Λευκάδα Πληροφορίες για Λευκάδα

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Θα σου επαναλάβω το ίδιο πράγμα. Εξαρτάται τι θές από τις διακοπές σου. Εαν θές να χαλαρώσεις και να μείνεις μακριά από την βαβούρα θα τα περάσεις μια χαρά-ειδικά αφού θα είσαι και με καλή παρέα όπως ανέφερες.

Σαν νέος άνθρωπος όμως θα νιώσεις την ανάγκη να βγείς να διασκεδάσεις.Να περπατήσεις τα σοκάκια της πόλης.Να χαζέψετε μαγαζιά για σουβενιρ κλπ.Είσαι διατεθειμένος να κάνεις 70χλμ πήγαινε-έλα μέσα στο βράδυ? Εαν ναι τοτε δεν έχεις πρόβλημα.

Προσωπικά όπως σου προανέφερα θα έκλεινα σε κάποιο κατάλυμα γύρω στα 5-10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη (Νικιάνα-Λυγιά κλπ) για να μπορώ να "κινούμαι" πιο εύκολα.

Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ΓΕΙΑ σας παιδια .ξερει καποιος αν συνδεεται απο την Κυλληνη η Λευκαδα?Ή καποιο ευκολο τροπο να παω απο το αεροδρομιο του Αραξου στην ΛΕΥΚΑΔΑ?
Στη Λευκαδα που κ ποτε? Με ΜΜΜ η με δικο σου μεσο? Υποθετω με ΜΜΜ οποτε μαλλον μεσω Κεφαλονιας σε συμφερει. Δες δρομολογια και ανταποκρισεις για την χρονικη περιοδο που σε ενδιαφερει.
 

loukis

Member
Μηνύματα
19
Likes
6
Γεια σου φιλε .Ευχαριστω για την απαντηση .Βασικα θα ερθω απο Κυπρο Ιουλιο ,μαλλον μετα της 15 .ΜΜΜ θα χρησημοποιησω για να φτασω Λευκαδα απο το αεροδρομιο της Αραξου . Μηπως εχει καραβι απο Κυλληνη ?

Πατρα -Λευκαδα με καραβι μηπως?
 
Last edited by a moderator:

Demetrax

Member
Μηνύματα
14
Likes
1
Ονειρεμένο Ταξίδι
το επόμενο
Καλημέρα σε όλους, έχω μαι ερώτηση...εγώ θα πάω μάλλον Λευκάδα 16-26 Αυγούστου (ζευγάρι) και βρήκα ένα ξενοδοχείο στη Βασιλική μιας και είναι ήδη σχεδόν όλα γεμάτα απο το booking και δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα για το Νυδρί. Τί λέτε σαν τόπος διαμονής? καλή κίνηση ή να αλλάξω όσο είναι καιρός??? (θα νοικίασουμε αμάξι)

Ευχαριστώω!!!!
 

V_C

Member
Μηνύματα
54
Likes
281
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
καλημέρα,

Η Βασιλική τον χειμώνα είναι ένα ήρεμο ψαροχώρι, το καλοκαίρι όμως έχει έντονη τουριστική κίνηση. Κατά την άποψη μου είναι προτιμότερη από το Νυδρί καθώς είναι πιο κοντά στις δυτικές παραλίες.
 

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Θα βρίσκεστε μακρυά από το κέντρο (Λευκάδα) όπου το βραδάκι είναι όμορφα για περατζάδες και ποτάκι.

Το Νυδρί είναι αρκετά τουριστικό και έχει βαβούρα.

Θα πρότεινα όπως και σε ένα φίλο πιο παλιά , να κοιτάξετε την λύση ανάμεσα σε Νυδρί και Λευκάδα , σε παραλιακά χωριά όπως Λυγιά , Νικιάνα,Περιγιάλι.

Με τον τρόπο αυτό είστε αρκετά κοντά στην πόλη , μπορείτε να εξορμήσετε είτε προς τις παραλίες στα βόρεια είτε στο νότο με μόνο μειονέκτημα του οτι βρίσκεστε σε μεγαλύτερη απόσταση από το Πόρτο κατσίκι. Ακόμη και για να πάτε στις παραλίες του Αγίου Νικήτα και στο κάθισμα , πάλι πιο γρήγορα θα πάτε και με καλύτερο οδικό δίκτυο.
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Γενικά στη Λευκάδα έχει αρκετά δωμάτια-στούντιο κλπ και όχι τόσα ξενοδοχεία. Αν λοιπόν θες ξενοδοχείο θα κινηθείς κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά. Η Βασιλική είναι βολική για να πας στις 2 πιο γνωστές παραλίες (Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνούς) και να κινηθείς γενικά στο μισό νότιο νησί. Αν θες να βγαίνεις στην πόλη είναι μακριά (40-45 χλμ) και ειδικά τον Αύγουστο που θα έχει πολύ κόσμο θα έχει και κίνηση. Εξαρτάται δηλαδή απ'το τί θέλεις. Εγώ προτιμώ τη βόρεια και δυτική πλευρά αλλά εγώ δεν είμαι κριτήριο γιατί είμαι από εκεί. Γενικά πάντως σαν μέρος έχει κόσμο, είναι μεγάλο χωριό και κοντά σε τουριστικά μέρη και ωραίες παραλίες. Δε βολεύει για Κάθισμα, Άγιο Νικήτα και πόλη.
 

V_C

Member
Μηνύματα
54
Likes
281
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Προσωπική επιλογή πάντα (είμαι φυσικά από το νησί, όποτε παίζει ρόλο) θα ήταν τα χωριά στα δυτικά, παρότι ορεινά μπορείς να έχεις πρόσβαση κάθε μέρα και σε διαφορετική, υπέροχη παραλία και είναι πιο κοντά σε Λευκάδα και Άγιο Νικήτα σε σχέση με την Βασιλική.
 

Demetrax

Member
Μηνύματα
14
Likes
1
Ονειρεμένο Ταξίδι
το επόμενο
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, χαίρομαι που μιλάω με 'ντόπιους' μιας και για μένα όταν πηγαίνω σε ενα προορισμό με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη τους. αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να είναι γραφικό και όχι πολύ τουριστικό, θα είμαστε συνεχως στους δρόμους για εξερέυνηση οπότε θέλω να μένω κάπου που να προσφέρεται για ένα ποτάκι και βολτούλα στα στενά όχι υπερβολική βαβούρα αλλά ούτε και απόκοσμα. :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.674
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom