Γαλλία Οι Παριζιάνοι / Les parisiens!

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
εχεις αδικο.το παρισι ειναι παρα πολυ ομορφο ειναι ενα μουσειο ολο το παρισι,οι δρομοι του,τα κτηρια του τα μαγαζια του,τα παντα ολα του ειναι απλα μια ζωγραφια...δν πιστευω οντως το λονδινο πως ειναι πιο ομορφο απο το παρισι...
Δεν είναι θέμα άδικου ή δίκιου.Να σου πω την αλήθεια το Παρίσι το περίμενα όπως το βρήκα.Δηλαδή δεν απογοητεύτηκα. Ήταν ότι πίστευα. Για μένα είναι υπερεκτιμημένο αλλά είναι πως το βλέπει ο καθένας. Σίγουρα μια flat πόλη δεν μπορεί να με κερδίσει. Δεν μου αρκούν τα επιβλητικά κτίρια που έτσι κι αλλιώς βρίσκεις παντού στην Ευρώπη. Θέλω και ένα γεωφυσικό περιβάλλον με φυσική ομορφιά.Αλλά και μια πόλη που να εξελίσεται.Και ναι από άποψη ομορφιάς αρχιτεκτονικής, φυσικόυ περιβάλλοντος και των αξιοθεάτων το Λονδίνο για μένα υπερνικά.Και εννοείται στις δραστηριότητες, στα θεάματα στη διασκέδαση.
Τι ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτή βρε φίλε!
Περίμενα πως και πως να απολαύσω και πάλι, όποτε θα μπορούσες, μία νέα ιστορία σου με τις μοναδικές φωτογραφίες που μας δίνεις.

Έτσι ακριβώς! για να μην ξεχνιώμαστε.
Έχω βρεθεί 3 φορές στο Παρίσι και μπορώ να πω ότι πέρασα καλά. Φυσικά είναι μια από τις πιό μεγαλοπρεπείς και εντυπωσιακές πόλεις του κόσμου, αλλά μέχρι εκεί. Όπως είπες κι εσύ δεν είναι όμως Λονδίνο...
Σ΄ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες για τον τάφο του Τζιμ Μόρισσον, θα τον έχω στα υπόψιν, γιατί τυγχάνει να είμαι μεγάλος φαν των Doors και του μεγάλου Τζιμ.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
Ευχαριστώ φίλε Βασίλη. Όπως αναφέρω παραπάνω το Λονδίνο ανήκει στην κατηγορία της πόλης που είναι μπροστά, εξελίσεται και ζει έντονα.Οι εναλλαγές κτιρίων, ιστορίας,τοπίου και ατμόσφαιρας είναι μοναδική στο Λονδίνο και νομίζω δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο παρά μονάχα με τη Νεα Υόρκη.

Οπωσδήποτε την επόμενη φορά, χάρτη, έρευνα, βροχερός καιρός και βουρ στο νεκροταφείο:D
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Τhanks @tripakias
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι πως περισσότερο ήθελα να βρώ τον τάφο της Εντίτ Πιάφ γιατί είμαι μεγάλος θαυμαστής της.
Μου δίνεις πάσα να ανεβάσω ένα βίντεο με το αγαπημένο μου τραγούδι της Πιάφ, ερμηνευμένο από μια αγαπημένη μου καλλιτέχνη την Ευρυδίκη σε ένα ντουέτο με την ίδια την Πιάφ. Η τεχνολογία πάντρεψε τις φωνές τους και τις έφερε κοντά!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.018
Likes
12.105
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πρόβλημα επικοινωνίας δεν είχαμε πάντως και με εξέπληξε ευχάριστα και η συμπεριφορά των παριζιάνων και η προθυμία τους να εξυπηρετήσουν στα αγγλικά. Βέβαια από μεριά μας ένα bonjour, ένα bonsoir, ένα parlez vous anglais το λέγαμε με μεγάλη άνεση. Αλλά τίποτα περισσότερο γιατί μάλλον θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα!

Οι παριζιάνοι λοιπόν δεν μου φάνηκαν και τόσο σνομπ ούτε άμαθοι στην αγγλική γλώσσα. Παντού εξυπηρετικότατοι και με χαμόγελο.
Ξοδευτηκαν πολλα εκατομμυρια για να γινει μια τεραστια καμπανια που ζητουσε απο τους ανθρωπους που δουλευουν στον τουρισμο και στις τουριστικες περιοχες να μαθουν να ειναι πιο ευγενικοι και να προσπαθησουν να μαθουν βασικα αγγλικα για μπορουν να εξυπηρετουν τους τουριστες. Στην καμπανια αναφεροταν πως οι Γαλλοι θεωρουνται απο τους τουριστες ως ο πιο αγενης λαος παγκοσμιος και τα νουμερα ειχαν παρει την κατω βολτα τα τελευταια χρονια με τη γαλλικη πρωτευουσα να χανει σχεδον το 1/3 των επισκεπτων της τα τελευταια χρονια.

Κυρια αιτια θεωρηθηκε ο σνομπισμος των παριζιανων και η προσπαθεια φαινεται πως αρχισε να αποδιδει καρπους αφου οντως φαινεται κατι να αλλαζει αλλα θελουν πολλη δουλεια ακομα. Ομως στα τουριστικα πλεον καταστηματα ζητουν πλεον προσωπικο με επιθυμητα αγγλικα ή αλλη γλωσσα και πολλες φορες προτιμουν ανθρωπους αλλης εθνικοτητας γιατι ειναι αδυνατον να βρουν Γαλλο. Παραδειγματος χαρη σημερα στα μαγαζια της Champs Elysses εργαζονται περισσοτεροι αλλοδαποι απ' ο,τι Γαλλοι. Αυτο συμβαινει βεβαια γιατι για τους Γαλλους ειναι καπως υποτιμητικες αυτες οι θεσεις.

Προσφατα διαβασα σε εφημεριδα πως περιπου το 20% των παριζιανων μπορει να δειξει το δρομο κι να δωσει οδηγιες σε καποιον τουριστα στα αγγλικα. Κατι αλλαζει λοιπον.

Αυτον καιρο τρεχει μια αλλη μεγαλη καμπανια που στοχο εχει να πεισει τους παριζιανους να κρατησουν την πολη καθαρη. Παρομοιαζει με αγριογουρουνα τους ανθρωπους που τρωνε και πινουν στο μετρο, που πετουν σκουπιδια ή κατουρουν στο δρομο και λοιπα. Ελπιζω να πιασει λιγο τοπο κι αυτη, αν και δεν το βλεπω. Θα δειξει.
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Οσο βρωμικο και να ειναι το γαλλικο μετρο,το Λονδρεζικο δεν παιζεται με τιποτα..το τι εχουν δει τα ματακια μου...
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.034
Χαρηκα παρα πολυ που δεν κρατησες τον λογο σου-ξερεις εσυ-:)
Εχεις πολυ ταλεντο στο γραψιμο και τα ταξιδια σου με κανουν να ταξιδευω και γω...
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Οσο βρωμικο και να ειναι το γαλλικο μετρο,το Λονδρεζικο δεν παιζεται με τιποτα..το τι εχουν δει τα ματακια μου...
Είναι τα πιο παλιά μετρό της Ευρώπης. Κάποιες γραμμές τουλάχιστον. Στο Λονδίνο δεν είδα βρωμιά, ούτε ποντίκια όπως είχα διαβάσει, ούτε άστεγους. Του Παρισιού επίσης δεν μου φάνηκε βρώμικο δηλαδή σκουπίδια, ακαθαρσίες κτλ. Και οι συρμοί ήταν οκ. Η βρωμιά ήταν η μπόχα από κάτουρα σε σημείο αναγούλας! Τουλάχιστον στους σταθμούς που χρησιμοποιήσαμε τις λίγες μέρες που ήμασταν και στις δύο πόλεις.

Χαρηκα παρα πολυ που δεν κρατησες τον λογο σου-ξερεις εσυ-:)
Εχεις πολυ ταλεντο στο γραψιμο και τα ταξιδια σου με κανουν να ταξιδευω και γω...
Ευχαριστώ ρε καρφιτσούλα για τα καλά σου λόγια όπως πάντα.
Ναι άλλη φορά δεν μιλάω. Δεν κρατάω τον λόγο μου:p
 
Last edited by a moderator:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
O πύργος, ο star της πόλης!

Αν υπάρχει ένα αναγνωρίσιμο κτίριο παγκοσμίως αυτό σίγουρα ομόφωνα θα είναι ένα. Νομίζω όποιον ρωτήσουν από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να αναφέρει το πρώτο αξιοθέατο που του έρχεται στο μυαλό θα πει Tour Eiffel, Eiffel Tower, ο πύργος του Άιφελ! Τι κι αν τον σνομπάρουν πολλοί, τι και αν του δίνουν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Αυτός στέκεται αγέρωχος εκεί και από το 1889. Είναι το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο στον ορίζοντα του Παρισιού. Για μένα το Παρίσι δεν θα ήταν το Παρίσι χωρίς αυτόν τον πύργο. Η πόλη οφείλει πολλά στον μηχανικό και αρχιτέκτονα Alexandre Gustave Eiffel που κατασκεύασε αυτό το σύμβολο που ούτε ο ίδιος θα φανταζόταν τη δύναμη το κύρος και τον θαυμασμό που θα αποκτούσε αυτή η κατασκευή, έστω αρκετά χρόνια αργότερα.

Ο ντελικάτος πύργος μοιάζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Είναι αυτό που λέμε Παριζιάνικος. Σαν να μη μπορούσε να στηθεί σε άλλη πόλη γιατί θα ήταν αταίριαστος. Είναι εδώ που θα έπρεπε να είναι. Όσο λοιπόν κι αν κάποιοι τον χαρακτηρίζουν αντιαισθητικό είναι αυτός που τραβάει τα βλέμματα σαν κοιτάξεις τον ορίζοντα. Αυτός που το βράδυ σου μαγνητίζει το βλέμμα με τον εξαιρετικό του φωτισμό και τα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν σαν τρελά για 5 λεπτά ανά μία ώρα. Αλλοίμονο αν η πόλη δεν είχε τον πύργο. Δύο είναι τα βαριά πυροβολικά του Παρισιού. Το μουσείου του Λούβρου και ο Πύργος του Άιφελ. Σωστά χρυσορυχεία!

Όσο κομψός και λεπτοκομμένος μοιάζει από μακριά, καθώς πλησιάζεις έχεις την εντύπωση ότι είναι ένα μάτσο παλιοσίδερα! Η μεταλλική κατασκευή του Πύργου από σφυρήλατο σιδήρο ζυγίζει 7.300 τόνους και συνολικά όλο το οικοδόμημα 10.100 τόνους.

Πάρτε το μετρό τις γραμμές Μ6 και Μ9 και κατεβείτε Trocadero. Μάλιστα η γραμμή Μ6 είναι και υπέργεια και περνάει από τον πύργο. Το Trocadero είναι το καλύτερο σημείο για την ομορφότερη άποψη του πύργου. Εντάξει θα είστε μαζί με πολλούς ακόμα αλλά καλές φωτογραφίες θα βγάλετε και θα απολαύσετε τη θέα του πρωταγωνιστή του Παρισιού. Θα σας ζαλίσουν οι μαύροι που πουλάνε μπρελοκάκια και σουβενίρ αλλά και τι έγινε. Μάλιστα ένας απ’ αυτούς μας πέρασε για Βραζιλιάνους! Εμένα? Γερμανό με έχουν πει, Αυστριακό, Λετονό, Ιταλό, Νορβηγό. Πρώτη φορά με λένε Βραζιλιάνο! Η αλήθεια είναι πως η Ζιζέλ θα μπορούσε να είναι αδερφή μου του λέω αλλά μάλλον δεν κατάλαβε! Κλείνω την παρένθεση.

Απαθανατίστε εικόνες στη μηχανή και το μυαλό σας!




Περιμένετε να πάει ακριβώς και για ένα 5λεπτο απολαύστε τον να φεγγοβολά σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο!



Φωτογραφίστε τον και φωτογραφηθείτε μαζί του σε όλες τις στάσεις μέρα και νύχτα! Οριζοντίως, καθέτως, ανφάς, προφίλ, αγκαλιάζοντας τον, από μπροστά από τα πλάγια, πίσω από δέντρα, από τη βάση του τέλος πάντων παίξτε μαζί του!








Τη ημέρα μπορεί να μην είναι εξίσου εντυπωσιακός αλλά από τη στιγμή που θα τον επισκεφτείτε για να ανεβείτε πάνω θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε καλύτερα την ιδιαίτερη κατασκευή του.






Όμορφες απόψεις του πύργου θα πάρετε από το Parc du Champ de Mars, ειδικά αν έχει ηλιόλουστο καιρό όπως σε μάς που μας έκανε το χατίρι και βγήκε ήλιος εκείνη τη μέρα.






Λίγο πιο πέρα προς την γέφυρα Pont de Bir-Hakeim και ο πύργος σε διαφορετική οπτική στο τοπίο!





Όπου κι αν είστε ότι κι αν κάνετε δείτε τον ορίζοντα. Ο πύργος είναι εκεί και περιμένει τα φλας να ανάψουν πάνω του!
 
Last edited:

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Yπέροχες φωτογραφίες! Πολύ μου αρέσει που βλέπω το Παρίσι ηλιόλουστο! Δε θυμάμαι να πέτυχα καμιά λιακάδα, φαίνεται πολύ διαφορετικό έτσι..
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Yπέροχες φωτογραφίες! Πολύ μου αρέσει που βλέπω το Παρίσι ηλιόλουστο! Δε θυμάμαι να πέτυχα καμιά λιακάδα, φαίνεται πολύ διαφορετικό έτσι..
Ήταν η μοναδική ημέρα με ήλιο. Βασικά πετύχαμε 1,5 μέρα με ήλιο και συννεφα, 1,5 με γρίζα συννεφιά και 1 με βροχή. Και όλες τις μέρες κάπου στους 5 βαθμούς.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Ήταν η μοναδική ημέρα με ήλιο. Βασικά πετύχαμε 1,5 μέρα με ήλιο και συννεφα, 1,5 με γρίζα συννεφιά και 1 με βροχή. Και όλες τις μέρες κάπου στους 5 βαθμούς.
Οπότε είχατε ποικιλία! Εγώ μόνο συννεφιά θυμάμαι, αλλά ευτυχώς καθόλου βροχή.. Και αρκετό κρύο βέβαια. Περιμένω την συνέχεια με πολλές πολλές φωτογραφίες!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.048
Μπράβο και από μένα που δεν κράτησες το λόγο σου και ξανάγραψες ιστορία. Πιστεύω πως σου αρέσει κι εσένα να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου μαζί μας.;)


Όσο για το Παρίσι αν και το βρίσκω ρομαντικό και επιβλητικό, συμφωνώ πρώτον για το βρώμικο μετρό, δεύτερον για τους Παριζιάνους που μου φάνηκαν ακριβώς όπως λέει ο τριπάκιας και τρίτον ότι προτιμώ το Λονδίνο. Δεν ξέρω όμως αν είναι ομορφότερο με την ακριβή έννοια του όρου. Νομίζω όμως ότι το Λονδίνο είναι απείρως πιο ενδιαφέρον και ανεξάντλητο.:clap:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Μπράβο και από μένα που δεν κράτησες το λόγο σου και ξανάγραψες ιστορία. Πιστεύω πως σου αρέσει κι εσένα να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου μαζί μας.;)


Όσο για το Παρίσι αν και το βρίσκω ρομαντικό και επιβλητικό, συμφωνώ πρώτον για το βρώμικο μετρό, δεύτερον για τους Παριζιάνους που μου φάνηκαν ακριβώς όπως λέει ο τριπάκιας και τρίτον ότι προτιμώ το Λονδίνο. Δεν ξέρω όμως αν είναι ομορφότερο με την ακριβή έννοια του όρου. Νομίζω όμως ότι το Λονδίνο είναι απείρως πιο ενδιαφέρον και ανεξάντλητο.:clap:
E είναι η 12η ιστορία μου άρα προφανώς και μου αρέσει;)

Είναι και ομορφότερο εκτός από ανεξάντλητο.Εγώ το διαπιστώνω από τις φωτογραφίες μου. Βλέπω το Λονδίνο και διαπιστώνω ομορφότερα και επιβλητικότερα ιστορικά αξιοθέατα, ομορφότερη βόλτα στον Τάμεση παρά στον Σηκουάνα, ομορφότερες γέφυρες φυσικά, τα docs εξαιρετικά και αν συνεχίσω δεν θα τελειώνω την σύγκριση:p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.677
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom