Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

stelios-lenaki

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα,

Τέλη Νοέμβρη αναχωρούμε για Μαρόκο και θα μείνουμε για 7 μέρες. Τα εισιτήρια τα βρήκαμε σε προσφορά το καλοκαίρι και τα κλείσαμε χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Προσγειωνόμαστε στη Φεζ. Δεν έχουμε κλείσει κάτι για διαμονή, καθώς είμαστε του "πάμε και βλέπουμε".. Έχει κανείς να προτείνει κάποιο οικονομικό ξενοδοχείο ή hostel στη Φεζ? Νομίζετε ότι θα χουμε πρόβλημα στο να βρούμε διαμονή απο κει? Άλλες προτάσεις για εξορμήσεις? Ευχαριστώ!!!
 

kipi

Member
Μηνύματα
414
Likes
219
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Καλημέρα σε όλους. Προσπαθώντας να βγαλω πρόγραμμα για ταξίδι στο Μαρόκο και έχοντας διαβασει όλες τις σχετικές ιστορίες των μελών, έχω κανει ενα πρώτο πλανο και θα ήθελα τη γνωμη όσων γνωρίζουν. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθει απο 14 έως 28 Οκτωβρίου .
1η μερα:Αφιξη Καζαμπλάνκα αργα το απογευμα και διανυκτερευση.
2η μερα: Περιηγηση Καζαμπλάνκα μιση μερα και αναχωρηση για Μαρακές το μεσημερι με τρενο (3 ωρες διαδρομη) διανυκτερευση
3η μερα: Μαρακες διανυκτερευση
4η μερα: Μαρακες-Εσσαουιρα μονοημερη και διανυκτερευση Μαρακες
5η μερα: Μαρακες .Εδω θα ηθελα μια μονοημερη αλλα που? ειδα την κοιλαδα Des Sraghna, αξιζει?
6η μερα: Μαρακές-Ραμπατ (διανυκτερευση Ραμπατ)
7η μερα: Ραμπατ-Φεζ
8η μερα: Φεζ
9η μερα: Φεζ
10η μερα: Φεζ- Chefchaouen μονοημερη
11η μερα: Φεζ-Μερτζουκα-ερημος διανυκτερευση (πολλες ωρες με λεωφορειο αλλα θελω παρα πολυ να κανω διανυκτερευση στην ερημο)
12η μερα: Ερημος-Φεζ
13η μερα: Φεζ-Μεκνες-Volubilis
14η μερα: Φεζ μπορω να βαλω καποια μονοημερη?
15η μέρα: Φεζ αεροδρομιο επιστροφη.
Ειναι εφικτα ολα αυτα ή θα ταλαιπωρηθουμε στους δρομους και εχουμε και καποια ηλικια? Προσπαθησα να ελαχιστοποιησω τις εναλλαγες για διανυκτερευσεις σε διαφορες πολεις.Μαλλον δεν θα νοικιασουμε αυτοκινητο γιατι δεν υπαρχει πιστωτικη, οποτε ολα θα γινουν με ΜΜΜ . Επισης διαβασα για μεγαλη ταλαιπωρια (αν και ωραια) το περασμα απο τον Ατλαντα.Περιμενω τις αποψεις σας καθως και προτασεις για να αλλαξω ή να προσθεσω κατι. Ευχαριστω
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Το να πας στο Μαρόκο 15 μέρες και να μην επισκεφτείς τον Νότο είναι κρίμα απ' τον αλλάχ, τον Δία, μη σου πω κι απ' όλο το δωδεκάθεο! Με απλά λόγια: χάνεις το καλύτερο.
Αν δεν μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για λίγες μέρες (που θα ήταν και η καλύτερη εκδοχη) σκέψου την εναλλακτική να πάρετε κάποιο τοπικό οργανωμένο πακετάκι με εκκίνηση το Μαρακές και κατάληξη στην Φεζ μέσω του Ατλαντα.
Για παράδειγμα:
Μέρα 5η: Διαδρομή Μαρακες - Ουαρζαζάτ με επισκέψεις στην κάσμπα του Τελουετ και του Αιτ Μπενχαντού.
Μέρα 6η: δαδρομή μέσα από το φαράγγι του Νταντές και του Τόντρα.
Μέρα 7η: Διαδρομή για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα. Διανυκτέρευση στην έρημο σε αντίσκηνα.
Μέρα 8η: Διαδρομή για Φεζ.
Άσε που μ' αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις το πολύ χρονοβόρο και κουραστικό αλε-ρετουρ Φεζ-έρημος-Φεζ της 10ης και 11ης μέρας και ελευθερώνεις τον ανάλογο χρόνο.

Αυτό το τετραήμερο που σου περιγράφω είναι το απόλυτο μίνιμουμ. Το "σωστό" θα ηταν ένα τουρ μεγαλύτερης διάρκειας που να περιλαμβάνει και την κοιλάδα του Ντραα (τουλάχιστον), δηλαδή το τμήμα Ουαρζαζάτ-Ζαγκορά, για χάρη του οποίου θα "θυσίαζα" χωρίς δεύτερη κουβέντα την επίσκεψη σε Μεκνές και/ή Ραμπάτ. Όταν έχεις δει Μαρακές και Φεζ (μακράν το φιλέτο του λεγόμενου "αυτοκρατορικού Μαρόκου"), τα υπόλοιπα είναι απλά συμπληρώματα. Ειδικά δε τον Οκτώβρη, με τους εκτυφλωτικά μπλε ουρανούς και τα χωριά σε όλους τους τόνους του ροζ και της ώχρας, λουσμένα στο γλυκό φθινοπωρινο φως, ο μαροκινός Νότος είναι ένα εικαστικό ποίημα (και ο απόλυτος παράδεισος του φωτογράφου).

Τελείως ενδεικτικά, μπορείς να τσεκάρεις διαδρομές εδώ http://www.sahara-desert-dream.com/marrakech-4-jours.htm (μόνο γαλλικά δυστυχώς), ή εδώ http://www.marrakech-expedition-4x4.com/circuit-4x4-maroc-voyage-4x4-maroc.html (και στ' αγγλικά). Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο είμαι σίγουρη ότι θα βρεις δεκάδες άλλες επιλογές, κι ακόμα περισσότερο επί τόπου στο Μαρακές.
 

kipi

Member
Μηνύματα
414
Likes
219
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
Πολυ καλο το link που μου εστειλες στα αγγλικα. Πιστευεις οτι θα επρεπε να κλεισουμε την εκδρομη απο δω ή απο κει ίσως βρουμε καλυτερες τιμες? Και επισης, αν αντικαταστησουμε οπως προτεινεις την 5-8 μερες με οργανωμενο, τα υπολοιπα ειναι οκ? για 4 μερες θα μπορουσαμε ισως να αλλαζουμε καθε μερα ξενοδοχειο... για περισσοτερες θα ηταν κουραστικο νομιζω.
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Προσωπικά θα έκανα ιντερνετική έρευνα, θα επέλεγα τα 4-5 πιο κοντά στις ανάγκες μου πακέτα, θα έστελνα μέιλ για να πάρω ενδεικτικές τιμές και πιθανές διευκρινίσεις και ... δεν θα έκλεινα τίποτε, με βάση την χρόνια πια εμπειρία μου ότι επί τόπου πάντα βρίσκεις καλύτερα, πιο φτηνά (μέχρι και μισή τιμή), και πιο "α λα καρτ". Σε ο,τι δηλαδή με αφορά, θα έφτιαχνα τη δική μου διαδρομή τσιμπολογώντας ιδέες από τα πακέτα, και θα προσπαθούσα να ναυλώσω στο Μαρακές οδηγό με αυτοκίνητο εξηγώντας επακριβώς πού θέλω να πάω, σε τι χρόνους, συμφωνώντας σε μία τιμή μόνο για το όχημα και τις υπηρεσίες του και κανονίζοντας τα υπόλοιπα (διανυκτερεύσεις και φαγητό) μόνη μου. Αυτό όμως που σου γράφω είναι εντελώς προσωπική άποψη, που ταιριάζει με τον τρόπο που ταξιδεύω. Ήτοι λάιτ σε αποσκευές, προσαρμοστική στις συνθήκες (προκειμένου να δω αυτά που θέλω τίποτε δεν με κουράζει και το τελευταίο που με νοιάζει είναι το πού και το πώς θα κοιμηθώ), και σχετικά χαλαρή σε χρόνους. Δεν γνωρίζω τις δικές σου επιθυμίες και ανάγκες.
 

kipi

Member
Μηνύματα
414
Likes
219
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
σ ευχαριστω πολυ. θα το κοιταξω κι αυτο που προτεινεις
 

marios88

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα σας.

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ κυρίως γιατί είναι το πρώτο μου
solo ταξίδι στο Μαρόκο και δεύτερον γιατί θα ήθελα την γνώμη σας γενικά απ όσους έχουν πάει.

Τι να φάω , που να πάω, τι να προσέχω κλπ κλπ

Το ταξίδι μου θα περιλαμβάνει τις εξής πόλεις :

FEZ
CASABLANCA
RABAT (ημερήσια)
MARRAKECH

Ευχαριστώ,
Άντε και καλό μου ταξίδι ;)))
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.599
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Καλησπέρα. Μπορείς να βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες διαβάζοντας απο εδώ:http://www.travelstories.gr/community/forums/Αφρική.23/?prefix_id=58
και από τις πολύ καλές ιστορίες των μελών
http://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικές-Ιστορίες-Αφρική.59/?prefix_id=58
Κράτα σημειώσεις και για όποια απορία ρωτάς. Καλό ταξίδι.:)
 
Last edited:
Μηνύματα
23
Likes
1
παιδιά καλησπέρα !! ετοιμάζω το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ευρώπης για το μαγευτικό Μαρόκο αλλά θα πάω μνη μου....είναι επικύνδινο να πάω μόνη ?! επίσης σαν πόλη είναι ακριβή?
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Οι τιμες είναι λίγο χαμηλοτερα απο την Ελλάδα. Το Μαρακες εχει αρκετούς τουρίστες οπότε κ πρέπει να είσαι όσο προσεκτική θα ήσουν κ σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Ειδικά τη μέρα δεν έχεις να φοβηθείς τπτ. Το βράδυ στις μεδινες θα πρέπει να προσέχεις τους μακρυχεριδες.
Καλά να περάσεις. Εμένα μου άρεσε παρα πολύ!
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
το μαρακες δεν ειναι μια αλλη ευρωπαικη πολη,ειναι αφρικανικη..
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Υπεθετα ότι είναι κατανοητό πως το εννοούσα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.615
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom