Μαρόκο Μαρόκο, 2.700 χιλ. σε 12 ημέρες με ΙΧ. Άξιζε τον κόπο????

mairi5

Member
Μηνύματα
66
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Αγιος Δομινικος
20 με 27 Απριλίου ήμασταν κι εμείς στο Μαρόκο,εμείς βέβαια δεν γυρίσαμε όλη την χώρα όπως εσείς αλλά πήγαμε Μαρακες,Εσσαουιρα και στην Ουρικα στον Ατλα.Περάσαμε υπέροχα δεν μπορώ να πω αλλα όμως δεν μπορώ να πω ότι με γέμισε κιόλας.Ήταν η πρώτη μας φορά σε αραβική χώρα,κι είχα ιδιαίτερη επιθυμία για το Μαρόκο εξαρχής,όμως μάλλον είχα πολυ μεγάλες προσδοκίες.Το Μαρακες φουλ τουριστικό και πλην της μεντινας,του Κουτουμπια και των σουκς για τις ατέλειωτες αγορές μου,δεν είχε κάτι άλλο.Το φοινικοδασος που πήγαμε για να κάνουμε την καθιερωμένη βόλτα με τις καμηλες δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο,σαν φοινικοδασος. Οι ντόπιοι όχι ιδιαίτερα καλοί,η Εσσαουιρα πάλι,πλην του Ατλαντικού που ήταν ωραία εμπειρία και των όλο ζωντανών θαλασσινων που φάγαμε,δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο επίσης. Η Ουρικα καλουτσικη,σαν φύση,με ωραία τοπία.Προσωπική άποψη πάντα,περάσαμε τέλεια αλλα όχι ιδανικά.Δεν γύρισα γεμάτη.Αυτά κι απο μένα.Και κάτι ιδαιτερα αρνητικό για μένα,παντού μιλούσαν Γαλλικά,Γαλλικά και μόνο Γαλλικά,τίποτα αραβικό!!Πήγα σε αραβική χώρα και ήμουν λες και πήγα στην Γαλλία!Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;Να λες Bonzour αντί Σαλαμ μαλεκομ;Τι ξενερωτο πράγμα ήταν αυτό!
 

stayros

Member
Μηνύματα
78
Likes
181
δεν θα διαφωνήσω σε τίποτα μαζί σου....είναι όπως τα γράφεις,τουλάχιστον για τα μέρη που είδες.... το αληθινό Μαρόκο όμως δεν είναι εκεί....εκεί είναι το τουριστικό Μαρόκο....όσο για τα Γαλλικά....είναι η γλώσσα τους....μην ξεχνάς ότι ακόμη και σήμερα διδάσκεται στα σχολεία ως η μητρική τους γλώσσα.....
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
τι ωραία ιστορία Stayro!!! την διάβασα μονορούφι.. Είμαι σίγουρη ότι από το Μαρόκο μόνο όμορφες εντυπώσεις αποκομίζεις... Πάντα τέτοια!!!!!!!
 

stayros

Member
Μηνύματα
78
Likes
181
σε ευχαριστώ...ακριβώς έτσι είναι....αξίζει και με το παραπάνω...επιστρέφεις γεμάτος τόσο διαφορετικές εικόνες.....
 

Alekos_ka

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Μου άρεσε το ταξιδιωτικό σου στο Μαρόκο και επειδή σκοπεύω να πάω αρχές του Απριλίου θα ήθελα μερικές πληροφορίες όσον αφορά τα ξενοδοχεία, για το νοίκιασμα αυτοκινήτου ( από που και πως). Αν θα μπορούσα να έχω έναν χάρτη με την διαδρομή που ακολούθησες. Το δίπλωμα μας ισχύει στο Μαρόκο, έστω και ανεπίσημα ..και οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσες να μου δώσεις επιπλέον για το ταξίδι..Θα μπορούσαμε να τα πούμε και από το τηλέφωνο αν δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 

andreaskarass

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
Καλησπερα, ειμαι και'γω καινουργιος στο forum , στα ταξιδια μου συχνα μου αρεσει να νοικιαζω αυτοκινητο μονος μου και να γυρναω και οχι οργανωμενα με γρουπ, οποτε μπορω να σου πω οτι ειναι πολυ αναλυτικη η ιστορια σου για το μαροκο ( ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΧΙ) χωρις να μακρυγορεις !!!!!! Θα ηθελα λοιπον να σε ρωτησω κανα δυο πραγματακια...
1ον.Πιστευεις θα ηταν καλυτερα να νοικιασω αυτοκινητο απο μαροκο Η' να το παρω απο ισπανια που ουτος η αλλως θα ειμαι και να περασω απεναντι???
2ον. Τα ξενοδοχια θα μπορω να τα βρισκω επι τοπου σε οποια πολη η' χωριο θα βρισκομαι??? ( ειναι και διαφορετικα τα γουστα του καθενος για το τι ειναι ωραιο και τι οχι )
3ον.Ποια εποχη ειχες παει εσυ γιατι εχουμε ενα θεμα με την ζεστη ???
Σ'ευχαριστω και καλα ταξιδια να'χεις !!!!
 

MarG

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Μια ιστορία που με ειχε εμπνεύσει! Τελικά το έκανα κι εγώ αυτο το road trip! Και ηταν μια καταπληκτική εμπειρία! Εμείς κάναμε τη διαδρομή αντίστροφα και άξιζαν χίλιες φορές τον κόπο τα χιλιόμετρα!
 

Kalm

Member
Μηνύματα
30
Likes
1
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΜΕΞΙΚΟ
Σταύρο εξαιρετική περιγραφή! Τον Απρίλιο θα πάω κι εγώ Μαρόκο και αν μπορείς θα ήθελα τα φώτα σου. Θα έχουμε 7 μέρες συνολικά και σκεφτόμαστε να κάνουμε την διαδρομή που έκανες απο Φεζ για Μαρόκο αλλά με μηχανή..Είναι εφικτό αυτό? Επίσης, θα προλάβουμε απο Φεζ για Μerzuga να φύγουμε την ίδια μέρα για διανυκτέρευση στην έρημο ή δεν θα προλάβουμε?
 
Μηνύματα
23
Likes
1
Παιδιά καλησπέρα σκέφτομαι το επόμενό μου ταξίδι να είναι στο Μαρόκο!!! είναι ασφαλές να πάω μόνη??? λέω να πάω Δεκεμβρη..
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Παιδιά καλησπέρα σκέφτομαι το επόμενό μου ταξίδι να είναι στο Μαρόκο!!! είναι ασφαλές να πάω μόνη??? λέω να πάω Δεκεμβρη..
Να πας! Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εγώ πήγα τον Απρίλιο του 2015 και πουθενά δε νοιώσαμε ανασφάλεια ή κίνδυνο. Είναι μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα χώρα και οι άνθρωποι της είναι ευγενέστατοι και πρόσχαροι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.715
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom