Θεσσαλονίκη προς φαρράγι Βίκου.

Soomn

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Έστω ότι είμαστε μια παρέα από θεσσ/κη και θέλουμε να δούμε το φαράγγι του Βίκου, έτσι χύμα. Έχουμε μια κάποια φυσική κατάσταση, οπότε μερικές ώρες ανάβασης δεν θα ενοχλήσουν κανέναν. Παίρνουμε το τρένο(?) Θεσσ/κη-> Ιωάννινα και μετά τι επιλογές υπάρχουν για ανάβαση(περπάτημα)?
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Οι περισσότεροι κάνουν τη διαδρομή Μονοδένδρι - Βίκος... Άρα Κτελ μέχρι εκεί και μετά περπάτημα! Οταν βγεις στο Βίκο Θα μείνετε κανένα βράδυ;;( Ενα θέμα που πρέπει να σκεφτείς είναι οι αποσκευές σας...Αν τις αφήσεις Μονοδενδρι και μετά από 5-6 ωρες εχεις φτάσει στο Βίκο θα έχεις κανονίσει ή να έρθουν αυτές σε σας ή να γυρίσεις εσυ σε αυτές χα χα!!)
 

Soomn

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Πόσο κακή ιδέα είναι να πάμε χωρίς συνοδό (λόγω budget)? Δεν έχουμε ξαναπάει υπάρχουν διαγεγραμμένες διαδρομές με καλή θέα/προς κάποια κορυφή? Για τι διάρκεια μιλαμε? Έχει κόσμο την πρωτομαγιά?

Σκεφτόμουν κάτι πιο κοντά στις 1-2 ώρες(6 είναι πολλές), υπάρχει κάποιο λεωφορείο τοπικά? Ευχαριστώ.
 
Last edited by a moderator:

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
http://www.konitsa.gr/activity/pezo...onitsa-mone-stomiou-drakolimne-korupe-gkamela
Η διαδρομή αρχίζει από την Κόνιτσα. Ξεκινώντας από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας, ακολουθείτε το χωματόδρομο για τη Μονή Στομίου Στομίου, όπου φθάνετε σε 2 ώρες

Βαθμός δυσκολίας:
υψηλός. Χρόνος πορείας: 9,30 ώρες (για Δρακόλιμνη). Σήμανση: πρόχειρη με πινακίδες κίτρινο- μαύρο. Υψομετρική διαβάθμιση: 450μ- 2497μ.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.279
Ονειρεμένο Ταξίδι
ολη η γη
Μάλλον για ιωάννινα δεν μπορείς να πάρεις τρένο γιατι απο οσο γνωρίζω δεν υπάρχει. Για να περπατήσεις στο φαράγγι του βίκου χωρίς έχεις δικό σου όχημα σημαίνει οτι θα πάρεις κτελ για ιωάνινα, μετα κτελ για μονοδέντρι, θα περπατήσεις το φαράγγι με τα πραγματά σου στη πλάτη 6-7 ώρες και θα έχεις προνοήσει να μείνεις στο μεγάλο πάπιγκο το βράδυ και ξανα πίσω με κτελ. Εξοδος απο το φαράγγι σε 1-2 ωρες δεν υπάρχει. Διαδρομές οπως δρακόλιμνη κτλ σε μεγάλα ύψη δεν γίνονται πριν τα τέλη ιουνίου λογω οτι έχει χιόνι/ πάγο στις διαδρομές ( ειναι 2000 + μέτρα, δεν είναι καλοκαίρι όπως στα πεδινά) και σίγουρα όχι την πρωτομαγιά. Να σκεφτείς το καταφύγιο κοντά στη δρακόλιμνη ανοίγει μετά τις 15 Μαίου. Επίσης οι διαδρομές ψηλά χρειάζονται οργάνωση,σωστο ντύσιμο και βασικο εξοπλισμό, δεν είναι διαδρομές για αρχάριους .
http://www.hellaspath.gr/index.php?p=2&m=1&mntid=16#203
Μια λυση ( όχο τόσο ξεκούραστη) στη περιπτωσή σας είναι να πάτε κατευθείαν στο μεγάλο πάπιγκο ή στο μονοδέντρι με κτελ και να διανυκτερευσετε εκει , την άλλη μερα να περπατήσετε 1-2 ώρες στο φαράγγι και μετα προς τα πίσω ξανα στο χωριό και αν θέλετε περισσότερη περιπέτεια την τριτη μερα μπορείτε να κάνετε ραφτινγκ στον βοιδομάτη.
Γνώμη μου γενικά είναι οτι η περιοχή δεν είναι καθόλου κατάλληλη για τριήμερο χωρις οχημα και καλύτερα να βρείτε άλλο προορισμό.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.074
Μηνύματα
879.688
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom