Ιρλανδία Ιταλία Irish coffee και Ουισκιές στο Δουβλίνο!

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Όπα! το σουξέ μας βλέπω μέχρι και στα Δουβλίνα έφτασε!;)
Είσαι μοναδικός!
Άραγε θα κάνεις ποτέ ένα ταξίδι χωρίς απρόοπτα?
Πολύ το ταλαιπωρείς το κορίτσι! Χάθηκε ένα καλύτερο hostel που να είστε μόνοι σας?
Σε ακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον και περιμένουμε την εξέλιξη!
Εγώ όταν της το πρότεινα πούλησε τρελίτσα η κυρία . Ε ας μάθει να κλείνει αυτή hostel εγώ είμαι γνωστό παρτάλι !

χαχαχα έτσι έτσι !!
 
Last edited by a moderator:

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Συνεχίζοντας τη βόλτα μας βρήκα ένα πολύ ωραίο μαγαζί με souvenir που μπήκα για να προμηθευτώ όσα ήθελα. Πήρα στη Νεφέλη ένα μπρελόκ από την Ιρλανδία που ήξερα ότι θα θέλει και μια πολύ ωραία πράσινη μπλούζα γνωρίζοντας ότι είναι το αγαπημένο της χρώμα κάτι που εκτίμησε πολύ :) Έπειτα πήρα το κλασικό μαγνητάκι για το ψυγείο μου , ένα άλλο μαγνητάκι με μια μπύρα guinnes που γέμιζε και άδειαζε γιατί ήταν 3d για το κολλητό μου και άλλα μικρά δώρα για τον άλλο κολλητό μου και τη κολλητή μου που είναι και ζευγάρι :p. Αυτό που έψαχνα διακαώς ως συνήθως ήταν το κασκόλ κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά ακόμα δεν είχε φανεί κάτι κάνοντας με να σκιάζομαι. Είναι και σπάνιο το κασκόλ από χώρες όπως η Ιρλανδία το χρειαζόμουν πολύ. Βγαίνοντας από το μαγαζί στο διπλανό στενό ήταν το άγαλμα του Jaymes Joyce.
DSCN0209.JPG


Η fan Ευαγγελία τον τάραξε στις φωτογραφίες. Η ησυχία του μουντού καιρού έσπασε από μια υπέροχη φωνή. Στο βάθος του δρόμου ένας νεαρός τραγουδιστής με μια καταπληκτική φωνή μάζευε το χαρτζιλίκι του παίζοντας τη κιθάρα του σε κλασικές rock επιτυχίες. Φυσικά κάτι του δώσαμε αφού είναι απο αυτούς που θες να ακούς ασταμάτητα. Έχω ξανά πάθει παρόμοιο σοκ στο Βατικανό όταν κατεβαίνοντας σε ένα υπόγειο σαν μετρό άκουσα κάποιον με μια μαγική κιθάρα να παίζει το intro από το nothing else matters των Mettalica το οποίο δεν γνώριζα τότε πιτσιρίκος και πραγματικά έσβησαν τα φώτα και βούλιαξα στις χορδές του μένοντας άναυδος να τον χαζεύω. Γεια όσους δεν γνωρίζουν άκουσα από το 35ο δευτερόλεπτο και μετά ..
.. Αυτό στην Ιταλία γιατί το παλικάρι έπαιζε το loosing my religion των rem σε εξαιρετική εκτέλεση. Τον έχουμε και φωτογραφία.
DSCN0214.JPG


Έπειτα και από την ωραία στιγμή περπατήσαμε αρκετά παρακάτω απλά ανακαλύπτοντας το Δουβλίνο. Ψάχναμε στο χάρτη κάποια Greek Street από περιέργεια αλλά αργότερα ανακαλύψαμε ότι λέγεται Green street γιατί δεν διάβασα καλά !! Εκεί κοντά και αφού είχε μεσημεριάσει λέμε ας φάμε κανά fish and cheeps αφού είμαστε και εδώ που είμαστε. Σε μια μπυραρία που κάνανε και φαγητό όπως στις περισσότερες αν θυμάμαι καλά το όνομα είχε να κάνει με αγριογούρουνο νομίζω φάγαμε ένα ωραίο και μεγάλο γεύμα αρκετά χορταστικό !!
DSCN0232.JPG


Κάναμε και ένα σχέδιο όσο τρώγαμε βάζοντας για προορισμούς το κάστρο του Δουβλίνου , το καθεδρικό ναό του St. Patricks το μνημείο του Oscar Wilde να πιούμε μια μπύρα στο Temple Bar και να πάμε στο μνημείο της Molly Maloney. Μέσα σε όλα ήταν πάντα και το να βρω κασκόλ. Ήμουν διατεθειμένος να φτάσω και μέχρι το Τallaght Stadium που ήταν 12 χιλιόμετρα από το κέντρο ... Συνεχίζεται
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.978
Likes
12.022
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
άσε που σε καμία δεν έχω πει ότι γράφω εδώ μέσα γιατί αναφέρω και λεπτομέρειες και θα με ζαλίσουν τον έρωτα :p είναι το μυστικό μας αυτό το site παιδιά αν με ξέρει κανείς μη με δώσει :D :p !!!
Σε νιωθω. Εχω ακριβως το ιδιο θεμα με την πεθερα μου!
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Φτάσαμε εύκολα στο Dublin Castle που ήταν στη καρδιά του κέντρου. Αρκετά μεγάλο κτίσμα και όμορφο. Ξεναγηθήκαμε ελάχιστα στο χώρο του αφού θέλαμε να δούμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Παρακάτω αναζητήσαμε και βρήκαμε το μεγάλο καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου :p ! Ο περίβολος γύρω πανέμορφος καταπράσινος με συντιβάνια κόσμο και γενικά όμορφα τοπία. Πριν φτάσουμε εκεί βγάλαμε και μια φωτογραφία μια αφίσα των Kasabian και με τη ταινία ανεμοδαρμένα ύψη που παιζόταν στο Δουβλίνο και κοιτάζοντας την η Ευαγγελία αναστέναζε και ξανά αναστέναζε ( είπαμε είναι κουλτουριάρα και καλό ροκάκι ποιοτικό ) !
DSCN0251.JPG
Dublin Castle

DSCN0244.JPG


πήγα για ερωτική στιγμή αλλά βγήκε άγρια !

DSCN0273.JPG


DSCN0286.JPG


St. Patricks Cathedral.
DSCN0292.JPG


Είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει όταν ξανά μπαίνοντας στο κέντρο βρήκαμε τυχαία το άγαλμα της Molly Maloney ου ήταν πολύ σημαντικό πρόσωπο για την ιστορία των Ιρλανδών αλλά ντροπή μου γιατί δεν ξέρω το λόγο!! Έπειτα ξεκινήσαμε για το άγαλμα του Oscar Wylde. Μου είπε η Ευαγγελία θα σε εκφράσει απόλυτα ο Oscar χωρίς να καταλάβω το λόγο. Λίγο αργότερα μου είπε χασκογελώντας ότι αυτός ήτανε gay :p. ΧΑ ΧΑ ΧΑ πολύυυ αστείο χρυσή μου !!! Βγήκα πάντως και μια φωτογραφία μαζί του κάνοντας την να πεθάνει στο γέλιο :p !!
DSCN0321.JPG
DSCN0340.JPG



Κι εκεί έφτασε η στιγμή αφού έφαγα παντού άκυρο για κασκόλ και έβρισκα μόνο κασκόλ ράγκμπι (άκου εκεί) ήθελα να πάω να βρω το γήπεδο και με τα πόδια ακόμα δεν με ενδιέφερε. Η Ευαγγελία είχε πεθάνει από τη κούραση και δν μπορούσε να ακολουθήσει άσε που φαγώθηκε να δούμε τη Samuel Beckett bridge. Εκεί οι απόψεις μας ήταν ανάποδες και όχι ίδιες. Και κάτσαμε σε μια στάση να δούμε τι θα κάνουμε. Τελικά κάναμε πέρα τις επιθυμίες μας και πήγαμε στο Temple Bar για καμιά μπύρα. Εκεί μέσα το μαγαζί ήταν γεμάτο . Είχε live μουσική αλλά δεν βρήκαμε κάπου καλά να κάτσουμε κι έτσι πήρε τη μπύρα στο χέρι και κάτσαμε έξω από το μαγαζί. Καλά δίπλα μας ένα ζευγάρι πως δεν ... να μη πω μπροστά σε όλο το κόσμο :p είχαν πιει και λίγο τα παιδιά!! Εγώ ήθελα να φάω και να πιω επιτέλους έναν Irish coffee !! Μπήκαμε σε ένα μαγαζί πρώτα για cafe. Δεν έκαναν irish coffe κι έτσι πήραμε cappuchino !! Τουλάχιστον ήταν σε μεγάλη κούπα και φάγαμε κανά δύωρο για να τους πιούμε και να ξεκουραστούμε. Πήρε και η Ευαγγελία κάτι τσιγάρα και δυο σοκολάτες και πλήρωσε 12 ευρώ ! Και το αστείο ήταν ότι πάνω στο πακέτο είχε έναν ανοιχτό λαιμό για να δείχνει τις συνέπειες του καπνίσματος στο καπνιστή !! Αυτή τρελάθηκε με το πακέτο και τη τιμή εγώ πάλι γελούσα με την αντίδρασή της,
Φάγαμε εγώ βρόμικα αυτή πιο μαζεμένα και πήγαμε στη στάση του λεωφορείου καθώς ήταν 11 το βράδυ και νιώθαμε πραγματικά κομμάτια. Με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν είδαμε πιστεύω γυρίσαμε ένα τεράστιο μέρος της πόλης που δεν μπορώ να περιγράψω εδώ αλλά εμείς ξέρουμε το πόσο περπατήσαμε.. Συνεχίζεται
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Και αφού έκανε τα κουμάντα της η Ευαγγελία γιατί εμένα πραγματικά μου φαινόταν λες και μασάνε όταν μιλάνε , πήραμε το διώροφο λεωφορείο που έπρεπε και φύγαμε για το αεροδρόμιο. Φεύγαμε για Ρώμη στις 6 και τέταρτο το πρωί οπότε είχαμε άλλο ένα εφιαλτικό βράδυ υπομονής στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Κάτσαμε στο βάθος του αεροδρομίου σε κάτι καρέκλες και πιάσαμε τη κουβέντα να περάσει η ώρα. Έλα όμως που όπως και στο Βέλγιο έτσι κι εδώ η ώρα δεν περνάει όσο εύκολα νομίζεις. Είχε περάσει μόνο μια ώρα και πιστεύαμε ότι είχαμε φάει κανένα τρίωρο. Νυστάζαμε πολύ και δεν φαινότανε κανένα σημείο εφικτό για να ξαπλώσουμε να ξεκουραστούμε όπως είχαμε κάνει στο αεροδρόμιο του Βελγίου. Κάνοντας μια βόλτα ανακάλυψα σε ένα ψαγμένο όροφο τα γραφεία από τις αεροπορικές εταιρίες. Εκεί στο βάθος δεν οδηγούσε κάπου είχε αδιέξοδο και έκανε και ζεστούλα. Ε λέω εδώ θα τη πέσουμε. Βάλαμε τα πράγματα για μαξιλάρια διέθεσα και τη σημαία του θεού για σεντόνι και την αράξαμε σχετικά άνετα ( σχετικά πάντα) μέχρι που μας πήρε ο ύπνος . Ξύπνησα μετά από τρισίμισι ώρες πιασμένος ελαφρώς έχοντας κρυώσει αλλά κάπως ξεκούραστος. Ξύπνησε και η Ευαγγελία και λέμε όσο κοιμηθήκαμε κοιμηθήκαμε πάμε για καφέ. Έτσι πίνοντας καφέ και λέγοντας βλακείες να περάσει η ώρα έφτασε επιτέλους η στιγμή της επιβίβασης. Έγιναν όλα όπως έπρεπε και φύγαμε για Ρώμη.
Εκεί θα είχαμε 4 περίπου ώρες να κάτσουμε στο αεροδρόμιο . Εμείς είπαμε να πάμε μια βόλτα στη πόλη μέσα να την ξαναδώ κι εγώ αφού είχα πάει εφταήμερη εκεί να την δει και η Ευαγγελία που τόσο της άρεσε. Φτάσαμε μια χαρά μετά απο τρις ώρες στη Ρώμη και πήραμε γρήγορα ένα λεωφορείο που σε πάει στη πόλη με 4 ευρώ !! Μας πήρε σχεδόν μια ώρα να φτάσουμε λόγο απίστευτης κίνησης πραγματικά πως αντέχουν! Δεν είχαμε ιδιέτερα μεγάλο χρόνο στη διάθεσή μας γι`αυτό αρχίσαμε να γυρνάμε για να δούμε όσα πιο πολλά μπορούμε. Στο σταθμό κατάλαβα ότι εμείς μπροστά στην Ιταλία δεν έχουμε καθόλου μεταναστευτικό πρόβλημα. Λέω στη Ρώμη ήρθα η είμαι στο Bronx ?? Μήπως είμαι στο Τόκιο η στην Αγκόλα ??? Πάρα πολλοί ξένοι σε σημείο να μην βλέπεις Ιταλούς ! Καλά θυμόμουνα από την εφταήμερη ότι όπου και να σταθείς θα πεταχτεί ένας Πακιστανός να σου δώσει κάτι χρήσιμο η και άχρηστο αλλά είδα ότι πλέον έχει ανθρώπους από παντού! Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλα τα μαγαζιά με σουβενίρ δουλέυουνε μόνο Ασιάτες !! χαχαχαχ η Ευαγγελία έριξε ένα μαγνητάκι κάτω και η κινέζα της το πούλησε με το ζόρι γιατί και καλά του έκανε ζημιά. Έκλεγα από τα γέλια !!! :D xD Φάγαμε και μια pizza και πήγαμε στο Κολοσσαίο που ήταν το πιο κοντινό μνημείο. Πήγα δεύτερη φορά αλλά πάλι δεν μπήκα μέσα !!! Που θα πάει θα μπω κάποτε !

Αφού βγήκαμε και τις φωτογραφίες αρχίσαμε να γυρνάμε καθώς η βόλτα μας τελείωνε κάπου εκεί. Φτάνοντας στο σταθμό εκείνη τη στιγμή έφευγε το λεωφορείο μας και δεν το προλάβαμε για λίγο. Κοιτάμε το πίνακα με τις ώρες και βλέπουμε ότι είχε σε μια ώρα !! Εμείς θα χάναμε τη πτήση όμως. Και αφού φάγαμε το ξενέρωμα πήραμε ταξί για αεροδρόμιο. Μας είπε ότι λόγο κίνησης και επειδή είναι μακρυά θα μας πάρει 45 ευρώ !! Ε δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αλλά δεν λέω. Ο άνθρωπος επαγγελματίας στα ράλι να πούμε. Μας πήγε σφαίρα !! Αφού μπήκαμε στο αεροπλάνο άρχισε να βρέχει. Ο πιλότος το ξεκινούσε και σταματούσε στο διάδρομο πάλι. Το έκανε δυο τρις φορές προφανώς γνωρίζοντας ότι κάπου παρακάτω γίνεται χαλασμός! Τρομάξαμε λίγο αλλά φύγαμε τελικά και φτάσαμε σύντομα και άνετα. Μυρίσαμε λοιπόν και το Ιρλανδικό αέρα βάζοντας πλώρη για τον αέρα της Μάλτας στο επόμενο μου ταξίδι ;) !!!

Italy.JPG
DSCN0362.JPG

DSCN0387.JPG
DSCN0389.JPG
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μας είπε ότι λόγο κίνησης και επειδή είναι μακρυά θα μας πάρει 45 ευρώ !! Ε δεν είχαμε άλλη επιλογή.
Ειχατε. Θα μου επιτρεψεις αλλη μια μικρη παρεμβαση για να βοηθηθουν οι επομενοι. Η ταριφα ηταν 30Ε. Μια και φθασατε σε μερος που ειναι γεματο αστυνομια απλα καλειτε καποιον η καλειτε δωρεαν το 112 καταγγελοντας την κλοπη και αμεσως θα ερχοταν οι carabinieri, μη δινοντας τπτ εννοειται στον επιδοξο κλεφτη. Θυμιζω ο νομος και οι ποινες ειναι πολυ αυστηρες, αμεση συλληψη-Αυτοφωρο και απωλεια της Αδειας. Και μονο στην πιθανοτητα αυτοι οι περισσοτεροι τρεμουν και αναγνωριζουν αμεσως το "λαθος" τους...τακτικη που πιανει και στην Ελλαδα βεβαια. Με μεγαλυτερη δυσκολια..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.569
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom