Μήλος Μήλος πληροφορίες

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
156
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru
μην πας χωρις δικο σου μεσο στη μηλο. αληθεια, εχει μεγαλο οδικο δικτυο, δηλ πολυ και κουραστικο δρομο για να πας στις καλες παραλιες. και οπως ειπε και καποιος ειναι νησι για να κινεισαι συνεχεια. αλλου για μπανιο αλλου για φαγητο (0ι περισσοτερες παραλιες ειναι στο πουθενα χωρις ταβερνακι απο διπλα- καλυτερα για την παραλια), αλλου για υπνο, αλλου για (χαλαρο) ποτακι.
ειναι ομως τοπ σε παραλιες κατα τη γνωμη μου.
Με μηχανάκι οι μετακινήσεις παλεύονται; Έχω κλείσει διαμονή στις πλάκες και το σκέφτομαι για ενοικίαση αυτοκινήτου ή αυτόματης μηχανής.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Με μηχανάκι οι μετακινήσεις παλεύονται; Έχω κλείσει διαμονή στις πλάκες και το σκέφτομαι για ενοικίαση αυτοκινήτου ή αυτόματης μηχανής.
Για το μηχανάκι να σου πω γιατί εγώ είχα παπί όταν πήγα Μήλο. Άνετα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπου έχει άσφαλτο. Υπάρχουν όμως και διαδρομές μικρές ή μεγάλες σε χωματόδρομους. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπεισέρχεται ο παράγοντας εμπειρία και διάθεση για ταλαιπωρία. Δεν έκανα τις μεγάλες διαδρομές σε χώμα για να σου πω κατάσταση δρόμων (είχα ακούσει για κατσικόδρομους, δεν ξέρω αν είναι ακόμα έτσι). Προσοχή στη λεπτή σαν πούδρα σκόνη στις κατηφόρες (και στις ανηφόρες :p ) πχ. Φυριπλάκα.
 

ARGIROP

New Member
Μηνύματα
4
Likes
7
Μόλις γύρισα και εγώ απο Μήλο και ελπίζω με αυτό το ποστ να βοηθήσω κάποιον για τώρα ή για του χρόνου:D Μείναμε με τον φίλο μου για 5 μέρες και σαν νησί μου άρεσε πολύ ! Με εξαίρεση τον Αδάμαντα όπου μέναμε . Ακούσαμε ότι απο ταβέρνες αξίζουν "Ω Χαμός και ο ζυγός"αλλά δεν τις επισκεφτήκαμε. Η Πλάκα ήταν ιδανική για χαλαρή βόλτα, ποτό και φαγητό . Προτείνω το "Κρι-κρι" για χαλαρό ουζάκι,παγωμένη μπύρα και μεζέδες. Εμείς πετύχαμε και Live που ήταν πολύ καλό. Φάγαμε στην Αρχοντούλα-πολλοί μέσα στο φόρουμ το πρότειναν, με 20 ευρώ τρως καλά αν και θα προτιμούσα να έχει πιο παραδοσιακά πιάτα. .Όσον αφορά τις παραλίες , αναμφισβήτητα ο γύρος του νησιού με κάποιο από τα καραβάκια αξίζει. Εμείς πήγαμε με το "Όνειρο" το οποίο ξεκινούσε 9 το πρωι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Η τιμή του ήταν λίγο τσιμπημένη (6Ο ευρώ αλλά είχες πρωινό-μεσημεριανό-μεζέδες-φρούτα-καφέ και φωτογραφίες) ,άξιζε όμως! Γενικά υπάρχουν πολλά για όλα τα γούστα και τις τσέπες . Η Συκιά και οι Καλόγριες ήταν καθαρότατες παραλίες , το ίδιο και το Κλέφτικο (κολυμπήσαμε με μάσκες για αρκετή ώρα). Δεν προλάβαμε να γύρισουμε όλες τις παραλίες- πήγαμε σε Φυριπλάκα (η καλύτερη για μένα-αλλά πρεπει να πας νωρίς γιατι γίνεται χαμός),Προβατάς (ρηχά καθαρά νερά), Παλαιοχώρι (τίποτα το ιδιαίτερο-αν και φημίζεται για το εστιατόριο sirocco),Σαρακήνικο ( πραγματικά ήταν σαν βάλτος-μόνο οι φωτογραφίες άξιζαν). Χωρίς μεταφορικό μέσο δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο να γυρίσεις και τις άλλες παραλίες πχ Αγ. Κυριακή . Τα δρομολόγια του κτελ ήταν κάθε μια ώρα με καθυστερηση κάποιες μέρες , πράγμα που μας ταλαιπώρησε λίγο και για Φυριπλάκα πήραμε ταξί (30 ευρώ πήγαινε-έλα). Αξίζει αν πετύχετε κάποιο πανηγύρι ή γλέντι σε κάποιο απο τα χωριά ! Πετύχαμε το πλακιώτικο γλέντι (στις Πλάκες) και ήταν το κάτι άλλο ! 5 μέρες για να χαρείς το νησί είναι λίγες θεωρώ- αλλά αξίζει ! Την επόμενη φορά θα έχω το δικό μου μεταφορικό μέσο και η διαμονή μου θα είναι στην Πλάκα ή στον Τριοβάσαλο !
 

xrist0s4

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αστυπαλαια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Επειδη ειμαι Μηλο διακοπες εψαχνα διαφορα ποστ με πληροφοριες για τα μερη εδω επεσα πανω σε ενα λεπτομερες με αισθηση του χιουμορ ποστ του 2006 που με βρισκει συμφονο σχεδον σε ολα που περιγραφει..διαβαστε το:
Μήλος
Ηφαιστιογενές κυκλαδονήσι με ωραίες παραλίες. Φτάνοντας με πλοίο βλέπετε την πολύ άσχημη όψη του Αδάμαντα, του λιμανιού. Ωστόσο αν κάνετε μια βόλτα από πίσω, είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την πάρα πολύ άσχημη όψη του Αδάμαντα, όπου κυριαρχεί το νεοελληνικό γούστο, η δόμηση σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους, και η κυκλαδίτικη παράδοση.

Μπορείτε να πάτε αεροπορικώς και να θαυμάσετε το κτίριο του αερολιμένος με 6 check in desks, ιμάντες για βαλίτσες σε αφίξεις και αναχωρήσεις (διαφορετικά κτίρια!), αίθουσες για τράπεζες, συνάλλαγμα, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και άλλες, και τον ψύκτη με το νερό που δεν πίνεται! Λογικό, θα σκεφτεί κάποιος, για ένα αεροδρόμιο που μπορεί να εξυπηρετήσει Airbus A340, με συχνές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, τσάρτερς, etc. Όχι όμως για την Μήλο, με τον μικρό αεροδιάδρομο με 5 πτήσεις την εβδομάδα τον χειμώνα και 8 το καλοκαίρι! Με απoτέλεσμα όλες οι προαναφερόμενες αίθουσες να παραμένουν κενές, αλλά οι τσέπες όσων το έφτιαξαν γεμάτες.

Πλάκα – Τρυπητή – Τριοβάσαλος (κανονικός και Πέρα). Ένα περίεργο σύμπλεγμα χωριών με το πρώτο να αποτελεί την πρωτεύουσα του νησιού. Υπάρχει εκκλησάκι, εις το βουνό ψηλά εκεί, από το οποίο βλέπεις το ηλιοβασίλεμα με αποτέλεσμα να κατακλύζεται από κόσμο εκείνη την ώρα, λες και δεν υπάρχει άλλο μέρος να δεις ωραία τον ήλιο να δύει.

Πολλώνια (εκ του Απολλωνία). Γραφικό και ήσυχο χωριουδάκι. Παλιά, όμως. Τώρα έχει μετατραπεί σε οικισμό από ενοικαζόμενα δωμάτια. Το καφενείο που έχει αναλάβει να πουλάει τις εφημερίδες τις βάζει μέσα σε ψυγείο Coca Cola. Ίσως για να κρατάει φρέσκιες τις ειδήσεις.

Κατακόμβες. Τίποτα, μην πάτε.
Ζεφυρία: Η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. So what?

Παραλίες

Τσιγκράδο. Δίπλα στο ομώνυμο ορυχείο περλίτη της ‘Βαρυτίνης’, νότια. Ο αέρας που φυσάει γεμίζει με σκόνη οτιδήποτε κινείται ή μένει ακίνητο. Γι αυτό οι εργοταξιακές ταμπέλες επιβάλλουν την χρήση ειδικών γυαλιών. Μην μασάτε (τον περλίτη), κατεβείτε με προσοχή (μεγάλη κλίση) στην αμμουδιά και απολαύστε τα πολύ ωραία νερά. Υπάρχουν βράχια για βουτιές (Keep Walking σε μινιατούρα) στα οποία ανεβαίνετε με σχοινί, ωσάν τα κομάντα. Οι πιο προχωρημένοι κάντε αναρρίχηση. Μπορείτε να πάτε και κολυμπώντας στο νησάκι απέναντι, αλλά μην υποτιμήσετε την απόσταση. Σκεφθείτε επίσης ότι πρέπει και να γυρίσετε. Αξιοσημείωτο πλεονέκτημα η απουσία κακομαθημένων πιτσιρικιών, προφανώς λόγω δύσκολης (για τους τσιφτετέλληνες γονείς τους) πρόσβασης.

Φυρίπλάκα. Δεν ξέρει κανείς που τονίζεται. Ξέρουν όμως ότι είναι πολύ κοντά στο Τσιγκράδο. Όχι άσχημη, αλλά το πιο μεγάλο μέρος της είναι, πλέον, ξαπλώστρες και υφίσταται και μπαράκι.

Σαρακίνικο. Στον βορρά. Άσπρα βράχια, ενδιαφέρον γεωλογικό παιχνίδι. Κατά προτίμηση να μην φυσάει. Αξίζει να πάτε έστω μόνο για να την δείτε. Όταν φυσάει βοριάς (default mode) δεν είναι καλή η θάλασσα.

Παπάφραγκας. Στον βορρά, as well.Φιόρδ σε μινιατούρα, μικρή παραλιούλα, κάθετα βράχια. Αρέσει σε πολύ κόσμο, όχι σε μένα. Όταν φυσάει βοριάς (default mode) δεν είναι καλή η θάλασσα. (copy paste από πριν)

Προβατάς.
Ωραία παραλία, αλλά το 1992. Τώρα είναι όλο ξαπλώστρες και οικογένειες με κακομαθημένα πιτσιρίκια που επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη ικανότητα να ουρλιάζουν συνεχώς. Απλά μην πάτε.

(α)Χιβαδόλιμνη. Μέσα στον κόλπο του Αδάμαντα, όχι κάτι ιδιαίτερο, μεγάλη αμμουδιά αλλά βορινή. Καλή για σέρφερς διότι φυσάει πολύ χωρίς να έχει μεγάλα κύματα. Υπάρχει κάμπινγκ.

Αγία Κυριακή. Από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, μεγάλη αμμουδιά, κρυστάλλινα νερά, νότια. Παρένθεση: Μου αρέσουν πάρα πολύ οι Κυκλάδες: Η χαμηλή έως ανύπαρκτη βλάστηση, το θυμάρι κι η άγρια ρίγανη, τα σπίτια πιο λευκά, οι αμμουδιές και ο ζωογόνος αέρας. Αυτός ο εκπληκτικός, σχεδόν μόνιμος, βοριάς αποτελεί μέρος του τοπίου και των διακοπών μου. Μπορώ να ανεχτώ ισχυρή αμμοβολή για πολλή ώρα, δεν με πειράζει. Κλείνει η παρένθεση, και ελπίζω να καταλάβαινετε πόσο πολύ φυσούσε (λόγω διαμόρφωσης εδάφους
εκείνη την ημέρα για να φύγω μέσα σε μισή ώρα και να πάω στο διπλανό…

Παλιοχώρι. Πιό μεγάλη αμμουδιά. 3 μπαράκια με αντίστοιχα σετς ξαπλωστρών, δυο εστιατόρια-ταβέρνες. Παρ’ όλα αυτά, καταπληκτικά νερά, αξίζει να πάτε, προτιμήστε τις ξαπλώστρες τέρμα αριστερά, παίζει και ωραία μουσική το μπαράκι. Φυσικά υπάρχουν και κενά για όσους δεν θέλουν ξαπλώστρες.

Κλέφτικο. Αρνάκι, συνήθως με πατάτες και, ενίοτε, τυριά, ψήνεται και σερβίρεται σε πήλινο σκεύος. Επίσης τοποθεσία νοτιοδυτικά του νησιού, γεωλογικά κόλπα της μητέρας φύσης το έχουν κάνει ένα από τα πιο hot σημεία του νησιού. Πάει μόνο καραβάκι, είτε επί τούτου είτε ως μέρος του γύρου της Μήλου. Ωραία νερά, αξίζει μια επίσκεψη.

Μύτακας. Βορράς ντιπ για dip. Συμπαθητική αμμουδιά, όταν φυσάει (κλπ κλπ) αναπτύσσονται ωραία κύματα για ανωριμότητες.

Κήπος. Αστεία πράγματα. Έχει καλή ταβέρνα (βλέπε παρακάτω) και καραβάκι που φεύγει για Κλέφτικο στις 3:00μμ οπότε και κατέστη δυνατον να το χρησιμοποιήσω.

Γέροντας – Ψαθί. Μικρές παραλιούλες δύσκολης πρόσβασης. Η πρώτη με πόδια ή καραβάκι η δεύτερη με χωματόδρομο.

Φαγητό
Καίτοι νησί, η Μήλος έχει πολύ καλό ντόπιο κρέας (αμνοερίφια). Κατσίκια και πρόβατα απαντώνται σε μεγάλη συχνότητα. Η γειτονική Αντίμηλος είναι γεμάτη όπως και η Πολύαιγος, το λέει και τ’ όνομά της. Πώς θα την έλεγαν, άλλωστε; Αντίμηλο ΙΙ ή Αντικίμωλο; Παραμένει, ωστόσο, η απορία πώς βρέθηκαν τα κατσίκια σε τόσο μικρά νησιά; Κολυμπώντας από την Μήλο;

Εργίνα (και όχι Βεργίνα) στην Τρυπητή. Πολύ καλά πιάτα και ζυμαρικά. Δοκιμάστε τα τοπικά λαζάνια με σκορδαλιά, αλλά και αρνάκι. Επειδή είναι γνωστή, καθίσταται πολύ δύσκολο να βρει κανείς τραπέζι μεταξύ 9-11:30 κάθε βράδυ, οπότε να πάτε πριν ή μετά. Σε κάθε περίπτωση θα αποζημιωθήτε για την υπομονή σας.

Ω! Χαμός. Ω!ραία ταβέρνα, όντως έτσι λέγεται. Ήταν στον Τριοβάσαλο, τώρα είναι 2 χλμ από Αδάμαντα, στον δρόμο για αεροδρόμιο. ‘Έξυπνα’ πιάτα, συμπαθητικότατα τραπεζοκάρεκλα (δικός μου νεολογισμός), και καρτούλες με τις συνταγές, που πρέπει να γίνουν updated διότι γράφουν ‘Στον Τριοβάσαλο μαγειρεύουν ακόμα’. Και πώς τα φέρνουν στον Αδάμαντα, με courier?

Απανεμιά. Στην είσοδο των Πολλωνίων, φρεσκότατο ψάρι και αστακούς για αστακομακαρονάδα. Must.

Μπελιβάνης. Στον Τριοβάσαλο. Στον καρόδρομο, μην τρομάζετε, έτσι λέγεται ο κεντρικός δρόμος. Ψησταριά, όχι κάτι το ιδιαίτερο σε περιβάλλον, αλλά πολύ καλά ψητά. Τρώνε πολλοί ντόπιοι, γεγονός που αποτελεί εγγύηση αλλά και δημιουργεί πρόβλημα χώρου. Και εδώ θα αποζημιωθήτε για την υπομονή σας.

Κήπος. Στον Κήπο. Ταβέρνα με θέα το Κρητικό πέλαγος και νόστιμα φαγητά. Ενίοτε κατσικάκι σούβλας ή/και σούπα ροφού.

Αλισάχνη. Στην Πλάκα. Αντιγραφή του Ψυρρή. ΟΚ, δεν έχει φιλετάκια μινιόν με σως Μπεζανσόν και βατόμουρα Αντικυθήρων, μαριναρισμένα με φυστικοβούτυρο Νότιας Καρολίνας και γαρνιρισμένα με σαφράν Ματσαβουντού, € 72.5, απλά δεν ταιριάζει με το νησί. Δεν χάνετε αν δεν πάτε.

Ταβέρνα στον Εμπουριό, μάλλον χωρίς όνομα. Ο Εμπουριός είναι στον κόλπο του Αδάμαντα, απέναντι από τον Αδάμαντα. Ωραία διαδρομή, βατός χωματόδρομος. Η ταβέρνα είναι πάνω στη θάλασσα, φτιάχνει κατσικάκι ντόπιο στο φούρνο και γενικά όλα τα προϊόντα είναι δικά τους. Αλλά αν έχει φτάσει μεγάλη παρέα πριν από σας, τα πράγματα δυσκολεύουν λόγω οικογενειακής (δηλαδή μικρής) κουζίνας. Πάτε κατά τις 6-7μμ το αργότερο.

Αυτές τις ταβέρνες τίμησα με την παρουσία μου. Υπάρχουν επίσης και άλλες που μου σύστησαν (Thanx to Σάκης και στην Κορίνα) και δεν πήγα, όπως:

Άγκυρα στον Προβατά.

Σιρόκο. Στο Παλιοχώρι. Πάνω στη θάλασσα φτιάχνει ψητό ψημένο μέσα στην άμμο της παραλίας όπου η θερμοκρασία σε μιά περιοχή, λόγω του γεωθερμικού πεδίου, είναι γύρω στους 100 βαθμούς (όπως στη Χαβάη).

Γλυκά
Στο καφενείο του Παλιού, στην Πλάκα. Among many others σοκολατίνα. Γλυκιά, όπως πρέπει να είναι τα γλυκά, διότι αλλιώς δεν θα λέγονταν έτσι.

Κουφέτο. Δεν είναι κουφέτο αλλά γλυκό του κουταλιού, άσπρη κολοκύθα.
Καρπουζόπιττα. Κάτι σαν στερεοποιημένη μουσταλευριά, να την δοκιμάσετε. Μέλι θυμαρίσιο ντόπιο.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Γλώσσα: Μηλέικα. Μοιάζουν με τα Κρητικά και κάνουν όποιον τα ακούει να θεωρεί τον Πέτρο Κωστόπουλο και τον Θέμο Αναστασιάδη δάσκαλους ορθοφωνίας. Αλλά μιλάνε και Ελληνικά στους τουρίστες, ακόμα και σε ξένους (οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ούτως ή άλλως).

Θρήσκευμα: Όλοι οι Μηλιοί είναι γαύροι, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των νησιωτών. Σημαίες του Ολυμπιακού ανεμίζουν από την προβλήτα των Πολλωνίων μέχρι την σκάλα φόρτωσης του ‘Τιτάνα’. Ο Δήμος Μήλου έχει δημιουργήσει υπέρογκο χρέος στην ΔΕΗ διότι κάθε Μάιο ηλεκτροφωτίζει το νησί.

Φούρνοι: Άρτεμις στον Αδάμαντα. Πολλά, καλά και φρέσκια μπινελίκια.

Ιταλοί: Πολλοί, πάρα πολλοί. Κυκλοφορούν και με αυτοκινητοτροχόσπιτα ανά επτάδες (τουλάχιστον) και τα παιδιά τους συναγωνίζονται επάξια τα ελληνάκια στα ουρλιαχτά. Προσθέστε την παρέα των φωνακλάδων γονιών τους, πολλαπλασιάστε επί έναν ακέραιο της αρεσκείας σας, και θα καταλάβετε γιατί όταν δείτε σε μια παραλία αυτοκινητοτροχόσπιτα με Ιταλικές πινακίδες, δεν θα αναρωτηθείτε αν κάπου εδώ είναι η φωλιά τους, αλλά θα κάνετε μεταβολή και θα διαλέξετε μια άλλη παραλία, ελπίζοντας να είστε πιο τυχεροί.

Ο Γύρος της Μήλου: Με αυτό το όνομα υπάρχει γυράδικο αλλά και καΐκι. Το οποίο μαζί με άλλα καΐκια, ιστιοπλοϊκά και καταμαράν (αυτό μας καταμάρανε) κάνουν τον γύρο του νησιού. Ξεκινάνε κατά τις 9-9:30πμ και επιστρέφουν κατά τις 6-7μμ. Επειδή στις διακοπές μου δεν ξυπνάω για κανέναν λόγο πριν τις 12, δεν μπορώ να σας πω αν αξίζει. Άλλοι λένε ότι αξίζει. Πάντως αν σας αρέσει, δοκιμάστε το, δεν χάνετε τίποτα. Κάποιοι καπεταναίοι φτιάχνουν και κακαβιά κάπου στην μέση της ημερήσιας αυτής εκδρομής.

Κίμωλος: Η πατρίδα του Αγγελέτου Κανά και του Βεντούρη. Φέρρυ τύπου παντόφλας από τα Πολλώνια. Δεν πήγα, πρέπει να είναι ήσυχα. Υπάρχει μπαράκι που δρομολογεί καΐκάκι για τα Πολλώνια κατά τις βραδυνές και πρώτες πρωινές ώρες!


Συνολική άποψη: Να πάτε, 7-10 μέρες ιδανικά, μέχρι δυό εβδομάδες για περαιτέρω χαλάρωση.

Πηγή: http://astroforum.gr/forum/viewtopic.php?t=64&sid=39411201d507db15adc6ca276ba02f2d
 
Last edited by a moderator:

mcvourda

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος της Ιταλίας
Καλησπέρα σας και καλό μήνα! Είμαι νέο μέλος εδώ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πάω στη Μήλο τον Αύγουστο.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν οι παραλίες Παπάφραγκας και Τσιγκράδο είναι προσβάσιμες από τη θάλασσα, γιατί διάβασα πως είναι πολύ απόκρυμνο το κατέβασμα και δε νομίζω ότι θα μπορώ να τα καταφέρω.
Μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει;
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Στο Τσιγκράδο πηγαίνει καραβάκι, στον Παπάφραγκα δε νομίζω...
Στον Παπάφραγκα δεν είναι δύσκολο το κατέβασμα, απλά δεν ενδείκνυται γι'αυτούς που έχουν υψοφοβία σε πολύ μεγάλο βαθμό... Το Τσιγκράδο είναι λίγο πιο σύνθετο, αλλά πάλι είναι προσβάσιμο από ξηράς (κατά βάσιν για ηλικίες 15-45), δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, για ηλικιωμένους, για παχύσαρκους και για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα...
 

mcvourda

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος της Ιταλίας
Στο Τσιγκράδο πηγαίνει καραβάκι, στον Παπάφραγκα δε νομίζω...
Στον Παπάφραγκα δεν είναι δύσκολο το κατέβασμα, απλά δεν ενδείκνυται γι'αυτούς που έχουν υψοφοβία σε πολύ μεγάλο βαθμό... Το Τσιγκράδο είναι λίγο πιο σύνθετο, αλλά πάλι είναι προσβάσιμο από ξηράς (κατά βάσιν για ηλικίες 15-45), δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, για ηλικιωμένους, για παχύσαρκους και για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα...
ευχαριστώ πολύ!!
 

Estet

Member
Μηνύματα
234
Likes
111
Επόμενο Ταξίδι
Λυών
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τόκιο
Καλησπέρα σας και καλό μήνα! Είμαι νέο μέλος εδώ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πάω στη Μήλο τον Αύγουστο.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν οι παραλίες Παπάφραγκας και Τσιγκράδο είναι προσβάσιμες από τη θάλασσα, γιατί διάβασα πως είναι πολύ απόκρυμνο το κατέβασμα και δε νομίζω ότι θα μπορώ να τα καταφέρω.
Μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει;
Κατεβαίνεις στην παραλία Παπάφραγκας με τα πόδια, δεν είναι κάτι τρομερό, λίγη προσοχή χρειάζεται, αλλά αν πας και έχει βοριά θα απογοητευτείς, τα νερά θα είναι βρώμικα. Θεωρώ πως είναι ποιο πολύ παραλία για φωτογράφιση παρά για κολύμπι.
 

koupable

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας παιδια!!!Σκεφτομαι να παω διακοπες στη μηλο και θα ηθελα να με βοηθησετε και να μου πειτε τη γνωμη σας οσοι εχετε παει..Θα ειμαστε 2 ατομα και δυστυχως δεν εχουμε τη δυνατοτητα ενοικιασης καποιου μεσου..Ειναι προτιμοτερο να νοικιασω στον αδαμαντα η καπου αλλου?Οι αποστασεις σχετικα ειναι μικρες για παραλιες η οχι?σκεφτομουν το ενδεχομενο ενοικιασης ποδηλατου αλλα δε ξερω καθολου τι παιζει με αυτο!Πιθανον να ειναι για 4 μερες και οπως καταλαβαινετε ψαχνομαι για οικονομικες διακοπες..Επισης μονοημερες κρουαζιερες γινονται ?Θελω να δω οσα περισσοτερα πραγματα μπορω και δε ξερω τι με συμφερει..θα χαρω πολυ αν με ξεμπερδεψεται καπως ..Ευχαριστω για το χρονο σας!! :)
 

LillyLo

Member
Μηνύματα
48
Likes
11
Εκλεισα για Μηλο, στον Τριοβασαλο. Ακουσα οτι ειναι σχεδόν Πλάκα εκεί, 5-6' με τα πόδια, και όμορφα, ελπίζω να ισχύει. Αυτό που δεν ξέρω, είναι μήπως είναι βλακέια που δεν μένουμε παραθαλάσσια. Μη φάμε καμμία φόλα στην ερημιά και χωρίς αυτοκίνητο το βράδυ δεν έχει ζωή καθόλου -να πρέπει να παμε Αδαμαντα. Ουφ. Τι λέτε; Αγχώθηκα που η pmaria λέει πως είναι νησί για διαρκή κίνηση. Μηπως ν' αλλάξω νησί;
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Εκλεισα για Μηλο, στον Τριοβασαλο. Ακουσα οτι ειναι σχεδόν Πλάκα εκεί, 5-6' με τα πόδια, και όμορφα, ελπίζω να ισχύει. Αυτό που δεν ξέρω, είναι μήπως είναι βλακέια που δεν μένουμε παραθαλάσσια. Μη φάμε καμμία φόλα στην ερημιά και χωρίς αυτοκίνητο το βράδυ δεν έχει ζωή καθόλου -να πρέπει να παμε Αδαμαντα. Ουφ. Τι λέτε; Αγχώθηκα που η pmaria λέει πως είναι νησί για διαρκή κίνηση. Μηπως ν' αλλάξω νησί;
Νησί να μην αλλάξεις, η Μήλος είναι εκπληκτική...
Ο Τριοβάσαλος δεν είναι τόσο κοντά στην Πλάκα για να το κάνεις με τα πόδια τόσο εύκολα, είναι ένα χιλιόμετρο στο νερό, ψιλοανηφόρα σε επαρχιακό δρόμο, εγώ προσωπικά δε θα το συνιστούσα, ειδικά για βράδυ...
Αν θέλετε νυχτερινή ζωή (όχι τρελά πράγματα, μια βόλτα κι 1-2 ποτάκια για παράδειγμα) καλύτερα να μείνετε Αδάμαντα... Για πιο ρομαντικές καταστάσεις (με λίγο περισσότερα χρήματα) στην Πλάκα...
Το ιδανικό μεταφορικό μέσο είναι το μηχανάκι, μόνο με δημόσιες συγκοινωνίες νομίζω θα ταλαιπωρηθείτε και θα χάσετε τη δυνατότητα να πάτε σε αρκετές εξαιρετικές παραλίες με περιορισμένη όμως πρόσβαση
 

LillyLo

Member
Μηνύματα
48
Likes
11
Θα εχουμε αυτοκ, απλά δε θέλω να το χρησιμοποιούμε και το βράδυ πολύ. Τα Πολλώνια σαν διαμονή μήπως είναι καλύτερα από Τριοβάσαλο; Ο Αδάμας λένε πως δεν είναι όμορφο χωριό, δε λέει τπτ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.661
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom