Προτάσεις για βιβλία

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αν έχουν αναφερθεί ξανά, απλά αγνοήστε το παρόν ή ανανεώστε το ενδιαφέρον σας.

Βιβλίο που διαβάζεται σε ένα απόγευμα. Σπιρτόζικη σατυρική γραφή, οικείο για όσους έχουν φάει ώρες περιφερόμενοι στους διαδρόμους των ΙΚΕΑ. Θυμίζει περισσότερο σενάριο ταινίας που θα ταίριαζε γάντι στον Πήτερ Σέλλερς. Θίγει με ανάλαφρο αλλά και καυστικό τρόπο το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Δεν κερδίζει βέβαια και κανένα βραβείο βαθυστόχαστου συγγράμματος. Είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό σαν να βλέπεις ταινία.


Αν είστε φαν της αστυνομικής λογοτεχνίας. Προσωπικά μου αρέσει ο Kerr που έχει επιλέξει τον χαρακτήρα του επιθεωρητή Γκούντερ να τον τοποθετήσει στα χρόνια της ναζιστικής Γερμανία. Έχοντας διαβάσει τη Μοιραία Πράγα θα έλεγα ότι αυτό το βρήκα πολύ πιο ενδιαφέρον καθώς η πλοκή εκτυλίσσεται με φόντο τη σφαγή στο Κατύν. Θα έλεγα πως πολύ περισσότερο από την εξυχνίαση των εγκλημάτων ενδιαφέρον έχει η περιγραφή της εποχής και του γεγονότος.


Σε συνέχεια του εκατόνταρχου κλπ κλπ που αναφέρθηκε ο Yorgos άλλο ένα βιβλίο του Γιούνας Γιουνασσον. Κινηματογραφική πλοκή αλα Ταραντίνο, μαύρο σπιρτόζικο χιούμορ, πολλές αναφορές στο απαρτχαϊντ. Διαβάζεται ευχάριστα
 
Last edited:

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.034

Βιβλίο που διαβάζεται σε ένα απόγευμα. Σπιρτόζικη σατυρική γραφή, οικείο για όσους έχουν φάει ώρες περιφερόμενοι στους διαδρόμους των ΙΚΕΑ.
Το αγορασα...απο τη περιγραφη,φαινεται οτι θα περασω καλα:)....ειμαι στη φαση,που θελω ευχαριστα βιβλια.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Το αγορασα...απο τη περιγραφη,φαινεται οτι θα περασω καλα:)....ειμαι στη φαση,που θελω ευχαριστα βιβλια.
Πες μου και τη γνώμη σου. Είμαι σίγουρος ότι θα διαβάσεις σε dT.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
cover.jpg Ενα βιβλίο που γράφτηκε το 1953 και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως γράφτηκε τότε και είναι προφητικό η αν το έγραψε κάποιος στην εποχή μας με σκοπό να ειρωνευτεί την κατάσταση όπου οι άνθρωποι περνάνε το χρόνο τους μπροστά στις οθόνες η απομονώνονται με τα ακουστικά στα αυτιά ενώ παράλληλα η ουσιαστική επικοινωνία και οι απλές καθημερινές απολαύσεις μειώνονται καθημερινά .Αν έχετε διαβάσει το 1984 και σας άρεσε θα σας αρέσει και αυτό πιστεύω.
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.698
Likes
6.299
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Μου χάρισαν προ ημερών το "Τα Ελληνικά" του Δ. Λιαντίδη και σας το συστήνω. Δεν έχει εκδότη θα το βρείτε :Τζανακάκης και Σία Χαρ. Τρικούπη 11 Αθήνα
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.034
Μολις τελειωσα το βιβλιο του John O' Farell..."Ο ανθρωπος που ξεχασε τη γυναικα του"σε μεταφραση του Αυγουστου Κορτω απο τις εκδοσεις Διοπτρα.
Ειναι απο τις λιγες φορες,που δεν μπορουσα να σταματησω το διαβασμα...ενα ελαφρυ βιβλιο,καλογραμμενο,ποιοτικο,με εξυπνες ατακες,με πολυ γελιο,συγκινητικο,ειρωνικο αλλα και με προβληματισμο για τις σχεσεις των ανθρωπων στο γαμο τους και τους λογους που φθειρεται.Αξιζει...
o_anthropos_pu_ksehase_ti_gineka_tu.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.697
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom