Πρώτη φορά ταξίδι με αεροπλάνο και μόνος μου

aggelos1661

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπάι
Καλησπέρα σας

Είμαι νέος στο φόρουμ (και σε ηλικία..είμαι 14 χρονών) και ο πατέρας μου μένει στο ντουπάι λόγο δουλειάς, θα παω εκει το καλοκαίρι μετα τις εξετάσεις και θα κάτσω όλο το καλοκαίρι εκεί! πρώτη φορά βγαίνω στο εξωτερικό και πρώτη φορά ταξιδεύω με το αεροπλάνο μόνος μου.
1) Μπορείτε να μου πείτε συμβουλές για το αεροπλάνο και το αεροδρόμιο γενικά; (θα ταξιδέψω με την emirates) και απο ότι διάβασα για τα ΗΑΕ δεν θέλουν βίζα, όταν φτάσω εκεί θα μου βάλουν σφραγίδα στο διαβατήριο και θα έχω το δικαίωμα διαμονής για 30 μέρες
2) Μπορό να ταξιδέψω μόνος μου; (θα με πάει η μητέρα μου στο αεροδρόμιο οπότε θα είμαι συνοδευμένος απλά θα είμαι μόνο στο αεροπλάνο μόνος μου)
3)Τι να προσέξω για να μην χάσω την βαλίτσα μου και μέχρι πόσο είναι το όριο των διαστάσεων της βαλίτσας και του βάρους του; επίσης έχω μια χειροαποσκευή που θα πάρω μαζί μου που έχει μέσα και θήκη για λάπτοπ, επιτρέπεται να έχω το λάπτοπ μαζί μου στο αεροπλάνο και αν ναι έχει ίντερνετ;
4) Το εισητήριο θα το κανονίσει ο πατέρας μου απο το ντουπάι, πως μπορεί να μου το στείλει;

Αυτές είναι οι ερωτήσεις μου, ξέρω ότι είναι πολλές αλλά πρώτη φορά ταξιδεύω
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Last edited by a moderator:

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.002
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Γεια σου Άγγελε!
1) Στο αεροδρόμιο πας στο γκισέ της Emirates, αφήνεις την βαλίτσα και παίρνεις την κάρτα επιβίβασης. Την χειραποσκευή την κρατάς μαζί σου. Ανάλογα με τον υπάλληλο, μπορεί να στην ζητήσει για να την ζυγίσει. Το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι το διαβατήριο. Το εισιτήριο που έχει κλείσει ο πατέρας σου δεν είναι απαραίτητο, γιατί ο υπάλληλος θα σε βρει στον υπολογιστή. Στη συνέχεια πας προς την πύλη (Gate) που σου λέει στην κάρτα επιβίβασης. Θα ξαναελέγξουν το διαβατήριο σου και θα περάσεις από τον έλεγχο της χειραποσκευής. Από την πύλη μπαίνεις στο αεροπλάνο. Εγώ στο Άμπου Ντάμπι δεν είχα βίζα, αλλά δεν είχα μείνει στην πόλη. Όσες φορές έχω χρειαστεί βίζα, την είχα από πριν και έτσι δεν ξέρω πώς την βγάζεις εκεί. Εκτός από αυτό, μόλις φτάσεις πας να πάρεις την βαλίτσα σου. Από ποιόν διάδρομο θα το μάθεις εκεί, από τις τηλεοράσεις που θα λένε την πτήση σου από Ελλάδα. Αλλιώς ακολουθείς το μπουλούκι :) . Ελέγχουν το διαβατήριό σου και μπορείς να φύγεις. Το αεροδρόμιο δεν είναι τίποτα δύσκολο.
2) Δεν ξέρω αν θα έχεις πρόβλημα, ίσως να χρειάζεσαι κανένα χαρτί. Πάρε τηλέφωνο στην εταιρία για να είσαι σίγουρος.
3) Αν δεις εδώ http://www.emirates.com/gr/greek/plan_book/essential_information/baggages/baggages.aspx λέει πως επιτρέπει όριο 30 κιλά και άθροισμα διαστάσεων της βαλίτσας (μήκος+πλάτος+ύψος) 300 εκατοστά. Μπορείς να έχεις μαζί σου το laptop. Για το internet δεν ξέρω, έχω ακούσει διάφορα, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν εταιρίες που το προσφέρουν. Πάντως λίγο το φαγητό, λίγο να χαζέψεις με το σύστημα ψυχαγωγίας της εταιρίας, δεν θα προλάβεις να βαρεθείς. Το laptop δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην απογείωση και στην προσγείωση.
4) Το εισιτήριο μπορεί να το στείλει με fax, e-mail κλπ. Αλλά όπως σου είπα δεν είναι απαραίτητο, αφού εκεί που πας την βαλίτσα ο υπάλληλος σε έχει στον υπολογιστή και στη συνέχεια μέχρι να μπεις στο αεροπλάνο έχεις την κάρτα επιβίβασης.
 

aggelos1661

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπάι
Οκ ευχαρισώ πάρα πολύ για τις συμβουλές! :) υπάρχει και καμία άλλη συμβουλή εκτός απο αυτά που σας ρώτησα;
Πλούσιοι κι εσείς, ε;
Όχι (ακόμα) πριν 2 μέρες έφυγε
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.002
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Στις χειραποσκευές απαγορεύονται τα υγρά (νερά, κρέμες, σπρέι κλπ). Αν έχεις τέτοια, στον έλεγχο θα σου πούνε να τα πετάξεις.
Επίσης λές πως μπορείς να βγάλεις βίζα εκεί για 30 μέρες, ενώ θέλεις να μείνεις όλο το καλοκαίρι. Ρώτα στην πρεσβεία αν μπορείς να ανανεώσεις την βίζα εκεί ή να βγάλεις βίζα από εδώ για όλο το διάστημα που θέλεις να μείνεις.
Τι άλλο... το καλοκαίρι μάλλον θα κάνει λίιιγο ζέστη εκεί!
 

aggelos1661

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπάι
Οκ ευχαριστώ πολύ!! για την βίζα λέει ότι μπορώ να την ανανεώσω για ακόμα 1 μήνα αλλά πρέπει να πληρώσω
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.769
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom