Ιταλία 16 αξιοθέατα , 219 αγάλματα , 8 οβελίσκοι , και 6 μπάλες παγωτό!

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία

Ορμώμενος απο μια παλαιότερη ιδέα και ταξιδιωτική ιστορία συμφορουμίτισας για μια 24ωρη εκδρομή στην Ρώμη αποφάσισα να ξεφύγω απο την πρωτεύουσα για λίγο μέσα στον Απρίλιο και να πάρω το έτερον ήμισυ για καπουτσινο στη Ρώμη.

Έκδοση αεροπορικών μέσω του site της Ryan , ξενοδοχείο από booking , εισιτήρια για Κολοσσαίο-Παλατίνο-Ρωμαική αγορά , λεωφορεία από/πρός Ciampino για Ρώμη από ίντερνετ....Όλα έτοιμα.

Συνειδητοποιημένοι οτι το κατι λίγο περισσότερο από εικοσιτετράωρο που είχαμε στην διάθεσή μας θα ήταν περιοριστικό και κουραστικό ταυτόχρονα , γεμάτοι προσδοκία όμως και με χαρούμενη διάθεση αναχωρήσαμε μετά τη δουλειά , απο το Ελ.Βενιζέλος με την low budget του Ιρλανδού στις 20:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Η αλήθεια είναι οτι για πρώτη φορά χρησιμοποίησα την εν λόγω εταιρία και αυτό λόγω των οικονομικών αεροπορικών που βρήκα για την εξόρμηση. Κανένα πρόβλημα σε επιβίβαση και ταξίδι αν και αυτή η συνεχόμενη on-cabin προώθηση-πώληση προιόντων από τους αεροσυνοδούς με ξένισε αρκετά.

Το θέμα "έσκασε" με την άφιξή μας στο Ciampino. Η εταιρία λεωφορείων με την οποία είχαμε κανονίσει την μετάβαση στο κέντρο της πόλης καθυστέρησε 45' να μας παραλάβει. Αιτία η απεργία των ΜΜΜ της Ρώμης και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που γινόταν σε αυτήν. Από την πρώτη μας εμπειρία στην Ιταλία θα γινόμασταν κοινωνοί οτι οι οδηγοί ανεξαρτήτως μέσου μεταφοράς , ιδιωτικού ή δημόσιου , έχουν ένα κόλλημα πιλότου F1 μέσα τους...

Σε 25' ήμασταν Termini. Περιοχή οχι ιδιαίτερα καλή όμως χρήσιμη για το λόγο που τη χρειαζόμασταν. Σε 5' βρισκόμασταν στο ξενοδοχείο , η ώρα είχε φτάσει 23:15 , ώρα απαγορευτική για εστιατόριο αφού όπως μάθαμε η κουζίνα στα εστιατόρια κλείνει από τις 22:30... Πρώτη μικρή βόλτα στην περιοχή γύρω από το termini , ένα φαγητό στα γρήγορα από γνωστή αλυσίδα ταχυεδεσμάτων επιστροφή και ξεκούραση για την επόμενη κοπιαστική ημέρα.

 
Last edited by a moderator:

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Το πρωινό ήταν κανονισμένο σχετικά νωρίς προκειμένου να παραδώσουμε το δωμάτιο , να αφήσουμε τα σακίδιά μας για φύλαξη προκειμένου να μην τα κουβαλάμε και να αρχίσουμε την περιπλάνησή μας στην αιώνια πόλη.

Κατηφορίσαμε την Via Cavour προς το Κολοσσαίο..Με εδέσματα από έναν τοπικό φούρνο ανα χείρας , προχωρήσαμε προς την Santa Maria Maggiore. Υπέροχη εκκλησία , απίστευτο εσωτερικό , μια από τις λίγες εκκλησίες εκτός Βατικανού που ανήκει στον Πάπα. Στάση και φωτογραφίες και μετά προορισμός Basilica Di San Pietro In Vincoli... Σύμφωνα με την παράδοση στην εκκλησία φυλάσσονται οι αλυσίδες με τις οποίες είχε φυλακιστεί και δεθεί ο Απόστολος Πέτρος. Στην ίδια εκκλησία μπορεί κανείς να θαυμάσει εκτος πολλών άλλων έργων τέχνης τον Μωυσή που καλλιτέχνησε ο Μιχαήλ Άγγελος. Έργο επιβλητικό , έτοιμο να σου μιλήσει.

Επόμενη στάση Κολοσσαίο. Οκκκκκ. Εδω παρατηρήσαμε για πρώτη φορα τι σημαίνει όγκος τουρισμού στην Αιώνια Πόλη...Η ουρά τεράστια , πλήθος ξεναγών να προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες , οικονομικοί μετανάστες να πουλανε μπαστούνια για selfie , ντυμένοι εκατόνταρχοι τύποι στημένοι για να βγάλεις μαζί τους φωτογραφίες , ένα μεγάλο προάυλιο γεμάτο από κόσμο και όλα αυτά κατω από έναν λαμπερό ήλιο που έκαιγε.

Φωτογραφίες του Κολοσσαίου από έξω , οι απαραίτητες της αψίδας του Κωνσταντίνου που στέκεται επιβλητική και ανηφόριση της Via Sacra προκειμένου να μην χάνουμε χρονο σε ουρές. Μόλις μπήκαμε την Ρωμαική Αγορά!
7.Foro Romano (Via Sacra) 1.jpg
7.Foro Romano (Via Sacra) 1.jpg
3.Basilica Papale di Santa Maria Maggiore 1.jpg
4.Basilica Di San Pietro In Vincoli (chains) 3.jpg
4.Basilica Di San Pietro In Vincoli (fresco) 1.jpg
4.Basilica Di San Pietro In Vincoli (Moses) 4.jpg
6.Arch Of Constantine 3.jpg
 

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Περιμένουμε με αγωνία την περιγραφή των 219 αγαλμάτων!
Χαχα...Σωστός...Να σου πιάσω καλύτερα τους οκτώ οβελίσκους που τους έχω και προχειρους? Μονο τους Αγίους στην πλατεια του Αγίου Πέτρου να πιάσουμε...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.018
Likes
12.105
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Μπαίνοντας στην Ρωμαική αγορά αντικρύζει κάποιος την δεύτερη μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλη αψίδα , την αψίδα του Τιτου. Εντυπωσιακά μεγάλη , σκαλισμένη περίτεχνα όπως και του Κωνσταντίνου με επιγραφή στο επάνω μέρος της που ανεφέρεται πως ανεγέρθει προς τιμήν του.

Ανηφορίσαμε προς το λόφο του Παλατίνου επειδή ήμασταν ακόμη ξεκούραστοι. Βολτάραμε ανάμεσα στους κήπους του λόφου, περιπλανηθήκαμε στα χωμάτινα αλλά πανέμορφα μέσα στο πράσινο δρομάκια , δροσιστήκαμε σε κάποιες από τις πάμπολες κρήνες που βρίσκονται στην Ρώμη. Ο περιορισμένος μας χρόνος δεν μας επέτρεπε να επισκεφτούμε λεπτομερώς όλα τα κτίσματα του λόφου. Τα περισσότερα τα είδαμε δυστυχώς στα γρήγορα. Φωτογραφίες της πόλης με φόντο το Βιτόριο Εμμανουέλε και το Καπιτώλιο από ψηλά , της Ρωμαικης αγοράς από το λόφο και ενός ιπτάμενου φίλου που μας επισκέφθηκε.

Κατηφορίσαμε για να διασχίσουμε την Ρωμαική αγορά , τους ναούς και τα αγάλματά της. Ο Ναός του Κοσμά και του Δαμιανού , του Αντωνίνου και της Φαουστίνας , ο Ναός του Κρόνου , του Άδη και των Διόσκουρων είναι κάποια από τα λίγα που μπορεί να θαυμάσει κάποιος μεχρι να οδηγηθεί προς την έξοδο της Αγοράς. Στην επόμενη αψίδα. Εκείνη του Σέπτημου Σεβήρου λίγο πριν ανηφορίσει για το λόφο του Καπιτωλίου.

Είχε περίπου πάει 12:30 όταν επισκεφτήκαμε την όμορφα φιαγμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο πλατεία του Καπιτωλίου. Τρία επιβλητικά κτήρια σε ένα από τα οποία στεγάζεται και το ομώνυμο μουσείο. Στο κέντρο της πλατείας στέκεται το αντίγραφο του Μάρκου Αυρήλιου έφιππου. Το πρωτότυπο βρίσκεται στο μουσείο. Δίπλα στο κτήριο που σήμερα φιλοξενεί το δημαρχείο της πόλης βρίσκεται ακόμη ένα αντίγραφο αγάλματος.Το έμβλημα της πόλης. Εκείνο με την λύκαινα που ταίζει τους ιδρυτές της Ρώμης Ρέμο και Ρωμύλο. Στο μπροστινό μέρος του Δημαρχείου εμφανίζονται τα αγάλματα της Αθηνάς , του ποταμού Νείλου και του ποταμού Τίβερη.

Στην απέναντι μεριά στην είσοδο ουσιαστικά προς την πλατεία βρίσκεται η σκάλα για να ανέβει κάποιος προς την πλατεία , η Cordonata με τα αγάλματα του Κάστορα και του Πολυδεύκη δίπλα στα άλογά τους.

Κατηφορίσαμε την Cordonata , περπατήσαμε την Piazza Venezia προκειμένου να επισκεφτούμε το Vittorio Emmanuelle. Πρόκειται ουσιαστικά για την Ιταλική έκδοση του άγνωστου στρατιώτη. Στάση για ανάσες στην ταράτσα του κτηρίου και τις απαραίτητες φωτογραφίες. Επόμενη στάση Πάνθεον.
21.Vitorio Emmanuelle 2.jpg
8.Foro Romano (Arch Of Titus) 2.jpg
9.Palatine Hill 1.jpg
9.Palatine Hill 21.jpg
9.Palatine Hill 26.jpg
9.Palatine Hill 35.jpg
10.Foro Romano 1.jpg
10.Foro Romano 2.jpg
10.Foro Romano 3.jpg
10.Foro Romano 4.jpg
10.Foro Romano 5.jpg
13.Foro Romano (Il Tempio dei Dioscuri).jpg
15.Foro Romano (Septimius Severus Arch) 2.jpg
17.Piazza Del Campidoglio (Statue of Marcus Aurelius) 5.jpg
18.Piazza Del Campidoglio (Palazzo Del Senatore - Tiber & Nile) 6.jpg
18.Piazza Del Campidoglio (Palazzo Del Senatore - Tiber & Nile) 7.jpg
19.Piazza Del Campidoglio (Fontana della Dea Roma) 4.jpg
 
Last edited:

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Ο Χριστος κι ο Πραξιτελης! Ποσο ξενερωτος πια; @prefontaine ξεκινα απο το παγωτο... σ'ιλ τε πλε.
Λοιπον , προκειμένου να ικανοποιήσω το κοινό αίσθημα , ενημερωτικά : Στρατιατέλα, Νουτέλα, Φρούτα του δάσους, Μπανάνα , Σοκολάτα και Φυστίκι
 

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Διασχίσαμε κάθετα την Piazza Venezia αφήνοντας το Vittorio Emmanuelle και περπατήσαμε προς την Via del Corso. Στρίψαμε αριστερά στην Via del Caravita προς την Piazza di Sant Ignazio. Μετά από πέντε λεπτά βριακόμασταν μπροστά στο Πάνθεον.

Η piazza della rotonda έσφυζε από ζωή. Οι τρατορίες περιξ της πλατείας ήταν γεμάτες από κόσμο όπως το ίδιο και ο ναός που θα επισκεφτόμασταν. Εντυπωσιακός , με πανέμορφα έργα τέχνης , τον τάφο ενος ακόμη μεγάλου καλλιτέχνη της αναγέννησης (Ραφαήλ) και ιδιαίτερη δομή για την εποχή του.

Αναχωρήσαμε με στόχο την Piazza Navona και μια στάση για καφέ και παγωτό (αφιερωμένο στον Tripakia!). Τεράστια πλατεία , το συντιβάνι και το γλυπτό του Μπερνίνι (Fontana dei Quattro Fiumi) δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας. Η πλατεία γεμάτη κόσμο , καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν τους περαστικούς και περιμετρικά γεμάτη εστιατόρια και καταστήματα που πουλάνε παγωτο.Σε ποιό κάθεσαι ??? Την απάντηση τη βρήκαμε σε ένα όμορφο μαγαζάκι κάθετα της πλατείας όπου και αράξαμε για ανάσες.

Ύστερα από 6 μπάλες παγωτό λοιπόν και δύο καπουτσινάκια , διασχίσαμε τα στενά σοκάκια προς την Via Dei Coronari και από εκέι προς την Ponte San't Angelo. Πανέμορφη γέφυρα με του αγγέλους που την κοσμούν αριστερά και δεξιά με φόντο το κάστρο του Αγίου Αγγελου.Στάση για να απολαύσουμε τη θέα του Τίβερη και βουρ για Βατικανό όπου ευελπιστούσαμε να δούμε την Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Αλλα φευ...Η ουρά που είχε σχηματιστεί γύρω από την πλατεία είχε σχεδόν κάνει ένα κύκλο και ενω θεωρούσαμε οτι αφορά μόνο τα μουσεία του Βατικανού , ξεγελαστήκαμε αφου ήταν και για την είσοδο στη βασιλική... Ξαποστάσαμε στα σκαλάκια της πλατείας του Βατικανού χαζεύοντας για κάμποση ώρα τις ορδές των τουριστών που συρρέανε.

Αφου δεν καταφέραμε να δούμε την εκκλησία είχαμε αρκετό χρόνο στην διάθεσή μας για σουβενίρ και φαγητό. Αυτό το τελευταίο το κάναμε στην επιστροφή μας στην Via Dei Coronari σε μια από αυτές τις μικρές τρατορίες που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος όταν "χαθεί" στα σοκάκια της Ρώμης.

Κατοπιν περπατήσαμε το δρόμο κατα μήκος και φτάσαμε την Piazza Colonna. Μετά από 5 λεπτά διασχίζοντας την Via Del Corso βρεθήκαμε στο τρίτο κύμα τουριστών στην Fontana Di Trevi. Γνωρίζοντας οτι στο συντριβάνι γίνονται έργα συντήρησης το μόνο που μπορούσαμε να δούμε είναι ένα στραγγισμένο συντριβάνι και υπέροχα γλυπτά ανάμεσα σε σκαλωσιές.

Ανηφορίσαμε την Via Del Tritone προς την στάση του μετρό προκειμένου να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να πάρουμε τα σακίδιά μας. Από το Termini προς το Κολοσσαίο πήραμε μετρό για να γλιτώσουμε χρόνο και να επισκεφθούμε αυτό που δεν καταφέραμε το πρωί.Είχε ήδη πάει 18:00.

Όπως αποδείχθηκε είχαμε κάνει την κίνηση ματ. Το προαύλιο είχε ελάχιστο κόσμο , καθόλου ουρά και έχοντας τυπωμένα τα εισιτήρια που είχαμε βγάλει από την Αθήνα μπήκαμε αέρας. Ο ήλιος είχε αρχίσει να δύει και δεν μας ενοχλούσε πλέον τόσο , ο κόσμος ήταν κάμποσος αλλά οχι τοσο ωστε να μην μπορούμε να σταθούμε και τελικά καταφέραμε να δούμε το Κολοσσαίο όπως επιθυμούσαμε.

Τα είχαμε δει πλέον σχεδόν όλα και ήταν περίπου 19:30. Ή οχι όλα?Επόμενη στάση Piazza del Popolo...
35.Colosseum 60.jpg
23.Piazza della Rotonda 1.jpg
24.Pantheon.jpg
24.Pantheon 4.jpg
24.Pantheon (Altar and Apse) 4.jpg
24.Pantheon (Archangel Gabriel) 2.jpg
24.Pantheon (St Anne and the Blessed Virgin).jpg
24.Pantheon (The tomb of Raphael).jpg
25.Piazza Navona (Fontana dei Quattro Fiumi).jpg
25.Piazza Navona (Fontana del Nettuno).jpg
26.Ponte Sant\'Angelo.jpg
26.Ponte Sant\'Angelo 12.jpg
27.Castel Sant\'Angelo.jpg
28.Piazza San Pietro 4.jpg
29.Basilica Di San Pietro 1.jpg
32.Piazza Colonna.jpg
32.Piazza Colonna 2.jpg
33.Trevi Fountain 4.jpg
34.Fontana del Tritone.jpg
34.Fontana del Tritone 1.jpg
35.Colosseum 24.jpg
35.Colosseum 42.jpg
 
Last edited:

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Είχα δει στο παρελθόν τον υπόγειο του Λονδίνου και είχα εκτιμήσει το δικό μας μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Δεν είχα δει όμως το μετρό της Ρώμης..Σκοτεινό , οσμηρό , κλειστοφοβικό και βρώμικο.
Το dna των γκαζάκηδων οδηγών υπάρχει και στους ανθρώπους που χειρίζονται τους συρμούς. Μέσα σε μια διαδρομή δυό γυναίκες "έφυγαν άκλαφτες" από τα γκάζια του συρμού και οι υπόλοιποι πηγαίναμε πέρα δώθε...

Φτάνοντας στην piazza del popolo άρχισε εκτός του ταξιδιού , και η δική μας αντίστροφη μέτρηση. Τα κουράγια μας άρχισαν να μας εγκαταλείπουν και τα πόδια άρχισαν φυσιολογικά να πονάνε. Ακόμη και με την ιδέα , όταν έδειξα το Pincio και τα σκαλιά προς το πάρκο Borgese στην σύντροφό μου...Ώς άλλος Κούρκουλος άρχισε να εκλιπαρεί : 'Οχι άλλα σκαλοπάτια....

Αράζοντας στην piazza del popolo στην οποία σύρρεε κόσμος σουρουπώνοντας "ξεκουραστήκαμε" οχι μόνο σωματικά καθόμενοι στα παγκάκια της αλλα και όταν είδαμε και ακούσαμε μια παρέα πιτσιρικάδων που άραξε στη μέση της πλατείας στρωματσάδα με δυο ενισχυτές , μια κιθάρα και άρχισαν να παίζουν το "Stairway to heaven". Τι καλύτερο από μια μέρα γεμάτη εικόνες και γέυσεις να απολαμβάνεις live Led Zeppelin. Το μινι live συνεχίστηκε με "Nothing else Matters" από Metallica και εμείς παίρνοντας ενέργεια διασχίσαμε την Via Dei Bambuini και προσπερνώντας τις δίδυμες εκκλησίες προκειμένου να φτάσουμε στην Piazza di Spagna.

Τέταρτο κύμα τουριστών , φωτογραφίες στο συντιβάνι της πλατείας και ξεκούραση αγναντεύοντας την φωταγωγημένη Via Dei Condotti και τον τρούλο του Αγίου Πέτρου.

Περπατήσαμε για λίγο την Via Dei Condotti , σταματήσαμε για ένα καφεδάκι στο χέρι από ένα μικρομάγαζο και συνεχίσαμε προς Barberini προκειμένου να βυθιστούμε στο κάθισμα μιας τρατορίας και να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί με συνοδεία μουσικής.

Η πτήση μας για Αθήνα είναι προγραμματισμένη για 06:15 , το λεωφορείο θα μας παραλάμβανε από Termini στις 04:30 και η ώρα είχε πάει 22:30...Απολάυσαμε από ένα πιάτο φαγητό συνοδείας ενος τοσκανικού Chianti και ενός Σικελικού Shiraz και αναχωρήσαμε κατα τις 01:00 περιπλανώμενοι προς Termini περπατώντας την Via delle Quattro Fontane. Στροφή στην Via Nationale προς Republicca. Εκεί αράξαμε και περάσαμε την ώρα μας σε ένα υπαίθριο λεωφορέιο που είχε μεταμορφώσει κάποιος σε κλάμπ αραγμένο έχω από την Santa Maria degli Angeli e dei Martiri.

03:30 ήμασταν στον τελικό μας προορισμό όσον αφορά τη Ρώμη. Ο σταθμος περιμετρικά ήταν γεμάτος αστέγους -κατι που το είχαμε δεί και από την προηγούμενη νύχτα- και σιγά σιγά άρχισε να μαζεύεται κι άλλος κόσμος στον σταθμό προκειμένου να μας ακολουθήσει στο αεροδρόμιο.

Τρίτος γκαζιάρης οδηγός , που πήγε να μας στουκάρει σε προοπορευόμενο όχημα κοντά στην Porta Maggiore και σε 15' ήμασταν Ciampino.

Υστερα από περπάτημα 23 χιλιομέτρων , οκτώ οβελίσκων , δεκαέξι αξιοθεάτων και -μάλλον- 219 αγαλμάτων και φυσικά 6 μπάλων παγωτού ήμασταν πίσω στην πρωτεύουσα...

Αν θα το ξανάκανα ? Ναι! Αρκει να έχω τα κουράγια και την υπομονετική μου συντροφιά.
44.Republicca 1.jpg
36.Piazza Del Popolo 4.jpg
36.Piazza Del Popolo 9.jpg
44.Republicca 1.jpg
36.Piazza Del Popolo 4.jpg
36.Piazza Del Popolo 9.jpg
37.Via Dei Bambuini.jpg
38.Piazza Di Spagna.jpg
38.Piazza Di Spagna 5.jpg
38.Piazza Di Spagna 14.jpg
39.Via Dei Condoti.jpg
40.Piazza Mignanelli 1.jpg
41.Enoteca Barberini.jpg
42.Crossing of Via delle Quattro Fontane and Via del Quirinale 2.jpg
42.Crossing of Via delle Quattro Fontane and Via del Quirinale 6.jpg
42.Crossing of Via delle Quattro Fontane and Via del Quirinale 8.jpg
43.Via Nationale.jpg
 
Last edited:

Nefeli4

Member
Μηνύματα
27
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κύπρος
Μας θύμισες όμορφες εικόνες από τη Ρώμη!! θέλω να ξαναπάω άμεσα γιατί στο ταξίδι μας δεν πήγαμε μέσα στη ρωμαϊκή αγορά! σε ποιο ξενοδοχείο μείνατε;
 

prefontaine

Member
Μηνύματα
132
Likes
176
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Όκλαντ , Νέα Ζηλανδία
Μας θύμισες όμορφες εικόνες από τη Ρώμη!! θέλω να ξαναπάω άμεσα γιατί στο ταξίδι μας δεν πήγαμε μέσα στη ρωμαϊκή αγορά! σε ποιο ξενοδοχείο μείνατε;
Νεφέλη μακαρι να πας σύντομα και να περάσεις όμορφα.
Το εν λόγω κατάλυμα που μείναμε εμείς ήταν της κατηγορίας b&b και δεν θα στο συνιστούσα σε καμία περίπτωση για τους εξής λόγους:

α) Δεν είχε καμια απολύτως σχέση συγκριτικά με τις φωτογραφίες που εμφανίζονταν στο booking
β) Το πρωινό θεωρητικά ήταν ανύπαρκτο αφού το μόνο που παρέιχε είναι μια κάψουλα για εσπρέσο , μια φρυγανιά με μαρμελάδα και ένα συσκευασμένο μικρό κρουασάν
γ) Άσχημη περιοχή (εφόσον αποφασίσεις να μείνεις termini να προτιμήσεις κανονικό ξενοδοχείο)
δ) Κάκιστη η σχεση ποιότητας-τιμής

Σταματάω κάπου εδώ για να μην αλλάξει χαρακτήρα το topic(sic)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.161
Μηνύματα
882.474
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom