Αυστρία Βιέννη - Τόση ομορφιά!!!

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Κεραμεικα στην Ελβετια; Και να τα βάλω δίπλα στα Baccarat;;;
Να θυμηθώ να φέρω κανένα κεραμεικο για την παραδουλεύτρα μου από την Θεσσαλικό κάμπο να πετάξει τα ζωγραφισμένα πιάτα απ' το Πήλιο αν είναι....
Να τα βάλεις στο εξοχικό στην Ελβετία αλλά να τα πάρεις από τη Μπρατισλάβα, μαζί με ωραίες πιζάμες, ξέρεις παραδοσιακές, να τις βλέπουν οι φίλες εκεί στα ξένα να σκάνε και θα πάνε και με τα πιάτα, αμαρτία να τα πετάξει χειροποίητα έργα τέχνης.

Παιδάκια ας μείνουμε στο πνεύμα της ιστορίας ε;
Μη σας μπεριλάβω όλους :bleh:
Μα στο πνεύμα είμαστε, ενημερώνουμε τον κόσμο τι μπορεί ν' αγοράσει!
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Εδώ θέλω να πω ότι ο καημένος ο άντρας μου ήθελε κάτι να μου πάρει σε κόσμημα, όχι κάτι ακριβό έτσι για να το έχω από την Βιέννη. Τι να πω... τα ποιο οικονομικά εκεί είναι στα 700 ευρώ χα χα :haha:. Ο δε άντρας μου είδε ένα ρολόι που γενικώς είναι τύπος του στυλ "φοράω ότι βρω ":haha: και γενικώς δε φοράει ρολόγια, αλυσίδες κτλ.. Το κόστος του ρολογιού ήταν 26000 ευρώ :eek:. Σοκ!! Μου λέει έλα να ξαναπαντρευτούμε να πούμε του μπαμπά σου να μου πάρει αυτό χα χα:haha:. Περιουσία ολόκληρη θα κάνουμε:haha:. Βρε να πηγαίνουμε σε στενάκια και να του λέω, " να να το το νιώθω τώρα θα βρούμε", 2500 ευρώ:confused:. Στην πορεία σταμάτησα να πηγαίνω κοντά και τα κοιτούσα από μακριά, από μακριά και αγαπημένοι που λένε; εε αυτό!;).
Τουλάχιστον μέσα σε αυτό το ψάξιμο όπως σας είπα βρεθήκαμε μπροστά από το υπέροχο μουσείο της Σίσσυς και περάσαμε από πολλούς όμορφους δρόμους και σοκάκια. Ένας από τους πολύ ωραίους πεζόδρομους είναι Karntnerstrasse. Έχει και εκεί πολύ όμορφα μαγαζιά και πολυκαταστήματα που αξίζει να μπείτε έστω και για να χαζέψετε. Εμείς πετύχαμε ένα πολύ ωραίο πολυκατάστημα που ψωνίσαμε την τελευταία μέρα αποκεί μπλουζάκια αντρικά μάρκες με 9 ευρώ και εσώρουχα κάλτσες. Είχε τα πάντα. Στον πρώτο όροφο και στο ισόγειο είχε οικονομικά αντρικά, γυναικεία και όσο ανέβαινες τους ορόφους ήταν και ποιο ακριβά. Το πολυκατάστημα το λένε Pee & Cloppenburg έτσι γράφει η απόδειξη τουλάχιστον. Μιας και ξεκίνησα να σας λέω για τα μαγαζιά να σας πω ότι τα σουβενίρ παντού έχουν τις ίδιες τιμές εκτός από το Hunderwasserhouse που είναι λίγο ποιο οικονομικά. Ωραίο μαγαζάκι είναι το claire' s. Τέλειοο!! Έχει μέσα διάφορα περίεργα πραγματάκια από μανό μέχρι θήκες για κινητό μέχρι ότι θες αλλά γενικώς έχει έτσι αστεία πραγματάκια, εγώ πήρα αποκεί δωράκια για κάτι παιδάκια του σογιού και τρελάθηκανν!! Επίσης αν θέλετε κάτι σε λακ, αφρό, σαμπουάν κτλ. υπάρχει το BIPA έχει σε πολλά σημεία, όπως και τα σούπερ μάρκετ SPAR που μποερείτε να ψωνίσετε ότι θέλετε. Μόλις βρήκα και την απόδειξη από τον καφέ στο ζωολογικό κόστισαν δύο τοστ και δύο αναψυκτικά 14,90 ευρώ. Η μπλούζα με την νεράιδα που σας είπα;; :D το μαγαζάκι λεγόταν Street One και για τον αντρικό πληθυσμό αν θέλει εργαλεία :p το μαγαζί που ψωνίσαμε λεγόταν Techik Modern 17.70 ευρώ κόστισε η κασετίνα που σαν προανέφερα.

DSCN0270.JPG


Η αγαπημένη μου Granben.

DSCN0271.JPG


20150309_182929.jpg

Μία φανταστική βιτρίνα swarovski που τραβάει όλων τα βλέμματα.
DSCN0348.JPG


Αφού έπιασε να νυχτώνει νιώσαμε την κοιλίτσα μας να γουργουρίζει σταματήσαμε στο γνωστό μαγαζάκι με τις πίτσες φάγαμε το φαγητό μας και πήγαμε στο ξενοδοχείο μας. Σήμερα είπαμε να εκμεταλευτούμε την απερίγραφτη θέα του ξενοδοχείο μας και βράδυ με ένα ωραίο ποτάκι στον τελευταίο όροφο. Έτσι κάναμε το μπανάκι μας, βάλαμε έτσι τα λίγο ποιο καλά μας ;) και επισκεφτήκαμε τον 18ο όροφο και βράδυ. Μία λέξη, Μ-Α-Γ-Ε-Ι-Α !!! Αν μπορέσετε να πάτε. Μόλις μπήκαμε γινόταν χαμός είχε κόσμο που έτρωγε ποιο χαμηλά και ποιο ψηλά ήταν το μπαρ με τραπεζάκια που έγραφαν ρεζερβέ και πολλά σταντ για κόσμο όρθιο αλλά όλα πιασμένα. Μόλις μας είδε το γκαρσόνι μας λέει είστε του ξενοδοχείου του λέμε ναι και του δείξαμε τις κάρτες του ξενοδοχείου. Μας λέει καθίστε σε όποιο τραπεζάκι θέλετε :clap:. Τέλειααα!!! Κάτσαμε σένα πολύ ωραίο τραπεζάκι με θέα όλη την Βιέννη. Τέλειο περιβάλλον τον μπαρ και πολύ ωραία κοκτέιλ. Ο άντρας μου πήρε μία μπύρα και εγώ ένα κοκτέιλ "diabolo" κάτι τέτοιο λεγόταν.Ήταν φανταστικό!!! Μας έβγαλαν και δύο μπολάκια με φρεσκότατους ξυρούς καρπούς λίγο καυτερούς:D, νεράκι σε ποτήρι και αυτό ήταν η απόλυτη γοητεία, χαλαρώσαμε πάρα πολύ!!! Η μουσική ήταν έτσι.. απαλή, δυνατά αλλά όχι να σου σπάει το κεφάλι. Τιμές νομίζω η μπύρα έκανε 5 ευρώ και το κοκτέιλ 9. Πάρτε μία γεύση από τις φωτογραφίες μου και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα.Ακόμα και αν δεν είστε του ξενοδοχείου μπορείτε να έρθετε στο όρθιο και μετά από λίγο θα σας βάλουν σε τραπέζι αρκεί βέβαια να μην έχουν ανέβει όλοι από τα δωμάτια.

20150309_212946.jpg


20150309_213934.jpg
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Έτσι ήπιαμε τα ποτάκια μας χαλαρώσαμε τα κορμάκια μας και σε συνδυασμό με την γλυκιά όμορφη γεύση του κοκτέιλ μου, πήρα έναν γλυκό υπνάκο αγκαλιά στο ποιο γλυκό μου όνειρο που συνειδητοποίησα ότι είχε πραγματοποιηθεί :rolleyes:.

4η μέρα

Ήρθε και η προτελευταία μας μέρα! Μμμμ!! Καλημέρα όμορφα γλυκά γκοφρετάκιαα!!! Αυτά είναι τα γνωστά γκοφρετάκια. Εμείς πήραμε αυτά με τις καρδουλίτσες από τα SPAR κάνανε 2 ευρώ περίπου και τα σοκολάτάκια 3 ευρώ το καθένα. έχουν όντως μία περίεργη γεύση, πολύ νόστιμα :).

DSCN0273.JPG


Το πρωινό μας, μία άλλη φώτο να δείτε από ψηλά την θέα προς τα κάτω. Εκεί αναρωτήθηκα πόσο δύσκολη δουλειά είναι αυτή που οι άνθρωποι καθαρίζουν αυτά τα τζάμια :eek:. Απαπα!!!

20150310_091235.jpg
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Υποκλίνομαι .. Περνάω υπέροχα διαβάζοντας την ιστορία σου
Σευχαριστω πολυ ευαγγελια, χαρης εσας καταφερα να παω και αυτο το ταξιδι Και χαιρομαι πολυ που σας αρεσει η ιστορια μου.
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Εκείνη την μέρα ήθελα να την πάρουμε χαλαρά. ήθελα να την απολαύσουμε και να την ζήσουμε περισσότερο από τις άλλες γιατί ήταν και η τελευταία. Βάλαμε τον οδηγό μας μπροστά και σήμερα το πρόγραμμα έλεγε το Hunderwasserhouse και stadtpark.
Έτσι και έγινε. Δεν πήραμε μετρό γιατί θέλαμε να περπατήσουμε και κρατήσουμε τις όμορφες στιγμές από αυτό το όμορφο μέρος ανάμεσα στους δρόμους και όχι παίρνοντας ένα μετρό. Νομίζω ότι μόνο έτσι μπορείς να νιώσεις ένα μέρος μέσα στην ψυχή σου. Να περπατήσεις ανάμεσα στον κόσμο και να νιώσεις τον αέρα του :rolleyes:.

DSCN0275.JPG


DSCN0280.JPG


DSCN0285.JPG


Δείτε τι όμορφα κτίρια!! :rolleyes: Αυτό για εμένα είναι απόλαυση!! Να περπατάς και να βλέπεις τόσο αξιοθαύμαστα κτίρια σαν ζωγραφιστά :).

DSCN0286.JPG


Ούτε που το καταλάβαμε και μπροστά μας φάνηκε το πολύχρωμο σπίτι :shock:. Εντυπωσιακό...παράξενο, " η Αλίκη στη χώρα τον θαυμάτων" σκέφτηκα με τον άντρα της χα χα:haha:. Καλέ τι παράξενο κτίριο, μπλε, κίτρινα, κόκκινα χρώματα πολύχρωμες κολώνες και έτσι σαν κύμα έκανε εκείνη η πλατεία γύρο από αυτό το κτίριο. Μείναμε για λίγο με τα στόματα ανοιχτά με μία απορία, μας θύμισε και λίγο του goudi στη Βαρκελώνη το στυλ. Εκεί όπως σας είπα είχε πολύ ωραία και οικονομικά μαγαζάκια με σουβενίρ. Από εκεί πήρα μία πυραμίδα με το γνωστό φιλί του Κλίμ, ένα μπρελόκ και διάφορα άλλα. Κάποια στιγμή ο άντρας μου πήγε τουαλέτα και ανέβηκε σε δευτερόλεπτα πάνω και μου λέει " έλα να δεις ":shock:..χα χα :haha: περίεργα λέω μου τα λες χα χα:haha:. Τι να δω η τουαλέτες ήταν φανταστικές!!! Ήταν το ίδιο στυλ με όλο το κτίριο, πραγματικά εντυπωσιακό. Αφού βγήκε ο άντρας μου, μου λέει "πρώτη φορά έχω πληρώσει τόσο ακριβά το κατούρημα" :haha:. Να το πω αυτό παιδιά σε πολλές τουαλέτες και σε μαγαζιά έχει κάποιον που πρέπει να του δώσεις κάτι για να μπεις ή να σου δώσει χαρτί. Εγώ αυτό το είχα ξανασυναντήσει και στη Πράγα αλλά ο άντρας μου δεν το ήξερε και κάθε φορά μου έλεγε δώσμου κανένα ευρουλάκι για τα παιδιά κάτω χα χα :D.

DSCN0288.JPG


DSCN0290.JPG


DSCN0292.JPG
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μπεν Χουρ η ιστορία σου ! Συνέχισε έτσι ! Φαίνεται οτι η Βιέννη έγινε η αγαπημένη σου πόλη !
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Πρωτοποριακό βρίσκω και το εξής : δεν θυμάμαι ποτε να εχει βαλει άλλος συμφορουμιτης το εσωτερικό των δωματίων των ξενοδοχείων ! Εμενα μου αρέσει αυτό που κανει η dorita ! Travelstoriesvisor
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Αγαπώ Κλιμ , εχω και ένα αντίγραφο πίνακα του στο δωμάτιο μου ! Ναι εχεις δίκιο αυτό με το κατούρημα ειναι ενα θέμα . Τουλάχιστον το απολαμβάνεις μιας και οι τουαλέτες τους ειναι πεντακάθαρες
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.810
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom