Εράσμους στη Νορβηγία

roulakrns

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Με λένε Ρούλα είμαι 19 ετών και όπως λέω και στον τίτλο μου,είμαι από Πύργο Ηλέιας. Σπουδάζω Κοινωνική Λειτουργός στο 3ο εξάμηνο πλέον, στο Ηράκλειο Κρήτης. Η αλήθεια είναι πως δεν μπήκα ''από σπόντα '' που λένε στη σχολή αλλά την ήθελα πολύ. Επέλεξα λοιπόν να μην πάω κάπου κοντά στην πόλη μου αλλά να κοιτάξω το Α.Τ.Ε.Ι. που θα μου δώσει ένα πιο ''δυνατό'' χαρτί. Οι επιλογές μου λοιπόν ήταν Αθήνα ή Κρήτη. Επέλεξα Κρήτη παρόλο που δεν ήξερα κανέναν και δε μετανιώνω καθόλου.Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση και έχεις ευκαιρίες να βρεις εύκολα αν ψάξεις μια δουλειά σαν φοιτητής για το χαρτζιλίκι σου. Ακόμη δεν υπάρχει όχι αυτό το χάος της Αθήνας παρόλο που την αγαπώ και πηγαίνω συχνά! Το Α.Τ.Ε.Ι. έχει δικό του κλειστό γυμναστήριο που είναι απίστευτο και καινούργιο, (Καραναστάσης και κάνουν προπονήσεις τα μικρά μπασκετμπολιστάκια του Ο.Φ.Η.) και φοβερές εστίες με θέα την πόλη καθώς είναι σε ύψωμα.Τα δωμάτια είναι 29 μονόκλινα και 200 κάτι δίκλινα. Τυχαίνει μάλιστα και φέτος να διατελώ πρόεδρος των εστιών οπότε γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες και επίσης δουλεύω στο γραφείο σπουδαστικής μέριμνας του ιδρύματος οπότε και παίρνω αιτήσεις στέγασης φοιτητών και όχι μόνο. Οι τουαλέτες δεν είναι κοινόχρηστες. Έχουμε χορευτική ομάδα,κινηματογραφική ομάδα, μπασκέτες, ποδήλατα , πινγκ πονγκ. Δωρεάν νερό,ρεύμα και ίντερνετ. Υπάρχουν ακόμη πλυντήρια και κουζίνες. Στο θέμα μας όμως!! Σκέφτομαι να φύγω για erasmus το Σεπτέμβριο Νορβηγία. Νορβηγία και Φιλανδία μου έδωσαν από το ίδρυμα σαν χώρες που μπορώ να πάω αφού θα πάρω και εποπτεία από Σεπτέμβρη. Ξέρω και έχω ενημερωθεί από τη σχολή μου πως είναι αρκετά ακριβά. Στις εστίες του Ηρακλείου το ενοίκιο είναι 45 ευρώ το μήνα ενώ στη Νορβηγία 300 κάτι... ΔΙΑΦΟΡΑ!. Έμαθα ακόμη ότι δικαιούμαι να κάνω 12 μήνες στο εξωτερικό. Αυτό που σκέφτομαι όμως είναι αξίζει να πάω σε μια χώρα με 3% ανεργία και να προσπαθήσω? Θα μου δοθεί ευκαιρία μείνω αν πάω και για πρακτική? Πως είναι εκεί η ζωή?! οεο!? Εάν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει....!! Ευχαριστώ!
 

Attachments

epp1783

Member
Μηνύματα
80
Likes
44
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Αν ενδιαφερεσαι για Τσεχια υπαρχουν πολλοι απο το τμημα σου που εχουν ερθει εδω και τους εχω προτεινει και δεν εχουν μετανιωσει καθολου.

Αν πας νορβηγια ναι ειναι ακριβα εκει και αν το σκεφτεσαι για μονιμα ακομη καλυτερα αλλα επειδη υπαρχει πλεον μεγαλο κυμα μεταναστευσης πλεον τα κριτηρια ειναι πιο αυστηρα και θελουν να ξερεις και τη γλωσσα σου.

Μπορεις να ρωτησεις το γραφειο διεθνων σχεσεων του ΤΕΙ τον Gareth να σου δωσει μια λιστα με τα παιδια που πηγαν ερασμους να τους βρεις και να παρεις τις απαντησεις που χρειαζεσαι.
 

roulakrns

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Εχαριστώ πολύ! Ρώτησα στο γραφείο διεθνών σχέσεων την κ. Γκλόρια που είναι υπεύθυνη για την Κοινωνική Εργασία. Όντως έχουν πάει και άλλοι Τσεχία και Δανία. Σε εμένα και τη φίλη μου που είχαμε πάει μαζί μας είχε πει Φιλανδία και Νορβηγία και είχα επιλέξει Νορβηγία γιατί σκεφτόμουν ότι θα έχω περισσότερες πιθανότητες για μόνιμα. Αν δεν κάνω λάθος εκεί τα ποσοστά ανεργία είναι 3,9% και στην Ελλάδα για άνεργους νέους κάτω των 25 περίπου 37% . Δεν ξέρω πως είναι η κοινωνική εργασία στις άλλες χώρες δηλαδή στην Τσεχία,Δανία κλπ..
 

epp1783

Member
Μηνύματα
80
Likes
44
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Αν σκεφτεσαι ηδη για το χειμερινο εξαμηνο μπορεις να αλλαξεις αποφαση μεχρι τον Μαιο.

Απο εκει και περα μπορω να ρωτησω την αλλη εβδομαδα τι παιζει με τους κοινωνικους λειτουργους στη Τσεχια. Αλλα σιγουρα για να πας πρεπει να ξερεις Τσεχικα, οπως φανταζομαι και στη Νορβηγια τη γλωσσα τους. Μπορω να ρωτησω απο την αλλη εβδομαδα.

Παντως πιστευω γενικα θα ειναι καλυτερα Νορβηγια αν και θα δυσκολευτεις στο πρωτο καιρο λογω ακριβειας. Hamburgers 10-15 euro μπυρες 7 euro κτλπ.

Με ενα ψαξιμο στο google μπορεις να βρει το κοστος ζωης εκει
 

roulakrns

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Νορβηγία , Φιλανδία μας είπαν αγγλικά . Ισπανία θέλουν να ξέρουμε τη γλώσσα.. Δανία, Τσεχία νομίζω επίσης αγγλικά. Ευχαριστώ πολύ!!!
 

epp1783

Member
Μηνύματα
80
Likes
44
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Ναι για Νορβηγια και Τσεχια θελουν μονο αγγλικα για το erasmus. Απλως για να μεινεις μονιμα θα πρεπει να ξερεις τη γλωσσα τους!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom