Καλά - στραβά - ανάποδα vol 2

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
κι εγω το ψιλοφοβαμαι,θα το γλεντησω ομως οσο κρατησει και που ξερεις...ολα γινονται,γιατι οχι..
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.025
Likes
12.129
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ποιοι το στηριζουν τωρα? Οι χρυσαυγιτες? γιατι εγω ακουσει αρκετους χρυσαυγιτες που λενε νιωθουμε εθνικη περηφανεια με τους χειρισμους του συριζα.
Τα νταουλια περιμενουμε ακομα
Τα ποσοστα του στις τελευταιες δημοσκοπησεις δειχνουν αρκετα πιο ανεβασμενα απο αυτα των προσφατων εκλογων, ενω η μεγαλη πλειοψηφια φαινεται ευχαριστημενη απο τους χειρισμους της κυβερνησης.

Δεν γνωριζω αν αυτες οι δημοσκοπησεις ειναι εικονα τις πραγματικοτητας αλλα ειναι πολυ μεγαλα τα νουμερα στηριξης στην κυβερνηση και οσο εξω και να πεφτουν παλι μεγαλα θα ειναι.

Το τι νιωθουν τα κολληταρια του Μπαλτακου δεν το ξερω.

Δηλαδη θες να μου πεις οτι ζησανε λιτοτες(που δεν ηταν λιτοτητες απλα ειμαστε γκρινιαρηδες) με μητσοτακη ,σημιτη κλπ αλλα δεν μπορουν την λιτοτητα της Μερκελ?
Προφανως εισαι ηλικιακα αρκετα μικρος για να μην το ξες. Οι ιδιες οι κυβερνησεις ειχαν σημαια τη λιτοτητα.

Το κρατος πως το διελυσε καριβως? Εγω βλεπω ενα μεγαλο αχανες κρατος δυνατο και περηφανο να μας λεει να πιουμε και ξυδι.
Οταν γρεμιζεται κατι σκορπιζεται παντου και καταλαμβανει περισσοτερο χωρο απο αυτον που ειχε οταν ηταν σωστα δομημενο. Γι αυτο σου φαινεται αχανες.

Λαδια, ξιδια κι αλατοπιπερα τα αφηνω για τη σαλατα σου.

Εγω θελω να ρωτησω το μνημονιο το χεις διαβασει αγαπητε τριπακια? Διαφωνεις σε πολλα πανω σ αυτο? http://www.eter.gr/eter/wp-content/uploads/2012/06/2012-02-12-mnimonio.pdf
Οχι φυσικα. Δεν ειναι αυτη η δουλεια μου. Κρινω ο,τι ερχεται στην επιφανεια. Σε καποια συμφωνω, σε καποια οχι. Αλλα σε καθε περιπτωση θεωρω υποτιμητικο να υπακουω σε νομους που συντασεις καποιος που δεν εχω δικαιωμα να τον κρινω με την ψηφο μου. Ας μου δωσουν δικαιωμα να ψηφιζω στις γερμανικες εκλογες κι ας με κυβερνα η Μερκελ δεν με πειραζει.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ρε τον Γκίκα....έβγαζε τα λεφτά του έξω το παλικάρι και ξέχασε να το δηλώσει!
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά πριν από αυτήν πεθαίνει αυτός που την έχει!
 
D

Delmem9770

Guest
Υποχωρεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση


Μειωμένο εμφανίζεται το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνσης από την κοινή γνώμη.

Πιο συγκεκριμένα σε πανελλαδική πολιτική έρευνα της Marc, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», για τον μήνα Μάρτιο, οι έξι στους δέκα ερωτηθέντες (64%) βλέπουν θετικά και μάλλον θετικά την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης, έναντι του 31,4% που τη βλέπει αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Το 4,6% δεν απαντά.

Το αντίστοιχο ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης για τον Φεβρουάριο, έφτανε το 83.6%.

Τα ποσοστά θετικής αποτίμησης, ανάλογα με την κομματική τοποθέτηση, είναι ιδιαιτέρως υψηλά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (57,7% και 33,4%), σ΄ εκείνους του ΚΚΕ (37,5% και 35,4%), των ΑΝ.ΕΛΛ. (34,3% και 48,8%), άλλου κόμματος (25,1% και 35,8%), αλλά και του Ποταμιού (10,9% και 53,1%).


Πηγή:www.capital.gr



Απο 83.6% πεσαμε στο 64%. 83% τον Φεβρουαριο, 64% τον Μαρτιο, τον Απριλιο ποσο;


Επισης μονο το 14% υποστηριζει τις πιπες της κυβερνησης για το τελος των μνημονιων..


Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (75,4%) συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η συμφωνία κυβέρνησης - εταίρων για τετράμηνη παράταση δεν σημαίνει το τέλος των μνημονίων, ενώ το 14,1% εκτιμά πως σηματοδοτεί αυτό το τέλος. Πηγή: http://www.lifo.gr
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.508
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κάτσε κορόιδα να ζείτε λιτό βίο επειδή οι τραπεζίτες σας είπαν οτι το ιδιόκτητο κεραμίδι (πχ) είναι πολυτέλεια.
Λαϊκίζεις αγαπητέ. Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να ζήσεις λιτό βίο επειδή έχεις ένα κεραμίδι, αλλά επειδή χρεοκόπησες. Κεραμίδια έχουν κι άλλοι και δε χρεοκόπησαν.

Όσο για τον τρελάρα που λες, δε μας είπε κάτι καινούριο. Ε ναι, ο Σημίτης χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη τράπεζα για να κάνει την κομπίνα. Κι αν δε χρησιμοποιούσε αυτή, θα χρησιμοποιούσε μια άλλη, κομπιναδόροι πάντα υπάρχουν διαθέισμοι. Το θέμα δεν είναι αν η Goldman Sachs βοληθησε το Σημίτη, αλλά γιατί ο Σημίτης επέλεξε να κάνει την κομπίνα. Η GS είναι το εργαλείο, όχι το έγκλημα. Το οποίο εργαλείο δε χρησιμοποίησε ούτε η Φινλανδία, ούτε η Πολωνία, ούτε η Ιρλανδία. Η δικιά μας κυβέρνηση το χρησιμοποίησε, εμείς πήραμε τα λεφτά, εμείς θα τα πληρώσουμε.

Η χώρα είχε απίστευτη ανάπτυξη τη δεκαετία 98-08 από την οποία ευνοήθηκαν οι περισσότεροι: μπήκε τόσο χρήμα που μοιράστηκαν δάνεια για να πάρει ο καθένας σπίτι, αυτοκίνητο, εορτοδάνειο, γαμοδάνειο, διακοποδάνειο, έγιναν έργα που χρησιμοποίησαν όλοι (μετρό, γήπεδα δρόμοι), ανέβηκε κατακόρυφα ο μέσος μισθός κλπ κλπ. Ε όλα αυτά έγιναν με δανεικά που παίρναμε με άνεση επειδή πλαστογραφούσαμε δημοσιονομικά στοιχεία. Γι' αυτό καλούμαστε να ζήσουμε λιτό βίο, επειδή χρωστάμε, χρεοκοπήσαμε, μας έσωσαν άλλοι και βάζουν όρους για το πώς θα διαχειριστούμε ώστε νε έχουν εγγυήσεις ότι μια μέρα (λέμε τώρα...) θα τα πάρουν πίσω . Όχι επειδή έχουμε ένα κεραμίδι.
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Τι περίεργο σε ταξιδιωτικό φόρουμ να παρουσιάζεται η χώρα μας ως χείριστη του κόσμου....για μισό πατριώτες μου, στα ταξίδια σας δεν είδατε στραβά σε άλλες χώρες?κάθε χώρα, κάθε λαός έχει θετικά και αρνητικά, εγώ αυτό διαπίστωσα στα ταξίδια μου...είμαστε σε δύσκολη καμπή, κάνουμε αυτοκριτική και προχωρούμε χωρίς μιζέριες και διαμάχες μεταξύ μας αλλά ενωμένοι.Κάποιοι από παλιά λένε ότι είμαστε ουντερμεν, ας μην τους κάνουμε τη χάρη να τους πιστέψουμε.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Η GS είναι το εργαλείο, όχι το έγκλημα.
Πού ζεις τόσα χρόνια; Στην Κούβα; Εάν δεν είναι εγκληματική οργάνωση η GS, ποιός είναι; Ο Ρωμανός;

Σε επίπεδο κρατών το σύστημα λειτουργεί φορτώνοντας δάνεια στις κυβερνήσεις. Παγκοσμίως. Μην την πάμε εκεί την συζήτηση όμως γιατί θα αρχίσουμε να συζητάμε για χρέη μεγαλύτερων χωρών (ΗΠΑ, Ιαπωνία) και θα μπερδευτώ. Μην έχεις την παραμικρή υποψία οτι μέχρι και ο τελευταίος θεσμικός δανειστής ήξερε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας μας. Εσύ και εγώ είχαμε μεσάνυχτα, αυτοί ήξεραν.

Σε επίπεδο πολιτών, ναι, ο ηλίθιος πήρε διακοποδάνειο που μια ιδιωτική επιχείρηση (σ.σ. η τράπεζα) του έδωσε και το ρίσκο/ευθύνη ήταν/είναι 50/50. Δεν δημιουργήθηκε όμως το σημερινό πρόβλημα απο τα διακοποδάνεια ή απο τις μίζες της siemens. Είναι πιο δύσκολη η εξίσωση.

Τα λεφτά τους πίσω (αυτά τουλάχιστον που χρωστάμε σήμερα) δεν θα τα πάρουν πίσω ποτέ. Ποτέ μα ποτέ. Το ξέρουν. Τα πακετάκια και τα swaps γίνανε για άλλους λόγους. Κάποια (αρκετά) λεφτά θα πάρουν πίσω εάν αρχίσουμε να παράγουμε (εδώ μπαίνουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει απαραίτητα να γίνουν).

υγ. το κεραμίδι είχε (πχ) :)
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.751
για μισό πατριώτες μου, στα ταξίδια σας δεν είδατε στραβά σε άλλες χώρες?
Εσύ θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με την κατσίκα του γείτονα;
Την δικιά μας δεν την βλέπεις που δεν παράγει τίποτα;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.508
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε επίπεδο κρατών το σύστημα λειτουργεί φορτώνοντας δάνεια στις κυβερνήσεις. Παγκοσμίως.
Σωστά, αλλά αυτό είναι κάτι που το ξέρεις από πριν, όταν μπαίνεις στο παιχνίδι τους κανόνες τους ξέρεις.
Εάν δεν είναι εγκληματική οργάνωση η GS, ποιός είναι;
Μα το ερώτημά μας δεν είναι αν είναι εγκληματική οργάνωση ή όχι, επ' αυτού συμφωνούμε. Το ερώτημά μας είναι αν εμείς τα χρωστάμε και άρα πρέπει να τα πληρώσουμε. Καταφύγαμε λοιπόν σε μια εγκληματική οργάνωση για να μας βοηθήσει να κάνουμε την απάτη. Την κάναμε, έσκασε η φούσκα και πρέπει να πληρώσουμε. Όχι; Το να αλλάξεις του κανόνες του παιχνιδιού μόνος σου, αφού χρεοκοπήσεις κι αφού διαπιστώσεις ότι μάλλον τον ήπιες, μάλλον δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό, εκτός κι αν είσαι καμιά υπερδύναμη.
Κάποια (αρκετά) λεφτά θα πάρουν πίσω εάν αρχίσουμε να παράγουμε (εδώ μπαίνουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει απαραίτητα να γίνουν).
Επί της ουσίας συμφωνούμε. Άρα γιατί είναι ηλίθιος ο Έλληνας που τον έπεισαν κάτι τραπεζίτες ότι πρέπει να κάνει λιτό βίο; Μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν οι μεταρρυθμίσεις (αν γίνουν, κι αν αποδώσουν όπως θα γίνουν) για να συντηρείται το κράτος θα πρέπει να περικόψει δαπάνες (και να βρει έξτρα έσοδα, αλλά το θεμα της πάταξης της φοροδιαφυγής είναι μεγάλο ινκόγκνιτο), αλλιώς κι οι όποιες μεταρρυθμίσεις, στράφι θα πάνε.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.508
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αλλα σε καθε περιπτωση θεωρω υποτιμητικο να υπακουω σε νομους που συντασεις καποιος που δεν εχω δικαιωμα να τον κρινω με την ψηφο μου.
Αν αυτός σε συντηρεί, κουμάντο στα οικονομικά σου κάνει αυτός. Ξε-χρεοκόπησε και μπορείς να ξαναπαίρνεις αποφάσεις μόνος σου. Εκτός κι αν δε θέλουμε να μας συντηρούν, οπότε το κάνουμε Ζάλογγο, πάμε στη δραχμή κι έχουν να κλάψουν πολλές περισσότερες μανούλες απ' όσες κλαίνε σήμερα.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.359
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom