισμός !!!πανεμορφος ...Δεν χρειάζεται τη δυσφήμηση σας ,υπάρχει κόσμος που ζει εκεί ...αγαπάει τον τόπο του και προσπαθεί να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες ,με ενα τυχαίο περιστατικό δεν εχεις το δικαίωμα να κατακρίνεις τόσο εύκολα μια περιοχή και τους ανθρώπους της που παλεύουν καθημερινά ...Η τιμη παει βάση της ποιότητας κ πολλών άλλων παραμέτρων ...το αν κοστίζει ενα πιάτο 10 € αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα οτι ειναι πανάκριβο ...ίσως ειναι ακριβό για σένα ...για άλλους ίσως ειναι φθηνό ... με ενα κειμενάκι δεν εχεις τη δυνατότητα φίλε μου να μηδενιζεις τα πάντα
Καταρχάς καλησπέρα! :)
Βλέπω ότι είσαι νέο μέλος στο forum, και μπαίνεις επί τούτου σχεδόν 8 μήνες μετά το τελευταίο post σ' αυτό το θέμα, να υποστηρίξεις αυτό που αναφέρεται και σαν nickname σου:rolleyes: Σοβαρά τώρα, γιατί οποιοσδήποτε να μη σκεφτεί ότι είσαι απλά ο εν λόγω θιγόμενος;; Είσαι δεν είσαι βασικά, μικρή σημασία επί του πρακτέου έχει, είμαστε σ' αυτό το forum για να λέμε την άποψή μας και τις εμπειρίες μας, όσο κι αν διαφωνούμε μεταξύ μας ( Έρχεται οσονούπω "αφιέρωση" εκ μέρους μου προς τους "επαγγελματίες" του τουρισμού εδώ στη Ρόδο που μένω:D ) Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία σχέση με το θέμα, το Πήλιο σαν τοποθεσία και δυνατότητες το λατρεύω και γι' αυτό το έχω γυρίσει πολλές φορές. Αλλά όταν βλέπεις συγκεντρωμένα παράπονα από όχι έναν μόνο, ψάξε μήπως δε βρέχει, ίσως κάποιοι φτύνουν..και μπορεί και να έχουν δίκιο;)
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
554
Likes
431
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ε μα...κατι πρεπει να γινει με ατομα που κανοντας search στο ιντερνετ πεφτουν πανω στο φορουμ μπουκαρουν να πουν τα δικα τους και δεν παιρνουν καν πρεφα που βρισκονται....
 

Love Pelion ...

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καταρχάς καλησπέρα! :)
Βλέπω ότι είσαι νέο μέλος στο forum, και μπαίνεις επί τούτου σχεδόν 8 μήνες μετά το τελευταίο post σ' αυτό το θέμα, να υποστηρίξεις αυτό που αναφέρεται και σαν nickname σου:rolleyes: Σοβαρά τώρα, γιατί οποιοσδήποτε να μη σκεφτεί ότι είσαι απλά ο εν λόγω θιγόμενος;; Είσαι δεν είσαι βασικά, μικρή σημασία επί του πρακτέου έχει, είμαστε σ' αυτό το forum για να λέμε την άποψή μας και τις εμπειρίες μας, όσο κι αν διαφωνούμε μεταξύ μας ( Έρχεται οσονούπω "αφιέρωση" εκ μέρους μου προς τους "επαγγελματίες" του τουρισμού εδώ στη Ρόδο που μένω:D ) Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία σχέση με το θέμα, το Πήλιο σαν τοποθεσία και δυνατότητες το λατρεύω και γι' αυτό το έχω γυρίσει πολλές φορές. Αλλά όταν βλέπεις συγκεντρωμένα παράπονα από όχι έναν μόνο, ψάξε μήπως δε βρέχει, ίσως κάποιοι φτύνουν..και μπορεί και να έχουν δίκιο;)
Είμαι επαγγελματίας της περιοχής αλλα οχι απο αυτους που νομίζεις...αντιθέτως ...βραβείο στο tripadvisor σου λέει κάτι ?εκανα την έγγραφη μου απλά για να τονίσω οτι δε πρέπει να είμαστε μηδενιστές ...πες τη γνώμη σου αλλα οχι έτσι ...δεν τιμά κανένα να προσπαθεί να κάνει δυσφήμηση σε μια περιοχή ,έρχεστε κόσμος απο την άκρη του κόσμου και ενθουσίαζεται με το φυσικό καλός του Πηλίου και τη γαστρονομία του ...μην ισοπεδώνετε τα πάντα
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Είμαι επαγγελματίας της περιοχής αλλα οχι απο αυτους που νομίζεις...αντιθέτως ...βραβείο στο tripadvisor σου λέει κάτι ?εκανα την έγγραφη μου απλά για να τονίσω οτι δε πρέπει να είμαστε μηδενιστές ...πες τη γνώμη σου αλλα οχι έτσι ...δεν τιμά κανένα να προσπαθεί να κάνει δυσφήμηση σε μια περιοχή ,έρχεστε κόσμος απο την άκρη του κόσμου και ενθουσίαζεται με το φυσικό καλός του Πηλίου και τη γαστρονομία του ...μην ισοπεδώνετε τα πάντα
tripadvisor?ναι μου λεει οπως αυτο και πολλα αλλα παρομοια http://www.tovima.gr/world/article/?aid=417647
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Είμαι επαγγελματίας της περιοχής αλλα οχι απο αυτους που νομίζεις...αντιθέτως ...βραβείο στο tripadvisor σου λέει κάτι ?εκανα την έγγραφη μου απλά για να τονίσω οτι δε πρέπει να είμαστε μηδενιστές ...πες τη γνώμη σου αλλα οχι έτσι ...δεν τιμά κανένα να προσπαθεί να κάνει δυσφήμηση σε μια περιοχή ,έρχεστε κόσμος απο την άκρη του κόσμου και ενθουσίαζεται με το φυσικό καλός του Πηλίου και τη γαστρονομία του ...μην ισοπεδώνετε τα πάντα
Προσωπικά μιλώντας, το βραβείο στο trip advisor μπορεί να μου λέει πολλά, μπορεί και τίποτα..Σαν τις μπλε σημαίες ένα πράγμα, μπορεί να έχουν οι Εγκρεμνοί στη Λευκάδα, μπορεί και μία λασποπαραλία κάπου αλλού (να μη θίξω κανέναν άλλο). Αφού όπως λες (γιατί όχι) ότι δεν είσαι από αυτούς που νομίζω (σου είπα τι νομίζω για σένα προσωπικά;; ), καλό θα ήταν να απευθυνθείς πρώτα στα εν λόγω καταλύματα-εστιατόρια ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να δυσαρεστήσει κάποιον πιθανό πελάτη, εγώ νομίζω αυτό θα έκανα. Εκτός αν ο ανταγωνισμός είναι καλύτερα να μένει χαμηλά για να μας προτιμάνε ευκολότερα, "εμάς" που είμαστε καλοί..δε θέλω να σκέφτομαι έτσι, αλλά σ' αυτή τη χώρα όλα γίνονται...
Τέλος πάντων, ως επαγγελματίες της περιοχής, ας κάνετε και από μόνοι σας μια έρευνα και παρατήρηση εκεί που βλέπετε ότι υπάρχουν παράπονα. Τσάμπα είναι. Και ξαναλέω, δεν υιοθετώ την άποψη του κυρίως θέματος, αλλά ρε αδερφέ δε μπορεί να μπαίνεις εδώ απλά για να την πεις σε κάποιους που μοιράζονται ταξιδιωτικές εμπειρίες, καλές, κακές ή κάκιστες..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.779
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom