Κινηματογραφική κουβέντα....

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
'71 (2014) μια ακομα πολυ καλη αγγλικη με το ανερχομενο αστερακι -
Jack O'Connell-μια ακομα καλη ταινια και ερμηνεια μετα το
Starred Up
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Το πρωί έφαγα το πρώτο άκυρο...για να μην το κουράζουμε να σε ζητήσω σε ραντεβού; θα σου πάρω και ποπκορν!!!:bleh:
I do! Με συνοπτικές διαδικασίες.;) Αν το παίζει και στο Άστυ μας βολεύει και τις δυο. Χωρίς πλάκα στείλε πμ.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ

Μετά την ''αντιπαράθεση'' @romantic woman - @liopyr μπήκα κι εγώ στο τριπάκι να δω το ''Whiplash'',μιας και με την πρώτη έχουμε σχεδόν ταύτιση στα ''σινεφιλικά'' γούστα, αλλά και με τον @liopyr κατά καιρούς τα βρίσκουμε (με εξαίρεση κάτι ιρανικά...:D).
Ξεκίνησα να τη βλέπω με την προοπτική οτι θα συνταχθώ με την ομόφυλη μου αλλά νομίζω οτι τελικά η αίσθηση που μου άφησε είναι χειρότερη κι από τα σχόλια του ''συνάδελφου''!
Η ταινία σίγουρα έχει ένα ενδιαφέρον αλλά καθόλου πρωτότυπο σενάριο, βασίζεται σε πολύ καλές ερμηνείες αναμφισβήτητα, αλλά γενικότερα μου άφησε την αίσθηση της επανάληψης και μιας προχειροδουλειάς, τι εννοώ;
1.καθηγητής που φέρεται σαν κόπανος προσπαθεί να βγάλει το καλύτερο από τους μαθητές του...οκ το έχουμε δει 500 φορές και σε πιο εύπεπτες ταινίες, χρησιμοποιεί απαράδεκτες μεθόδους, χυδαίο λεξιλόγιο, ευθύνεται για μια αυτοκτονία μαθητή (μιας και το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι να π@#$&* την ψυχολογία των μαθητών του) η οποία περνάει και λίγο στο ντούκου και στο φινάλε νιώθω και οτι δικαιώνεται!

2.μαθητής που τραβάει τα πάνδεινα και καλά, μέχρι και με νταλίκα στουκάρει, παρουσιάζεται οτι θυσιάζει τα πάντα (στην ουσία μία γκόμενα που είχαν προλάβει να βγούνε μια φόρα και το πολύ πολύ να είχαν μοιραστεί ένα ποπκορν),αλλά μου δίνει την εντύπωση οτι κατά βάθος τον ψιλογουστάρει τον καθηγητή του κι έχει ανάγκη την αναγνώρισή του, ακυρώνοντας για μένα την όποια καταγγελία σε ανορθόδοξες μεθόδους διδασκαλίας.

Το καλύτερο για μένα ήταν η ερμηνεία του JK Simmons ο οποίος διάβασα με τεράστια έκπληξη οτι θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Παπακαλιάτη!!!!!!!!!!!!!
Ο Miles Teller πάλι στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας μου φάνηκε λίγο άχρωμος αλλά εντάξει στο τελευταίο μέρος της ταινίας νομίζω οτι στάθηκε αντάξια δίπλα στο συμπρωταγωνιστή του.

@romantic woman νομίζω οτι ήταν μια κακή παρένθεση θα ακολουθήσουν ''Birdman'' & ''Χειμερία Νάρκη'' και θα ταυτιστούμε ξανά!:haha:
Οποιος θέλει ας διαβάσει και την εκδοχή του σκηνοθέτη ο οποίος υπήρξε και ο ίδιος! μέλος μιάς jazz μπάντας όταν φοιτούσε στο λύκειο
http://popaganda.gr/popaganda-sto-londino-gia-posa-oskar-tha-pai-whiplash-sou-damien-chazelle/
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
'71 (2014) μια ακομα πολυ καλη αγγλικη με το ανερχομενο αστερακι -
Jack O'Connell-μια ακομα καλη ταινια και ερμηνεια μετα το
Starred Up
Μου άρεσε πολύ η ταινία,έχει ένταση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό!Υποβλητική ταινία με στοιχεία θρίλερ...η χρήση της κινητής κάμερας που ακολουθεί τον στρατιώτη παντού καθιστά την ταινία ακόμα πιό"ζωντανή"πιό πραγματική και απ όσες ταινίες αυτής της κατηγορίας (με στρατιώτες κλπ πολεμικά δράματα)είδα μέχρι τώρα την βρήκα πιό ενδιαφέρουσα.Αναφέρεται στον εμφύλιο πόλεμο στο Μπέλφαστ το 1971 και στην εμπλοκή των Αγγλων στρατιωτών που πήγαν να επιβάλλουν την τάξη.Το ανελέητο κυνηγητό,προδοσίες,τίποτε δε μένει όρθιο..

Σκληρές ταινίες,η μάλλον σκληρός ο πόλεμος και τα συνεπακόλουθα του...βλέπουμε τους στρατιώτες που ασχέτως εθνικότητος..είτε αμερικάνος είναι είτε ιρακινός είτε γεωργιανός δεν παύει νάναι ανθρωπος με μάνα ..συζυγο..παιδί,
βλέπουμε την αγωνία του θανάτου στο πρόσωπο του όταν ξεψυχάει δίπλα του ο κολλητός του η κινδυνευει ο ίδιος,βλέπουμε τον ίδιο ως οικογενειάρχη να αγκαλιάζει το παιδί του και την επόμενη μέρα να καλείτα να ;;σκοτώσει ένα παιδί!!!(που κι αυτό γαλουχήθηκε να προστατέψει τη χώρα του)που κουβαλάει μιά βόμβα η αρπάζει ένα όπλο!
Μιά σύντομη αναφορά στις υπόλοιπες πολεμικες ταινίες που είδα
"Mandariinid":αναφέρεται στον πόλεμο μεταξύ Τσετσένων και Γεωργιανών το 1999,απλή λιτή ταινία που σου περνά κι αυτή δυνατά συναισθήματα,η άρνηση να εγκαταλείψει κάποιος την γή του όσο κι αν ξέρει ότι κινδυνεύει,η ανθρωπιά του απέναντι στον στρατιώτη που χαροπαλεύει ασχέτως ..στρατοπέδου...κλπ κλπ

"Αλύγιστος":Σε σκηνοθεσία της Αντζελίνας Τζολί,το βρήκα υπερβολικά μεγάλο σε διάρκεια χωρίς λόγο,γιατί κάνει"κοιλιά"σε κάποια σημεία γίνεται βαρετό πχ στη σκηνή στον ωκεανό στη βάρκα...Αληθινή ιστορία του Ολυμπιονίκη Λουίς Ζαμπερίνι ο οποίος υπέφερε τα πάνδεινα όταν πιάστηκε αιχμάλωτος από Ιάπωνες.Η Τζολί δίνει πολύ μεγάλη έμφαση,υπερβολική, στα απάνθρωπα κτηνώδη βασανιστήρια που υπέστησαν οι αμερικάνοι αιχμάλωτοι και κυρίως ο πρωταγωνιστής και μάλιστα από έναν συγκεκριμένο Ιάπωνα διοικητή ό οποίος τον είχε βάλει στο..μάτι.

"Αmerican Sniper"(Eλευθερος σκοπευτής)σε σκηνοθεσία του Kλιντ Ισγουντ.
Κι αυτό βιογραφία ..η αληθινή ιστορία του Κρις Καιλ αμερικανού πεζοναύτη ο οποίος σκότωσε πάνω απο 150 ιρακινούς.Πρωταγωνιστής ο Μπράντλευ Κουπερ.
Μέτριο το βρήκα...υπερβολικό σε κάποια σημεία (μου θύμισε το Fury..)αμάν πιά ο σούπερ ήρωας που σκοτώνει 10-10 στην καθισιά..τι να πώ;αλλά από την άλλη έτσι είναι ο πόλεμος...Η διαφορά του από το Fury είναι ότι εδώ βλεπουμε αυτό που εξηγούσα στην αρχή δηλ τον άνθρωπο τον οικογενειάρχη στρατιώτη που γυρνάει λίγες μέρες στην οικογένεια και μετά ξαναπάει στο πεδίο της μάχης ,αυτό το κομμάτι όντως έχει ενδιαφέρον και πολύ μεγάλο μάλιστα.
Αλλά όχι και για όσκαρ η ταινία(είναι υποψήφια και ταινίας και α ανδρικού ρόλου)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Aυτό το AGORA το είδε κανείς άλλος; Για γράψτε καμιά εντύπωση.
Το είδα προχθές. Δεν απευθύνεται σε Έλληνες που στοιχειωδώς παρακολουθούν την πολιτική ζωή της χώρας γιατί τα γεγονότα ήδη τα ξέρουμε, αλλά σε διεθνές κοινό. Παρόλα αυτά έχει κάνει ο Αυγερόπουλος μια σχετική έρευνα στις θεωρίες που έχουν επικρατήσει περί των οικονομικών της Ευρώπης, η οποία θα μπορούσε να ελεγχθεί ως προς την ορθότητα της άποψης που εκφράζει.
Πολύ καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ, στο γνωστό στιλ του, για όσους τον παρακολουθούν. Για τον Έλληνα θεατή είναι μια συνοπτική επανάληψη των γεγονότων στην πολιτική και την οικονομία τα 4 τελευταία χρόνια.
Όλα τα λεφτά οι συνεντεύξεις όλων των πρωην υπουργών οικονομικών και του Αδώνιδος. Σε πιάνει μια διάθεση για εμετό, να το πω;
Αξιόλογη προσπάθεια, πάντως. Φεύγεις βαρύς από το σινεμά. Φίσκα η αίθουσα και ουρές στα εισιτήρια.
 
Last edited:

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
También la lluvia
+1 κι από μένα!
Πραγματικά όπως ανέφερε και η @alma πολύ συγκινητική και δυνατή ταινία, που καταδεικνύει την απανθρωπιά του ισπανικού ιμπεριαλισμού (μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που γυρνάνε οι πρωταγωνιστές της ταινίας για τον Κολόμβο) αλλά και τον σύγχρονο αγώνα των κατοίκων μιας τοπικής κοινότητας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εκμετάλλευση ενός ύψιστης σημασίας κοινωνικού αγαθού, του νερού, που αυτόματα οδηγεί στον δικό τους αποκλεισμού από αυτό!


Για άλλη μια φορά θα σταθώ στον εξαιρετικό Luis Tosar, οτι θα έβλεπα ταινία με Bernal και θα τον είχα ''γραμμένο'' ούτε που το φανταζόμουν...θα αρχίσω να ψάχνω όλες τις ταινίες του!
Επίσης η σκηνοθεσία είναι της Ισπανίδας Iciar Bollain αλλά πρέπει να τονιστεί οτι το σενάριο το έχει γράψει ο πολυβραβευμένος Paul Laverty συνεργάτης σε αρκετές ταινίες του Ken Loach!
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
σχετικα με το American Sniper επειδη μου αρεσε το σχολιο του
Michael Moore
Προς το παρόν μας δίνει μια γεύση: «Το ''American Sniper'' αλλοιώνει την ιστορία (υποστηρίζει ότι επιτεθήκαμε στο Ιράκ ως εκδίκηση για την 9/11), συνεχίζει τα στερεότυπα ότι οι Αραβες είναι «βάρβαροι», διαθέτει μία εξαιρετικά απλοϊκή χολιγουντιανή αφήγηση (ο καλός αμερικανός σκοπευτής εναντίον του κακού μαυριδερού σκοπευτή) και (σε κάποιες σπάνιες στιγμές ειλικρίνειας) δείχνει τους αμερικανούς βετεράνους να επιστρέφουν στα σπίτια τους ή ψυχικά και σωματικά σακατεμένοι, ή σε φέρετρα....»
http://flix.gr/news/michael-moore-says-clint-eastwood-threatened-to-kill-him.html
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
The tribe (Plemya)

''Η φυλή'' του Ουκρανού Myroslav Slaboshpytskiy ξεκινάει και σου κάνει ξεκάθαρο οτι είσαι εκτός της, μιας και πρόκειται για μια ταινία γυρισμένη εξ΄ολοκλήρου στη νοηματική με παντελής απουσία υποτίτλων και αφήγησης! Μη βιαστείτε όμως να την απορρίψετε, αν αποφασίσεις να της δώσεις την ευκαιρία που της αξίζει όχι απλά μπαίνεις σιγά σιγά στον κόσμο της, αλλά αισθήσεις όπως η όραση και η ακοή οξύνονται στο μέγιστο.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν έχει καν νόημα να πω δυό λόγια για το κεντρικό στόρι της ταινίας, (ένας νεαρός ''πρωτάρης'' σε ένα σχολείο για κωφάλαλους προσπαθεί να ενταχθεί στη ''φυλή'' των ισχυρών συμμαθητών του που προβαίνουν σε τακτικές σχολικού εκφοβισμού και διαφόρων ειδών παρανομίες), μιας και αυτό που πραγματικά κάνει την ταινία ξεχωριστή είναι πως για 130 λεπτά δεν ακούς ούτε έναν διάλογο και όταν τελειώσει η ταινία ό,τι είδες ''ουρλιάζει'' στο κεφάλι σου.
Ήχοι υπάρχουν, αλλά είναι οι ήχοι του περιβάλλοντος και των συναισθημάτων!
Να σημειώσω οτι είναι μια σκληρή ταινία και κάποιες σκηνές σου κάνουν το στομάχι κόμπο και σε συνδυασμό με την απουσία ηχητικών διαλόγων η ένταση πολλαπλασιάζεται αλλά όπως δηλώνεται και στο trailer της ταινίας ''Στην αγάπη και στο μίσος δε χρειάζονται υπότιτλοι''!

Λαμβάνοντας υπ' 'οψιν το τόσο ιδιαίτερο εγχείρημα του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, το κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον που εξελίσσεται (Ουκρανία) και το γεγονός οτι οι πρωταγωνιστές είναι κωφάλαλοι ερασιτέχνες που επιλέχθηκαν μέσα από κάστινγκ, τη θεωρώ μία από τις συγκλονιστικότερες ταινίες που έχω δει το τελευταίο διάστημα.

υ.γ άσχετο αλλά οφείλω να το πω... ο Μικρόκοσμος τελικά είναι το αγαπημένο μου και ίσως ωραιότερο χειμερινό σινεμά της Αθήνας!
 

XristoforosMakr

New Member
Μηνύματα
3
Likes
14
σχετικα με το American Sniper επειδη μου αρεσε το σχολιο του
Michael Moore
Προς το παρόν μας δίνει μια γεύση: «Το ''American Sniper'' αλλοιώνει την ιστορία (υποστηρίζει ότι επιτεθήκαμε στο Ιράκ ως εκδίκηση για την 9/11), συνεχίζει τα στερεότυπα ότι οι Αραβες είναι «βάρβαροι», διαθέτει μία εξαιρετικά απλοϊκή χολιγουντιανή αφήγηση (ο καλός αμερικανός σκοπευτής εναντίον του κακού μαυριδερού σκοπευτή) και (σε κάποιες σπάνιες στιγμές ειλικρίνειας) δείχνει τους αμερικανούς βετεράνους να επιστρέφουν στα σπίτια τους ή ψυχικά και σωματικά σακατεμένοι, ή σε φέρετρα....»
http://flix.gr/news/michael-moore-says-clint-eastwood-threatened-to-kill-him.html
Σωστή εντύπωση λοιπόν μου είχε δώσει το trailer για να μην το δώ.
Ε βέβαια πόσο πιο αμερικανιά ακόμη;
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
Είδα και το" Birdman"!!!!η ΤΕΧΝΗ στο μεγαλείο της!!ταινία συναρπαστική από κάθε άποψη!Ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχαντρο Ινιαρίτου,γυρισμένη εξ ολοκλήρου με κινητή κάμερα!πολύ ιδιαίτερη με σουρεαλιστικά στοιχεία και υπέροχη μουσική.Ο πρωταγωνιστής Μάικλ Κίτον δίνει μιά άψογη ερμηνεία στο ρόλο ενός ηθοποιού που υπό την σκιά μιάς παλαιότερης επιτυχίας αγωνίζεται να αποδείξει το κατι παραπάνω το κάτι διαφορετικό....Μέχρι που φτάνει η ματαιδοξία των ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου,τα προσωπικά τους αδιέξοδα κλπ.Αινιγματικό το φινάλε ταιριάζει απόλυτα με τον σουρεαλιστικό χαρακτήρα της ταινίας.
@romantic woman νομίζω οτι ήταν μια κακή παρένθεση θα ακολουθήσουν ''Birdman'' & ''Χειμερία Νάρκη'' και θα ταυτιστούμε ξανά!:haha:
Και όντως είδα κι εγώ χτες το ''Birdman'' και δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα!
Εμένα ο Ινιαρίτου μου αρέσει ούτως ή άλλως πολύ, αλλά το να βλέπεις έναν σκηνοθέτη να συνεχίζει να κρατά ψηλά τον πήχη είναι αυτό που σε ωθεί να τον κατατάξεις ανάμεσα στους αγαπημένους! Ο Ινιαρίτου θέτει συχνά τους ήρωες του αντιμέτωπους με τα προσωπικά τους αδιέξοδα μόνο που σε αυτή την ταινία επιλέγει να το κάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο χρησιμοποιώντας μαύρο χιούμορ και σουρεαλισμό στο φουλ.
Ειδική μνεία κι από μένα στον Μάικλ Κίτον (να σημειωθεί οτι και ο ίδιος επιστρέφει σε μια πολλά υποσχόμενη ταινία ως ένας ηθοποιοός που είχε καθιερωθεί με την πρώτη ταινία Batman), εξαιρετικός και ο ''ενοχλητικός'' χαρακτήρας του Έντουαρντ Νόρτον!

Πολύ μου άρεσε σας λέω...κάτω από άλλες συνθήκες θα σηκωνόμουν και θα χειροκροτούσα...:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom