Αυστρία Βιέννη - Τόση ομορφιά!!!

greco

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
3.320
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Το ρολοι με τις φιγουρες που αναφερει η dorita ειναι απο τα λιγοτερο γνωστα αξιοθεατα της πολης αλλα ειναι πραγματικη υπερπαραγωγη,κλασεις ανωτερο απο αναλογα πολυδιαφημιζομενα οπως της Πραγας και του Μοναχου.
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Το ρολοι με τις φιγουρες που αναφερει η dorita ειναι απο τα λιγοτερο γνωστα αξιοθεατα της πολης αλλα ειναι πραγματικη υπερπαραγωγη,κλασεις ανωτερο απο αναλογα πολυδιαφημιζομενα οπως της Πραγας και του Μοναχου.
Οντως ειναι πολυ εντυπωσιακο!!! Εγω να πω την αληθεια κ της Πραγας μου αρεσε παραπολυυυ
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
3η μέρα όχι δεύτερη... και συνεχίζω..
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
3η μέρα
Δεν μπορούσα η αλήθεια είναι να ευχαριστηθώ τον 18ο όροφο του ξενοδοχείου,το υπέροχο πρωινό, όσες φορές και αν πήγα τόσες φωτογραφίες τραβούσα :). Ήταν πανέμορφα!!!
20150308_083132.jpg


GetAttachment.jpg


Έτσι ξεκινήσαμε και την τρίτη μέρα μας. Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός όταν είναι καλός βοηθάει πάρα πολύ και σου ανεβάζει την διάθεση στα ύψη!! :clap:
Προορισμός μας σήμερα τα θερινά ανάκτορα γνωστά ως Schonbrunn και ο Ζωολογικός κήπος που είναι μέσα στους απέραντους χαώδες κήπους του ανακτόρου. Το μετρό τέλειοο!!! Καινούργιο θα μπορούσα να πω και πολύ εύκολο! Βγάζεις εισιτήριο από τα μηχανήματα εμείς βγάζαμε για μία διαδρομή γιατί μόνο για τα ανάκτορα το χρειαστήκαμε έτσι δώσαμε 2,20 το κάθε εισιτήριο για μία διαδρομή. Προσοχή το χτυπάτε πριν μπείτε στο μετρό, έχει κάτι μπάρες και ένα σαν κουτάκι που εκεί εξαργυρώνετε το εισιτήριο. Μην σκεφτείτε να μπείτε έτσι κάνουν ταχτικά ελέγχους και δεν υπάρχει λόγος να χαλάσετε την μέρα σας για 2,20 ευρώ ;). Το μετρό μέσα είναι όπως της Αθήνας, βλέπεται παντού το που θα πάτε και μέσα σε κάθε βαγόνι γράφει ποια στάση θα κάνει.
Κοντά μας ήταν η στάση του μετρό μπήκαμε και κατεβήκαμε ακριβώς απέξω από τα Ανάκτορα. Περπατήσαμε λίγο και μπήκαμε από τους κήπους. Βρεθήκαμε από την αριστερή πλευρά του ανακτόρου. Μπήκαμε μέσα χαλαροί αλλά εισιτήρια που;;; Ροτόντας πας στην πόλη!! Ρωτήσαμε και μας είπαν ότι κάτω στην είσοδο θα πάμε και δεξιά όπως κατεβαίνετε θα μπείτε να βγάλετε εισιτήρια. Έτσι ακριβώς ήταν, πήγαμε εγώ με την ωραιότατη βοήθειά σας ήξερα ότι μπορείς να βγάλεις εισιτήριο και για τον zoo (ζωολογικό). Βγάλαμε 2 εισητηριάκια και μας κόστισε το ένα 22,50 ευρώ. Πολύ καλά νομίζω για δύο αξιόλογα αξιοθέατα.

DSCN0198.JPG


DSCN0200.JPG


Αν παρατηρήσετε στη φωτογραφία από πάνω θα δείτε ότι κάτω δεξιά εκεί στο κόσμο μπαίνεις και βγάζεις τα εισιτήρια. Δεν καθυστερήσαμε καθ ούλου. Μπαίνοντας στο ανάκτορο είχε ουρά από κόσμο, γκρουπ περισσότερο που τους έδιναν ακουστικά με την γλώσσα που ήθελαν και προχωρούσες προς τα πάνω ανεβαίνοντας τις σκάλες και εντυποσιάζοντας από τα όμορφα ταβάνια σκεφτόσουν το τι άλλο θα συναντήσεις στα επόμενα δωμάτια :rolleyes:.
Λυπάμαι παιδιά αλλά και εδώ οι φωτογραφίες ήταν απογορευτικές σε έντονο βαθμό. Παντού υπήρχαν κάμερες και όσο και να σκεφτόσουν να ξεκλέψεις καμία το σκεφτόσουν.Είναι πολύ δύσκολο γι' αυτό και στα περισσότερα σάιντ δεν βλέπεις φωτογραφίες από το εσωτερικό του παλατιού. Έτσι και εμείς κάναμε έναν φάκελο στη μνήμη του εγκεφάλου μας :D και γράψαμε ''Χειμερινά Ανάκτορα'' ελπίζοντας ότι θα μείνουν οι εικόνες εκεί για πάντα.
Ξεκινώντας την περιήγησή μας περάσαμε από πολλά δωμάτια, εμένα με εντυπωσίασαν πολύ το τεράστιο δωμάτιο που ήταν η τραπεζαρία με το ταβάνι όλο ζωγραφισμένο, το δωμάτιο κινέζικου στυλ σε χρώματα μπλε και η ανάγλυφη ταπετσαρία (νομίζω ότι ήταν αλλά ίσως ήταν και κάτι άλλο σαν υλικό), και επίσης μου έμεινε πολύ έντονα το εξής. Καθώς περνούσαμε τα δωμάτια που ήταν γραφικότατα και με κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και κρουασανάκια ψεύτικα είχαν στις τραπεζαρίες και τα φώτα ήταν σαν κεριά, περάσαμε από ένα δωμάτιο με μία καθολική εικόνα με την παναγία και ακριβώς από κάτω είχε ένα ξύλινο έπιπλο με κόκκινα βελούδινα υφάσματα σε ένα ύψος στο 1,5 περίπου μετρό και βελούδο είχε χαμηλά και ψιλά. Εγώ το κοιτούσα, το ξανακοιτούσαν o_O τι είναι βρε παιδάκι μου σκέφτηκα... Γυμναζόταν εδώ λέω καμιά πριγκίπισσα χα χα!!! :haha: Σαν αυτό που κρατάνε η μπαλαρίνες μου έμοιασε κάτι τέτοιο :haha:. Ο άντρα μου το κατάλαβε αμέσως βρε παιδί μου σε κάτι τέτοια έχετε μυαλό :D μπράβοοο!!! Ευτυχώς που δεν του είπα τι σκέφτηκαα!! :haha:Ήταν που λέτε εκεί που προσευχόταν!!:shock: Και εκεί που γοινάτιζαν και ακουμπούσαν το κεφάλι είχε βελούδο :shock:. Απίστευτοοο!!! Τόση χλιδήηη!! Και σκήψε καλέ στη μοκετούλα τι θα πάθεις χα χα :haha:. Αυτό νομίζω δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλουδάκι μου;).
Όλα τα δωμάτια ήταν ιδιαίτερα και πρέπει να τα παρατηρήσετε πραγματικά γιατί αξίζει τον κόπο και πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε από διάφορα πράγματα. Ακόμα και τα αντικείμενα που είχε τις τότε εποχής είναι αξιοθαύμαστα και σου φέρνουν μια γλυκιά σκέψη στο μυαλό το πως ζούσαν τότε οι πλούσιοι και πως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα και η τεχνολογία. Κάτι που ακόμα μου έκανε εντύπωση ήταν ότι παρατηρούσα στις ζωγραφιές ότι όλοι από τον ποιο μικρό μέχρι τον ποιο μεγάλο ήταν ντυμένοι πριγκιπικά.Έβλεπες οκτώ χρονών κοριτσάκια είχαν τα μαλλιά τους " ρολά " και φορούσαν τα φορέματα με τα φουρά από κάτω τα φουσκωτά ξέρετε και φαινόταν σαν 30 χρονών :D. Μου λέει ο άντρας μου εεε αφού ήταν από υψηλές οικογένειες. Όντως αυτό ήταν. όπως προχωρούσαμε απέξω παρατήρησα ότι φαινόταν από τις χαραμάδες του παντζουριού που τα έχουν κλειστά πιθανόν για να μην χαλάει ο ήλιος τα υφάσματα και τα χρώματα τον ταπετσαριών, την ομορφιά των κήπων που από ψηλά φαινόταν τα υπέροχα σχέδιά του. Εκείνη την μέρα φύτευαν και εκεί τα πρώτα λουλουδάκια :).
Αφού απολαύσαμε το υπέροχα δωμάτια του ανακτόρου και περάσαμε προς τα έξω περνώντας από τα σουβενίρ που παρεπιπτόντος είναι λιγάκι ακριβά εκεί στη Βιέννη,μα συνέβηκε κάτι απίθανο πάλι:shock:.
Πάμε να βγούμε και "μπιπ μπιπ" χαλούσαν τον κόσμο τα σειρηνάκια ασφαλείας ότι κάτι έχει ο άντρα μου πάνω του :haha:. Τον ψάξαμε από 'δω τον ψάξανε απο 'κεί δεν βρήκαν τίποτα ουσιώδες:( λέω και εγώ θα πήρε τίποτα καλό να σωθούμε αλλά μπααα!! :haha: Αυτό το σκηνικό να το θυμάστε έχει και συνέχεια;).
Μετά από την ανεμπουμπούλα που προκαλέσαμε γελώντας βγήκαμε να βολτάρουμε στους κήπους να λουστούμε στον ήλιο, κατευθυνόμενοι προς τον ζωολογικό κήπο. Τον παλαιότερο ζωολογικό κήπο όπως λένε!

DSCN0209.JPG


DSCN0210.JPG


DSCN0211.JPG


DSCN0213.JPG
 
Last edited by a moderator:

fotast

Member
Μηνύματα
9.370
Likes
14.270
Μια δυο ερωτήσεις, αν γνωρίζεις:
1) Έχεις καμιά άλλη πρόταση για φαγητό; Κατά προτίμηση τοπική κουζίνα, όχι ιταλικό;
2)Τα μουσεία είχαν μεγάλες ουρές; Χρειαζόταν να κλείσει κάποιος εισιτήριο εκ των προτέρων;
Εδώ: http://www.plachutta.at/en/plachutta/

΄Όχι στο Ιταλικό του βέβαια...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..120 ευρω η βραδια για πριν τα χριστουγεννα και σημερα το εχει 212 χωρις πρωινο...........τετοια αυξηση!!!!!!!!!!!!!!!
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
..120 ευρω η βραδια για πριν τα χριστουγεννα και σημερα το εχει 212 χωρις πρωινο...........τετοια αυξηση!!!!!!!!!!!!!!!
Δυστυχως τέτοια αυξηση εμεις καναμε δοκιμη να δουμε απο περιεργια να κλεισουμε μια μερα ακομα και εβγαινε 280 ευρω με πρωινο :shock:. Είμασταν τυχεροι και φυσικα θα βρεθουν και άλλοι αν αποφασίσουν και το κλεισουν νωριτερα όπως εμας.

εεε το κλεισαμε πριν τα χριστουγεννα για 7/3 έτσι όχι για πριν τα χριστουγεννα μην μπερδευτει καποιος
 
Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.997
Likes
40.896
Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις φαγητού/γλυκού. Αν καταστραφεί το κορμί Συλφίδας που έχω, σας καθιστώ υπεύθυνους...
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάει σε πολλούς ζωολογικούς! Μας αρέσουν τα ζωάκιαα!! ;):p. Ο συγκεκριμένος ζωολογικός ήταν αγύριστοςςς!!! Πωω!! Είναι πραγματικά πολύ ωραίος έχει πάρα πολλά ζωάκια να δεις. Εμένα μου άρεσαν πολύ τα κουάλα!! Αχ! Τι γλυκούτσικα καθόταν στα δέντρα και κοιμόταν :rolleyes: πολύ γλυκούλικα γουτσου γουτσου!! :grouphug: Επίσης με εντυπωσίασαν οι μυρμιγκοφάγοι, δεν έχω ξαναδεί:shock:. Στα καρτούν τους παρουσιάζουν αλλιώς καλέ!! χα χα είναι κάτι τεράστια μαλλιαρά ζωάκια μ ένα στενόμακρο κεφάλι :confused: χα χα. Είδαμε πιγκουίνους και μπήκαμε σε ένα δωμάτιο με κάτι πιγκουίνους με κίτρινα μαλλιά :shock:. Αυτοί παίζουν συχνά σε παιδικές ταινίες! Ναι αμέ!! πήραμε και αυτόγραφο! χα χα :haha:. Πολύ εντυπωσιακή που καθόταν με μία αλαζονεία και περηφάνια παρόλο που ήταν κλεισμένη σε περιτριγυρισμένο χώρο, και τραβούσα τα βλέμματα όλων μας ήταν μία λεοπάρδαλη. Όμορφη πολύ!! Καμαρωτή καμαρωτή έκανε την βόλτα της και καθόταν και μας έβλεπε λες και έπαιρνε πόζες. Στις φωτογραφίες μας θα δείτε άλλο ένα περίεργο ζωάκι που εγώ δεν έχω ξαναδεί σε ζωολογικό αλλά και τον αγαπημένο μου "Τιμόν":D.

DSCN0224.JPG
DSCN0235.JPG
DSCN0218.JPG

DSCN0237.JPG

Να και ο "Τιμόν" χα χα! Αυτά τα ζωάκια έχουν πολύ πλάκα! :haha: Να καθίσετε λίγο να τα παρατηρήσετε, ή θα σκάβουν με μανία στο χώμα ή θα λιάζονται στον ήλιο σαν αποβλακωμένα :shock: χα χα!

DSCN0220.JPG


Σε κάποιο σημείο του πάρκου μπαίνεις κάτω από μια στοά και έχει ένα ενυδρείο που περνάνε από πάνω από το κεφάλι σου σαλάχια και διάφορα άλλα, εντυπωσιακό. Επίσης αν αντέχετε τις υψηλές θερμοκρασίες έχει ένα χώρο που στεγάζονται νυχτερίδες και κάτι άλλο δε θυμάμαι :confused: και μπαίνεις μέσα και τα βλέπεις από κοντά. Εγώ λόγο χαμηλής πίεσης δεν κάνεις να μπαίνω σε τέτοια ζεστασιά γιατί ζαλίζομαι γιαυτό και δεν μπήκαμε :(. Όσοι μπορούνε ας μπούνε πιστεύω θα είναι ωραίο. Συναντήσαμε και Πάντα και μία άσπρη πολική Αρκούδα που τιναζόταν μέσα στα νερά και περπατούσε με αργά βήματα, χαλαράαα!!
Αφού κάναμε τις βόλτες μας, προσπεράσαμε και μερικά :D ( τα είχαμε ξαναδεί και σε άλλους ζωολογικούς ) είπαμε να πάρουμε μια ανάσα στην καφετέρια του ζωολογικού που από εξωτερική εμφάνιση έδειχνε ιδιαίτερη. εσωτερικά.. ήταν ακόμα καλύτερη!! Ήταν όπως κάποια δωμάτια του Ανακτόρου. Πολύ εντυπωσιακή αξίζει να κάτσετε εκεί. Πήραμε δύο τοστάκια και δύο αναψυκτικά δυστυχώς δεν συγκράτησα τιμή αλλά ήταν μια χαρά σε φυσιολογικά πλαίσια και τα γκαρσόνια ευγενέστατα. Ααα!! Να το πω και αυτό η τουαλέτα ήταν πεντακάθαρηη!! :D

20150309_131321.jpg


DSCN0232.JPG
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.624
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom