Λειτουργία Αναζήτησης

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καθώς υπήρξαν παράπονα ότι η αναζήτηση δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε, ανοίγω ένα τόπικ να δούμε τί ακριβώς συμβαίνει και τί μπορούμε να κάνουμε.

Για δώστε μου μερικά παραδείγματα για να καταλάβω τί πρόβλημα υπάρχει.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ένα τυχαίο παράδειγμα...ανοίγει ένα νήμα για ξενοδοχεία στη Μπρατισλάβα. Ψάχνω να δω αν υπάρχει ήδη τέτοιο θέμα για να συγκεράσω τα νήματα. Πατώ στην αναζήτηση "Ξενοδοχεία στη Μπρατισλάβα" ή "Μπρατισλάβα" μου βγάζει 10 σελίδες...Στις 3 πρώτες, βρίσκονται νήματα που δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τη Μπρατισλάβα αλλά νήματα που μπορεί να έχουν μια απλή αναφορά στην Μπρατισλάβα. Τελειώνοντας τις 10 σελίδες δε βρίσκω κάτι για ξενοδοχεία. Για να σιγουρευτώ μπαίνω στην "αναζήτηση πληροφοριών" "Σλοβακία" κοιτώ όλα τα θέματα που έχουν ανοίξει εκεί και τελικά βρίσκω νήμα "Διαμονή στη Μπρατισλάβα".

Υποθέτω βέβαια ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή εγώ έγραψα τη Μπρατισλάβα στα Ελληνικά και ότι ο τίτλος του νήματος είχε τη Μπρατισλάβα στα αγγλικά ή στα κεφαλαία ή ανορθόγραφα. Οπότε το πρόβλημα μπορεί να μην είναι μόνο της αναζήτησης; Είναι θέμα keywords;

Κατά τα άλλα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι βοηθητική η αναζήτηση.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Κατ'αρχήν να πω ότι η αναζήτηση δεν έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, η κουβέντα εδώ γίνεται για να δούμε τί ακριβώς δεν βολεύει, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να το βελτιώσουμε είτε στην ίδια την αναζήτηση, είτε ενδεχομένως με κάποια άλλη λειτουργία.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα τώρα: στην αναζήτηση υπάρχει η δυνατότητα για αναζήτησης είτε σε ολόκληρο το κείμενο ενός μηνύματος, είτε μόνο στον τίτλο τικάροντας το αντίστοιχο κουτάκι. Φυσικά αν εσύ ψάξεις για τίτλους που περιλαμβάνουν το "Μπρατισλάβα" και το επίμαχο θέμα που θα ήθελες να σου εμφανίσει έχει τίτλο "mpratislava" προφανώς και δε θα το φέρει πίσω. Αλλά γενικά κάνουμε πολλές προσπάθειες να μην έχουμε greeklish πουθενά στο φόρουμ, ειδικά στους τίτλους.

Επίσης, τα θέματα στην αναζήτηση πληροφοριών έχουν όλα tags, επομένως αν κάποιος κλικάρει την κατηγορία της Σλοβακίας, έχει όλα τα θέματα που αφορούν συζητήσεις για τη Σλοβακία (που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 26 όλα κιόλα):

http://www.travelstories.gr/community/forums/Ευρώπη.19/?prefix_id=105

Αυτές οι λειτουργίες δε μας καλύπτουν για το συγκεκριμένο παράδειγμα; Μήπως ας πούμε πρέπει να κάνουμε πιο εμφανή τα λινκ των κατηγοριών ανά χώρα που έχουμε μέσα στις ηπείρους;

Γενικά έχω μεγάλη διάθεση να βελτιώσω το κομμάτι αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο, οπότε όσο περισσότερα παραδείγματα / προτάσεις / διάλογο προσφέρετε εδώ τόσο πιο εύκολα μπορώ να καθορίσω αλλαγές για το μέλλον :)
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Παράδειγμα: θέλω να διαβάσω στο φόρουμ τι έχει γραφτεί για Μπανγκόκ.
Θα ήθελα να μου εμφανίζονται πρώτα τα αποτελέσματα που έχουν πληροφορίες για Μπανγκόκ και όχι μια άσχετη συζήτηση όπου η λέξη τυχαία ή μη αναφέρεται (π.χ. προσφορές πτήσεων για εκεί).
Π.χ. θα περίμενα να μου εμφανίζεται η ιστορία της varioathens από τις πρώτες (παλιά ιστορία, σαν παλιός την θυμόμουν), όμως δεν την είδα καθόλου.
Δοκίμασε π.χ., να γράψεις "διαμονή Μπανγκόκ", δε βοηθάει καθόλου.

Ίσως κακομάθαμε με το google, που έκανε την επανάσταση στις αναζητήσεις, αλλά πραγματικά είναι αδύνατον να βρεις τις πληροφορίες που θέλεις στο site. Και υπάρχουν πάρα πολλές, δόξα τω Δευκαλίων:D
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
ΚΑτάλαβα τι λες, και ρωτάω το ίδιο όπως με πριν, οι κατηγορίες (prefixes) μέσα στα φόρουμ δε βοηθάνε; αν μπεις στο φόρουμ της ασίας και διαλέξεις την Ταιλάνδη, δε περιορίζεις κατά πολύ την όποια αναζήτησή σου;
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Αν μπω στο υπο-φόρουμ της Ταυλάνδης κάηκα, είναι πολλά τα θέματα. Θα βοηθούσε π.χ. αν είμασταν τακτοποιημένοι από την αρχή, δηλ. να υπήρχε θέμα "Διαμονή στη Μπανκόγκ" και ό,τι γραφόταν κατά καιρούς να μεταφερόταν εκεί.
Τώρα και αναζήτηση "διαμονή μπανγκόκ" να κάνεις με εξελιγμένη αναζήτηση στο υπο-φόρουμ της Ασίας, πάλι χάνεσαι.
Επίσης, κάποιος μπορεί να έχει γράψει bangkok, κάποιος άλλος Μπανγκοκ, οπότε πάλι εκεί τι μπορεί να γίνει? Δεν είμαι ειδικός, μπορεί να ζητάω πράγματα που δε γίνονται με τους πόρους και τα μέσα που έχουμε (μπορεί να θέλει άπειρα tags π.χ., δε ξέρω από αυτά:oops:).
Επίσης αν γράψεις "διαμονή μπανγκόκ" στα συνδυάζει? Δε το βλέπω κάτι τέτοιο.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.599
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Συνεχίζοντας τις σκέψεις του @GTS, θα ήταν καλό να υπάρχει η δυνατότητα (ως επιλογή) να ψάχνουμε "Μπανκόγκ" και να μας βγάζει όλα τα αποτελέσματα, με λάθη (παραπλήσιες λέξεις) αλλά και με λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης, να γράφουμε μισές λέξεις πχ ξενοδοχει, ώστε να μας βγάζει και τον ενικό και τον πληθυντικό. Τέλος να μπορούμε να ψάχνουμε με OR και AND.
Πολλά ζητάω ε;
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Ακριβώς. Δηλαδή πρέπει να δοκιμάσω όλες τις γραφές όπως London, london, londino, λονδίνο, Λονδίνο με ή χωρίς τόνους για να βρω αυτό που θέλω?
Όπως είπε και ο GTS ίσως καλομάθαμε από την Google.

Εγώ τώρα που ψάχνομαι για Παρίσι πάτησα παρίσι φαγητό και μου έβγαλε πρώτο το Πεντάδα ή δεκάδα αγαπημένων πόλεων! μετά Γεια σας βοηθεια μετά Χριστουγεννιάτικος προορισμός για ταξίδι του μέλιτος!
Και αυτό επειδή αναφέρεται η λέξη Παρίσι.

Γιαυτό και μετά πάω στην κατηγορία Ευρώπη και επιλέγω Γαλλία και ψάχνω τα θέματα για Παρίσι που θέλω. Αρα κάνω χειροκίνητη αναζήτηση και όχι αυτόματη.
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ετσι εκανα κι εγω ψαχνοντας πλροφοριες για Ανδαλουσια..30 απαντησεις οι 20 ασχετες..ψαχνω για μετακινησεις και βρισκω ουρες ταυρου...χαωθηκα και ψαχνω αλλου.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχετε δοκιμάσει αυτό που αναφέρω παραπάνω, να κάνετε αναζήτηση τικάροντας το κουτάκι του τίτλου του μηνύματος; Πχ κάνοντας αναζήτηση "παρίσι φαγητό" μου βγάζει αυτά τα αποτελέσματα:

Noname.jpg
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.370
Likes
14.270
Κατά σύμπτωση και εγώ ψάχνω τώρα πληροφορίες για Παρίσι.Ναι το τικάρισμα βοηθάει.Με αυτό βγαίνουν περίπου 90 θέματα για Παρίσι ενώ χωρίς αυτό +180,άρα τα μισά είναι άσχετα(απλά έχουν την λέξη Παρίσι κάπου στο θέμα).Αλλά και πάλι δεν είναι Google όπως λένε και οι παραπάνω:(
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom