Ιταλία Bella Venezia.

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Ευχαριστούμε για την περιγραφή! :) Το Burano με ενθουσίασε και μένα, πανέμορφο και χρωματιστό! Το Murano κάπως αδιάφορο μου είχε φανεί, αν το ήξερα θα πήγαινα απευθείας στο Burano!
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Η Βενετία είναι υπέροχη, η πλατεία του Αγίου Μάρκου,έτσι όπως είναι φωτισμένη το βράδυ είναι το κάτι άλλο! Πανέμορφη :)
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Ευχαριστούμε για την περιγραφή! :) Το Burano με ενθουσίασε και μένα, πανέμορφο και χρωματιστό! Το Murano κάπως αδιάφορο μου είχε φανεί, αν το ήξερα θα πήγαινα απευθείας στο Burano!
Συμφωνω και επαυξανω.Το torcello μου φανηκε ακομη πιο αδιαφορο(αν και εχει και αυτο τη γοητεια του ως υδροβιοτοπος)...
Ελπιζω να καταφερω να ανεβασω σημερα βιντεο απο τη διαδρομη.
Δυστυχως εχω πολλες φωτο απο τα νησακια αλλα με εμας στο καδρο.....
Παντως βλεποντας το θεμα ρομαντικα και εφοσον ειχα τη δυνατοτητα βεβαια ειχα πει οτι στο burano εμενα μονιμα, ανετα.Ησυχια ενος μικρου κυκλαδιτικου νησιου, και σε μια ωρα εισαι στο κεντρο της κινησης (βενετια).
Τ
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Αναμεσα στα καναλια,μικροσκοπικα σπιτακια,ελαχιστα καφε και εστιατορια και ένα μουσειο Δαντελας (το οποιο και ηταν κλειστο).Επισης η εκκλησια του SanMartino, με κυριο αξιοθεατο ένα καμπαναριο που γερνει επικινδυνα.Μπροστα από την εκκλησια Πινακιδα με τα θυματα του Νησιου κατά τους δυο πολεμους (Α και Β παγκοσμιο ) αλλα και από την εκστρατεια της Αφρικης (guerra D'Africa).Για οσους δεν γνωριζουν είναι η γνωστη εκστρατεια του Μουσολινι για την καταληψη της Αιθιοπιας.



Δεν σας κρυβω ότι μου εχει προκαλεσει μεγαλη εντυπωση που η Κεντρικη Ευρωπη είναι γεματη από μνημεια για τους νεκρους τους στους διαφορους πολεμους και εχω καταλαβει ότι εν γενει τιμουν την ιστορια τους όπως της αξιζει (εχω δει στο Λονδινο μεχρι και μνημειο για τον πολεμο των Μποερς).Αυτο δυστυχως δε συμβαινει με εμας ,τουλαχιστον όχι οσο θα επρεπε.Με την δικια μας ιστορια θα επρεπε να υπαρχει μνημειο σε κάθε τετραγωνο,που λεει ο λογος, πραγμα που δυστυχως δεν συμβαινει.Αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορια…..

Το παρκο που προανεφερα προεκτεινεται και κατά μηκος του νησιου παραλιακα, ετσι προχωροντας το ξανασυναντας .Καθισαμε διπλα σε μπουγαδες των παρακειμενων σπιτιων (λογω στενοτητας χωρου μαλλον απλωναν τα ρουχα τους σχεδον στο δρομο),διπλα σε μια ροδια και χαζευαμε τα τουριστικα πλοιαρια που αποβιβαζαν ορδες τουριστων για περιηγηση.Να τονισω ότι παραλληλα με τα βαπορετα υπαρχουν και εταιρειες που κανουν κρουαζιερες στην Λιμνοθαλασσα με πολύ αλμυρη τιμη.Μαλλον για τους μη ψαγμενους αφου όπως προειπα με το εισιτηριο διαρκειας, πας ακριβως στα ιδια μερη.

Τελευταια σταση το torcello.

Υδροβιοτοπος (οσο μπορει να είναι βεβαια λογω της μολυνσης αν και ειδαμε υδροβια πουλια)σχεδον ακατοικητο.Δεν ειδαμε κατοικιες μονο 1-2 εστατορια και μια καντινα.Κυριο αξιοθεατο εδώ είναι ο βυζαντινος καθεδρικος της Santamariaassuntakaiη εκκλησια της santafosca.

Αυτά.Α και πολλα καταλοιπα από pallazziπου υπηρχαν αλλα δεν υπαρχουν πια (κοματια από αγαλματα κτλ)

Για μια ακομη φορα τα διαπιστωσαμε ότι τα ενδιαφεροντα ερχονται από εκει που δεν τα περιμενεις.Προχωροντας βλεπουμε μια ομαδα παιδιων , από καλοκαιρινο campus κατω των δεκα ετων να κανουν κωπηλασια μεσα στα μικροσκοπικα καναλια του νησιου.Και επανερχομαι σε αυτό που προειπα σχετικα με τους λαους που σεβονται την ιστορια τους.Αρχικα με ξενισε στη συνεχεια όμως καταλαβα ότι είναι φυσικο ενας λαος με τοσο μεγαλη ναυτικη παραδοση όπως οι ιταλοι και κυριως οι βενετοι να μην θελουν να αποκοπουν από τις ριζες τους ακομη και αν τα παντα εχουν πλεον αλλαξει.Αργοτερα ειδαμε τα παιδια να ανοιγονται στο αρχιπελαγος (με τους συνοδους τους παντα) και η εκπληξη μας, μεγιστοποιηθηκε .
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Μια ενδιαφερουσα περιοχη την οποια και αποφασισαμε να επισκεφτουμε την επομενη ημερα ηταν η περιοχη περιξ του Ριαλτο.Περα από τη γνωστη γεφυρα την οποια και σιγουρα εχετε δει ,μια και αποτελει σημα κατατεθεν της Βενετιας,η περιξ περιοχη σιγουρα, αξιζει την επισκεψη σας.Η περιοχη του S.Giacommeto που είναι διπλα,περα από την εκκλησια με το περιεργο ρολοι, είναι γεματη από μερη αξια της προσοχης σας.Καταρχας οι δυο αγορες η Ψαραγορα και η Αγορα των φρουτων και λαχανικων που είναι διπλα η μια στην άλλη.

Μην ξεχναμε ότι παρολη την ομορφια και τη μοναδικοτηττα της Βενετια κατοικειται από κανονικους ανθρωπους με κανονικες αναγκες όπως ολοι μας.Αρα από καπου πρεπει να ψωνισουν( παραλληλα κατά τη διαρκεια των περιηγησεων μας ειδαμε κάθε ειδους μαγαζι από ειδη υγιεινης και ηλεκτρικων μεχρι ο,τι μπορειτε να φανταστειτε).

Και ενώ η επισκεψη στην ψαραγορα γινεται καθαρα και μονο από περιεργεια (μια και δε νομιζω να αγορασει καποιος επισκεπτης ψαρια) , η φρουταγορα θα μπορουσε να είναι μια καλη επιλογη για σνακ αφου εχει κάθε ειδους φρουτα (σε τσιμπημενες βεβαια τιμες).Βεβαια οι εν λογω αγορες συνοδευονται και απο την αναλογη βαβουρα και βουη , όπως σε ολες τις αγορες του κοσμου.

Εκει κοντα και η εκκλησια του αγιου στεφανου με το περιεργο ρολοι .Και περιξ στεγασμενες οδοι με κάθε ειδους μαγαζια.

Περα από τα προφανη και αναμενομενα ,αναμεσα τους ηταν και ένα Μεσιτικο Γραφειο.Και ως περιεργος και ανησυχο πνευμα ειπα να το επισκεφτω .Υστερα από συντομη κουβεντα με τον υπευθυνο αρχισα να εκδηλωνω ενδιαφερον για αγορα κατοικιας στη Βενετια.Απο αυτά που ειδα μου εκαναν διαφορα πραγματα εντυπωση.Καταρχας η υπερπροσφορα κατοικιων προς πωληση(μην ξεχναμε η κριση εχει χτυπησει και αυτους αφενος και αφετερου μην ξεχναμε ότι η Βενετια βουλιαζει και το να μενεις εκει αποτελει μια προκληση).Κατα δευτερον και οσο και να σας φαινεται περιεργο το λογικο των τιμων.Και εξηγουμαι.

Μπορουσες να βρεις σπιτι πανω σε κεντρικο καναλι(όχι στο Grande) σε πολύ καλη κατασταση, σε τιμη Βορειων Προαστειων Προ κρισης μην πω και τωρα.Ειχε και πολύ φθηνοτερα, αναλογα με την τοποθεσια , την κατασταση κτλ. Βεβαια στη συνεχεια μου ανεφερε(πραγμα το οποιο και ειχα καταλαβει μονος μου) ότι οι οικιες στη Βενετια περα από τα παγια κοστη (φορολογια κτλ) που εχουν ολες οι οικιες στην Ιταλια, εχουν και εξωφρενικα υψηλο κοστος συντηρησης και αποκαταστασης.Αυτο δε θελει και πολύ σκεψη βεβαια.Κατα τον περιπλου μου στα καναλια,ειδα οικιες αψογα αποκατεστημενες αλλα και ερειπια, μισοκατεστραμμενες και βουτηγμενες στο νερο (ακομη και στο canalGrande).Υποψιαζομαι τους λογους.

Επισης κατά κανονα τα σπιτια ηταν ειτε μικρα, ειτε με τα δωματια καθυψος (κάθε οροφος και δωματιο δηλαδη).

Σιγουρα είναι εξαιρετικα ρομαντικο να μενεις σε μια πολη σαν κι αυτή.Και δυσλειτουργικο επισης.Λογω των ιδιαιτεροτητων της θα είναι εξαιρετικα δυσκολη η καθημερινοτητα . Από πού να αρχισεις και που να τελειωσεις.Ελλειψη κάθε ειδους τροχοφορου(ενταξει υπαρχουν και τα βαπορετα τα οποια όμως δεν πανε παντου),απιστευτη υγρασια(λογικο), πολυς κοσμος (ενιοτε ενοχλητικο κτλ).

Σιγουρα όμως μενουν καποιοι(κυριως προχωρημενης ηλικιας ).Η αληθεια είναι ότι πετυχαμε δυο τρεις φορες ,ηλικιωμενα ζευγαρια πραγματικα αλλης εποχης,αψογα ντυμενοι ,με έναν αερα αρχοντιας και πολυτελειας κοινως συγχρονοι αριστοκρατες.

Χαρακτηριστικα πετυχαμε ένα ζευγαρι ηλικιωμενων, διπλα στο Θεατρο renier.Η κυρια (doraαν δεν με απαταει η μνημη μου) σικ ντυμενη με πανακριβη τσαντα και χρυσαφικα(ειπαμε η βενετια δεν εχει εγκληματικοτητα αντε κανενα πορτοφολα και ζητιανους) ο κυριος με κοστουμι,γραβατα,μαντηλακι και μπαστουνι.Πραγματικα σαν να βλεπεις τους αριστοκρατες του downtonAbbeyεν ζωη.Σκεφτηκα να τους φωτογραφησω αλλα ντραπηκα (δεν είναι και αξιοθεατα αν και για μενα ηταν!).Η συζυγος ως πιο κοινωνικη επιασε, κουβεντα με την κυρια (ψαχναμε έναν δρομο) και ναι επροκειτο για μονιμους κατοικους της πολης .Ειδαμε αρκετα τετοια ζευγαρια , καταλοιπα μαλλον μιας αλλης εποχης αλλα με έναν αερα απεριγραπτο(σε βαπορετο ειδαμε μια τετοια κυρια με δυο συνοδους(βοηθους -υπηρετες;)ασιατικης καταγωγης(αντρας –γυναικα) οπου μολις κατεβηκαν σε μια σταση η κυρια μπροστα με το σκυλακι και από πισω οι συνοδοι να της κουβαλανε τα ψωνια.

Aν πραγματικα θελετε να δειτε ολο τον καλο κοσμο της Βενετιας να περναει από μπροστα σας, όπως σας τον περιγραφω, φροντιστε να ειστε εκει την τριτη Κυριακη του Ιουλιου στο festadelredentore.Ειναι σαν τα πανηγυρια στα Ελληνικα χωρια, οπου ολοι οι κατοικοι βαζουν τα καλα τους και πανε στην εκκλησια.Ειχα τυχει την ημερομηνια αυτή την προηγουμενη φορα που ειχα παει στη Βενετια και από την προβλητα της πλατειας του Αγιου Μαρκου ειχαν παρελασει από μπροστα μας δεκαδες (μην πω εκατονταδες) ζευγαρια όπως τα προαναφερθεντα.Αυτο γινεται για να μπουν στα βαπορετα η τις ιδιωτικες βαρκες και ειτε να περασουν απεναντι η να τις αραξουν εν πλω και να δουν το φοβερο showαπό πυροτεχνηματα.

Αν εχετε την ευχερεια επιλογης, πραγματικα είναι η καλυτερη περιοδος να την επισκεφτειτε για πολλους λογους.
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Θα σας συμβουλευα τουλαχιστον μια φορα να πιειτε τον Καφε σας η να τσιμπησετε κατι σε καφε/εστιατοριο πανω στο μεγαλο καναλι.Ειναι μοναδικη εμπειρια.Ολα τα ξενοδοχεια που είναι πανω σε αυτό, εννοειται ότι εχουν εστιατορια.Απλα θα χρειαστει να βαλετε το χερι πολύ βαθεια στην τσεπη.

Υπαρχουν δυο σημεια όμως που στενευει το καναλι και είναι γεματα από ανεξαρτητα cafes/restaurants,πολύ καλογουστα με ποικιλια τιμων και παροχων.

Το ένα είναι εξω από το feroviastation (εκει που σταματα το τραινο) και το δευτερο στο Ριαλτο που μολις ανεφερα.εμεις κατσαμε και στα δυο (η φωτο στο avatarμου είναι ακριβως από το ριαλτο).Εννοειται πιο ακριβα από ελλαδα (πχ ο καπουτσινο περιπου στα 5 ευρω) αλλ όχι κατι το εξωφρενικο.

ΚΑτι αντιστοιχο υπαρχει και σε αλλα σημεια, απλα το καναλι φαρδαινει.

Για τους μη γνωστες παγωμενοι καφεδες δεν υφιστανται, ουτε φρεντοτσινο κτλ.Θα δειτε όμως τους παντες να πινουν Spritz.

Τι είναι αυτό;

Κρασι με λικερ , μεταλλικο αναβραζον νερο και μια φετα πορτοκαλι.

Είναι κατι σαν το σημα κατατεθεν της Βενετιας(σαν να λεμε ουζο η ρετσινα για την ελλαδα), αν και το εν λογω εχει τη θεση απεριτιφ.

Υποτιθεται ότι κάθε μαγαζι εχει τη δικη του συνταγη ως προς τις αναλογιες, αρα θεωρητικα διαφερει από μαγαζι σε μαγαζι.

Αλλα φευ!

Λυπαμαι που το λεω αλλα τουλαχιστον σε δυο μαγαζια που ετυχε να περασω από το μπαρ, εβαζαν τυποποιημενο από μπουκαλι(υπαρχει και στην ελλαδα).Οποτε μαλλον παει περιπατο η συνταγη ………

Αυτό που σιγουρα θα ακριβοπληρωσετε στη Βενετια είναι το εμφιαλωμενο νερο

Για το εμφιαλωμενο από vendersτουλαχιστον υπολογιστε μινιμουμ 1,5 ευω(εως και 3) το μικρο μπουκαλακι,το μεγαλο μπουκαλι από 3,5 ευρω και πανω (εως και 5 το ειδα).Ειρωνικο το ποσο ακριβο είναι το νερο σε μια πολη που το νερο εναι παντου…………..

Οσο για την τουαλετα (δημοσια εννοειται)1,5 ευρω τη φορα με ουρα απεξω και περιρισμενο ωραριο.(Κλειστες το βραδυ).Επισης είναι σε αραια διαστηματα οποτε οπου εντοπισετε καποια, εκμεταλλευτειτε το γιατι δεν ξερετε ποτε θα ξαναβρειτε την επομενη……

Με το βαποερετο περασαμε σε ένα νησι απενατι από την Πλατεια του Αγιου Μαρκου στο sangiorgioMaggiore με την ομώνυμη εκκλησια.Ειναι κατά τη γνωμη μου το μερος με την καλυτερη θεα στη Βενετια κάθε στιγμη της ημερας.Εχεις στα ποδια σου μια τεραστια περιοχη περιξ του Αγιου Μαρκου παραλληλα με την αδιακοπη κινηση κάθε λογης πλεουμενου.

Αν θελετε ν α βγαλετε φωτο η βιντεο είναι το καλυτερο μερος γιατι φαινονται τα παντα.Πηγαμε πρωι αλλα υποψιαζομαι ότι βραδυ η θεα θα είναι συγκλονιστικη.

Παραπλευρως υπαρχει ένα μικρο καφε για να απολαυσετε τη θεα με την ηρεμια σας και πισω ακριβως από την εκκλησια αιθουσα μοντερνας τεχνηςως παρακλαδι της biennale.

Οσο αναφορα την Εκκλησια απλα καταπληκτικη.

Οι εκκλησιες αποτελουν ένα μεγαλο κεφαλαιο της πολης.Ειναι παμπολλες (δεκαδες για να μην πω εκατονταδες) σχεδον παντου.Καθε μια με την τεχνοτροπια και την ιδιαιτεροτηττα της.Φαινεται οι Βενετοι εχοντας πακτωλο χρηματων και θελοντας ν α συγχωρεθουν οι ανομιες τουςκαι να εξαγορασουν σιγουρη θεση στον Παραδεισο εχτιζαν εκκλησιες, τη μια μεγαλυτερη(και επιβλητικοτερη από την άλλη.Ενδεχομενως να τυχετε και σε καποια λειτουργια, η οποια αξιζει πραγματικα της προσοχης σας.

Η εν λογω εκκλησια είναι πραγματικα εκπληκτικη ,αν όμως πρεπει υποχρεωτικα να επισκεφτειτε δυο εκκλησιες , χωρις δευτερη σκεψη θα σας προτεινα την Βασιλικη του Αγιου Μαρκου και tonΑγιο γεωργιο των ελληνων(ειχα επισκεφτει και τις δυο σε προηγουμενο μου ταξιδι).

Και κατι ακομη.Ειναι αναμενομενο οι Βενετοι να θελουν να ξεζουμισουν τους τουριστες με κάθε τροπο.Μεσα σε αυτά τα πλαισια λοιπον εχουν επινοησει το εξης.Σε πολλες εκκλησιες εχουν έναν κερματοδεκτη οπου ριχνεις κερματα για να αναψουν τα φωτα και να δεις καλυτερα τυχον τοιχογραφιες της εκκλησιας κτλ.

Μετα από κανενα λεπτο τα φωτα σβηνουν ξαναριχνεις κοκ.

Καλο;
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Τελευταια μερα της επισκεψης μας ,και ναι βρεχει καταρρακτωδως.Καθε μερα μας εβγαζε βροχη αλλα κατά καποιο τροπο την σκαπουλαραμε οριακα, την τελυταια μερα όμως δεν τη γλιτωσαμε.Ανοιξαν οι ουρανοι.

Όπως σας ξαναειπα, είναι σχεδον αδυνατον να πατε Βενετια για 4-5 ημερες ,οποιαδηποτε εποχη του χρονου και να μην πετυχετε βροχη.Δε θελω να σκεφτω τι γινεται τον χειμωνα, οπου ξεχειλιζουν τα καναλια, και η πλατεια του αγιου μαρκου εχει μισο μετρο νερο.

Γι αυτό θα ξαναπω ότι αν εχετε δυνατοτητα επιλογης αποφυγετε τον Χειμωνα.Ο συνδυασμος κρυου,υγρασιας, βροχης και πλυμμηρισμενων καναλιων , νομιζω ότι είναι ανασταλτικοι παραγοντες για την οποια μετακινηση.

Ξεκινησαμε τη βολτα μας ,για μια ακομη φορα από την πλατεια του Αγιου ΜΑρκου(από εκει εως και το ριαλτο εχει σιγουρα κοσμο στην συνεχεια αραιωνει κατά περιοχη).

Ως μουσειοφιλος ειχα φροντισει να επισκεφτω το παλατι του Δογη τη Βιβλιοθηκη και τον Αγιο Μαρκο σε προηγουμενη επισκεψη μου.Δεν επισκεφτηκα συνειδητα το μουσειο της Πεγκι Γκουγκενχαιμ.ΚΑταρχας προκειται για μουσειο μοντερνας τεχνης, με την οποια δεν εχω και την καλυτερη σχεση(σε αντιθεση με την κλασικη) και κατά δευτερον μας φανηκε εξωφρενικο το εισιτηριο εισοδου (φιλοξενουσε παραλληλα ακομη μια εκθεση και η εισοδος ηταν κατά τι λιγοτερη από 20 ευρω).

Σταματησαμε στην academia και διπλα ακριβως μια γκαλερι τεχνης.

Εξω από την ACADEMIA δυο νεοι με ρουχα μπαροκ,να διαφημιζουν ένα από τα θεατρα της περιοχης.

Στην Γκαλερι, επαθα άλλο σοκ.Γεματη από εργα μπαροκ/ροκοκο(κυριως πινακες).Αυτο που μου εκανε δε εντυπωση είναι ότι σε μια γωνια ειχε παμπολλους πινακες σε κακη κατασταση(όχι προς πωληση)σκισμενους, λερωμενους κτλ.Μαλλον προς αποκατασταση πηγαιναν και μου εδιναν την εντυπωση ότι οι ιδιοκτητες τους τους «σκοτωναν».Ο Ιδιοκτητης καθολου φιλικος (μαλλον καταλαβε ότι χαζευαμε) και την παρακατω φωτο την πηρα με τα χιλια ζορια (εξ ου και θολοτητα της).





Πισω από την γκαλερι στο παρακλαδι του μεγαλου καναλιου υπαρχει serviceγονδολων, δηλαδη ένα μικροσκοπικο ναυπηγειο, οπου τραβανε τις γονδολες και τις περιποιουνται,τις βαφουν και γενικα κανουν κάθε εργασια αποκαταστασης.

Λογικο μου φαινεται, αφου είναι ολη την ημερα μεσα στο νερο και λογικα φθειρονται..

Σαν αξιοθεατο παντως αξιζει.

Το κλου της περιοχης ηταν μια διαδηλωση ΚΑΤΑ (ξαναλεω κατά) των τουριστων (των κρουαζιεροπλοιων κυριως).Συνθημα τους BigShipsBigShits (αυτό που καταλαβατε).

Με τον κινδυνο να με προπηλακισουν , τους επιασα την κουβεντα.Μου εξηγησαν λοιπον ότι τα μεγαλα κρουαζιεροπλοια που δενουν διπλα σχεδον στο μεγαλο καναλι, προκαλουν ανυπολογιστη οικολογικη και αισθητικη καταστροφη κτλ (πραγμα που εν μερει είναι αληθες).Υποτιθεται ότι από τον Νοεμβριο του ιδιου ετους τα μεγαλα κρουαζιεροπλοια θα απαγορευονταν , τελικα όμως από ότι γνωριζω το μετρο δεν περασε.

Στη συνεχεια αρχισαν να μου λενε ότι είναι αδικια μια τοσο πλουσια περιοχη ,όπως το venetoνα ταιζει τους νοτιους,να μιλανε για ανεξαρτησια κτλ, κτλ.Οπως αντιλαμβανεστε αρχισε να χοντραινει το πραγμα και ειπα να φυγω.

Ηξερα ότι λιγο πριν παμε,οι εν λογω, ειχαν ετοιμασει επιθεση στην ΠΛατεια του Αγιου ΜΑρκου με αυτοσχεδιο Τανκ(!!!!!!!!!).Και πριν δικαιολογημενα πειτε ότι ειμαι για τα σιδερα ιδου η αποδειξη…..


http://www.theguardian.com/world/2014/apr/02/italy-arrest-veneto-separatists-plot-tank


Φυγαμε λοιπον γρηγορα, γιατι καταλαβαμε ότι οι τυποι είναι τρελαμενοι. Μπαινοντας στο βαπορετο ξανα, συναντησαμε δυο πολύ καλες κυριες από την Αμερικη (μου διαφευγουν τα ονοματα τους) οι οποιες και μας ειπαν ότι είναι βιβλιοθηκαριοι στο παν/μιο του YalE. Γιατι τις αναφερω;Γιατι μου εκαναν εντυπωση τα εξης.

Καταρχας εντυπωσιαστηκαν μολις τους ειπαμε ότι ειμαστε από Ελλαδα.Για να ειμαι ειλικρινης Ελληνικα ακουσαμε μια ακομη φορα από ένα ζευγαρι (και αυτό γιατι τσακωνονταν και ακουγονταν από αποσταση!!!).Καμια σχεση με αλλα μου ταξιδια που ηταν παντου ελληνες.Απο ότι καταλαβα και λογω mediα, λογικα νομιζουν ότι εχουμε ηδη χρεωκοπησει, δεν εχουμε να φαμε,ζητιανευουμε κτλ. Εκαναν δηλαδη σαν να τους λεγαμε ότι ειμαστε από το Τσαντ, η το Μπενιν.

ΞΑφνιαστηκαν που ξεραμε αγγλικα.Αυτο για να ειμαι ελικρινης δεν το καταλαβα.

Και τελος δεν ηξεραν που περιπου είναι η Ελλαδα.Προσπαθουσαν να καταλαβουν που πεφτει αλλα μαλλον δεν τα καταφεραν.ΜΑλλον μπηκαν με μεσον στη βιβλιοθηκη , δεν εξηγειται αλλιως….Καλες κυριες όμως και μας καλεσαν να επισκεφτουμε καποια στιγμη το παν/μιο, αν και η μια πιο πονηρεμενη,επειδη προσφερθηκαμε να τις παμε στην Πλατεια του Αγιου ΜΑρκου(δεν ηξεραν που να κατεβουν), μπηκeμε το κινητο της στο Googleearth να δει πως περιπου είναι η Πλατεια.Αφου τις αφησαμε φυγαμε ξανα με προορισμο το Ριαλτο.
 

cult

Member
Μηνύματα
44
Likes
64
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Στο σημειο αυτό να κανω μια μικρη αναφορα στα θεατρα της βενετιας.Αν σας δοθει η ευκαιρια και μπορειτε να το προγραμματισετε οπωσδήποτε να επισκεφτειτε τουλαχιστον ένα από αυτά.Υπεπεσαν δυο στην αντιληψη μας (τα σημαντικοτερα νομιζω) ενδεχομενως να υπαρχουν και αλλα.

Ένα από τα πιο διασημα είναι το la fenice to οποιο και είναι κλασσικου ρεπερτοριου. Ειναι εκπληκτικο από εξω και κυριως μεσα και βρισκεται πολύ κοντα στην Πλατεια του Αγιου μαρκου.Το προγραμμα του,διαφημιζαν και οι δυο νεοι με ρουχα μπαροκ που ειχαμε δει νωριτερα.

Δεν εχει ιδιαιτερα μεγαλη πλατεια αλλα εχει 5 εξωστες(!).Οπως αναμενοταν τα εισιτηρια είναι πανακριβα με τα 70-80 ευρω να αποτελουν τον κανονα εως και τα 300 και πλεον(αν και μπορειτε να πετυχετε προσφορες ακομη και στην μιση τιμη).Γνωστο είναι και για τη πρωτοχρονιατικη συναυλια του (η οποια όμως σε αντιθεση με τη Βιεννη εχει παραστασεις 30+31/12+1/1). Τα εισιτηρια κυμαινονται από 100 εως και 300+ευρω και εξαντλουνται τουλαχιστον 6 μηνες πριν.

Toδευτερο θεατρο που υπεπεσε στην αντιληψη μας αλλα και διαφορετικης φιλοσοφιας από το προηγουμενο είναι το teatrosangalloκοντα στην πλατεια του Αγιου Μαρκου και αυτό. Καμια σχεση με το προηγουμενο παρουσιαζει κατά κανονα ένα showμε την ιστορια της Βενετιας (γυρω στα 40 ευρω) το οποιο και συνδυαζεται με γευμα σε παραπλησια εστιατορια (ακομη και στο Hardrockcafé !!!!!).Εντελως τουριστικο κατά τη γνωμη μου…..

Εχοντας ληξει τα εισιτηρια του βαπορετου και εχοντας διαθεση για μια τελευταια βολτα, ειπαμε να ακολουθησουμε τη stradanuovaκαι από την πλατεια του Αγιου Μαρκου να βγουμε ,με τα ποδια αυτή τη φορα στη feroviastation.Ο εν λογω δρομος είναι παραλληλος του μεγαλου καναλιου ,γεματος καταστηματα.καφε κτλ.Υπο καταρρακτωδη βροχη όλα αυτά ….

Προχωροντας συνανταμε και το μοναδικο (νομιζω) mcdonaldsτης βενετιας (ειδαμε και burgerkingx2,hardrockcafé κτλ , ειπαμε από όλα εχει ο μπαξες).Ειπαμε να μπουμε να προφυλαχτουμε από τη βροχη και περιττο να σας πω δεν ειχε θεσεις ουτε ορθιων (πολλω δε μαλλον καθιστων).Ολοι με το junkfoodτων mcΚαι όλα αυτά στη Βενετια……Ασχολιαστο.

Προχωροντας ειδαμε και ισως το μεγαλυτερο (εντος πολης) σουπερμαρκετ της αλυσιδας conadμε την επωνυμια billa.Για οσους μεινουν εντος πολης και είναι lowbudgettravellersείναι μια πολύ ενδιαφερουσα επιλογη.Γιατι από ότι ειδαμε εχει μια πολύ μεγαλη γκαμα από μαγειρευτο φαγητο ετοιμο σε πλαστικες συσκευασιες σε μεγαλη ποικιλια (κρεας,ψαρι,ζυμαρικα κτλ).

Για οποιον δεν εχει ξαναπαει ιταλια γενικως ή εχει ξαναπαει για λιγο, αυτό που θα του προτεινω είναι σε ντελικατεσεν η αν δε βρει σε σουπερμαρκετ σαν και αυτό, να κοιταξει τα τυρια και (κυριως) τα αλλαντικα.Αν και στο Τυρι η ελλαδα εχει πολλα ΠΟΠ προιοντα εξισου καλα (αν όχι καλυτερα από τα Ιταλικα) ,τα αλλαντικα της Ιταλιας είναι πραγματικά το κατι άλλο (και δε μιλαω μονο για Προσουτο Παρμας).Μονο οπτικα να τα βλεπετε (τα πιο πολλα δεν εχουν σχεση με τις τυποιποιημενες ελληνικες «ροδελες» που κοβουν φετες) αρκει…..

Πρεπει παντως να ηταν καλο γιατι ειδαμε και τον σερβιτορο του εστιατοριου στο οποιο και πηγαιναμε , να φορτωνει προμηθειες( οποτε ξεραμε από πού ηταν τουλαχιστον αυτά που φαγαμε τις προηγουμενες ημερες και από ότι βλεπω ζουμε ακομα……).

Αμεσως μετα από το σουπερμαρκετ, ειπαμε να ξεκουραστουμε για καφε .Κατσαμε σε παραπλησιο και ξαχνοντας για καταλογο εμφανιζεται ο σερβιτορος.

«Τι θα παρετε?»

«Καταλογο δεν εχει?»


«ο καταλογος ειμαι εγω ρωτηστε με να σας πω»

Και όλα αυτά χωρις αποδειξη.Για να μην νομιζετε ότι γινονται μονο στην Ελλαδα.

Hnuovastrada (και κυριως το carranegioοπου και πηγαιναμε)είναι γεματη και από ζαχαροπλαστεια.Απο γλυκα αυτό που ειδα είναι πολύ λουκουμαδες,σφολιατα και μαρεγκα σε όλα τα μεγεθη.Απο παγωτα δεν ειδαμε κατι το αξιολογο( ειχαμε φαει στη Φλωρεντια το καλυτερο-μακραν-παγωτο της ζωης μας οποτε ο,τιδηποτε άλλο μας φαινοταν λιγο).

Φτανοντας στο ferroviastationσυνεχισαμε πεζη για το carranegio. Μεσω της riodellalistadispagna.Το πιο ενδιαφερον κομματι της περιπλανησης μας (περα απο την εκκλησια του sangeremia) ηταν ένα καταστημα αφιερωμενο κυριως σε αποκριατικες στολες το nicolaoatelier.

Όταν ξεκινησε το καρναβαλι γυρω στα 1700κρατουσε από τον Οκτωβριο εως τη Σαρακοστη.Στις μερες μας περιπου συμπιπτει με το ελληνικο και αρα αντεδεικνυται καταρχας λογω καιρου και δευτερευοντως λογω κοστους.

Το συγκεκριμενο καταστημα ειδικευεται σε στολες μπαροκ (εφοδιαζει ακομη και την metropolitanoperaofNewYorkαπό ότι μας ειπαν). Ετσι και αλλιως το καρναβαλι περιστρεφεται γυρω από το Μπαροκ, οποτε υποψιαζομαι δε θα δειτε αρματα ουτε καρναβαλιστες ντυμενους Αστεριξ και Μικυ.

Οσο για τις τιμες?Για να εχετε ένα μετρο αναφορας, μια αντρικη στολη μπαροκ (lowclassόπως μου ειπε) κοστιζει γυρω στα 1300 ευρω.Ενα αντρικο κοστουμι (ραβουν και τετοια) το ιδιο.Οποτε μπορειτε να καταλαβετε για τι κοστη μιλαμε……… Αλλα παρεμφερη ατελιε που πετυχαμε είναι και τα AtelierPietrolonghiκαι το LaboratorioArtigianoMaschere.

Tocarranegioγενικα δεν μας εκανε ιδιαιτερη εντυπωση (και κυριως το εβραικο μουσειο για το οποιο και ειχαμε ακουσει τα καλυτερα).

Νυχτωνοντας επιστρεψαμε στο ξενοδοχειο για να ετοιμαστουμε για την Επομενη οπου και φευγαμε.

Το καλυτερο μας εμεινε για το τελος.Οπως ειχα πει στην αρχη ειχαμε κλεισει εισιτηριο με μια εκ των δυο εταιρειων λεωφορειων.Μας εξυπηρετησε ο ιδιος οδηγος που μας ειχε φερει ο οποιος και εδωσε ρεσιταλ (ισως γιατι ειμασταν οι μονοι επιβατες).Το οποιο και σημαινει προσπερασματα,κορναρισματα κτλ.Σταματησε και σε ένα βενζιναδικο να τα πει με ένα φιλο του, πειραξε και κανα-δυο κοπελες πριν μπουμε στο Tρεβιζο και μας πηγε σωους στον προορισμο μας (ευτυχως)…………………

Κλεινοντας να διευκρινίσω κατι.Επειδη ειχαμε ξαναταξιδεψει στη Βενετια,παραλειψαμε τα «βασικα» αξιοθεατα στα οποια και ειχαμε παει τις προηγουμενες φορες (Βασιλική του Αγιου μαρκου, Παλατι των Δογηδων και κυριως sangiorgiodeiGraeci.Εννοειται ότι αν πατε για πρωτη φορα προτεινονται ανεπιφυλακτα.Απλα είναι αχνες οι αναμνησεις μου από αυτά και ισως ξεχασω κατι…………..Θα φροντισω να τα συμπεριλαβω στις εντυπωσεις μου την επομενη φορα που θα ξαναπαω στη Βενετια.Αρα………………


TO BE CONTINUED,,,,,,,,,,,,,
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.718
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom