Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Challenge για τον αγαπητό @jousis !:bleh:
Δεν το κατέχω το θέμα. Λέει κάτι λάθος; :p

Πέρα απο την πλάκα, τους βλέπω ετοιμοπόλεμους.
Έχουν ήδη κάνει περισσότερες κινήσεις απο όσες είχαν κάνει οι προηγούμενοι σε τρία χρόνια.
Φωτιά στα πασόκια τους, τους έβαλε ο Ανδρέας ο Τσίπρας. Μπράβο.


edit:
Γκάφα της ΝΔ: Αντιδρά με ανακοίνωση για ψεύτικη είδηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA (δεν παίζουν τα smilies) XAXAXAXAXAXAXAXA
 
Last edited:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
«Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια.»

Αγάθων (448 π.Χ. – 400 π.Χ.) Aθηναίος τραγικός ποιητής.
Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.


επειδή έχει άλλη αίγλη στα αρχαία...
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Από την άλλη εδώ τα συναισθήματα ειναι μεικτά

- Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου
- Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

Πότε επιτέλους θα τολμήσει κάποιος να καταργήσει της Πανελλήνιες της Γ' Λυκείου; Τα παιδιά μισούν την γνώση και οι γονείς ξεπαραδιάζονται στα φροντιστήρια.

- Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου

Δεν νομίζω κανείς να πει ότι δεν ενδιαφέρεται, ακόμα και αν τα έχει γραμμένα στα παλιά του τα παπούτσια. Απλά θα συνεχιστεί μια άρρωστη κατάσταση είς βάρος των φοιτητών που είναι τυπικοί. Thumbs down εδώ.

- Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους

...και θα αξιολογηθούνε, αυτό το ξέχασε. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μιλάει Ελληνικά και να μην έχει ταλαιπωρηθεί από ανίκανους διορισμένους διοικητικούς στην σχολή του.

- Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες»=

Thumbs up για το τελευταίο. Θυμάμαι όταν σπούδαζα Ελλάδα δεν είχαμε πρόσβαση στα επιστημονικά περιοδικά on-line για κάμποσους μήνες γιατί δεν είχε πληρώσει το υπουργείο τον λογαριασμό του!

Δεν είπε τίποτα για την κομματοκρατία στους φοιτητικούς συλλόγους, ή εγώ δεν κατάλαβα..

Κουράκης: Τέλος στην Τράπεζα Θεμάτων, επιστρέφουν οι "αιώνιοι"
Να πούμε και για το τέλος της Τράπεζας Θεμάτων. Ανέξοδο μέτρο για έναν παραλογισμό από τον οποίο κέρδισαν μόνο οι φροντιστές και ίσως οι συνεισφέροντες με αμοιβή- απ' ότι ακούγεται- για κάθε θέμα στην Τράπεζα, με αποτέλεσμα η βάση δεδομένων των θεμάτων να ξεπερνά σε όγκο σελίδων το βιβλίο.Ώρα να καταργήσουν το μοναδικό σχολικό βιβλίο και να επιτρέψουν επιλογή, αλλιώς μια από τα ίδια. Βέβαια θα χάσουν τη μπάλα οι φροντιστές και θα γίνει μεγάλη σύγκρουση. Να δούμε.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Οι σπουδές σαν μπίζνα (παραγωγή εργατικού δυναμικού), ναι, ζημειώνονται απο αυτά που λες. Οι σπουδές σαν "ευκαιρία γνώσης" δεν χάνουν τίποτα.

Νομίζω όμως πως το μεγαλύτερο ποσοστό των "παλαιών" φοιτητών είναι 1-3 ετών πίσω, όχι "αιώνιοι". Μπορεί να κάνω και λάθος για το σήμερα, έχω χρόνια να πάω σε αίθουσα.
Πως ακριβώς σχετίζεται αυτό που λεω με τον σκοπό που έχουν οι σπουδές. Έχοντας διδάξει σε ελληνικό ΤΕΙ το σύνηθες φαινόμενο είναι το εξης: Στις εξετάσεις γεμίζουν οι αίθουσες με αρκετές 100αδες φοιτητές που έρχονται αδιάβαστοι, μπας και εκμεταλευτούν τον πανικό και περάσουν "κατά λάθος", αφού έτσι κι αλλιώς έχουν άπειρες ευκαιρίες. Για τους ίδιους λόγους στα εργαστήρια συνήθως δεν φτάνει το προσωπικό και οι υποδομές, με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή δουλειά. Η όλη κατάσταση σε συνδυασμό με την κομματοκρατία στους διαδρόμους, την μη αξιολόγηση των διαδασκόντων, κάνουν τον φοιτητή να μην σέβεται την "ευκαιρία γνώσης" που του δίνεται.
Μια λύση, ανθρωπιστική ίσως, είναι να δίνουμε άπειρες ευκαιρίες στους φοιτητές μέχρι να εκτιμήσουν τις σπουδές τους (αν και μετά τα 6-7 χρόνια χάνουν την μπάλα συνήθως και το σημείο τριβής μεταφέρεται στην οικογένεια) αλλά αυξάνοντας τις υποδομές κατά τουλάχιστον 30%. Μια άλλη λύση είναι να πεις ότι ο φοιτητής έχει 2-3 ευκαιρίες για το μάθημα - να το ξέρει από την αρχή. Και αν θέλει να παρακολουθεί 1-2 μαθήματα το εξάμηνο γιατι πχ. δουλεύει, να το δηλώσει κι αυτό από την αρχή. Δεν είναι απαραίτητο το όριο των 6 χρόνων να είναι για όλους.
Τέλος επειδή είμαι κατά των εξετάσεων, ο μόνος τρόπος να γίνονται τα μαθήματα με εργασίες, όπως πάει να γίνει τώρα, είναι να υπάρχει λογικός αριθμός εγγεγραμμένων σε κάθε μάθημα.
Τελικά νομίζω να υπάρχουν μερικοί κανόνες είναι υπέρ του φοιτητή κι ας γκρινιάζαμε κι εμείς όταν ήμασταν φοιτητές.
 
Last edited:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Αν μη τι άλλο ευρηματικοί....

- Το ευρώ θα κάνει Πάσχα;;

- Τι το ήθελε το λαδοτήρι η Ραχήλ με το οποίο εθεάθη πριν απο λίγο έξω απο το Νομισματοκοπείο;

- ο Σαμαράς είναι στην Ελλάδα;;
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.674
Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση του Αντρίκου Παπανδρέου. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πλήρωσε 30.000 ευρώ πρόστιμο.

http://www.iefimerida.gr/news/10882...ική-δυσφήμιση-εναντίον-του-αντρίκου-παπανδρέο

«Ποτέ δεν υπήρξε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεως του προσώπου του Αντρίκου Παπανδρέου». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης που δημοσιεύει το iefimerida.gr.

Πάνος-Κολοτούμπας-Κομανέτσι-Καμμένος.
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Επειδή αυτές τις μέρες βλέπω οτι στο φόρουμ υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το σπορ της κωλοτούμπας, θα συμβάλλω κι εγώ το λιθαράκι μου έναν τεράστιο αθλητή!
Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμάρας

Η πρώτη του κυβίστηση, η αρχή της καριέρας του, τα πρώτα του δειλά βήματα!

Μετά από μια μεγάλη αποχή επιστρέφει στο άθλημα με αγώνες και σκληρή προπόνηση, χαρίζοντας μας μια υπέροχη ανακυβίστηση, ακόμα τραβάει ο Ιωάννης τις μπούκλες του από τη ζήλια!

Κι εδώ πλέον καταξιώνεται στη συνείδηση όλων μας με μια αλματική κυβίστηση επιπέδου ισάξιου του ήθους του!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!
:bleh::bleh::bleh:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.482
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επειδή το ακούω παντού αυτό. Ποιό ακριβώς είναι το βάρος ;
Οι "αιώνιοι" φοιτητές δεν δικαιούνται βιβλία,πάσο, παίζει να μην δικαιούνται καν φαγητό στα εστιατόρια των σχολών.
Το μόνο που δικαιούνται είναι να πηγαίνουν σε τάξεις (πόσοι πάνε; ), να κάνουν καμάκι στα πιπίνια της φιλοσοφικής και όσοι εγγράφονται είναι και ένα μικρό βάρος στην γραμματεία.

Ένας όμως κακομοίρης που πηγαίνει σε 1 μάθημα το εξάμηνο, ποιόν επιβαρύνει;
Eκτός από τη γραμματειακή φόρτωση που συνεπάγονται οι αιώνιοι, το βασικότερο για μένα είναι η χρόνια κομματοσκυλίαση. Δηλαδή υπάρχουν φοιτητές ετών 38 που δεν τους ενδιαφέρει να πάρουν πτυχίο, αλλά να κάνουν τους συνδικάλες μέσα στα ιδρύματα: να κάνουν απεργία, να εκβιάσουν καταστάσεις με τη σύγκλητο, να είναι μια παρά φύσιν δύναμη αφού ουσιαστικά δεν φοιτούν, αλλά κάνουν κομματική μπίζνα, σέρνοντας αό πίσω τους άλλους επαγγελματίες φοιτητές που δεν ξέρουν ούτε πότε είναι η εξεταστική. Αν τους υποχρεώνεις να περνάνε τα μαθήματα ή θα πάρουν πτυχίο και θα ξεκουμπιστούν (χλωμό), ή θα διαγραφούν και θα μας αφήσουν ήσυχους. Δε γίνεται 40 χρονών άνθρωπος να παριστάνει το φοιτητή προς άγρα ψήφων ή επειδή τον έβαλε το κόμμα του να κάνει συντεχνίες με τους συνδικαλιστές του διοικητικού προσωπικού και των καθηγητών. Ειδικά με την επικείμενη εισαγωγή της ψήφου των φοιτητών για τους διοικητικούς (!), όπου ουσιαστικά επανέρχεται δριμύτερο το αλισβερίσι κομματικών ενώσεων-συνδικαλιστών καθαρστριών-καθηγητών: ψήφισέ με για να σε περάσω-δώσε τόσα για να μπεις στην επιτροπή κλπ. Ο καρκίνος των ελληνικών ιδρυμάτων (λέμε τώρα...) είναι η κομματοσκυλίαση.

Στην Κούβα έχει 80% υποχρεωτική παρουσία και όποιος κοπεί 2 φορές στο ίδιο εξάμηνο πάει σπίτι του. Αν θέλει να ξανασπουδάσει, περνάει μέσω του προγράμματος δεύτερης ευκαιρίας, που είναι ακόμη πιο αυστηρό. Αυτό το "πάω όποτε γουστάρω να πετάξω χαρταετό στην αίθουσα, να κολλήσω αφίσα ακαι ου και δαπ νδφκ, να πάρω το πάσο, να λαδώσω κανά καθηγητή και να κάνω μια κατάληψη μαζί με άλλους 50 που ούτε κι αυτοί σπουδάζουν", μόνο στο Ελλαδιστάν υπάρχει. Χώρια η αισθητική. Δε γίνεται μεγάλε μου να είσαι καραφλοχαιτάς, να έχεις... γουόκμαν, να νομίζεις ότι ακόμη παίζει ο Γκάλης και να είσαι εκπρόσωπος φοιτητικής νεολαίας εν έτει 2015. Άνθρωπος που έχει πάνω από 20 χρόνια στο πανεπιστήμιο δεν είναι φοιτητής, παρολίγον συνταξιούχος κομματόσκυλο είναι.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.777
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom