Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.985
Εννοείται ότι του τα είχε πει, αλλά φοβάμαι πως η ατάκα "μόλις σκότωσες την τρόϊκα" διέρευσε για εσωτερική κατανάλωση- στα πλαίσια της επιτυχημένης performance που έλεγα.
Σήμερα διάβασα και την πιθανή εκδοχή να είπε ο Ντάισεμπλουμ "ήταν λάθος αυτό" και μου φαίνεται πιο πιθανό, καθώς ανέμενε/ είχε συνηθίσει πιο στρογγυλεμένες δημόσιες ανακοινώσεις.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εκδοχή που δημοσιεύει μόνο η Καθημερινή αν δεν κάνω λάθος

Εξάλλου για ποια εσωτερική κατανάλωση μιλάς;Από πότε έγιναν τα ΜΜΕ φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ και δεν το έμαθα;
 
Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η ατάκα "μόλις σκότωσες την Τρόικα" δεν έχει να κάνει με κάποια ηττοπάθεια εκ μέρους του Νταισελμπλουμ.Κακώς γίνεται έτσι αντιληπτή.Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ύστερα από μια τέτοια δημόσια τοποθέτηση εκ μέρους Βαρουφάκη είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να επιστρέψει με το μέχρι τώρα σχήμα της για οποιοδήποτε έλεγχο στην Ελλάδα.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.985
Εξάλλου για ποια εσωτερική κατανάλωση μιλάς;Από πότε έγιναν τα ΜΜΕ φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ και δεν το έμαθα;
Διαβάζω κυρίως blog φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο. Μου προκαλεί περισσότερο το ενδιαφέρον ο τρόπος που γίνεται η διαχείριση της πληροφορίας εκεί.
Από τα συστημικά ΜΜΕ το μόνο που μου τραβά την προσοχή είναι το πλασάρισμα του άθλιου Ποταμιού. Προφανώς και δεν είναι φιλικά.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Την πληροφορία περί της ατάκας την πρωτοδιέρευσε το MEGA αν δεν το γνώριζες πάντως.

Σε ότι αφορά τη μετάφραση πάντως
1.jpg
 
Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.024
Likes
12.125
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν εχει σημασια ποια ηταν η ατακα. Ετσι κι αλλιως η σταση του Βαρουφακη και η γλωσσα του σωματος του απαξιωσαν τον Ολλανδο. Η τελευταια χειραψια ηταν ενδειξη απεχθειας προς στο συνομιλητη. Πρωτη φορα που ελληνικη κυβερνηση εχει καταλαβει γιατι την ψηφισε ο λαος. Και φροντιζει να το κανει γνωστο και προς τα εξω.
Ειναι βεβαιο πως θα δεχθει πολεμο απο την Ευρωπη (και απο το εσωτερικο φυσικα) και δεν ξερουμε ποσο θα αντεξει. Οσο πιο πολυ αντεξει τοσο πιο καλα για την Ελλαδα.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Έτσι είναι οι διαπραγματεύσεις. Με το ναι σε όλα εκ των προτέρων δεν γίνεται δουλειά.
Και μόνο για τον πανικό των δημοσιογράφων, πολιτικών που τόσα χρόνια βοήθησαν με τη στήριξή τους να χαθεί η αξιοπρέπεια των ανθρώπων και κάθε ίχνος δημοκρατίας και μόνο για να βλέπουν πλέον ξεκάθαρα όλοι ποιοι είναι αυτοί που τρέμουν όταν νευριάζει ο κάθε νταισεμπλουμ και σουλτζ και γιουνκερ που τους τρέχουν τα σάλια και παρακαλάνε να καταστραφεί η χώρα όταν κυβερνούσαν επι 40 χρόνια γεμάτοι μίζες, κλεψιές, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ε γι΄αυτούς τους λόγους άξιζε η χθεσινή φάση με τον ολλανδό που νευρίασε κιόλας και δεν είχε και τρόπους ο παλιο δεξιός φασίστας του κερατά που δεν άκουσε τι ήθελε και δεν δίνει και το χέρι.

Μάστα και φύγε μη σε ταίσουμε στα σκλιά που θα έλεγε και ο μεγάλος ηγέτης.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.985
Την πληροφορία περί της ατάκας την πρωτοδιέρευσε το MEGA αν δεν το γνώριζες πάντως.
Δεν το γνώριζα και δεν το αμφισβητώ. Υποθέτοντας ότι απευθύνεται σε μη ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ, ας δει κανείς το πλαίσιο: αν ακολουθεί η είδηση για την πικρία του Θεοδωράκη που δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, δεν το αποκλείω να επενδύει στα φοβικά ένστικτα του συντηρητικού ψηφοφόρου. Τύπου "Αφήσατε απ' έξω τον μάγκα τον καραμπουζουκλή που ξέρει από παζάρια και θα σας πάρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ".
Επειδή δεν είδα ειδήσεις χθες, πώς τα σχολίασε στον ΣΚΑΙ ο Μπάμπης :D;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τουλάχιστον θα γίνει ως πανωλεθρίαμβος στον οποίο θα συμμετάσχουν και οι "έχοντες" ως ένα είδος δικαιοσύνης υπό τις επιταγές των "μη εχόντων να χάσουν τίποτα", πράγμα που γουστάρω αφάνταστα.
α) οι πραγματικά έχοντες δε θα χάσουν κάτι. Κάθε άλλο, αν κάποιοι κερδίσουν θα είναι αυτοί που έχουν τα μέσα να έχουν βγάλει ήδη τα λεφτά τους έξω και να πάρουν τα πάντα μετά σε τιμή τυρόπιτας. Συνήθως αυτοί που έχουν τα μέσα δεν είναι ο φούρναρης της γειτονιάς μας και ο μισθωτός.
β) και έτσι να μην ήταν, η λογική "κατσίκα του γείτονα" δε λειτουργεί στην οικονομία παραγωγικά. Αν δουλεύω σε ένα λογιστικό γραφείο που το έχει ένα πλούσιος κι αυτός πέσει έξω, στην καλύτερη θα μείνω άνεργος. Δεν ξέρω πώς τα παιδιά μου θα γίνουν λιγότερο πεινασμένα αν τους πω "παιδιά μη γκρινιάζετε που πεινάτε, χαρείτε γιατί πεινάει κι ο π...ς το πρώην αφεντικό μου". Παρεμπιπτόντως, για το αν η χώρα είναι καταδικασμένη να βγει από το ευρώ (όπου όλοι οι άλλοι θα μείνουν μέσα) έχει να κάνει με το ότι οι πολίτες της ήταν αρκετά ηλίθιοι και πουλημένοι ώστε επί 40 χρόνια να ψηφίζουν συνειδητά βολεψιματίες, κλέφτες και ανίκανους. Δε φταίει η ευρωζώνη, τα αφεντικά μας ή ο Ντάισενμπλουμ. Δεν ψήφιζαν αυτοί τον Τσοχατζόπουλο και το Βουλγαράκη.
γ) αν όντως έρθει ο πανωλεθρίαμβος (συμφωνούμε, τέτοιο πράγμα θα είναι η έξοδος από την ευρωζώνη, η πραγματική καταστροφή της χώρας), η κυβέρνηση θα έχει αποδείξει ότι μάλλον ήταν σωστός ο δρόμος της ΝΔ. Μεγαλύτερη χάρη στους Μπαλτάκους και τους Φαήλους δε θα μπορεί να κάνει. Ας εργαστεί λοιπόν για να τον αποφύγει (όπως μας έχει υποσχεθέί και την πιστεύω, άσχετα αν νομίζω ότι έχει επιλέξει τον εντελώς λάθος τρόπο), γιατί ένας πανωλεθρίαμβος το μόνο που θα φέρει είναι μια στροφή στην (πιο) άκρα δεξιά κι εκεί πια δε μας σώζει κανείς.

Η άποψή μου για το Βαρουφάκη είναι ότι είναι ένας γλαφυρός, επικοινωνιακος, κενός περιεχομένου μανατζερίστας (του εαυτού του). Αβραμόπουλος στο πιο εξαντρίκ.

Η δική μου υπόθεση είναι ότι του τα είχε πει όλα από πριν κι ο γραβατάκιας τον συμβούλεψε να μην τα πει δημόσια γιατί έτσι δεν θα έχει γυρισμό.
Είναι πολύ πιθανό αυτό, συνήθως έτσι γίνεται, δεν περιμένουν τις κάμερες. Και πάλι, ανούσιο είναι αυτό, δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό στο οποίο αντιτίθεται η Ευρώπη ουσιαστικά δεν είναι ένα νέο ντιλ για κάτι που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να αλλάξει (το χρέος και ο τρόπος αποπληρωμής του), αλλά ο τρόπος που επιλέγει η κυβέρνηση για να αποφύγει τη δημιουργία του προβλήματος (το έλλειμμα). Πιο πολύ ανησυχία δηλαδή έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις τύπου Τσοβόλα για την οικονομία (διορισμοί, κρατικές εταιρείες, όχι στο άνοιγμα επαγγελμάτων κλπ), παρά οι τσιριμόνιες του Βαρουφάκη. Αυτές αναμενόμενες ήταν και θα συνεχιστούν εκατέρωθεν (αναμένουμε καμιά "σκληρή ανακόινωση του eurogroup", μετά ένα λεονταρισμό από την κυβέρνηση) και στο τέλος θα καθίσουν να τα βρουν γιατί αλλιώς δεν κερδίζει κανείς. Ε, για να τα βρουν θα πρέπει η κυβέρνηση να πείσει ότι οι πολιτικές της δε θα οδηγήσουν σε τερατώδες έλλειμμα κι εκεί θα δυσκολευτεί πάρα πολύ. Διότι πάει να λύσει το πρόβλημα εφαρμόζοντας τις συνταγές που το δημιούργησαν. Είχαμε μια άχρηστη κυβέρνηση που δεν κατάφερε να κάνει μεταρρυθμίσεις( ακριβώς επειδή ήταν άχρηστη) και το έριξε στη λιτότητα για να πετύχει στόχους που θα έπρεπε να έρθουν μέσω ανάπτυξης και τώρα έχουμε μια που δε θέλει να κάνει λιτότητα (και μπράβο της) και... αρνείται τις μεταρρυθμίσεις.[/QUOTE]
 
Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.266
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom