Ιταλία Ταξίδι Φλωρεντία-Κόμο

dikonat

Member
Μηνύματα
22
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
bora bora
Καλησπέρα! Θα ήθελα από τους βετεράνους της λίμνης Κόμο κLezzeno Φλωρεντίας να με διαφωτίσουν περί της διαμονής
1) ΚΟΜΟ. Αξίζει να πληρώσω αρκετά σε ξενοδοχείο μέσα στο Μπελάτζιο ή να μείνω πιο οικονομικά σε κοντινή τοποθεσία, πχ Lezzeno για να μπορω να κανω και μια βραδινη βολτα στο μπελλαζιο, εχοντας ιχ. Με το παρκινγκ ποσο ευκολο ειναι να βρεις στο μπελλατζιο;
2) Φλωρεντια. Εχοντας νοικιασει αυτοκινητο που αξιζει να μεινεις γιανα μην πληρωσεις τα διπλασια σε παρκινγκ. Θα μεινουμε τρια βραδια και λεγαμε να μπορουμε να βγουμε και βραδακι. Αλλα αν μπορουμε να μεινουμε και παραεξω και υπαρχει ευκολη συγκοινωνια για κεντρο παλι οκ. Σε καποιο χωριο του κιαντι αξιζει διαμονη; Αν
αμενω τις συμβουλες σας...
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Καλησπέρα και σε 'σενα. Λοιπόν μόλις μερικές μέρες πριν επέστρεψα από τη λίμνη Κόμο και φυσικά είναι υπέροχα! Για το πάρκινγκ να ξέρεις πως όπου στο δρόμο έχει λευκές γραμμες είναι δωρεάν ενώ στις μπλε πληρώνεις και στις κίτρινες απαγορεύεται. Στο Μπελλάτζιο νομίζω πως κοστίζει 1,5 ευρώ η ώρα ενώ από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί είναι δωρεάν. Εμείς εκεί μείναμε δυο βράδια και ήταν το μοναδικό μέρος που δεν πληρώσαμε για πάρκινγκ αφού είχε πολύ λίγους τουρίστες κι ετσι βρίσκαμε στα σημεία με τις λευκές γραμμές. Πάντως πολλά εξαρτώνται από την περίοδο που θα πας. Αν πας τώρα να ξέρεις πως το βράδυ στο Μπελλάτζιο επικρατεί ψιλονέκρα κι απ' ότι κατάλαβα το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα χωριά. Οπότε αν θέλεις ένα μέρος που να έχει ζωή το βράδυ τότε θα σου πρότεινα να μείνεις στο Κόμο ή κάπου κοντά σ' αυτό για να έχεις εύκολη πρόσβαση. Να ξέρεις πως η διαδρομή Κόμο - Μπελλάτζιο διαρκεί περίπου 50-60 λεπτά και γενικά θέλει προσοχή ειδικά τη νύχτα. Μην παραλείψεις σε καμία περίπτωση την Βαρένα! Καλά να περάσεις! (που είναι το μόνο σίγουρο ;))
 

dikonat

Member
Μηνύματα
22
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
bora bora
Σ ευχαριστώ πολύ emouli! θα πάω αρχές Μαιου. Εσύ που έμεινες στη λίμνη? Η καλύτερα που μου προτείνεις? Γιατί βρίσκω και κάποια απέναντι, στη cadennabia η και στο lenno. Kαι για τη varenna σκεφτόμουν. Σου άρεσε κάτι ιδιαίτερα απο τα υπόλοιπα?
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μπορείς να διαβάσεις κάποια πράγματα που έχω γράψει και μάλλον θα σου φανούν χρησιμα, εδώ: Italia per sempre
κι εδώ: Italia per sempre

Νομίζω πως θα βρεθείς πολύ καλή εποχή εκεί. Σίγουρα θα έχει κάπως περισσότερους τουρίστες μεν, αλλά πιθανότατα θα πετύχετε λιακάδες -πράγμα που δίνει άλλη ομορφιά στο τοπίο- και το Μπελλάτζιο φαντάζομαι θα είναι πιο ζωντανό. Τώρα όσο για το πού να μείνεις όπως έγραψα και πιο πάνω εξαρτάται από το πώς θες να περνάς τα βράδια και φυσικά πόσες διανυκτερεύσεις σκοπεύεις να κάνεις. Αν γυρνάς όλη μέρα με το αμάξι και το βράδυ θες να μείνεις κάπου που να έχει ζωή θα έλεγα στο Κόμο αλλιώς όλα τα χωριά πέριξ της λίμνης είναι όμορφα. Άλλο λιγότερο άλλο περισσότερο δεν έχει και πολλή σημασία αφού σχεδόν απ' όλα θα κάνεις ένα πέρασμα. Να ξέρεις όμως πως η μετακίνηση με το φέρυ στοιχίζει οπότε τη Βαρένα δεν θα τη συνιστούσα για διαμονή -αν και για 'μένα ήταν το χάι λάιτ της λίμνης- καθώς είναι κάπως απομακρυσμένη και βασικά με το φέρυ είναι βολικότερο να την προσεγγίσεις.
Αν θες γράψε το γενικότερο πλάνο που έχεις στο μυαλό σου και τι πρόγραμμα σκοπεύεις να ακολουθήσεις ωστε να σε βοηθήσω πιο στοχευμένα αν μπορώ.
 

dikonat

Member
Μηνύματα
22
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
bora bora
Θα βρουμε τη λιμνη απο τη μερια του menaggio γιατι θα παμε πρωτα lugano. Οπτε λεμεαφου θα φτασουμε μεσημερακι να κανουμε βολτα απο τη μερια εκεινη πρωτα, δηλαδη Lenno cadenabbia , villa balbianero kτλ και τοβραδακι να περασουμε bellagio οπου λεμε να μεινουμε για δυο βραδια.Τηνεπομενη μερα σκεφτομαστε για varenna bellagio και οτι αλλο μπορεις να μου προτεινεις. Και μετα φευγοντας να δουμε λιγο και το κομο. Παρακαλωγιατις συμβουλες σου...
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Αν φτάσετε μεσημεράκι στο Μενάτζιο δεν προλαβαίνετε σε καμία περίπτωση να κάνετε τον γύρο της λίμνης και να βρεθείτε στο Μπελλάτζιο, οπότε αυτό το τουρ αφήστε το για την επόμενη μέρα. Γι' αυτό προτείνω να κάνετε μια βόλτα στο Μενάτζιο και μετά από Καντενάμπια να πάρετε το φέρυ για Μπελλάτζιο. Την επόμενη μέρα μπορείτε να κυκλώσετε τη λίμνη είτε κατηφορίζοντας από Μπελλάτζιο προς Κόμο και με άνοδο από την άλλη πλευρά, είτε καλύτερα παίρνοντας πάλι το φέρυ για Καντενάμπια ωστε κατεβαίνοντας απ' την δυτική πλευρά νωρίς να έχετε το χρόνο να επισκεφτείτε κάποια Βίλλα (εμείς μπήκαμε στην Καρλότα) και φυσικά να κάνετε πολλές στάσεις στα χωριά που θα βλέπετε. Αν έχετε αρκετό χρόνο μπορείτε την ίδια μέρα να δείτε και το Κόμο μαζί με το Μπρουνάτε πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής από την ανατολική πλευρά αυτή τη φορά. Αλλιώς αφήστε Κόμο και Μπρουνάτε για την τρίτη μέρα και φροντίστε την δεύτερη να είστε απόγευμα πίσω ωστε να πάρετε το φέρυ για Βαρένα. Τα χιλιόμετρα δεν είναι πολλά αλλά θέλεις αρκετό χρόνο, πρώτον επειδή έχει πολλά χωριά και θα θέλετε κάθε τόσο να κάνετε στάσεις και δεύτερον επειδή οι δρόμοι είναι στενοί με πολλές στροφές και με σχετική κίνηση οπότε δεν θα μπορείτε να τρέχετε (δηλαδή δεν είναι άδειοι οι δρόμοι - εμείς κάναμε το συγκεκριμένο τουρ Δευτέρα και είχε αρκετή κίνηση). Αυτά. Μέχρι να φύγεις θα έχω τελειώσει και το κεφάλαιο της ιστορίας που γράφω τώρα το οποίο θα αναφέρεται στη Λίμνη Κόμο κι έτσι θα πάρεις μια γεύση από την περιοχή.
 

dikonat

Member
Μηνύματα
22
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
bora bora
Σ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου και για το χρονο σου.θα το διαβασω...
 

galoz

Member
Μηνύματα
446
Likes
660
Επειδή πριν ενάμισι χρόνο κάναμε και εμείς αυτό το ταξίδι θα σου πρότεινα και το ξενοδοχείο που μείναμε στο Belaggio το οποίο έχει καταπληκτική θέα και service και το κλείσαμε σε πολύ καλή τιμή μέσω allabouthotels .http://www.booking.com/hotel/it/il-...cid=1;checkin=2015-04-30;checkout=2015-05-02&
Βρίσκεται δύο λεπτά με το αυτ/το από το κέντρο με πανοραμική θέα σε Menaggio και Varenna.
Μην παραλείψετε την Villa Balbianello...Ελέγξτε όμως τις μέρες και τις ώρες επισκεψιμότητας. Θα περάσετε υπέροχα.
 

otnnai

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γειά σας, θα ήθελα συμβουλές από έμπειρους για οικογενειακό ταξίδι Φλωρεντία-κομο. Λοιπόν, έχουμε καταλήξει σε 6 μέρες(5 διανύκτερευσεις) με αεροπορικά εισητηρια άφιξης και επιστροφής Αθήνα-Μιλάνο και με ενοικιαζομενο αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο. Το πρόγραμμα το έχουμε σκεφτεί κάπως ετσι:
Άφιξη Μιλάνο, δεν θα επιμείνουμε, φεύγουμε κατευθείαν για Φλωρεντία. Θέλουμε να δούμε από Τοσκάνη αρκετά άλλα κυρίως Φλωρεντία που επισκεπτομαστε και πρώτη φορά. Η Φλωρεντία περιλαμβάνει τρεις διανυκτερευσεις(κοντά στο κέντρο ή κατοικια) . Τη πρώτη μέρα σκοπεύουμε να την αφιερώσουμε εξ ολοκλήρου Φλωρεντια. Τη δεύτερη θέλουμε να επισκεφτούμε Σιεννα, γύρω περιοχή και λίγο ακόμα από Φλωρεντία αν προλάβουμε. Μετά τη Τρίτη διανυκτέρευση φεύγουμε για κομο από παραλιακά(Τυρινικη). Ίσως δούμε Λούκα ή Πίζα. Σχεδιάζουμε να δούμε και λίγο από λιγουρία (Manarola) πριν στριψουμε για κομο. Κομο θα μείνουμε κάπου κοντά στο Bellagio (δύο διανυκτερευσεις). Μια μέρα την αφιερώνουμε ολόκληρη στην κομο και την επόμενη κατευθυνομαστε προς το αεροδρόμιο. Ίσως μπορέσουμε να δούμε λίγο από Μιλάνο στο τελος(duomo και λοιπα).
Ελπίζω να τα ξεκαθάρισα καλά. Το οικονομικό κομμάτι το έχουμε κανονίσει κάπως. Τα ερωτήματα που μας απασχολούν είναι αλλά. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου εξηγήσετε πως θα μπορούσαμε να δούμε Τοσκάνη χωρίς να ξεφύγουμε από τις ώρες. Βλέπεις τίποτα από την διαδρομή Μιλανο-Φλωρεντία ή πρέπει να επιμείνουμε σε κάποιο χωριό, κάποια διαδρομή; Επίσης, Φλωρεντία τι δεν πρέπει να χάσουμε δεδομένο του χρόνου; Αξίζει να κάνουμε στάση Λούκα και Πίζα ή να κρατήσουμε χρόνο για περισσότερα στη λιγουρία; Ακόμα, λίμνη Κόμο, τι πρέπει να δούμε, πως να οργανώσουμε το ταξίδι εκεί;

Θα το εκτιμούσα πολύ αν μας προτείνατε κάτι στα παραπάνω.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.314
Likes
1.789
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Το πρόγραμμα είναι πολύ σφικτό. Ειδικά η τρίτη μέρα έχει πάνω από 6 ώρες οδήγηση και στο μεταξύ να δείτε Πίζα, Λούκα και Μαναρόλα. Νομίζω κάτι πρέπει να βγάλεις. Την Μαναρόλα & την Λιγουρία ας πούμε άφησε την για άλλο ταξίδι. Δεν έχει νόημα αν δεν αφιερώσεις εκεί τουλ μια διανυκτέρευση. Η Πίζα θέλει 2-3 ώρες το πολύ, αλλά η Λούκα αξίζει για ένα βράδυ. Επίσης, Φλωρεντία για μένα θέλει τουλ 2 μέρες.
Γενικα, καλύτερα να μειώσετε μέρη αλλά να τα απολαύσετε παρά να κάνετε ένα ασφυκτικό πρόγραμμα.
Στους χρόνους πρέπει να συνυπολογίσεις και τις εισόδους στις πόλεις, παρκαρίσματα κλπ, που σε κάποια μέρη στην Τοσκάνη είναι αρκετά χρονοβόρα.
 

otnnai

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Φοβόμουν ότι ίσως είναι σφικτο γι'αυτο προσπαθώ να δω τι να παραλείψω και τι να προσθέσω.

Γενικά τη τρίτη μέρα Πίζα λέγαμε να μην περάσουμε έτσι κι αλλιώς, αλλά μετά σκέφτηκα και τη Λούκα οπότε έλεγα να κάναμε στάση εκεί για λιγο. Cinque Terre θέλουμε να δούμε έστω και λίγο σίγουρα(δεν θα έχουμε και πολλές ευκαιρίες να την επισκεφτουμε ξανά, τουλάχιστον συντομα). Σκεφτόμουν να δουμε Riommaggiore και Manarola. Ίσως αξίζει και να παραλειψουμε τη Λούκα για να δούμε περισσότερα λιγουρία(??).

Τώρα για την Τοσκάνη αναρωτιόμουν αν θα μπορούσαμε να δούμε πέρα από τις πόλεις στην διαδρομή. Βλέπεις τίποτα στο ταξίδι Μιλάνο-Φλωρεντία; Προτάσεις για κάποια όμορφη διαδρομή ισως, κάποιο χωριό ώστε να απολαύσουμε και φύση από Τοσκάνη;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.401
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom