Έγκυος στην Ταυλάνδη

fotini87

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Γεια σας παιδιά! Ήθελα να σας ρωτήσω την γνώμη σας σχετικά με το ταξίδι που πρόκειται να κάνω τον Φεβρουάριο. Έχω κανονίσει να πάω 4 μέρες Τσιανγκ Μαι, 4 μέρες Μπανγκόκ και 6 μέρες Κράμπι. Το θέμα είναι ότι εκείνη την περίοδο θα είμαι 6 1/2 μηνών έγκυος. Το ταξίδι το είχαμε κλείσει πριν μάθω για την εγκυμοσύνη και αποφασίσαμε να το κάνουμε τελικά. Αλλά τώρα που πλησιάζει ο καιρός και έχουν πέσει όλοι πάνω μας να μην πάμε εχω φοβηθεί. Γενικά σκέφτομαι ότι θα προσέχουμε αλλά αν είναι να φοβάμαι να κάνω το ένα και να φοβάμαι να κάνω το άλλο μπορεί να μην αξίζει. Θέλω να ευχαριστηθώ το ταξίδι εκεί μιας και είναι όνειρο ζωής. Ας πούμε στο Κράμπι θα μπορώ να πάω στα γύρω νησάκιά; Μπορούν να μου πουν άτομα που έχουν πάει την γνώμη τους για την κατάσταση που επικρατεί εκει από θέμα υγιεινής και ασθενειών;
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Πωπω αγχώθηκα κ μόνο που το διάβασα! Είμαι πολύ φοβιτσιάρα και λίγο ευαίσθητη με τέτοια θέματα οπότε σίγουρα δεν θα το τολμούσα.

Η καθαριότητα στην Ταϋλάνδη δεν είναι και χάλια, αλλά δεν είναι και τέλεια. Στην πρωτεύουσα ειδικά, εγώ θυμάμαι ήταν πολύ βρώμικα... Στο Σαμούι που πήγαν πρόσφατα φίλοι μου, μου είπαν πως ήταν πολύ πιο καθαρά από όσο τους είχα περιγράψει.

Να σκεφτείς και κάτι άλλο. Αν χτύπα ξύλο προκύψει κάτι και χρειαστεί να επισκεφτείς νοσοκομείο εκεί. Όχι κάτι κακό, αλλά στην κατάσταση σου μπορεί να χρειαστεί. Πόσο εύκολο είναι, πόσα χρήματα χρειάζονται τι νοσοκομεία έχουν, και κυρίως αν είναι καλά!

Δεν στα λέω για να σε αγχώσω, ξαναλέω πως εγώ είμαι φοβιτσιάρα, όμως καλό είναι να σκεφτείς όλες τις παραμέτρους και τα πιθανά σενάρια.

Εύχομαι πας δεν πας το ταξιδάκι σου, να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη και καλώς να δεχτείς το μπεμπέ σου! :)
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θέλω να ευχαριστηθώ το ταξίδι εκεί μιας και είναι όνειρο ζωής.
Το παιδι που περιμενεις τι ειναι; Σε αυτο πρεπει να απαντησεις. Ονειρο ζωης, στιγμιαιο λαθος ή τυχαιο γεγονος;

Το πιο πιθανο ειναι να πανε ολα καλα αλλα πως ρισκαρεις να παιξεις στα ζαρια το παιδι σου; Ειναι μεγαλο ταξιδι, πολλες ημερες και πολυ μακρυα απο τη βαση σου. Αν συμβει στραβη, δυσκολα διορθωνεται.

Τελοσπαντων αφου το εχετε αποφασισει ευχομαι να απολαυσετε τις διακοπες σας και να φερετε σε λιγο καιρο ενα υγιεστατο μωρακι.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Ο μόνος αρμόδιος να ρωτήσεις είναι ο γιατρός σου! & αν σου το επιτρέπει μετά εσύ πως νιώθεις.
Απλά να έχεις στο νου σου ότι είσαι σε αρκετά προχωρημένη εγκυμοσύνη και κάποιες αεροπορικές δεν δέχονται (νομίζω πάνω από 7 μηνών) για να μην προκύψει πρόβλημα εν ώρα πτήσης.
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Τον γιατρό της θα πρέπει να ρωτήσει η κοπέλα, έχετε δίκιο...
Πάντως αν εμένα μου έλεγε "πήγαινε κορίτσι μου, κανένα πρόβλημα, να προσέχεις", μάλλον θα τον άλλαζα. Σόρι κιόλας.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα.
Όχι γιατί θα συμβεί κάτι(το πιθανότερο όλα να πάνε μια χαρά), αλλά γιατί δεν αξίζει για μένα προσωπικά ούτε καν να πάρεις το ρίσκο. Αν θα το ευχαριστηθεί η όχι που ρωτάει η κοπέλα εξαρτάται καθαρά από τον χαρακτήρα της.
εγω π.χ. μόλις μπήκα είχα αποφασίσει να μην πάω πουθενά μόλις μπω στον μήνα μου, αν και ο γιατρός μου έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και θα εξαντλήσω τον μήνα.
4 μέρες μετά γέννησα!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σωστά αυτά που γράφετε. Να συμπληρώσω μόνο ότι (εφόσον γίνει το ταξίδι) σε περίπτωση σοβαρού ιατρικού περιστατικού, οι κάτοικοι των χωρών της περιοχής έχουν σαν πρώτη επιλογή τα νοσοκομεία της Σιγκαπούρης και σαν δεύτερη της Μπανγκόκ.
 

fotini87

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Ο γιατρος μου μου λέει οτι δεν υπάρχει πρόβλημα να ταξιδέψω αλλά τον απασχολεί που είναι πολλές οι μέρες. Έχω βρει ταξιδιωτική ασφάλιση που να καλύπτει έγκυες και από μια φίλη μου έχω βρει τα μαιευτήρια που πρέπει να απευθυνθώ. Έχω μιλήσει και με την πρεσβεία μας για πληροφορίες για την ελονοσία και άλλες ασθένειες και ήταν καθησυχαστικοί. Από όσους έχετε πάει ήθελα να μάθω περισσότερο για τις συνθήκες υγιεινής και φαγητού. Και από ότι βλέπω δεν αξίζει το ρίσκο από ότι λέτε. Ευχαριστώ πάντως!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.014
Likes
40.978
Έχω βρει ταξιδιωτική ασφάλιση που να καλύπτει έγκυες και από μια φίλη μου έχω βρει τα μαιευτήρια που πρέπει να απευθυνθώ. Έχω μιλήσει και με την πρεσβεία μας για πληροφορίες για την ελονοσία και άλλες ασθένειες και ήταν καθησυχαστικοί. Από όσους έχετε πάει ήθελα να μάθω περισσότερο για τις συνθήκες υγιεινής και φαγητού.
Ακόμη και ιδανικές να σου φανούν οι συνθήκες φαγητού ή τα μαιευτήρια, γνώμη μου είναι πως επιλέγουμε να βρισκόμαστε κοντά σε νοσοκομεία με πολύ καλό νεογνολογικό τμήμα, αν σου λέει κάτι αυτο. Ρώτα τον γιατρό σου καλύτερα για αυτό, παρά φίλες ή μέλη φόρουμ.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.484
Likes
7.964
Σαφως και τον πρωτο λογο τον εχει ο γιατρος αλλα πρεπει να λαβεις υποψιν σου και τα εξης:
1) η Μπανγκοκ δεν ειναι και η πιο "φιλικη" για περπατημα πολη του κοσμου λογω υπερβολικης κινησης και καυσαεριου, ποσω μαλλον αν εισαι κι εγκυος
2) οι εκδρομες στα νησια Κραμπι γινονται με ταχυπλοα κι αν ο καιρος δεν ειναι ιδανικος μπορει να πηγαινεις με ταρακουνημα
3) κοσμικη ακτινοβολια: http://www.medlook.net/Εγκυμοσύνη/2013-12-22-07-49-25-776.html
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.831
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
καταρχην υποθετω οτι θα κινηθεις σε τουριστικες περιοχες...οποτε με προσοχη, αντικουνουπικο κλπ (αν επιτρεπεται λογω εγκ.) εισια οκ με θεμα ελονοσιας...
πρεπει να προσεχεις παρα πολυ το θεμα ποσιμο νερο (ακομα και τα δοντια τα πλενεις με εμφιαλωμενο) καθως και το θεμα φαγητου (φρουτα λαχανικα κλπ)
οι μετακινησεις επισης θελουν προσοχη οπως ειπαν παραπανω
η πρωτευουσα? ειναι μες το καυσαεριο, κινηση, και αρκετα ποντικια...δεν ειναι και οτι καλυτερο...

οσον αφορα τα νοσοκομεια, απο οτι ειδα σε ενα ντοκυμανταιρ εδω (γερμανια) υπαρχουν αυτα για τους μη εχοντες και αυτα για τους εχοντες (λεφτα φυσικα)

η διαφορα μεταξυ αυτων ειναι πολυ μεγαλη...

προσωπικα, δεν θα το εκανα το ταξιδι...αν γινεται να παρεις χρηματα πισω κλπ...το πιο πιθανο θα εινια βεβαια να μην γινει τιποτα απολυτως αλλα θα πρεπει να εισαι καπως "αποστειρωμενη" και δεν ειναι οτι καλυτερο... δεν θα το ευχαριστηθεις βασικα...το Σαμουι εινια ωραιο αλλα πολυ τουριστικο...αν δεν μπορεσεις να πας σε αλλα νησακια, τοτε ισως ειναι ανουσιο να πας...θα ειναι σαν να πας σε ενα τουριστικο μερος στη ελλαδα...απλα πιο φθηνο και με εξωτικα φαγητα.

ΥΓ Φυσικα αυτο ειναι αποψη μου....καθαρα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.237
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom