Δουλειές στην Αυστραλία

maik75

Member
Μηνύματα
5
Likes
5
AROUND THE WORLD το IELTS το θες για κάποιο πανεπιστήμιο είτε είναι μεταπτυχιακό είτε σεμινάριο πιστοποίησης κάποιας ειδικότητας το αναγνωρίζεται σε θέματα επαγγελματικης βίζας όπως έγραψα και προηγουμένως. Σε ιδιωτικές εταιρές προφανώς μετράει στη πράξη πόσο άνετα χειρίζεσαι τη γλώσσα πέρα από οποιδήπωτε πτυχίο. Αν θες να δουλέψεις στο τομέα σου συνήθως χρειάζεσαι πιστοποίηση άρα πάλι γυρνάμε στο ΙΕΛΤΣ ή μεριές φορές και το ΤΟΙΦΕΛ πρέπει να μας πεις με τι σκέφτεσαι να ασχοληθεις ...
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...μετέφερα ερώτηση φίλου (έχει το εν λόγω πτυχίο) που ερευνά το ενδεχόμενο μετανάστευσης στην Αυστραλία ή Γερμανία.Είναι σεφ αλλά φυσικά δεν αποκλείει κανένα τομέα εργασίας.
 

maik75

Member
Μηνύματα
5
Likes
5
Πιθανώς να βρει δουλειά σε ελληνικά εστιατόρια ζητάνε σεφ σχετικά συχνά ας στείλει ένα βιογραγικό του δεν έχει να χάσει τπτ ....
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Πιθανώς να βρει δουλειά σε ελληνικά εστιατόρια ζητάνε σεφ σχετικά συχνά ας στείλει ένα βιογραγικό του δεν έχει να χάσει τπτ ....
Είναι στην κατάρτιση βιογραφικού, δεν είχε σαφή εικόνα για το proficiency γι' αυτό και η ερώτησή μου,το ψάχνει....εύχομαι να βρεθεί κάτι εδώ γιατί όπως πάμε θα περιμένουμε την ανάπτυξη από τους συνταξιούχους.
 

maik75

Member
Μηνύματα
5
Likes
5
Σημαντικό update : Όποιος θελήσει να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας σε αυτή τη σελίδα έχει τα απαιτούμενα πτυχία για την ικανοποιητική κατανόηση της αγγλικής γλώσσας για είσοδο σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Μελβουρνη, φαντάζομαι ανάλογα θα ισχύουν για τις άλλες πόλεις.Επειδή ανάφερα σε προηγούμενο ποστ οτι δεν ισχύει το Proficiency όπως βλέπετε έκανα ΛΑΘΟΣ δέχονται το Advanced με βαθμό 58 ή 67 και πάνω ανάλογα με τη περίπτωση
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ όμως ΔΕΝ αναφέρουν το Proficiency και ας είναι πιο πάνω σε αξία σύμφωνα με το Βρετανικό Συμβούλιο επομένως θα πρέπει να στείλετε κάποιο εμαιλ με το βαθμό σας στο Proficiency για να έχετε μια ΣΙΓΟΥΡΗ απάντηση
Πχ μια φίλη μου εδώ στη Μελβουρνη ΔΕΝ δέχτηκαν το Proficiency που έχει ίσως λόγω βαθμού δεν το γνωρίζω οπότε τσεκάρετε το γιατί εδώ κολάνε σε χαζές λεπτομέρειες. Όποιος έχει το Proficiency απλά κατέχει σε εξαιρετικό βαθμό την Αγγλική γλώσσα για να ξέρουμε τι λεμε .......

http://futurestudents.unimelb.edu.a...ts/language-requirements/graduate-toefl-ielts
 

edaskala

Member
Μηνύματα
27
Likes
62
Γειά σου Def.
Θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη δουλειά που έχεις κάνει στο site αυτό, μου ήταν μεγαλη βοήθεια για εμένα τις τελευταίες μέρες. Ήθελα να σου κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με την αγορά εργασίας της Αυστραλίας.
Καταρχάς πολύ πρόσφατα αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να φύγουμε για Αυστραλία. Η κοπέλα μου έχει τελειώσει Αρχιτεκτονική και κάνει μεταπτυχιακό με θέμα τις αναστηλώσεις (τελειώνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) και εγώ είμαι Μαθηματικός με Master στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και αυτήν την περίοδο κάνω το Διδακτορικό μου. Έχω αναλάβει λοιπόν να βρω πληροφορείες γενικά για την μεταναστευση στην Αυστραλία και νομίζω ότι είμαι σε καλό σημείο. Γενικά έχουμε πει να ξεκινήσει η κοπέλα μου να ψάχνει για δουλειά (για να βρεί Sponsor) αρχές του καλοκαιριού με την προοπτική να έχει καταλήξει κάπου μέχρι την αποφοίτηση το Σεπτέμβρη.
Για εμένα είναι πιο δύσκολα γιατί έχω σύμβαση μέχρι τον Νοέμβριο οπότε δε θα μπορώ να φύγω εύκολα, αλλά και γιατι με δεδομένο ότι δε θα έχω πάρει το διδακτορικό μέχρι Νοέμβριο θα αναγκαστώ να αναζητήσω δουλειά σαν εκπαιδευτικός που θα είναι δύσκολο να βρω Sponsor παρά τη πολύ καλή εμπειρεία μου (Ίσχύει αυτό άραγε; Είναι δύσκολα για τους εκπαιδευτικούς να βρούν δουλειά εκεί;). Σε περίπτωση που φύγουμε κάπου το φθινόπωρο πιστεύω να τελειώσω το διδακτορικό μου από απόσταση μέχρι τα μέσα του 2016.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
  • Θα είναι πιστεύεται εύκολο να βρεί δουλειά και Sponsor η κοπέλα μου ώντας Αρχιτέκτων με εμπειρία;
  • Αν βρεί θα μπορεί να καλύψη και το θέμα της δικιάς μου visa η εργοδότης ;(ξέρω ότι για κάποιες βίζες γίνεται αλλα δεν είμαι σίγουρος για την 457).
  • Εγω μόνο με το master θα βρω δουλειά εύκολα, με sponsor η χωρίς;
  • Τι salary να περιμένει ο κάθε ένας μας; Από μιά μικρή έρευνα που έκανα μάλλον θα κινηθεί πάνω από 60.000$ ο κάθε ένας μας. Είμαι κοντά η πολύ αισιόδοξος;
Συγνώμη για το κατεβατώ και ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
 
Last edited:

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Γεια σου και καλώς ήρθες.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου, η κοπέλα σου αν έχει εμπειρία έχει πιθανότητες να βρει δουλειά πιστεύω. Θα πρότεινα να μιλήσει σε recruiting agencies , τόσο τα μεγάλα "γενικά" γραφεία όσο και πιο εξειδικευμένα στα επαγγέλματα αυτά (πχ δείτε τη Morgan Consulting).

Αν βρεθεί εταιρεία να την κάνει sponsor με 457, η βίζα αυτή μπορεί να καλύψει κι'εσένα αν μπορείτε να αποδείξετε de facto σχέση (δηλαδή με κάποιο τρόπο να αποδείξετε ότι είστε μαζί). Έχω φιλικό ζευγάρι που ήρθε έτσι πριν 2-3 μήνες.

Για τη δική σου περίπτωση, πιστεύω είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά χωρίς καθόλου προϋπηρεσία, και ειδικά στο κομμάτι της εκπαίδευσης, αφού για να διδάξεις εδώ χρειάζεται να έχεις κάποια qualifications τα οποία πάιρνεις μόνο αφού δώσεις εξετάσεις εδώ. Άρα το όλο πλάνο βασίζεται στο sponsor της κοπέλας σου, και στο μεταξύ θα σου πρότεινα να ψάξεις αναλυτικά το τί χρειάζεσαι για να διδάξεις εδώ και να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι γι'αυτό. Διάβασε τις 2 προηγούμενες σελίδες του παρόντος θέματος, το μέλος @maik75 έχει γράψει κάποια πράγματα αφού έχει έρθει για τον ίδιο σκοπό.

Για θέματα μισθών, τα 60.000 που λες, με βάση αυτά που μου περιγράφεις είναι ρεαλιστικό νούμερο ναι.
 

edaskala

Member
Μηνύματα
27
Likes
62
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Στην ουσία αυτά που μου έγραψες επιβεβαιώνουν αυτά που είχα βρεί από την έρευνα που κάνω την τελευταία εβδομάδα. Και η κοπέλα μου και εγώ έχουμε εμπειρεία στο αντικείμενό μας ευτυχώς αλλά πράγματι η κοπέλα μου θα βρεί πιο εύκολα sponsor από ότι εγώ. Για recruiting agencies δεν είχα ψάξει να δώ τι γίνεται αλλά θα ψάξω τώρα.
Το μόνο που δεν ήμουν σίγουρος είναι αν καλύπτει εμένα η 457 που μπορεί να πάρει η κοπέλα μου καθώς νόμιζα ότι αυτό ισχύει μόνο για την 190. Θα το ψάξω καλύτερα αφού πιστεύεις ότι γίνετε. Τώρα πως αποδεικνύετε η de facto είναι μεγάλη μου απορία...

Σε ευχαριστώ πολύ και εσένα και τον @maik75 για τις χρήσιμες πληροφορίες και ελπίζω να τα πούμε από κοντά στην Αυστραλία αν τελικά τα καταφέρουμε να έρθουμε.
 

iwannis.h

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Γειά σου Defkalion και σηχαριτιρια για την βοιθια που δεινεις στο site .Σκαιφτομαι να μεταναστευσω στην αυστραλια Ειμαι μηχανικος αυτοκηνητων απ΄'οτι ειδα στο υπουργειο μεταναστευσης εχει μια λιστα με τα επαγκελματα που ζητανε στην αυστραλια για χοριγισει εργασικης βιζας 457 και ειναι μεσα και το δικομου ,εχω προιπιρεσια και τα αγγλικα μου ειναι σε προχοριμενο επιπεδο αλλα δεν εχω lower υπαρχη πιθανοτιτα να μου την δοσουν .
 
Last edited:

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Γεια χαρά, κάπως τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα. Η λίστα των επαγγελμάτων αφορά τη visa που βγάζεις με το skill select (η οποία είναι η 189), δηλαδή κάνεις αίτηση μόνος σου και με βάση διάφορα κριτήρια βγαίνουν πόντοι που είναι κομμάτι της αίτησής σου - υπάρχει ένα ελάχιστο πόντων που πρέπει να πιάνεις. Τα αγγλικά πτυχία που έχεις ή δεν έχεις, δεν έχουν καμία απολύτως αξία σε αυτήν την περίπτωση, αφού πρέπει να δώσεις IELTS και να πιάσεις συγκεκριμένη βαθμολογία.

Η 457 που αναφέρεις είναι η βίζα που βγαίνει όταν σε κάνει sponsor ένας εργοδότης - στην οποία περίπτωση ούτε ielts χρειάζεσαι, ούτε τίποτα, την έκδοση της visa την αναλαμβάνει ο εργοδότης. Σε αυτήν την περίπτωση επομένως χρειάζεται να βρεις κάποιον να σε κάνει sponsor.
 

iwannis.h

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
σε ευχαριστω πολυ για τις πλιροφοριες Defkalion για την αιτηση που λες στην 189 πια ειναι να βηματα που πρεπει να ακολουθησω,χρηαζεται να βαλω δικιγορο η μπορω και μονος μου.και αν βγη η βιζα εχει καπιο κοστος
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom