ΗΠΑ H αρχή και το τέλος του κοσμου... New York <3

Joanna29

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Εδιβουργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη ξανά κ ξανά
Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Μια καινούργια μέρα ξεκινάει και εγώ συνεχίζω να βρίσκομαι Νέα Υόρκη.Ζω στην απόλυτη ευτυχία..H μέρα φυσικά ξεκίνησε με το παραδοσιακό μας καφεδάκι στο Cafe Reggio.Είχε γίνει στέκι. Επειδή δεν ξέραμε τι να κάνουμε πέρα από τις ατελείωτες βόλτες, αποφασίσαμε να πάμε στο Top Of the Rock-Rocfeller Center(αν και είχαμε ξαναπάει)μιας και ήταν μέσα στο πάσο. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η μέρα μας:):).

Φτάνοντας στο Rockfeller Center είδαμε ότι είχαν αρχίσει να φτιάχνουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.Πραγματικά θεωρώ τους τυχερότερους ανθρώπους όσους έχουν καταφέρει να ναι Χριστούγεννα εκεί. Που θα πάει κάποια στιγμή θα το καταφέρω και εγώ.
8 11.jpg
8 11 bnvb.jpg
Πήγαμε λοιπόν στα εκδοτήρια(είχαμε το πάσο)Γινόταν ο πανικός. H ώρα ήταν 13:30 περίπου. Αφού τελείωσε ο φίλος μου με τις ουρές μου έρχεται μου λέει "Στις έξι έχει μόνο να ανεβούμε" πάθαμε πλάκα από εκείνη την ώρα το επόμενο ελεύθερο ήταν στις έξι. Τέλος πάντων είπαμε μέχρι εκείνη την ώρα είπαμε να ψάξουμε κάτι άλλο να κάνουμε εκεί κοντά και έτσι αποφασίσαμε να πάμε στο Paley Museum of Television and Radio(25 W 52nd St,http://www.paleycenter.org/)Mου φάνηκαν ενδιαφέρον όσα διάβασα στο βιβλιαράκι του πάσου αλλά δυστυχώς ήταν κλειστά. Αν ξαναπήγαινα πάντως θα επιδίωκα να μπω.

Συνεχίζοντας το ψάξιμο λοιπόν βρήκαμε ένα τουρ ακριβώς δίπλα στο Rockfeller Center το Radio City Music Hall Stage Door Tour(http://www.radiocity.com/content/msg/radiocity/tours.html#_=_)
Kάποιος ξεναγός σου λέει όλη την ιστορία του θεάτρου, των rockettes,πηγαίνοντας σε στα και καμαρίνια, στις κάμερες, στα φώτα γενικά πίσω από την σκηνή. Μου άρεσε πάρα πολύ. Βλέπεις από άλλη οπτική.Βλέπεις τι προηγείται του αποτελέσματος που παρακολουθείς εσύ.Ήταν πολύ καλή εμπειρία πραγματικά.Eκείνη την χρονική περίοδο παρουσιάζοταν και το Radio City Christmas Spectacular(http://www.radiocitychristmas.com/explore-the-show.html) ένα χριστουγεννιάτικο show που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.Πολύ πριν πάμε Νέα Υόρκη έλεγα τον φίλο μου να κλείσουμε εισιτήρια άλλα όπως το έβλεπε από τα site δεν ήθελε με τίποτε.Για καλή μου τύχη μετά το τουρ το πρότεινε μόνος του:clap::clap:. Πήγαμε επιτόπου να πάρουμε εισιτήρια. Toυ άρεσε η όλη φάση. Παράσταση είχε στις 19:00. Όπως καταλαβαίνετε στο Top of the rock δεν πήγαμε ποτέ.Είχαμε ξαναπάει έτσι κι αλλιώς. Δεν είχαμε πληρώσει και λόγω του πάσου οπότε δεν το σκεφτήκαμε και πολύ.

Είχαμε ώρα μέχρι να αρχίσει η παράσταση οπότε είπαμε να πάμε να τσιμπήσουμε κάτι.Ο φίλος μου ήθελε οπωσδήποτε να πάμε στο εστιατόριο της σειράς How i met your mother(νομίζω αυτήν)Αφού περπατήσαμε ασταμάτητα ,γιατί δεν ήταν και πολύ κοντά,το βρήκαμε αλλα δυστυχώς είχε μεγάλη αναμονή και εφόσον η πείνα μας ήταν μεγαλύτερη φύγαμε.Εγώ είχα αγχωθεί ότι δεν θα προλάβουμε την παράσταση οπότε του τόνισα ότι θα κάτσουμε σε όποιο βρούμε μπροστά μας.Κ έτσι και έγινε. Καθίσαμε στο Benash Delicatessen(857 7th Ave). Εντάξει δεν τρελάθηκα κιόλας .Ήταν αξιοπρεπέστατοι,ευγενικότατοι όλοι αλλά αν με ρωτούσατε δεν θα ξαναπήγαινα να φάω εκεί.Στο θέμα του φαγητού σαφώς έχω φάει και σε καλύτερα αλλά δεν ήταν κάτι το οποίο δεν μου άρεσε.

Αφου γεμίσαμε τα στομάχια μας ξεκινήσαμε για το Radio City γιατί ή ώρα πλησίαζε. Φτάνοντας εκεί μπήκαμε κατευθείαν μιας και είχαμε αγορασμένα τα εισιτήρια και αρχίσαμε να ψάχνουμε που καθόμαστε. Μέχρι να βρούμε καταλήξαμε με pop corn,κοκα κολες και μαλλί της γριας. Ολοκληρωμένο έγκλημα. Και κάπως έτσι έφτασε η ώρα της παράστασης. Δεν έχω λόγια απλά. Ηταν πραγματικά απίστευτο,φανταστικό. Όποιος πάει εκείνη την εποχή μην το χάσει αλήθεια.Οι μουσικές, ο συγχρονισμός,τα τραγούδια,τα σκηνικά σε ταξιδεύουν εντελώς αλλού.
Σας βάζω ένα βιντεάκι να πάρετε μια ιδέα.
8 11 gbghd.jpg
8 11ghdfghd.jpg
8 11ghdhdf.jpg
8 11gnfn.jpg
8 11jkhj.jpg
8 11n jkg.jpg
8 11kjjk.jpg

H ώρα είχε πάει περίπου 21:οο και είχαμε ξεκινήσει να κατευθυνόμαστε προς την Time Square όταν το είδαμε. Ηταν ένα ice bar. Πλήρωνες κάποια χρήματα και σου έδιναν γούνα,γάντια,καπέλο και ποτό.Α και φωτογραφία που σε τραβούσαν μέσα γιατί απαγορευόταν να πάρεις την δικιά σου. Φυσικα εμείς οι παλαβοί δε το σκεφτήκαμε πολύ. Μπήκαμε. Εγώ δεν είχα ξαναπάει σε κάτι παρόμοιο.Είναι αστείο πολύ να κάθεσαι να πίνεις το ποτό σου σε ένα χώρο από πάγο.Ο φίλος μου έφαγε το μισό ποτήρι.Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να μείνεις εκεί μέσα για πολύ ώρα γιατι όσα και να φοράς κάποια στιγμή κρυώνεις.Αφού λοιπόν ήπιαμε το ποτό μας κατευθυνθήκαμε προς την Times Square. Θα πηγαίναμε για φαγητό.Ξανά!!!!
8 11thtrh.jpg
8 11 dfgefege.jpg
8 11ghrhr.jpg
Επόμενη στάση για εκέινο το βραδυ ήταν το Buca di Beppo(1540 Broadway,Times Square)Είναι δυο εστιατόρια μαζί στην ουσία στον πρώτο το ένα, στον δεύτερο το άλλο.Αυτό είναι ένα ιταλικό.Με το πάσο είχαμε ο καθένας μας δεκα δολάρια έκπτωση.Ο χώρος ήταν απίστευτος, μου άρεσε πάρα πολύ.Για το φαγητό δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική γιατί έφαγα μια απλή καρμπονάρα. Δεν μου άρεσε γιατί είχαν πολύ ψημένο το bacon.Αλλα πραγματικά είχε πάρα πολλά πράγματα να διαλέξεις. Anyway, αφού σκάσαμε στο φαγητό,για άλλη μια βραδιά κάναμε την καθιερωμένη μας βόλτα στην Times square πριν επιστρέψουμε σπίτι.
8 11 hfjf.jpg
8 11hjfhjhf.jpg
8 11hjrfjfj.jpg
8 11hjrfjrfj.jpg

Ηταν από τις ομορφότερες μέρες στην Νέα Υόρκη. Ξεκίνησαμε ακολουθώντας υποτίθεται ένα πρόγραμμα και στο τέλος τα κάναμε όλα διαφορετικά και περάσαμε και υπέροχα!!!Γυρίσαμε σπίτι πτώματα, ετοιμάσαμε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας και πέσαμε ξεροί.!!!
 

Attachments

Last edited:

Joanna29

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Εδιβουργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη ξανά κ ξανά
Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Μια καινούργια ηλιόλουστη μέρα ξεκίνησε και είχαμε τόοσα πολλα να κάνουμε. Το αγόρι μου είχε γενέθλια και θα ερχόταν και τα ξαδέρφια μου να μας δούνε.Μέχρι τότε όμως εμείς είχαμε να δούμε αγώνα!!!Είχαμε εισιτήρια για το Barclays Center, στο Μπρουκλυν. Δεν γινόταν να μην πάμε σε ΝΒΑ(θέλαμε να τα κάνουμε όλα).Θα βλέπαμε τους Brooklyns Nets με δεν θυμάμαι πια ομάδα. To πάσο ίσχυε ακόμα και έτσι για να μην χάσουμε την μέρα αποφασίσαμε να πάρουμε το water taxi(με το πάσο ήταν δωρεάν για όλη μέρα).Απο το όνομα και μόνο καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό. Είναι ταξί μέσω θαλάσσης το οποίο σε πάει σε διάφορα μέρη του Μανχαταν καθώς και στο Μπρούκλυν. Συνδιάζεις θέα,βόλτα και καφέ!!!! Είχαμε μιλήσει και με το άλλο ζευγάρι(παρέα είχαμε πάει υποτίθεται)οπότε θα βρισκόμασταν όλοι μαζί στην αποβάθρα(pier 79, west 39th str., Hudson River Park,Midtown)Πήγαμε με ταξί γιατι αργήσαμε λιγάκι να ξυπνήσουμε και είχε συγκεκριμένες ώρες δρομολόγια. To ταξί ήρθε στην ώρα του και ξεκινήσαμε για Brooklyn.
9 11 10.jpg
9 1 9.jpg
9 1 17.jpg
9 11.jpg
9 11 2.jpg
9 11 3.jpg
9 11 4.jpg
9 11 5.jpg
9 11 6.jpg
9 11 8.jpg
Δεν ξέρω πως να περιγράψω αυτήν την ομορφιά που έβλεπαν εκείνη την στιγμή τα μάτια μου. Ημουν εκεί και τέρμα ευτυχισμένη και ταυτόχρονα στεναχώρημένη γιατί απλά κάποια στιγμή θα το χανα. Πολύ περίπλοκα συναισθήματα που δύσκολα τα καταλαβαίνει κανείς. Τέλος πάντων φτάσαμε στην περιοχή Dumbo του Βooklyn, την οποία την έχουν διαμορφωμένη τρομερά. Βλέπεις όλο το skyline του Μανχάταν.Μπορείς να περπατήσεις, να τρέξεις, να κάτσεις να ξεκουραστείς, να πιεις τον καφέ σου.Δυστυχώς η ώρα ήταν περασμένη και δεν μπορούσαμε να αφιερώσουμε όσο χρόνο ήθελα, έτσι αποφασίσαμε να τσιμπήσουμε κάτι πριν πάμε στο γήπεδο που αλλού???Στο Shake shack φυσικά.
9 11 shake sack.jpg

Tα παιδιά θέλαν να περπατήσουμε για το γήπεδο αλλά εγώ όντας λίγο προκατειλημένη με την περιοχή τους έπεισα να πάρουμε ταξί.Και αποδείχθηκε ότι καλά κάναμε μιας και το γήπεδο ήταν αρκετά μακριά.
9 11 shace shake.jpg

Φτασαμε στο γήπέδο και γινόταν πανικός.Μπήκαμε στην ουρά,περάσαμε τον απαραίτητο έλεγχο και πήγαμε προς τις θέσεις μας. Εκει φυσικά δεν σε πέρνει να κάτσεις αλλού.Ολοι είναι πολύ τυπικοί σ'αυτά. Αυτο βέβαια που μιυ κανε εντύπωση για άλλη μια φορά είναι ότι γύρω απο το γήπεδο εσωτερικά έχει ένα σωρό φαγάδικα, καφέ κτλ. Το γήπεδο τεράστιο σε σημείο ποθ έχει και γιγαντοοθόνες ώστε να βλέπουν όλοι. Και μετά χαιρόμαστε εμείς με τα γηπεδάκια μας. Δεν είχα ασχοληθεί κ πολυ με το θέμα και το άλλο το παιδί λόγω οικονομικού μας είχε κλείσει θέσεις πολύ ψηλά. Έβλεπες πάλι αν άξιζε τον κόπο να πληρώσεις λίγο παραπάνω και να κάτσεις πιο κάτω γιατί συνέχεια στα διαλείμματα αυτοί έχουν shows. Επίσης δεν κατάλαβα ποτέ γιατί όλοι εμπαίναν μέσα μετά την έναρξη του αγώνα. Για 20 λεπτά σηκωνόμασταν,καθόμασταν και πιστέψτε με ήταν αρκετά στενά. Anyway δεν θυμάμαι τελικά ποιος κέρδισε αλλά ήταν ωραία εμπειρία. Την επόμενη φορά σίγουρα θα πάω Madison Square Garden να δω τους Knicks. A να σημειώσω φυσικά ότι δεν ξέρουν να πανηγυρίζουν. Πολύ ψόφια πράγματα.
9 11 barclays.jpg

Όσο ήμασταν στον γήπεδο μας είχαν ειδοποιήσει τα ξαδέρφια μου ότι βρισκόταν Astoria σ'ένα ελληνικό εστιατόριο. Μας εξήγησαν πως να πάμε με το μετρό και έτσι ξεκινήσαμε. Εχω να δηλώσω ότι και την προηγούμενη φορά που πήγα δεν με ενθουσίασε η Astoria. Mου κάνει λίγο τρομακτική και "συμμοριο" περιοχή(χωρίς παρεξήγηση). Το μαγαζί από την άλλη ήταν Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΟ!!!!! τρομερό πραγματικά. Λέγεται Bahari(Bahari estiatorio,31-14 Broadway,Astoria).Εκει έφαγα τα πιο νόστιμα καλαμαράκια στην ζωή μου.Πραγματικά αν είχαμε χρόνο θα ξαναπηγαίναμε. Το προσωπικό Έλληνες και πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί(σ'αντιθεση με άλλους που συναντήσαμε και κάναν πως δεν καταβαίναν) πραγματικά το βάζω στην Νο1 θέση επιλογών σε θέμα φαγητού. Ο φίλος μου έσβησε κεράκι πάνω σε γαλακτομπούρεκο(αυτο βρήκαμε :haha::haha:-επίσης πεντανόστιμο) καθήσαμε λιγάκι,τα είπαμε με τα ξαδέρφια μου και σιγά σιγά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Ηταν σχετικά νωρίς και δεν είχαμε κουραστει πού οπότε αφού ψάξαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αποφασίσοαμε να παμε για bowling!!!!:xalara::clap: Πηραμε το αγαπημένο μετρό,κατεβήκαμε στην Times square και πηγαμε για bowling.Παρατηρησεις: το παρκέ γλυστρούσε πάρα πολύ,αδύνατο να κυλίσει σωστά η μπάλα.Το ίδιο και η μπάλα μιας και δεν υπήρχε ούτε πετσετούλα,ούτε αέρας. Για να πιεις κάτι ήταν self service και τέλος με δυσκολία έβρισκες άνθρωπο του μαγαζιού να μιλήσεις.Κατέληξα στο ότι δεν το πρόσεχαν καθόλου σαν χώρο ενώ ήταν πανέμορφος!!! Aφου παίξαμε δυο παιχνιδάκια πήγαμε σπίτι αφού πρώτα κάναμε μια στάση στην αγαπημένη Ben's pizzeria να πάρω το βραδινό μου κομμάτι....
 
Last edited:

Joanna29

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Εδιβουργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη ξανά κ ξανά
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου

Η μέρα μας βρήκε σε δύσκολη κατάσταση μιας και ξυπνήσαμε πάρα πολύ πρωί. Θα πηγαίναμε σε outlet. Επηρεασμένη απο την @echo2011 αποφασίσαμε να πάμε στο outlet του Long Island που πραγματικά άξιζαν τον κόπο. Έχοντας πάει και στο Woodbury προτείνω Long Island ξανα και ξανά. Επειδή το Woodbury το ξέρουν όλοι και κυρίως οι τουρίστες οι τιμές δεν είναι όσο φτηνές όσο σε άλλα outlet.Μου το λέγαν τα ξαδέρφια μου και δεν το πιστευα αλλα μετά απο δύο ακόμα Outlet(Philadelfia, Long Island) δεν είχα πια καμιά αμφιβολία.Εξίσου τεράστιο αλλα με λιγότερο κόσμο και περισσοτέρες ευκαιρίες.

Πήγαμε με τρένο το οποιο το πήραμε από το Penn Station. Το εισιτήριο που κόβεις είναι για Riverhead.(δεν θυμάμαι πόσο να πω την αλήθεια) Απο κεί παίρνεις ταξί(κανοντας συμφωνία πρώτα γιατι το χουν μάθει και σου παίρνουν τα μαλλιοκέφαλα σου για 10 λεπτά διαδρομή)Εμείς δώσαμε 10 ευρώ. Στο outlet μπορούν να σου καλέσουν από κει ταξί(ζητάνε πολλά οι ταξιτζίδες) Εμείς είχαμε πάρει τηλέφωνο και καλέσαμε.

Θέλω να σημειώσω ότι δεν ξέρω πως έιναι ο κόσμος στο συγκεκριμένο μέρος οι ταξιτζήδες πάντως ήταν τρομακτικοι. Πραγματικα εγω τρόμαξα. Δεν ξέρω τι εθνικότητας ήταν (δεν είμαι ρατσίστρια) απλά ήταν τρομακτικοί.Πέρα του ότι μύριζαν πάρα πολύ ασχημα..Και άντε όταν πηγαιναμε..Στο γυρισμό ήταν νύχτα και εγώ τρομοκρατημένη.Μέχρι να φτάσουμε στο σταθμό έκανα προσευχή. Ευτυχώς όμως όλα καλά.

Δεν θυμάμαι τι ώρα φτάσαμε Μανχαταν,πεινούσαμε όμως πάρα πολύ και έτσι πήγαμε στο Planet Hollywood(1540 Broadway), το οποίο έιχαμε δει όταν πήγαμε σρο Bucca di peppo.Τα φαγητά ήταν τα κλασικά αμερικάνικα, αλλα σαν διακόσμηση ήταν απο τα καλύτερα μαγαζιά.
10 11 planet holly.jpg
10 11 fagita.jpg
10 11 fagito.jpg
10 11 holly.jpg
10 11 planet.jpg

Aφου φάγαμε μας βγήκε όλη η κούραση...Πληρώσαμε όπως όπως, μπήκαμε σε ένα ταξί και πήραμε τον δρόμο για το σπίτι..
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Πολύ εντυπωσιακό το μαγαζί! Τα outlet τα τιμήσαμε δεόντως πριν λίγες μέρες και παρόλο που η ισοτιμία είναι πολύ κακή σε σχέση με πέρσι, οι χαμηλές τιμές το εξισορρόπησαν αρκετά. Τα outlet που μας φάνηκαν ακόμα πιο φθηνά ήταν στον Νιαγάρα γιατί είχαν παρόμοιες τιμές με του Tanger αλλά πολύ καλή ισοτιμία ευρώ - δολάριο Καναδά (άρα 20% ακόμα πιο κάτω)..
 

Joanna29

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Εδιβουργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη ξανά κ ξανά
Πολύ εντυπωσιακό το μαγαζί! Τα outlet τα τιμήσαμε δεόντως πριν λίγες μέρες και παρόλο που η ισοτιμία είναι πολύ κακή σε σχέση με πέρσι, οι χαμηλές τιμές το εξισορρόπησαν αρκετά. Τα outlet που μας φάνηκαν ακόμα πιο φθηνά ήταν στον Νιαγάρα γιατί είχαν παρόμοιες τιμές με του Tanger αλλά πολύ καλή ισοτιμία ευρώ - δολάριο Καναδά (άρα 20% ακόμα πιο κάτω)..
Ξέρεις πόσο σε ζηλεύω για ακόμη μισ φορά μην τα ξαναλέμε...χαχαχαχ Περιμενω με ανυπομονησία την καινούργια σου ιστορία και φυσικά φωτογραφίες!!!!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Ξέρεις πόσο σε ζηλεύω για ακόμη μισ φορά μην τα ξαναλέμε...χαχαχαχ Περιμενω με ανυπομονησία την καινούργια σου ιστορία και φυσικά φωτογραφίες!!!!
Τώρα που γύρισα ζηλεύω και εγω όσους πάνε! :p :)
Τελειώνω σύντομα την ιστορία μου απ'την Σρι Λάνκα και μετά θα γράψω για Ν.Υ. και Νιαγάρα!
 

Joanna29

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Εδιβουργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη ξανά κ ξανά
Τώρα που γύρισα ζηλεύω και εγω όσους πάνε! :p :)
Τελειώνω σύντομα την ιστορία μου απ'την Σρι Λάνκα και μετά θα γράψω για Ν.Υ. και Νιαγάρα!
είναι περίοδοι που με πιάνει έντονη νοσταλγία και πρήζω τους πάντες γύρω μου...χαχαχα εγω μετά έχω Ιταλία και ελπίζω το επόμενο μου να ναι προς Σαν Φρατζισκο,Λος Ατζελες!!!!!
 

Joanna29

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Εδιβουργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη ξανά κ ξανά
Tρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Για κάποιον λόγο το πρωί με βρήκε να θέλω να φύγψ από την Νεα Υόρκη.Ισως έφταιγε ότι με το άλλο το ζευγάρι δεν μπορούσαμε να συννενοηθούμε κ πολύ ή ότι προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι είχαν μάθει το μέρος καλύτερα από μένα(μετά από τόσο διάβασμα και ψάξιμο δεν το δεχόμουν).Ετσι λοιπόν σηκωθήκαμε και πηραμε το τρένο για Φιλαδέλφεια.Στον σταθμό μας περίμενε ο ξαδερφός μου. Πήγαμε στο εστιατόριο που έχουν το Pat's Select κάπου στο Νιου Τζερσει(http://www.patsselect.com/home). Aφου φαγαμε,ηπιαμε καφέ,τα είπαμε λιγάκι πήγαμε σπιτι. Εκει πραγματικά ένιωσα σαν να έιμαι Ελλάδα..Ειδαμε ταινίες,συζητήσαμε λιγάκι και αφού τα τσούξαμε λιγάκι παραπάνω κοιμηθήκαμε μιας και τα παιδιά δουλεύαν πρωί.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Πρώτο πρωινο στις τόσες μέρες που ημουνα εκεί που ξύπνησα ότι ώρα ήθελα. Ηρθε μας πήρε ο -ενας απο τους τρεις- ξαδερφός μου και πήγαμε για καφε Φιλαδέλφεια.Το μαγαζί λεγόταν Joe's cafe(1845 walnut street
philadelphia)Βρίσκεται απέναντι από ένα πάρκο.Εκει λοιπόν μου συνέβη το εξής κουλο.Καθόμασταν έξω. Οπότε εγώ άναψα τσιγάρο.Τότε βγήκε καποίος και μου είπε ότ απαγορεύεται και αν θέλω να πάω λίγα μέτρα μακριά από το τραπέζι..χαχαχαχα γέλασα πάρα πολύ.Αφου βολτάραμε λίγο πήραμε το δρόμο του γυρισμου.Θα με πήγαιναν στο Wal mart(super market) που ήθελα να δω για βαλίτσα και μετα για φαγητό.Να σημειώσω ότι το λατρεύω το συγκεκριμένο super market!!!!
PHILADELGIA.jpg
PFIAL.jpg
PFIL.jpg
PFILA.jpg
PFILADEL.jpg
PFILADI.jpg
PHILADELFIA.jpg

Οπως σας είπα λοιπόν πήγαμε Wal Mart οπου γέμισα πολλά καλάθια καλλυντικά.Οι τιμές τους εκει σε μάσκαρες,μολύβια πούδρες και οτιδήποτε γυναικείο τελος πάντων είναι εξευτελιστικές.Αφού με πήραν σηκωτή,πήγαμε σπίτι,ετοιμαστηκαμε και θα πηγαίναμε για το καλύτερο steak του New Jersey....Tο μαγαζί λεγόταν Τexas Road House.Εκεί λοιπόν είδα το εξής παράξενο.Είχε παντόυ βαρέλια και κουβαδάκια με φυστίκια τα οποία μπορούσες να τα πετάξεις στο πάτωμα.Μόνο τα φυστίκια όμως....
TEXAS.jpg
TEXAsa.jpg
Αφού φάγαμε,πήγαμε για ποτό και μετά σπίτι...είχαμε πρωινό ξύπνημα, αποχαιρετισμούς μαι επιστροφή Νέα Υορκή. Είχαν μείνει λίγες μέρες και ήδη η κατάθλιψη πλησίαζε!!!!!
 
Last edited:

tol_pap

Member
Μηνύματα
397
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Αφού με έπεισαν να φύγουμε(βρισκόμουν σε πλήρη άρνηση να αφήσω την θέα)αποφασίσαμε να πάμε στο Ripleys Believe it or not. Ήταν από τα λίγα πράγματα που μπορούσαμε να επισκεφτούμε απόγευμα μιας και είχε ήδη βραδιάσει και μουσεία κτλ ήταν κλειστά.Με το πάσο είχαμε κάποια έκπτωση όποτε το εκμεταλλευτήκαμε(γενικως το χρησιμοποιήσαμε και τις δυο χρονιές)Δεν είναι κάτι το τραγικό αλλα είναι διασκεδαστικό.
Να σε ρωτήσω: Πόση ώρα χρειάστηκε για να γυρίσεις εκεί μέσα και να το ευχαριστηθείς?
 

Joanna29

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Εδιβουργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη ξανά κ ξανά
Να σε ρωτήσω: Πόση ώρα χρειάστηκε για να γυρίσεις εκεί μέσα και να το ευχαριστηθείς?
Καλημέρα....να σου πω την αλήθεια εσωτερικά δεν θεωρώ ότι έχει κάτι ιδιαίτερο να δεις.Το όλο θέμα είναι η εξωτερική θέα,πόση ώρα θα κάνεις να βγάλεις φώτο,ανάλογα τι κόσμο θα έχει που περιμένει να βγει την ίδια πόζα κτλ.Για μένα προσωπικά δεν το βαριέσαι αλλα πιστεύω maximun 45 λεπτά(χωρίς την ώρα που ξοδεύεις στις ουρές και στους ελέγχους) είναι υπέραρκετο να κάνεις τον γύρο,να χαζέψεις θέα κτλ κτλ
 

Joanna29

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Εδιβουργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη ξανά κ ξανά
Καλημέρα....να σου πω την αλήθεια εσωτερικά δεν θεωρώ ότι έχει κάτι ιδιαίτερο να δεις.Το όλο θέμα είναι η εξωτερική θέα,πόση ώρα θα κάνεις να βγάλεις φώτο,ανάλογα τι κόσμο θα έχει που περιμένει να βγει την ίδια πόζα κτλ.Για μένα προσωπικά δεν το βαριέσαι αλλα πιστεύω maximun 45 λεπτά(χωρίς την ώρα που ξοδεύεις στις ουρές και στους ελέγχους) είναι υπέραρκετο να κάνεις τον γύρο,να χαζέψεις θέα κτλ κτλ
@tol_pap Ok νομιζα μιλάς για το Empire...χαχαχα επειδή ο φιλός μου έχει τρομερό κόλλημα κάτσαμε κανα 2,5 ώρες σίγουρα...αλλα βγαίναμε φώτο, βίντεο,κοιτούσαμε κάθε λεπτομερεία τα πάντα!!!Νομίζω όμως ότι όντως το ευχαριστηθήκαμε..
 

Joanna29

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Εδιβουργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Υορκη ξανά κ ξανά
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου

8:00 ήμασταν στο τρένο για Μανχάταν. Πόσα συναισθήματα καθώς κοιτούσα από το παράθυρο του τρένου.Tην ίδια εποχή πριν ένα χρόνο αν με ρωτούσες θα σου έλεγα ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάω να ζήσω εκεί. Εκέινη την στιγμή όμως το σκεφτόμουν σοβαρά. Ισως αν υπάρξει τρίτη φορά να μην φύγω..χαχαχχ.

Αφού φτάσαμε,πήγαμε σπίτι,αφήσαμε τα πράγματα, ετοιμάσαμε σαντουιτσάκια να έχουμε μαζί μας και ξεκινήσαμε για το Chelsea Market και το Highline. Πήγαμε με τα πόδια θέλοντας να δούμε και την περιοχή που μέναμε. Πιστεύω το Greenwich Village είναι μακράν η καλύτερη περιοχή.Η αγαπημένη μου γειτονιά.. Δέντρα σε συνδυασμό με καφε, εστιατόρια και διάφορα μαγαζάκια..κ το βράδυ παντού κόσμος που γελάει και διασκεδάζει...Την λάτρεψα τη περιοχή....Χαθήκαμε λίγο στην πορεία αλλά τελικά φτάσαμε στο Chelsea Market.Μου άρεσε πάρα πολύ το μέρος. Μου θύμισε λίγο(μην με βρίσετε) την στοά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης στα πολύ πολύ καλύτερα της φυσικά!!!!!Mαγαζάκια κάθε λογιων δεξια και αριστερά διαμορφωμένα έτσι ώστε να σε κάνουν να μην θές να φύγεις... Mπήκαμε από την μια μερία και καταλήξαμε στην αρχή-τέλος του Highline(στο περίπου). Η άλλη άκρη είναι West 34th Street κοντά στο Javits Convention Center 13 11 chelsea market.jpg 13 12 chelsea market.jpg

Αν θυμάμαι καλά κάποτε ήταν σιδηροδρομικός σταθμός που εξυπηρετούσε Μανχάταν και Νιου Τζέρσει η την νότια με την βόρεια πλευρά?? Κατι τέτοιο. Τώρα σε λίγα σημεία θα διακρίνεις τις γραμμές , σημάδι ότι κάποτε υπηρχε ολόκληρος σιδηρόδρομος. Τό έχουν διαμορφώσει πανέμορφα και διάβασα ότι πραγματοποιούνται και εκθεσεις. Εμεις είναι η αλήθεια ότι δεν πετύχαμε καμία. Σε όλος το μήκος του συναντάς συχνά σκαλιά η ασανσερ για να κατέβεις όπου θέλεις. Εμείς το διασχίσαμε όλο σχεδόν.Προσωπικά θεωρώ ότι έιναι από τα λιγότερο τουριστικά μέρη άλλα αξίζει για να κάνεις βόλτα ήρεμα και χαλαρά και να δείς κάποια σημεία του Μανχάταν από ψηλά.
13 12 HIGHLINE.jpg




13 11 dfsdgfwgs.jpg

Από τα ομορφότερα σημεία του πάρκου καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι δεν ήταν ανάμεσα σε κτήρια. Επιπλέον φαίνονται κ οι οι γραμμές.


13 11 dgdegqegqreg.jpg

Κάποια στιγμή ένας ξεναγός είπε ότι στο Μανχαταν αν ποτέ χαθείς ψάχνεις το Empire State Building γιατί φαίνεται από παντού σχεδόν. Πραγματικά το ξεχωριζεις σχεδόν από παντού!!!!!!!


13 11 dgsggsaf.jpg
13 11 fgegaegea.jpg
13 11 fgfgef.jpg
13 11 fgwgwrgrwgr.jpg
13 11 gfgehg.jpg
13 11 HIG.jpg
13 11 HIGLINI.jpg
13 11dgfwdgs.jpg
13 11fgsfgsgsgsg.jpg


Λίγο πριν φτάσουμε στο τέλος του πάρκου άρχισε να ψιχαλίζει οπότε πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Σκεφτόμασταν να πάμε να φάμε κάτι καθώς μετά θα πηγαίναμε Madison Square Garden να δούμε αγώνα hockey. Στον δρόμο πετύχαμε το αγαπημένο μαγαζί του φίλου μου το B&H( 420 9th Ave. at 34th St.) και έτσι το να φάω φανταζε όνειρο πλέον. Το μαγαζί είναι με ηλεκτρονικα είδη. Η αλήθεια είναι ότι είναι the best στο είδος του. Εμείς ψωνίσαμε από κει τα πάντα. 2,5 ώρες ήμασταν εκεί μέσα... Το στομάχι μου είχε γίνει κόμπος. Μισή ώρα πριν τον αγώνα αποφάσισε ο κύριος ότι πρέπει να φάμε κιόλας. Προχωρήσαμε προς το γήπεδο με την ελπίδα να βρούμε κάτι στον δρόμο μας. Για καλή μας τύχη βρήκαμε ακριβώς απέναντι από το γήπεδο. Το μαγαζί λεγόταν Stage Door Deli(http://www.stagedoordeli.com/) Από τα νοστιμότερα fast food της New Yorκ. 8 παραδέκα είχαμε καθήσει στις θέσεις μας και ανυπομονούσα να αρχίσει το παιχνίδι. Ειχε κρύο εκεί μέσα τελικά!!!!!! Και ναι το παιχνίδι ξεκίνησε και ήταν υπέροχο. Το λάτρεψα!!! Πραγματικά όσοι βρεθείτε σε περίοδο που έχει αγώνες να πάτε όπωσδήποτε.
13 11 hockey df.jpg
13 11 fdfdwgwg.jpg
13 11 hockey.jpg

Οι Rangers έχασαν δυστυχώς και έτσι είπαμε να πάμε για κανα ποτάκι να πνίξουμε τον πόνο μας....:bleh::bleh: Πήγαμε σε ένα Jazz Bar για το οποίο είχα ρωτήσει το Fat Cat(http://www.fatcatmusic.org/)Δεν είναι τουριστικό αλλα έιχε πολύ καλή μουσική. Σαξόφωνο ιδιαίτερα!!!! Ηπιαμε το ποτό μας και γυρίσαμε σπίτι για ύπνο. Είχα ετοιμάσει σκληρό πρόγραμμα για την επόμενη..και ποδαρόδρομο.Kαι κάπως έτσι άλλη μια βραδιά έφτασε στο τέλος της.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.505
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom