Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Έκο, το γεγονός πως μπορεί να γεννήσεις ένα παιδί, δεν το κάνει και "δικό σου", ούτε προέκταση του χαρακτήρα σου, του εγωισμού σου, των ικανοτήτων σου, των ιδεών σου κλπ.
Είναι ένας άνθρωπος όπως κι εσύ, κάνει τις επιλογές του, και αναλαμβάνει και το κόστος γι'αυτές.

Το να κρίνεις τις ικανότητες ενός πολιτικού με βάση τα ευαίσθητα οικογενειακά του δεδομένα είναι ανήθικο, δεν χωράει σε καμία σφαίρα υγιούς κριτικής, ούτε μπορεί να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.
Και επειδή μετά από κάνα δυο σελίδες φαίνεται να μην καταλαβαίνεις πόσο αυτονόητο είναι αυτό, φαντάσου τον εαυτό σου να δίνει συνέντευξη για μία θέση σε κάποια δουλειά, και ο εργοδότης να σε ρωτάει τι κάνουν τα παιδιά σου.
Θα του πεις ότι γουστάρουν ρε μαλάκα, δεν θα σου δώσουν λογαριασμό, και το ίδιο θα έπρεπε να πει και ο Βούτσης σε όσους γελοίους του ασκούν τέτοιου είδους κριτική.


Περί διαπαιδαγώγησης, θα προτιμούσα αν έκανα ποτέ παιδί, να το αφήσω να αναπτύξει τον δικό του χαρακτήρα όπως νομίζει αυτό, και όχι όπως ορίζουν οι ανασφάλειές μου.
Είμαστε στο 2015, και καλό είναι κάποια στιγμή να αποβάλλουμε από μέσα μας τον "δικηγόρο" που οφείλει να γεννήσει τον "καινούριο δικηγόρο" και να τον μεγαλώσει σαν μία λοβοτομημένη κόπια της αφεντιάς του, ώστε να μπαλώσει τα κόμπλεξ που του πέρασαν οι δικοί του γονείς με την σειρά τους.
Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, μόνο που απ'το να έχεις παιδί εγκληματία μέχρι να έχεις λοβοτομημένο παιδί υπάρχει μια τεράαααστια απόσταση. Όπως υπάρχει τεράστια απόσταση στην διεκδίκηση μιας απλής δουλειάς (όχι λειτουργήματος) από την κατάκτηση μιας θέσης εξουσίας που καθορίζει τύχες ανθρώπων. Πολλοί σκόπιμα παραβλέπουν πως υπάρχει και μέση οδός και αν δε συμφωνείς με το ένα άκρο αυτόματα σε κατατάσσουν στο άλλο. Δε θέλω παιδί εγληματία; Άρα θέλω παιδί μαμόθρεφτο, να κάνει τη δουλειά που κάνω εγώ ή την δουλειά που δεν κατάφερα εγώ! Από που προκύπτουν όλα αυτά με βάση ότι έχω γράψει αδυνατώ να καταλάβω..

Το παιδί ούτε είναι, ούτε πρέπει να είναι η προέκταση του γονιού. Αλλά σε ένα υγιές περιβάλλον χωρίς ακρότητες, μίσος, φανατισμό κτλ. δύσκολα θα φτάσει να γίνει εγκληματίας. Μπορεί 1 στις 100 να γινει και να μη φταίει καθόλου η οικογένεια. Αλλά είναι δικαίωμα μου να μη θέλω να διαπιστώσω αν μιλάμε για την εξαίρεση όταν πρόκειται για πολιτική, και για δημόσια πρόσωπα, η επιλογή των οποίων θα ορίσει την τύχη και της δικής μου οικογένειας.

Πόσο δύσκολο είναι να το σεβαστείτε ότι αν ήταν στο χέρι μου δε θα ήθελα να το ρισκάρω και να σταματήσετε να βάζετε ταμπέλες; Κάποιοι μπορεί και να γουστάρετε την αναρχία (ή να μη σας πειράζουν οι ληστείες) άρα να θεωρείτε και καλή την διαπαιδαγώγηση που έκανε, οπότε δεν έχετε κανένα θέμα μαζί του. Κάποιοι άλλοι μπορεί να θέλετε υπουργό υγείας κάποιον που η κόρη του παίρνει φακελάκια, υπουργό άμυνας κάποιον που ο γιος του θεωρεί τα Σκόπια Μακεδονία, και υπουργό οικονομικών κάποιον που η γυναίκα του έχει βγάλει μερικά εκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, επειδή οι ίδιοι φαίνονται αξιόλογοι άνθρωποι και πιστεύετε ακράδαντα ότι τα άτομα αυτά είναι ανεξάρτητα από τις οικογένειές τους. Δικαίωμά σας, ψηφίστε τους και υποστηρίξτε τους αν θέλετε, δε θα προσπαθήσω να αλλάξω γνώμη σε κανέναν για τα κριτήριά του.
Από την μεριά μου με το που θα μάθω κάτι τόσο αρνητικό για κάποιους πολιτικούς βάζω Χ, ακόμα κι αν τύχει και δεν φταίνε, γιατί δε τους ξέρω προσωπικά και δε θα έπαιρνα την ευθύνη που μου αναλογεί στηρίζοντάς τους για να μάθω στην πορεία αν άξιζαν ή όχι. Εχω βάλει πολλά Χ ως τώρα σε πολλούς από πολλά κόμματα, όπως πιστεύω ότι κάνετε και εσείς, ο καθένας με τα δικά του κριτήρια. Οποιος θέλει να καταλάβει τι λέω το κατάλαβε από ώρα, όποιος δε θέλει θα βάζει λόγια στο στόμα μου και θα γενικεύει.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Βέβαια, αλλά να θυμηθούμε ότι Ευρωπαίοι πολίτες και όχι Αμερικάνοι ήταν οι περισσότεροι από τους 283 που χάθηκαν στην πτώση της Malaysia λόγω των παιχνιδιών των Ρώσων στην Ουκρανία.
Ναι αλλά η ΒΔ Ευρώπη είναι η νόμιμη σύζυγος της Αμερικής...
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Να διαβάσουμε και κάτι ενδιαφέρον...
http://info-war.gr/2015/01/ετοιμάζουν-τραπεζικό-πραξικόπημα/

Ετοιμάζουν τραπεζικό «πραξικόπημα»;
30/01/2015
Πληθαίνουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες στην Ελλάδα για ύποπτες κινήσεις επενδυτών και τραπεζικών ιδρυμάτων, με στόχο την πρόκληση τεχνητής οικονομικής κρίσης ή ακόμη και τραπεζικού πανικού.

Στην στήλη του στο Έθνος, ο αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ κάνει λόγο για «προσχεδιασμένη εκ μέρους των τραπεζών αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Οι τραπεζίτες και δανείστηκαν κολοσσιαία ποσά από το κράτος (το οποίο δανείστηκε ως κράτος για να τους τα δώσει) και συνεχίζουν να διοικούν τις τράπεζές τους σαν να μη συνέβη τίποτα. Εννοείται φυσικά ότι όλοι οι εξέχοντες τραπεζικοί παράγοντες είναι κομματικοί φίλοι του Αντώνη Σαμαρά. Η κυβέρνηση Τσίπρα φυσικά θέλει να αλλάξει αυτές τις τραπεζικές διοικήσεις των φίλων του Σαμαρά, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι αν δεν βάλει και δικούς της ανθρώπους στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, θα βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να ασκήσει οικονομική πολιτική. Θα την υπονομεύουν εκ των ένδον οι κομματικοί φίλοι του Σαμαρά. Οι τραπεζίτες ξέρουν λοιπόν ότι οι μέρες τους στις διοικήσεις είναι μετρημένες. Δίνουν λοιπόν την τελευταία μάχη τους».

Μιλώντας στο Radio 98.4 στην Κρήτη ο Γ.Δελαστίκ αποκάλυψε ότι «γνωρίζαμε από τη Δευτέρα ότι θα επιχειρηθεί παρέμβαση του τραπεζικού συστήματος εναντίον της κυβέρνησης».

Από την πλευρά του το Koutipandoras.gr υποστηρίζει ότι οικονομικός αναλυτής της Alpha Bank επιχείρησε να προκαλέσει τραπεζικό πανικό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι:

«Βασικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία φαίνεται να παίζει πρώην οικονομικός αναλυτής της Alpha Bank, ο οποίος συναντήθηκε με ξένους οικονομικούς και τραπεζικούς αναλυτές, μερικές ώρες πριν αρχίσει η πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Το πρώην στέλεχος της τράπεζας,ο κύριος Μ.Μ, μετέφερε στους ξένους την πληροφορία πως οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάζουν ανασφάλεια και δεν μπορούν να εγγυηθούν καταθέσεις ή να αποτελούν ασφαλή επένδυση για κάποιον ξένο επενδυτή.
Οι ίδιες πληροφορίες δίνονται τηλεφωνικά και σε επιλεγμένους μεγάλους καταθέτες ως εμπιστευτικές πληροφορίες από το εσωτερικό της τράπεζας. Ανάμεσα στους αποδέκτες αυτών των κατευθυνόμενων πληροφοριών ήταν και στελέχη της Citi Bank στην Αθήνα, τα οποία μετέφεραν τις “εμπιστευτικές” πληροφορίες στο εξωτερικό. Λίγες ώρες αργότερα, τα funds άρχισαν να αποσύρουν χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες και να πέφτει το Χρηματιστήριο».


Να σημειωθεί ότι για την πτώση του χρηματιστηρίου διενεργεί ήδη έρευνα η επιτροπή κεφαλαιαγοράς αναζητώντας στοιχεία για συντονισμένες καταιγιστικές ρευστοποιήσεις.

Όλα δείχνουν ότι κάποιοι θυμήθηκαν την περίφημη εντολή «κάντε την οικονομία να ουρλιάξει» που έδινε ο Νίξον στη CIA και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ήθελε να αποσταθεροποιήσει κάποια κυβέρνηση.
Α.Χ
Περιμένω τα παπαγαλάκια του συστήματος στα κανάλια, όταν θα αλλάξουν οι τραπεζίτες να βγούνε και να κάνουνε την προπαγάνδα τους.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.012
Likes
40.957
Το παιδί ούτε είναι, ούτε πρέπει να είναι η προέκταση του γονιού. Αλλά σε ένα υγιές περιβάλλον χωρίς ακρότητες, μίσος, φανατισμό κτλ. δύσκολα θα φτάσει να γίνει εγκληματίας. Μπορεί 1 στις 100 να γινει και να μη φταίει καθόλου η οικογένεια. Αλλά είναι δικαίωμα μου να μη θέλω να διαπιστώσω αν μιλάμε για την εξαίρεση όταν πρόκειται για πολιτική, και για δημόσια πρόσωπα, η επιλογή των οποίων θα ορίσει την τύχη και της δικής μου οικογένειας.
Κοίτα, όλοι αυτά νομίζουμε στην αρχή, ότι στις οικογένειες σαν τις διαφημίσεις του Βιταμ όλα πάνε ρολόι.
Αλλά μετά βλέπεις στις ειδήσεις ότι κάθε τρεις και λίγο "έπεσαν από τα σύννεφα, ήταν καλό παιδί κι από καλή οικογένεια" και σκέφτεσαι ότι η ζωή μπορεί να είναι κάπως περίπλοκη και άδικη και ο μόνος της κανόνας είναι ότι δεν έχει κανόνες.
Προσωπικά, αν μεγάλωνα σε "υγιές περιβάλλον χωρίς ακρότητες" θα έκανα έγκλημα από πλήξη.
Και στο αξιακό μου σύστημα είναι ψηλότερα η αγκαλιά των γονιών μετά την παραβατικότητα του παιδιού τους παρά ο έλεγχος για τα χρηστά τους ήθη. Τι έχει να φοβηθεί η δική μου οικογένεια από έναν πατέρα που αγκαλιάζει το γιο του;
 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Κοίτα, όλοι αυτά νομίζουμε στην αρχή, ότι στις οικογένειες σαν τις διαφημίσεις του Βιταμ όλα πάνε ρολόι.
Αλλά μετά βλέπεις στις ειδήσεις ότι κάθε τρεις και λίγο "έπεσαν από τα σύννεφα, ήταν καλό παιδί κι από καλή οικογένεια" και σκέφτεσαι ότι η ζωή μπορεί να είναι κάπως περίπλοκη και ο μόνος της κανόνας είναι ότι δεν έχει κανόνες.
To θέμα όμως είναι ότι αν δεν είσαι μέσα ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις.. Έξω στους τρίτους οι περισσότερες οικογένειες μια χαρά φαίνονται.. Αυτό βέβαια είναι μεγάλη συζήτηση και είναι γενικό θέμα που δε σχετίζεται με τα παραπάνω, εγώ επικεντρώθηκα εξ αρχής στις πολιτικές θέσεις και τον φανατισμό σε μια οικογένεια που μπορεί να οδηγήσουν σε ακρότητες το παιδί, και στο κατά πόσο αυτό με επηρεάζει στις πολιτικές επιλογές μου. Και αναφέρομαι σε πρόσωπα, από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, δεν είναι ο σύριζα το πρόβλημά μου.
Γενικά τώρα κανόνες μπορεί να μην υπάρχουν αλλά δε μπορώ να πειστώ ότι είναι και τυχαίο γεγονός αν π.χ. ένα παιδί τζιχαντιστή βγει και αυτό φανατισμένο και σκοτώνει άπιστους, ή ένα παιδί που το έβαζαν να ντύνεται χίτλερ και να χαιρετάει ναζιστικά, τυχαία μεγαλώνοντας μπαίνει σε φασιστική οργανώση, και πάει λέγοντας.. Είτε το θέλουμε είτε όχι η επιρροή είναι τεράστια. Βεβαίως κάποιος μπορεί όντως να'ναι από μια οικογένεια με δημοκρατικές απόψεις και ηθικές αρχές αλλά να μπλέξει με "κακές παρέες" και να διαφοροποιηθεί. Αν όμως και στο σπίτι υπάρχει φανατισμός οι πιθανότητες αυξάνονται κατακόρυφα.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ουφ! Κατάφερα και τα διάβασα όλα. Να γράφετε λίγο πιο αργά παρακαλώ.

Τώρα πάμε στα σοβαρά. Το φόρουμ αλλάζει ανάλογα με την εκάστοτε κυβέρνηση? Για αυτό έχει γραμμή σύριζα τώρα? Και οι άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά? Ξηλώνονται για να μπουν οι "δικοί μας"? Δηλαδή τώρα οι αντμίνς τρέμουν?
Εντάξει νόμιζα ότι ήταν ένα αντικειμενικό φόρουμ. Αλλά ευτυχώς μας ανοίξαν τα μάτια μερικοί εδώ.

Αναρχοάπλυτοι.
Δραχμολάγοι.
Συριζαίοι.
Και πολλά άλλα. Αλλά δεν μου έρχονται τώρα. Αλλά άμα μου έρθουν θα δείτε τι θα πάθετε.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
B8nAuSoIgAE_KiK.jpg B8nAuSwIQAAh6gs.jpg B8nAuWnIIAEYz1Z.jpg B8nAuWzIQAAaj0h.jpg

Πόσο ευγενικός άνθρωπος αυτός ο Νταισεμπλουμ...Έχει τρόπους το παιδί αλλά μόνο όταν λένε ναι σε όλα, άσχετα αν δεν έχουν προλάβει να διαβάσουν τι αφορούν αυτά τα ναι...
Φυσικά στις διαπραγματεύσεις των σαμαροβενιζέλων είδαμε χιλιάδες τέτοιες εικόνες διαπραγμάτευσης...
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Για οσους δεν εχουν ακομα παιδια,εχω να πω πως το καθε παιδι ειναι ενας σπορος.σαν γονιος τον φυτευεις σε καλο χωμα,τον ποτιζεις,τον λιπαινεις,τον προφυλασσεις οσο πιο καλα μπορεις..Ο σπορος μεγαλωνει και γινεται δεντρο..Το τι καρπους θα βγαλει το βλεπεις στην πορεια..Κανεις το καλλιτερο και ελπιζεις.Για μενα πιο σημαντικο απο το να εχεις ενα αψογο παιδι,ειναι να το δεχεσαι και να το αγαπας χωρις ορους και ορια.Δεν ειναι ευκολο,ουτε γονιος υπαρχει που να μην εχει κανει λαθη..ομως αν εξακολουθεις να χρεωνεσαι τα λαθη του ενηλικου παιδιου σου σιγουρα κατι δεν εκανες σωστα..
Αυτα τα συμβουλευτικα,τωρα παω να ξαναδω ΓιαΝΗ να λεει ΟΧΙ και την ξυνιλα στα μουτρα του αλλου..
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.384
Για το ασφαλιστικό ο ΓΓ κ Ρωμανιάς (ο οποίος είναι πολύ έμπειρος σε αυτά τα θέματα) λέει ότι θα γίνει κοσμογονία ....θα περιμένουμε βέβαια τις προγραμματικές δηλώσεις και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες αλλά ανέφερε ότι θα υπάρξουν 24 πηγές χρηματοδότησης :shock: εκ των οποίων 2 πολύ σημαντικές....

Μέχρι τώρα υπήρχε η τριμερής χρηματοδότηση (εργαζόμενος-εργοδότης-κράτος)..

Τώρα αν κάποιοι γνωρίζουν τι συμβαίνει σε άλλες χώρες σχετικά με την χρηματοδότηση και θέλουν ας γράψουν κάτι...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Την είδα τη συνέντευξη Ρωμανιά και τη δυσφορία του ή την άγνοιά του να αποκαλύψει τις πηγές χρηματοδότησης και έχω να πω ότι είναι κρίμα που ο ελληνικός λαός ψήφισε αυτούς τους ερασιτέχνες για εκπροσώπους του... όπως λέει όμως και ο σοφός λαός «Κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες».
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.170
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom