Μα, τι φταίει..??!

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Πράγματι παρόλο φοιτητές, είδαν και Βαρκελώνη, Ρώμη, Παρίσι κ.α, κι' α υτά από το χαρτζιλίκι που φυλάνε για το καλοκαίρι. Ας είναι καλά οι φτηνές, και τα χόστελ με 7, 5 συν πρωινό.!!!
Εκτός τούτου ας μην κατηγορούμε τους μη ταξιδιώτες ,κι αυτοί τη βρίσκουν με τον τρόπο τους. Σίγουρα δεν αντιλαμβάνονται πως κάτι τους λείπει. Μάλιστα αν εσύ το παρακάνεις σου λέει πως έχεις ψυχολογικά ή κάποια άλλα προβλήματα και ψάχνεις να βρεις τη λύση ταξιδεύοντας. Μάταια.
Ξαναφέρνω μερικούς στίχους του Μπωντλαίρ από το ποίημα το "Ταξίδι"

Μα αληθινοί ταξιδευτές εκείνοι είναι που φεύγουν
μονάχα για να φύγουνε. λαφρές καρδιές καθώς
μπαλόνια, το μοιραίο τους ποτέ δεν τ’ αποφεύγουν.·
χωρίς να ξέρουν το γιατί, πάντοτε λένε «Εμπρός!
………….
Φρίκη! Σαν σβούρα μοιάζουμε, σαν φούσκα που πηδάει·
Ακόμα και στον ύπνο μας, απάνω μας σιμώνει,
Μας δέρνει η Περιέργεια και μας κυλά στα χάη,
Σαν ένας Άγγελος σκληρός που ήλιους μαστιγώνει
…………
Πλοίο τρικάταρτο η ψυχή, ζητάει την Ικαρία·
Κάποια φωνή απ’ την γέφυρα φωνάζει: «Προσοχή!»
Κι από τη σκοπιά μια άλλη φωνή απαντά: « Ευτυχία…
’Έρωτας…Δόξα..» Κόλαση! σκόπελος είν’ εκεί!
Αν απαντησες σε μενα ετσι μαλον δεν καταλαβες τι ηθελα να πω....οταν ηταν ο καιρος μου και τα χρονια μου και οι αντοχες μου για ταξιδια γυρνουσαμε την Ελλαδα με ενα παπι ενα σλιπινγκμπακ και αληθεια τι υπεροχες στιγμες στην Ιθακη κατω απο τα αστερια...και μεις ειχαμε βρει την ακρη για ταξιδια αλλα εντός....εμεις δεν ειχαμε ιντερνετ και πληθωρα πληροφοριων και ουτε ειχα σκεφτει να παω πχ στη Βαρκελώνη....τωρα το μονο που μπορω να κανω ειναι citybreak και να δω εστω κ επιφανειακα καποιες πολεις...πριν αρχισει η περιοδος που μονο με τα ΚΑΠΗ θα μπορω να πηγαινω εκδρομες..... Τα παραπανω τα εγραψα για να καταλάβετε γιατι ο μεσος Ελληνας των >50 δεν ειχε ταξιδιωτικη παιδεια/ εμπειρία εκτός. Εσεις θα το αλλαξετε αυτο...Εσεις που βγαινετε συχνα εξωτερικο και μαλιστα με τα μωρα/παιδια σας. Η επομενη γενειά λοιπον θα ταξιδευει πιο πολυ και δεν θα επενδυει σε εξοχικά φυλακές....και θα κανετε και την Ελλαδα πιο ομορφη γιατι θα την εκτιμησετε πιο πολυ απο μας..Εσεις που θα εχετε μετρο συγκρισης με αλλες χωρες....;)
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Vegerazaros
H πρώτη παράγραφος ήταν για σένα γιατί εμείς ούτε βέσπα είχαμε. Τη εποχή που για να πας από Χανιά στο Ηράκλειο ήθελες 4 ώρες με το λεωφορείο.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων. Πολλοί άνθρωποι που αρέσκονται να ταξιδεύουν και Έλληνες και ξένοι, δεν θα έμεναν σε δωμάτιο με κοινό μπάνιο, δεν θα επέλεγαν να μείνουν σε ένα μέρος όπου μόνο θα μαγείρευαν στο δωμάτιο και δεν θα είχαν χρήματα να φάνε ποτέ έξω κλπ...δεν είναι θέμα καλομαθημένου ή κακομαθημένου ή ότι οι άλλοι είναι πιο μάγκες που ταξιδεύουν έτσι ή αλλιώς...το ταξίδι γίνεται από επιλογή συνήθως, δεν είναι καταναγκαστικά έργα για να ταξιδεύσεις με τρόπο που δεν θέλεις ή δυσανασχετείς...αν κάποιος προτιμάει να ταξιδεύει λιγότερο συχνά αλλά με περισσότερες ανέσεις καλώς το κάνει...όπως και ο άλλος που προτιμάει να μείνει σε χόστελ, να μοιραστεί το μπάνιο του με άλλους,πάλι καλώς κάνει....Αλλά δεν είναι κατακριτέα καμία από τις δυο επιλογές...
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Τα παραπανω τα εγραψα για να καταλάβετε γιατι ο μεσος Ελληνας των >50 δεν ειχε ταξιδιωτικη παιδεια/ εμπειρία εκτός. Εσεις θα το αλλαξετε αυτο...Εσεις που βγαινετε συχνα εξωτερικο και μαλιστα με τα μωρα/παιδια σας. Η επομενη γενειά λοιπον θα ταξιδευει πιο πολυ και δεν θα επενδυει σε εξοχικά φυλακές....και θα κανετε και την Ελλαδα πιο ομορφη γιατι θα την εκτιμησετε πιο πολυ απο μας..Εσεις που θα εχετε μετρο συγκρισης με αλλες χωρες....;)
Δεν ισχύει.
Γύρισα όλο τον κόσμο με ένα σακίδιο στην πλάτη και ξεκίνησα στα 17 με interail. Ελάχιστοι ταξίδευαν τότε.
Και συνεχίζω να μη βλέπω ελληνόπουλα να ταξιδεύουν μόνα τους στο εξωτερικό.
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Δεν ξέρω αν τα ταξίδια σας οφείλονται στην ταξιδιωτική σας παιδεία αλλά η παιδεία που έχετε οφείλεται και στα ταξίδια.Πουθενά αλλού δεν έχω διαβάσει τόσο ξεκάθαρες και ανεκτικές στη διαφορετικότητα απόψεις, διαφωνείτε σε πολλά αλλά σχεδόν όλοι υπερασπίζεστε το δικαίωμα να έχει κάποιος άλλη άποψη, να κάνει αυτό που θέλει στα ταξίδια του ή ακόμα και να μην κάνει ταξίδια.Όσο για μένα ακόμα και ένα "ταξίδι" στο πάρκο της πόλης μου γαληνεύει την ψυχή μου!
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Σχετικά με το θέμα παιδείας στα ταξίδια που αναφέρθηκε και περιλαμβάνει και το φαγητό σε καλά εστιατόρια.
Ασφαλώς το να μάθεις καλύτερα τις συνήθειες και την κουλτούρα μιας χώρας και μιας πόλης περιλαμβάνει και το να φας σε ένα καλό εστιατόριο αλλά δεν είναι μόνο αυτό σίγουρα.

Απλά πράγματα που είναι φτηνά και ανέξοδα πολλές φορές μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σου για την παιδεία την κουλτούρα και την συμπεριφορά των ανθρώπων ενός τόπου. Όπως το να μπεις στο λεωφορείο, στο metro,στο super market για να αγοράσεις τα τοπικά προϊόντα αλλά και να προσπαθήσεις να τα μαγειρέψεις,να φας από ένα μαγαζί με fastfood φαγητό που το προτιμούν οι ντόπιοι, να μιλήσεις με τους ανθρώπους στον δρόμο,να κάτσεις σε ένα παγκάκι η και στα γρασίδια μαζί τους,να μείνεις σε ένα διαμέρισμα (που μπορεί να σου βγει και φθηνότερα από το ξενοδοχείο).
Γενικά να νιώσεις από κοντά τις καθημερινές συνήθειες του μέσου ανθρώπου.Το να φας σε ένα ακριβό εστιατόριο,το να μείνεις στο καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης η να ενσωματώσεις στο πρόγραμμα σου κάποιες ακριβές δραστηριότητες στο μέρος που θα πας σίγουρα περιλαμβάνει κάποιο μέρος της κουλτούρας τους αλλά δεν είναι το πλεονάζον στοιχείο της νομίζω.

Εκτός και αν η πλειοψηφία των ανθρώπων της περιοχής που θα επισκεφτείς τρώνε μόνο σε ακριβά εστιατόρια και επιδίδονται γενικότερα σε ακριβές δραστηριότητες.

Πιστεύω όμως ότι ο μέσος Ελληνας όπως ξαναέγραψα ταξιδεύει η θέλει να ταξιδέψει πρώτα από όλα με βασικό στόχο να περάσει στην χλιδή και μετέπειτα με το στοιχείο του εξερευνητή και μελετητή της κουλτούρας της πλειοψηφίας των ντόπιων πράγμα που του στερεί η του περιορίζει στην καλύτερη την δυνατότητα να ταξιδεύει.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Δεν είπε κανείς πως για να μάθεις τα τοπικά φαγητά πρέπει να πας σε ακριβά εστιατόρια.

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις για τα τοπικά πιάτα είναι:
1. να νοικιάσεις δωμάτιο σε σπίτι με οικογένεια (airbnb,...)
2. να κάνεις couchsurfing σε σπίτι κάποιου που ζει εκεί χρόνια και μαγειρεύει
3. να τρως σε εστιατόρια φτηνά/φτηνιάρικα/καλά/μέτρια/...

νουτέλες, σαλάτες και μαγείρεμα στο hostel κάτι που νομίζεις οτι είναι τοπικό φαγητό είναι μόνο για μείωση κόστους. Και εγώ έχω φάει πατατάκια για μεσημεριανό γιατί δεν είχα λεφτά αλλά δεν λέω οτι το έκανα για να μάθω τί είδους πατατάκια τρώνε οι Γάλλοι. :D


Σημείωση 1: Τα ακριβά εστιατόρια συνήθως είναι για ειδικό κοινό που θέλει να εντρυφήσει σε κάτι συγκεκριμένο.
Σημείωση 2: Τα παραπάνω δεν ισχύουν εάν είσαι ερασιτέχνης/επαγγελματίας μάγειρας.
 
Last edited:

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ελβετία ξανά
Χτες εχασα το αεροπλανο Αθηνα -Ηρακλειο να φταιει αυτο το ποστ ημουν τοσο αφοσιωμενη να διαβαζω τι γραφετε που ενω ειχα περαει τον ελεγχο και ημουν ετοιμη για μπορτινκ εμεινα απ εξω και μετα απο ενα 15λεπτο καταλαβα οτι δεν μηκα στο αεροπλανο...... ευτυχώς ειχα ενα εισιτηριο δωρεαν και ταξιδεψα μονο πληρωνοντας τους φορους.....33 ευρώ μου κοστισε!:clap: μονο εγω θα μπορουσα να την πατησω ετσι.....:pilot:
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Bιβη,εγινες φημη και γι αυτο δεν φυλακιζεσαι...
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.033
μετα απο ενα 15λεπτο καταλαβα οτι δεν μηκα στο αεροπλανο......
Καλα...σοβαρολογεις;καθησες σε μια καρεκλα,κοιταζες,το i-pad πχ....περασαν οοολοι οι επιβατες και δεν πηρες χαμπαρι;....ξαφνικα εμεινες μονη σου και τοτε το καταλαβες;:throw::D:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.803
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom