Τα νέα της Λατινικής Αμερικής

Μηνύματα
93
Likes
76
Μηπως συμβαινει το αντιθετο, μηπως ως μετρο οικονομικης πιεσης σε μια κυβερνηση που ξερει να εναντιωνεται και που εχει καταφερει να ενωσει αρκετες κυβερνησεις του νοτου ακυρωνουν οι αεροπορικες τα δρομολογια?

Τελείως όχι. Απόδειξη ότι μέσα στις αεροπορικές που έφυγαν υπάρχουν και αυτές της Κούβας και του Εκουαδόρ... Η κυβέρνηση Μαδούρο πολύ απλά ανέλαβε 31 δις δολάρια αποθέματα όταν αρρώστησε ο Τσάβες και τώρα έχει μείνει χωρίς μία. Τα 20 δις από αυτά σύμφωνα με τον ίδιο τον Καμπέγιο δόθηκαν μέσω της CADIVI σε εταιρείες φαντάσματα και "θα γίνει έρευνα" για να δούμε ποιες είναι αυτές. Τπο ότι ο ίδιος ήταν υπέυθυνος της CADIVI είναι απλά σύμπτωση, όπως και το ότι η 'έρευνα ανεστάλη.
αι φυσικα το κερασακι στο ποστ ειναι αυτο για τους αντιιμπεριαλιστικους και σοσιαλιστικους χαιρετισμους απο τον δημοσιο υπαλληλο που λαδωνεται.

Δε μίλησα για δημόσιο υπάλληλο, για τους ένστολους της Βενεζουέλας μίλησα που πριν μας απειλήσουν με τα όπλα τους μας χαιρέτισαν αντιμπεριλιαστικά, τσαβικά, μαδουριστικά και σοσιαλιστικά, ζητώντας "μπαξίσι" τρεις φορές (!) ώστε να μας αφήσουν να περάσουμε τα σύνορα. Είναι λίγο καλύτερα βέβαια από τη φίλη της κοπέλας μου, που τη λήστεψαν οι νοσοκόμοι του ασθενοφόρου που κάλεσε όταν τράκαρε, επακολουθούμενοι από τους αστυνομικούς τους οποίους κάλεσε στη συνέχεια, που την άφησαν στο δρόμο όταν διαπίστωσαν πως δεν είχε να δώσει κάτι σε αυτούς (αφού μολις της τα είχαν πάρει όλα οι νοσοκόμοι). Χαίρε Βενεζουέλα αμέτρητη.
Ελεος...μου θυμησες κατι αμερικανικες ταινιες της δεκαετιας του 80 οπου οι κακοι Σοβιετικοι εφτεγαν για ολα τα κακα της ανθρωποτητας (και του συμπαντος).
Την επόμενη φορά που θα μου βάλουν το αυτόματο στον κρόταφο θα τους ρωτήσω αν παίζουμε σε κάποια ταινία, ευχαριστώ για την προτροπή.
Προφανως και στη Βενεζουελα υπαρχει διαφθορα και προφανως δεν ειναι ενας παραδεισος. Αλλα ακομα και αυτα τα 20 δις που αναφερεις ειναι ψιχουλα μπροστα σε οσα φαγωθηκαν πχ στο Ελλαδισταν. Μονο απο την διαλυση της ΟΑ τα τελευταια 25 χρονια ποσοι και ποσα εφαγαν?
Η κυβερνηση της Βενεζουελας εχει αποφασισει να αντισταθει στις επιλογες των ΗΠΑ στην περιοχη και αυτο εχει το κοστος του. Δηλωνω σχετικα ανενημερωτος για την κατασταση που επικρατει στην μετα Τσαβες εποχη. Ομως το μενος εναντια στον Μαδουρο απο την Αμερικανο χρηματοδοτουμενη αντιπολιτευση δειχνει οτι δεν τους κανει τα χατιρια.
Ο ενστολος στα συνορα δεν ειναι δημοσιος υπαλληλος? Μονο στα συνορα τις Βενεζουελας ζητανε μιζα? Μην πας μακρια, κανε ενα road trip στα Βαλκανια και θα δεις το μπαξισι να πηγαινει συνεφο.
Η αναφορα στον χαιρετισμο δειχνει την εμπαθεια σου απεναντι στην κυβερνηση εκει και κυριως (αυτο ειναι το χειροτερο) την εμπαθεια σου απεναντι σε συγκεκριμενες πολιτικες ιδεες. Ειναι σαν να ισχυριζεσαι οτι για τη μιζα που θα σου ζητησουν σε καποια χερσαια συνορα της Ρουμανιας ή της Βουλγαριας φταιει η Ευρωπαικη Ενωση και ο καπιταλισμος.
Και για να ξαναγυρισουμε στο ταξιδιωτικο σκελος της υποθεσης....Τα χερσαια συνορα της Βενεζουελας ειναι γνωστο οτι ειναι ενα εξαιρετικο δυσκολο περασμα και δεν προτεινεται πουθενα να τα περασει καποιος ξενος μονος του. Το ιδιο ισχυει και για τα οδικα ταξιδια με αυτοκινητο. Σου παραθετω και την σχετικη ταξιδιωτικη οδηγια της Αυστραλιας αν και θεωρω οτι γενικα και για ολες τις χωρες τα φουσκωνει.
http://www.smartraveller.gov.au/zw-cgi/view/Advice/Venezuela
Αυτο δεν παυει να κανει την Βενεζουελα μια υπεροχη χωρα με εξαιρετικα φιλοξενους ανθρωπους που με λιγη προσοχη (οση και σε οποιαδηποτε χωρα της κεντρικης Αμερικης ή αρκετων χωρων του Νοτου ) θα περασει καποιος υπεροχα.
Νομιζω οτι ειμαστε στο τοπικ με θεμα Αλιταλια οπωτε σταματω εδω
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δηλωνω σχετικα ανενημερωτος για την κατασταση που επικρατει στην μετα Τσαβες εποχη

A, OK δεν ξέρεις τι χάνεις... Μέρα με τη νύχτα η τσαβική με την μ. Τ εποχή. Είχε πολλές μαύρες τρύπες η εποχή Τσάβες, αλλά είχε και τα κλά της. Βγάλε όλα (μα όλα) τα καλά, πολλαπλασίασε τα κακά επί 10 κι έχεις μια εικόνα.

Η αναφορα στον χαιρετισμο δειχνει την εμπαθεια σου απεναντι στην κυβερνηση εκει και κυριως (αυτο ειναι το χειροτερο) την εμπαθεια σου απεναντι σε συγκεκριμενες πολιτικες ιδεες.


Μας έκλεψαν τρεις φορές σε απόσταση 10χλμ με τον ίδιο χαιρετισμό. Είναι εντυπωσιακό αν μη τι άλλο για να μην αναφερθεί. Όσο για την εμπάθειά μου απέναντι στον Τσάβες, μαλλον δεν έχεις διαβάσει κανένα ποστ μου για την τσαβική Βενεζουέλα, υποθέτεις και φυσικά κάνεις λάθος, πέτυχες άνθρωπο να κάνεις διάλεξη για τη λατινοαμερικάνικη αριστερα.

Τα χερσαια συνορα της Βενεζουελας ειναι γνωστο οτι ειναι ενα εξαιρετικο δυσκολο περασμα και δεν προτεινεται πουθενα να τα περασει καποιος ξενος μονος του.

Ούτε εγώ τα πέρασα μόνος μου. Εννοώ πως κάθε μα κάθε λεωφορείο που περνάει ληστεύεται από τους ένοπλους συνοριοφύλακες, και μάλιστα πάνω από μια φορά και μιλάω για όλους μα όλους τους επιβάτες. Οι πολίτες είναι απλά τόσο συνηθισμένοι στην πρακτική, που μαζεύουν το μπαξίσι από πριν, είναι η περίφημη "colecta".. Με δεδομένο ότι ο Μαδούρο χρωστάει σε όλους και πια ουσιαστικά δεν μπορείς να βγεις από τη χώρα αεροπορικώς, όποιος πολίτης αποφασίσει να βγει από τη χώρα πρέπeι να πληρώσει στον κάθε τυχάρπαστο που κρατάει ένα όπλο. Μιλάω για τους ντόπιους και όχι τους ξένους.

Αυτο δεν παυει να κανει την Βενεζουελα μια υπεροχη χωρα με εξαιρετικα φιλοξενους ανθρωπους που με λιγη προσοχη (οση και σε οποιαδηποτε χωρα της κεντρικης Αμερικης ή αρκετων χωρων του Νοτου )

Ε καλά, φυσικά όχι, δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση. Μη γράφουμε πράγματα ανεύθυνα.

Ειναι σαν να ισχυριζεσαι οτι για τη μιζα που θα σου ζητησουν σε καποια χερσαια συνορα της Ρουμανιας ή της Βουλγαριας φταιει η Ευρωπαικη Ενωση και ο καπιταλισμος.
Λογικό άλμα. Αν κάθε φορά που μπάινω στη Βουλγαρία μου κολλήσουν ένστολοι πιστόλι στον κροταφο τρεις φορές ζητώντας τρεις διαφορετικές μίζες και το κάνουν στο όνομα της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, μάλλον θα γράψω ότι κάτι τρέχει με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βουλγαρίας κι ότι η κυβέρνησή τους τους αφήσει και αλωνίζουν. Δε θυμάμαι να τα έβαλα ούτε με τη CELAC ούτε με τη λατινοαμερικάνικη ένωση.

Μονο απο την διαλυση της ΟΑ τα τελευταια 25 χρονια ποσοι και ποσα εφαγαν?
Σε 25 χρόνια στην Ελλάδα δε φαγώθηκαν όσα φαγώθηκαν από την κυβέρνηση Μαδούρο το τελευταίο οκτάμηνο. Συγκρίνεις ψίχουλα με βουνά, μιλάμε για την ληστεία του αιώνα. Απλά δεν έχεις ιδέα, είναι το μόνο που μπορώ να σου πω.

Ομως το μενος εναντια στον Μαδουρο απο την Αμερικανο χρηματοδοτουμενη αντιπολιτευση δειχνει οτι δεν τους κανει τα χατιρια.
Προσπαθώ να καταλάβω τι δουλειά έχει η αντιπολίτευση με το ότι ο Μαδούρο χρωστάει ακόμη και στις φιλικές Κούβα και Εκουαδόρ και αρνείται να τους πληρώσει λέγοντας ότι τα ταμεία είναι άδεια σε μια χώρα που μόνο από τις πωλήσεις πετρελαίου εισπράττει 153εκ ημερησίως.

Τα δεινά της Βενεζουέλας δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αντιμπεριαλιστική πολιτική της χώρας. Στη χώρα πολύ απλά δεν έμεινε τίποτε όρθιο από την ώρα που αρρώστησε ο Τσάβες, οι διάδοχοί του ξέρουν πως οι μέρες τους είναι μετρημένες και θα πάρουν και τους σοβάδες φεύγοντας. Και κάτσε να δεις ποιοι έρχονται... Ωιμέ κατακαημένη Βενεζουέλα, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει.

Νομιζω οτι ειμαστε στο τοπικ με θεμα Αλιταλια οπωτε σταματω εδω
Συμφωνούμε εδώ. Αν θέλει κανένας μοντ ας το βάλει σε άλλο θέμα ή στο οφ τόπικ δε φταίει σε τίποτε η Αλιτάλια και ο topic starter.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.799
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom