Ηνωμένο Βασίλειο Ιρλανδία Λονδίνο- Δουβλίνο

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά

Προσγείωση στο αεροδρόμιο Stansted . Με Terravision στη Victoria.... και ναι η δεύτερη φορα σε ενα χρονο παλι στο Λονδινο..! Βγήκαμε απο το λεωφορείο και πηγαμε προς το μετρο . Γεμίσαμε τις Oyster με εβδομαδιαία Travell card. Αν και θα μέναμε μονο 4 μερες, εμας μας εβγαλε τα λεφτα της 100%. Δυσκολεύτηκα να βρω την σωστη εισοδο προς Paddington, αλλα οταν ειδα και κάποιους εγγλεζους να μπερδεύονται και εκεινοι ,αναθάρρυνα. Δεν τρεχει τιποτα, έχουμε την Oyster, αν μπουμε λαθος θα κατεβουμε στην αλλη σταση και αλλαξουμε μετρό..Ομως σωστα πηγαμε προς Beyswater, που ηταν το πρωτο ξενοδοχειο και θα μεναμε 2 βραδια. Το ξενοδοχειο στα 100 μετρα απο το σταθμο βολεψε πολυ και μας αρεσε και η περιοχή. Φτασαμε καναμε τσεκ-ιν ,μπηκαμε στο ζεστοοοο επιτελους δωματιο και άνοιξα βαλιτσες να βγαλω χειμωνιατικα ρουχα, και να βαλω τις σημειώσεις που κόντεψαν να λιώσουν στο χερι μου , επιτελους μεσα στη βαλιτσα . Ειχα βλεπετε τυπώσει τις ιστοριες του @giannismits & @Triplover ( (Thanks!) και την τελευταια εβδομαδα και στη πτήση τις εμαθα απ εξω , 19!!! θα έπαιρνα αν έγραφα διαγωνισμα..!
Ήδη ειχε μεσημεριασει και το στομαχι γουργούριζε...και ετσι μπηκαμε σε μια Pub απενατι απο το ξενοδοχειο....τελειαααα!!! Pub- fish and Chips-Quinness - Christmas...welcome to London!

Τρωμε σχετικα γρηγορα και παίρνουμε το μετρο και παμε Piccadilly!!..τοσο ομορφα ηταν και την προηγουμενη φορά??.. Αντιέρος..φωτα..κοσμος..ψωνια...χριστουγεννα..!! :icon_biggrin::icon_lol::icon_cheesygrin:

 

Attachments

Last edited:

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Περπαταμε προς την Leicester square και συναντάμε την πρωτη χριστουγεννίατικη αγορα και η πλατεια να εχει μετατραπεί σε ενα χριστουγεννιάτικο παρκο...
Χαζεύουμε λιγο, παιρνουμε και κανα δυο γλυκακια και παμε για Chinatown περιπλανιωμαστε στα στενακια και βγαζουμε φωτογραφίες τις καραμελωμενες πάπιες και γουρουνακια που οι κινεζοι εχουν στολίσει τις βιτρινες των εστιατορίων τους.... αλλα παλι δεν δοκιμασα...συνεχίζουμε στα στενακια του Soho περπαταμε και βγαζουμε φωτογραφίες . Εγω περισσότερο τους χιστουγεννιάτικους στολισμους...Εχει παει 8,00 η ωρα το βραδυ, η κουραση εχει γινει πια αισθητή οπως και το κρυο αλλα ευτυχώς δεν βρεχει....και μη μπορώντας αλλο να συνεχίσω το περπατημα , ψαχνω για ενα μαγαζι να καθίσουμε να πιουμε κατι...ΟΛΑ γεματα μεσα και εξω ολοι να στεκονται στο κρυο να καπνιζουν ....και ξαφνικα!!! ο παραδεισος! http://www.yardbar.co.uk/ μια υπεροχη αυλη! Σχεδόν κλειστη με σομπες, με τραπεζια για ποτό και για Τσιγάρο!!! και ζεστααα!!! 2 ωρες καθίσαμε εκει ήπιαμε τα κρασια μας τις μπυρες μας καναμε καμμια 10 τσιγαρα ο καθενας μας φαγαμε και κατι τηγανιτά κρεμμυδια , πατατες, παϊδακια γουρουνιου..δλλδ τα κοκαλάκια με κατι σαλτσες μπαρπεκιου...περισσότερο τα έγλειφες . Αλλα ηταν τελειος μεζες για τη μπυρα...και ξανα τσιγαρο..:haha:. Πιεσαμε τους εαυτους μας να φυγουμε κατα της 10,30 για να γυρισουμε στο ξενοδοχειο...ειμασταν και αυπνοι γιατι για να ερθουμε Λονδινο, ειχαμε ξεκινησει απο Κρητη μέσω Αθηνών την προηγουμενη μερα το μεσημερι...:D
 

Attachments

Last edited:

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Φαγακι,ποτακι,τσιγαρακι,ζεστουλα...Αυτη ειναι ζωη:)
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Μια φρεσκια ματια,παντα ειναι ευπροσδεκτη....μαζευω υλικο για να το εχω,οταν θα το αποφασισω.Εχουν περασει 30 χρονια απο το ταξιδι μου στο Λονδινο...ολο και κατι θα εχει αλλαξει!....γραφε-γραφε:icon_lol:
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Ξυπνησαμε πολυ πρωί ως συνηθως και ευτυχώς ο καιρός σύμμαχός μας και σημερα..ηλιος!! με δόντια...αλλα ηλιος!!!...Μετα απο ενα καλο πρωίνο πηραμε μετρο και φτασαμε στο Westminster μαζι με τους χιλιάδες Λονδρεζους που πήγαιναν στη δουλεια τους...σαν τα μυρμήγκια ο κόσμος....Το συναισθημα που νιωθεις οταν βγαινεις απο το σταθμο και βλεπεις το Bigben δεν περιγράφετε...!!!... Χαιρετώ τον φιλο μου τον Ben και συνειδητοποιώ οτι η περιοχή δεν εχει τόσους τουρίστες..οπως ειχε το Πάσχα!!!...τι χαρα!!..περνάμε τη γεφυρα ..προσπερνάμε το London Eye και ξεκινάμε την βόλτα παραποτάμια του Τάμεση... Στη διαδρομη συναντούσαμε πολλές Χριστουγεννίατικες Αγορες..και τις πιο πολλές τις τιμήσαμε , ήπιαμε ζεστές σοκολάτες..ζεστα κρασια..γλυκάκια..περασαμε απο το μουσειο Μοντερνας τεχνης..( Εγω δεν καταλαβα τι εβλεπα..αλλα ο αντρας μου καταενθουσιατηκε , και γω περιμενα καρτερικά να περασει το 45 λεπτο που καναμε εκει μεσα...με χαμογελο και χασμουρητα εκανε και ζέστη..)...επιτέλους φύγαμε και συνεχίσαμε προς την London bridge και την αγορα Borough market !!!.. εε τωρα 45 λεπτα ο καλός μου χασμουριέται και γελάει:D και εγω δοκιμάζω τα παντα απο τους παγκους και τα λουκουμακια απο τον Gulluoglu.!!!.στο τελος καθήσαμε για φαγητό ...δλδ εγω μια μπυρα ακομη καταφερα να πιώ...:rolleyes:
 

Attachments

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
εχω μελετησει τον χάρτη του Λονδινου ,τις διαδρομες που εχουν προτείνει τα παιδια..βοηθησε και οσο πρόλαβα να δω το Πασχα και κλεινω μάτια και βλεπω χαρτη..και ξερω ακριβώς που ειμαι και σε πιο δρομο θα στρίψω, GPS ενα πραγμα..:innocent:....Πολυ θα ηθελα να τελειωσω την περιγραφή της 2ης μερας αλλα ακόμη ηταν περιπου 2,00 το μεσημερι...οπότε θα συνεχιστεί...
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Προχωρήσαμε λοιπον προς την Tower Bridge απο την δεξια μερια του Τάμεση...αφου περασαμε ακομη μερικές χριστουγεννίατικες αγορες μπολικα γυάλινα κτήρια και μερικα εργα τεχνη τοποθετημένα στο πεζοδρομο φτασαμε στην πανεμορφη γεφυρα..την διασχισαμε βγαζοντας μερικες φωτογραφίες .."βγάλε και το κοριτσι με το δελφινι " ειπα...και εδειξα χωρίς καν να εχουμε φτασει σε οπτική γωνία..." καλα παντου πηγατε το Πασχα!"..ειπε ο καλός μου , γιατι ολο αυτο τον καιρο ακουγε τα παραπονα μου οτι πηγα στο Λονδινο και εκανα Ελληνικό Πασχα και δεν ειδα τιποτα.... " Ναι..ναι ας ειναι καλα το Travelstories";)... Καθήσαμε στα παγκακια που ειναι μπροστα απο τον Πυργο του Λονδινου και αναρωτηθήκαμε αν μας επερνε ο χρονος για να μπουμε ..αλλα ηταν 3,30 και 4,00! σκοτεινιαζε...οποτε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε Πηγαμε στο σταθμο Μετρό εκει διπλα και πηραμε μετρο για Trafalgar Square....μου αρεσει αυτός ο Μπλε πετεινός!! μου φερνει χαμόγελα! Αφου ειχαμε χρονο επισκεφτηκαμε την Πινακοθήκη....ααα τι καλα..ζεστούλα ....καμμια ωρα θα την φαγαμε εκει μεσα.... Τελικα βγηκαμε ουφ!..."που παμε τώρα?"..."ξερω γω ?περπαταμε και βλεπουμε....".:icon_evil:χα! Πινακοθήκη εσυ?...Αγορα εγω!... βγαινοντας απο την πινακοθηκη καναμε αριστερα και τυχαία!!...τα βηματα μας :p, μας οδηγησαν στην covent garden market....Βράδυ και Χριστουγεννα!! σαν να περπατάς σε σελιδες παραμυθιου!!!..φωτακια ,δωρακια ,χρώματα ,μουσικές ,μυρωδιές κανέλας και γαρίφαλου..γλυκά..φαγητά..κοσμος χαρούμενος...ανοιγόκλεισα τα ματια ...ολα ηταν αληθινά και γω εκει ημουν.... Καλά και τα Χριστουγεννα στο χωριό , καλές και οι γουρουνοχαρές..καλή και η Ελλαδιτσα μας..αλλά αυτές οι εικόνες σε κανουν να νιωθεις παλι παιδι.!!..ειναι ειναι ομως το Λονδινο υπεροχο τα χριστουγεννα!..και αφου φαγαμε και ήπιαμε ζεσταθηκαμε και χαρηκαμε, αφησαμε τα ποδαράκια μας να περιπλανηθούν στους δρομους παρεα με τους χιλιαδες παλι , χαρουμενους κατοίκους και μη του Λονδίνου που τριγύριζαν και εκεινοι και εκαναν τα ψωνια τους..καλα ολοι χαρουμενοι ειναι εκει?περπατησαμε τοσο πολυ που φτασαμε στο BigBen again... εε του ειπα και καληνυχτα και πηγαμε προς το ξενοδοχειο...καλα ηταν 14 ωρες στο δρομο!!!:clap::clap:
 

Attachments

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Την τριτη μερα στο Λονδινο ο ηλιος παλι μας χαμογελασε. Σήμερα καναμε αλλαγη ξενοδοχειου...απο το Bayswater πηγαμε σε αλλο ξενοδοχειο στο Hammersmith Η αιτια ηταν η μεγαλη διαφορα τιμης του πρωτου..Δηλαδη για δυο μερες ειχαμε βρει το πρωτο ξενοδοχειο με 70 λιρες τη μερα και τις επομενες γινόταν 110 λιρες τη μερα...Οπότε αλλαξαμε και πηγαμε στο δευτερο που πληρωσαμε 58 λιρες τη μερα...Οι διαφορες ελαχιστες το πρωτο ειχε πιο καλο πρωινό, αλλα το δευτερο ειχε ενα υπέροχο Ντουζ που αν ανοιγες ολη τη πιεση του νερου σε πονουσε το δερμα σου!! Και αυτο βολικο 200 μετρα απο τον σταθμο μετρο. Η μετακόμιση μας στοιχισε καποιες ωρες οπότε κατα τις 12 το μεσημερι ξεκινησαμε την μερα μας...Αστα σημερα ηταν η μερα των Μουσείων..και μια και ειναι ελευθερη η εισοδος σε ολα, δεν ειχα καμμια δικαιολογια στο να μην ακολουθήσω...Τι Φυσικές ιστοριες....τι επιστημών ..τι μεταφορών..τι Victoria+ albert.( αυτο μου αερεσε!)..πηγαμε στο Royal Albert Hall και ακριβώς απέναντι ειναι ενα κολεγιο μουσικής που εχει ενα μικρο μουσειο με μουσικά οργανα!!!..εεεε και εκει πήγαμε!! ελεος δλδ...!! ευχαριστη ανάσα, η διαδρομη μεσα στο Hide park ...περασμα εστω και εξω απο τα Harrods ειχαν στολισει υπέροχα τις βιτρινες...ΟΚ πηγαμε και στο Βρετανικο..!!..εκτος των αλλων απο ολα τα μερη του κοσμου εκθέματα, είδαμε την Καρυάτιδα και τα Μαρμαρα του Παρθενώνα!!..τωρα τι να πω ρε παιδια...κανενα ρίγος συγκίνησης δεν με έπιασε εμενα....ειναι τοσο λιγα αυτα που εχουν εκει....περηφάνια ομως ναι!..και ισως και χαιρεκακία στη σκεψη αφου εσεις κακόμοιροι δεν εχετε τιποτα το σημαντικό.!..δειξτε τα δικά μας στο κόσμο για να θυμάται και απο που ξεκίνησε ο πολιτισμός... Επίσης και μια χαρα αναφερότανε απο που ειναι αυτοι οι " Θησαυροί " γιατι καπου ειχα διαβάσει οτι δεν αναφερόταν σαφώς η καταγωγή των Μαρμαρων...και αυτη η προσοψη του μουσειου.?.αντιγραφη Παρθενώνα..ουτε εκει μπορεσαν να κανουν κατι δικό τους... Τουλάχιστον εδω δεν πληρωνεις για να τα δεις..οπως στο Λουβρο!...( αληθεια αφου τα αγαλματα στο Λουβρο ειναι δικα μας γιατι δε τους ζηταμε να μας στειλουν τα εσοδα που εισπράττουν απο τα εκατομμυρια τουριστών που φτανουν εκει για να θαυμασουν τα Ελληνικά αριστετεχνήματα ? )Τελικά νυχτωσε..δλδ 5.30 η ωρα και φυγαμε..επιτέλους ειχαν κλεισει ολα τα μουσεία!!..
 

Attachments

Last edited:

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Χωρίς παρεξήγηση, θες να μας πεις πως πρόλαβες και είδες όλα αυτά τα μουσεία σε 5μιση ώρες ή μάλλον λιγότερο από τις 5 επειδή θέλει και χρόνο να φτάσεις από το βρετανικό στα άλλα και να κάνεις βόλτα στο Χάιντ;
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Χωρίς παρεξήγηση, θες να μας πεις πως πρόλαβες και είδες όλα αυτά τα μουσεία σε 5μιση ώρες ή μάλλον λιγότερο από τις 5 επειδή θέλει και χρόνο να φτάσεις από το βρετανικό στα άλλα και να κάνεις βόλτα στο Χάιντ;
...το φυσικής ιστοριας , το επιστημων,το Victoria ,το κολεγιο και το Αlbert Hall, ειναι ολα στο ιδιο μπλοκ....στο Hide park ( εγραψα διαδρομη οχι βόλτα ;)..τη βολτα την καναμε την επομενη μερα περιμενε μη βιαζεσαι..)μπηκαμε μετα την επισκεψη στο Abert Hall για να παμε να φαμε ενα σαντουις και μια μπυριτσα στο καφε που εχει διπλα στη λιμνη και βγηκαμε απο τη μερια που ειναι τα Harrods για να παρουμε μετρο να παμε Βρετανικό Μουσειο... Χρονο δεν θελει να φτασεις απο το Βρετανικο στα αλλα , Χρονο θελει να τα δεις.!!.και αν εισαι φιλος των μουσείων δεν σε φτανουν 3 μερες ,,αλλα εγω καλή μου δεν ειμαι καθόλου φιλος των Μουσείων!! και ειμαι και πολυ κακη παρεα των οσων ειναι και ο καημενος ο αντρουλης μου αρκέστηκε στο να παρει μια τσουρα απο ολα...αλλωστε μπορει και να ξαναγυρισει μονος να τα δει πιο καλα.... Επισης ειναι γνωστο οτι στα ταξιδια μου τρεχω...Βεγγος ενα πραμα.!!.εσυ Ελβετια εχεις γυρίσει σε 4 μερες?:haha::haha::haha:

...το φυσικής ιστοριας , το επιστημων,το Victoria ,το κολεγιο και το Αlbert Hall, ειναι ολα στο ιδιο μπλοκ....στο Hide park μπηκαμε μετα την επισκεψη στο Abert Hall για να παμε να φαμε ενα σαντουις και μια μπυριτσα στο καφε που εχει διπλα στη λιμνη και βγηκαμε απο τη μερια που ειναι τα Harrods για να παρουμε μετρο να παμε Βρετανικό Μουσειο... Χρονο δεν θελει να φτασεις απο το Βρετανικο στα αλλα , Χρονο θελει να τα δεις.!!.και αν εισαι φιλος των μουσείων δεν σε φτανουν 3 μερες ,,αλλα εγω καλή μου δεν ειμαι καθόλου φιλος των Μουσείων!! και ειμαι και πολυ κακη παρεα των οσων ειναι και ο καημενος ο αντρουλης μου αρκέστηκε στο να παρει μια τσουρα απο ολα...αλλωστε μπορει και να ξαναγυρισει μονος να τα δει πιο καλα.... Επισης ειναι γνωστο οτι στα ταξιδια μου τρεχω...Βεγγος ενα πραμα.!!.εσυ Ελβετια εχεις γυρίσει σε 4 μερες?:haha::haha::haha:
Επισης περιμενε να δεις που με πηγε μετα για να δει... 1 Βιολί!!!..1 Βιολί....!! βεβαια οπως αποδείχτηκε ηταν καλή επιλογη...:icon_cheesygrin:
 
Last edited by a moderator:

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Αφου λοιπον τελειωσαμε με τα μουσεια...και ειχε νυχτωσει και η μαγεια των Χριστουγέννων ξαναγύρισε στους δρομους της πόλης...βγηκαμε και μεις περιπλανώμενοι σε αυτους ... Βγηκαμε Oxford Street..στριψαμε αριστερα στη Regent και φτασαμε Piccadilly...και αρχισε να βρεχει!!...χαχα να βρεχει μετα απο 3 μερες ηλιο στο Λονδινο..εννοειτε καθολου δεν μας στεναχώρησε το γεγονός μπηκαμε σε ενα pub και γουσταραμε 1-2 μπυράκια...Συνέχιζε ομως η βροχή οποτε αποφασίσαμε να παμε προς το ξενοδοχειο...
 

Attachments

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Τεταρτη μερα..και ξημερώνει ο θεος τη μερα παλι με ηλιο!! Σημερα ηταν η σειρα για Μπάκιγχαμ..η "βολτα" στο Hide park..η επισκεψη στο Harvey Nichols ενας φιλος δουλευει εκει..στα αρώματα...και μου εδωσε δειγματακια για ολη τη χρονιά:clap: για οφθαλμολουτρο στα Harrods ..σουσι σε ενα μαγαζι απεναντι ..και τρενο για Wembley για να δουμε ενα αλλο φιλο...και το γηπεδο που ειχε παίξει ο Παναθηναϊκός το 1971..!!!..Εσεις οι πιο πολλοί αγέννητοι ήσασταν τοτε..και μεις 7 χρονών κοπέλια! αλλα αν εισαι Παναθηναϊκός περνας απο Wembley να δώσεις φόρο τιμής..Η βραδια κυλησε "οικογενειακά" θα ελεγα..και ευχαριστα απο οτι ειπαν οι αλλοι αφου τους μαγειρεψα...ελληνικότατα με εγγλεζικα προϊόντα..:lol:
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom