Γαμήλιο Κουάλα-Λουμπούρ, Κο-Σαμούι, Πουκέτ

peg

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Καλησπέρα! Προγραμματίζω γαμήλιο ταξίδι από 1-12 Αυγούστου...
Βρήκα καλή τιμή (για την εποχή) σε αεροπορικά με Malaysia Airlines από Κων/πολη (625€).
Το πρόγραμμα το σκέφτηκα ως εξής:
Κων/πολη Κουάλα-Λουμπούρ και διαμονή 2 νύχτες.
Κουάλα-Λουμπούρ Κο-Σαμούι και διαμονή 4 νύχτες
Κο-Σαμούι Πουκέτ και διαμονή 3 νύχτες
Πτήση επιστροφής Πουκέτ Κων/πολη με 4 ώρες στάση στην Κουάλα-Λουμπούρ.

Θέλω να ρωτήσω ποιά είναι η γνώμη σας για την Malaysia Airlines, αλλά και για τα μέρη που σκέπτομαι να επισκεπτώ. Μήπως είναι λάθος που προτίμησα τη διαμονή στην Κουάλα-Λουμπούρ αντί τη Μπανγκόγκ;
Οι μέρες για κάθε νησί είναι αρκετές; Μήπως να προτιμήσω κάποιο άλλο; Ο καιρός πώς θα είναι;
 

fofi32

Member
Μηνύματα
83
Likes
224
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
Γαμήλιο ταξίδι δεν θα την έβγαζα με 3- 4 αεροπλάνα και μεγάλες πόλεις με νέον επιγραφές, βρωμιά και γυναίκες γυμνές στις μπάρες. Άσε την Κουάλα Λουμπούρ και διάλεξε μια πλευρά ή τα νησάκια koh phangan, koh Tao στην δεξιά πλευρά του κο Σαμούι ή την αριστερη του Πουκέτ τα phi phi κλπ. Κο Σαμούι και Πουκετ δεν θα τα έδινα ούτε μια ωρα αλλα εφόσον έχεις μέρες βάλε 2 νύχτες ανάλογα ποιά πλευρά θα επιλέξεις. Ρίξε και δυο μερες στη Μπανγκοκ. Μιά μερα γυριστέ τους ναούς στο ποτάμι (μασάζ στον ένα ναό) και τη δεύτερη στην πλωτή αγορά (παρότι τουριστικό αν δεν έχεις ξαναδεί πλωτή είναι υπέροχη), το βράδυ στο σόου Siam Niramit υπέροχο και βουρ για τα νησάκια.
 
  • Like
Reactions: peg

AERAS

Member
Μηνύματα
759
Likes
1.118
Ένα από τα καλύτερα μου ταξίδια ήταν αυτό στην Ταΐλάνδη Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά του 2008-2009, Μπανγκόκ και Πουκέτ.
Πήγα με την τότε κοπέλα μου, πλέον είναι σύζυγός μου.
Βρωμιά δεν συνάντησα πουθενά...κάθε άλλο, σε γενικές γραμμές θα χαρακτήριζα τα μέρη που επισκέφτηκα πολύ καθαρότερα από την Ελλάδα. Το ότι χιλιάδες κόσμου σε υπαίθριες αγορές δεν πετούν σκουπίδι κάτω ούτε για δείγμα με εντυπωσίασε. Καυσαέριο είχε η Μπανγκόκ και ο chao phraya ως ποταμός που διασχίζει την Ασία είχε σημεία με σκουπίδια.Γυμνές γυναίκες δεν θέλαμε να βρούμε και δεν είδαμε. Επίσης υπάρχει παιδική πορνεία αλλά όπως και με τις γυναίκες δεν θέλαμε και δεν την βρήκαμε.
Αντίθετα θέλαμε να βρούμε τους ναούς, τα μασάζ, τις παραλίες,τις υπαίθριες αγορές για ψώνια και φαγητό και περάσαμε κάτι παραπάνω από τέλεια.
Και η Μπανγκόκ και το Πουκέτ προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές. Από Μπανγκόκ πήγαμε Κατσανάμπουρι στην γέφυρα του ποταμού Κβάϊ , κάναμε βόλτα με ελέφαντα και με σχεδία από μπαμπού διασχίσαμε κομμάτι του ποταμού. Από το Πουκέτ πήγαμε στα νησιά Πι Πι , James bond ilsand (προφανώς δεν είναι αυτή η ονομασία του αλλά δεν θυμάμαι την πραγματική), Coral island, Maya bay. Τέλος στο Πουκέτ υπάρχει και το Fantasea show.
Πιστεύω πως είναι λίγες οι μέρες και ίσως είναι προτιμότερο να αφαιρέσεις ένα από τα νησιά για να απολαύσεις καλύτερα την επιλογή που θα κάνεις.
Εξαρτάται και τι ζητάει ο κάθε ένας μας από τα ταξίδια του, εύχομαι να περάσεις τέλεια όπου και αν πας.
 
  • Like
Reactions: peg

peg

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μπορώ να πω οτι μπερδεύτηκα!
Δηλαδή να προτιμήσω Μπανγκόγκ αντί Κουάλα-Λουμπούρ;
Πουκέτ θελω να πάω για εκδρομές στα γύρω νησιά. Επίσης Κο-Σαμούι επειδή φαίνεται πιο όμορφο και ήρεμο και ίσως έχει και καλύτερο καιρό. Στο Κο-Σαμούι θέλω μόνο ξεκούραση.
Aeras στο Πουκέτ δεν είχε να κάνεις βόλτα με ελέφαντες;
 

AERAS

Member
Μηνύματα
759
Likes
1.118
Και στο Πουκέτ έχει ελέφαντες για να πας βόλτα.
Αν τα εισιτήρια σου είναι για Κουάλα θα μπεις στην διαδικασία να τα αλλάξεις για να πας Μπανγκόκ?
 

peg

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Μπορώ να πάω istanbul-kuala-phuket μετά phuket-samui, έπειτα samui-bkk και να φύγω bkk-kuala-ist.
Το κόστος ειναι σχεδόν ίδιο. Δεν έκλεισα τίποτε ακόμη
 

fofi32

Member
Μηνύματα
83
Likes
224
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
Δεν είπα ποτέ οτι η Ταυλάνδη και οι πολίτες της είναι βρώμικοι. Μίλησα για γαμήλιο ταξίδι και μεγάλες πόλεις ή νησιά. Και την Αθήνα βρώμικη την θεωρώ και δεν θα πήγαινα γαμήλιο εκεί. Το Κο Σαμούι δεν ειναι ούτε ήρεμο ούτε ήσυχα. Και είναι άλλο να πάς εκδρομή κο πανγκάν και άλλο να μείνεις εκεί. Όπου και να πάς θα είναι υπέροχα καθώς είναι τα πάντα διαφορετικά απο Ελλάδα αλλα με τις επιλογές σου μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω. Η προτασή η δική μου είναι 3 μέρες Μπανγκόκ, 3 Σαμούι, 3 κο πανγκάν και 3 κο Τάο. Αν θέλεις να τα ζήσεις, να τα γευτείς, να τα νιώσεις. Αν όχι ξεπέταξε τα με εκδρομούλες. Καλό ταξίδι και η ώρα η καλή!
 
  • Like
Reactions: peg

AERAS

Member
Μηνύματα
759
Likes
1.118
Στην πλευρά του Κο Σαμούι δεν έχω πάει.
Εκτός από το κο πανγκάν που είναι μεγάλο νησί και δεν το προλαβαίνεις σε μονοήμερη έχει αντίστοιχες εκδρομές με το Πουκέτ, όπως πχ Πι Πι ή james bond? Παραλίες για snokerlink?
 
  • Like
Reactions: peg

peg

Member
Μηνύματα
34
Likes
23
Επειδή μόνο αυτές τις ημέρες θα έχω άδεια, δε μπορώ να επισκεπτώ 3 νησιά. Θέλω όπου πάω να έχει εξαιρετικά ξενοδοχεία για ξεκούραση και δυνατότητα για εξορμήσεις.
Ξέρω ότι σε τόσες λίγες μέρες δε μπορώ να κάνω πολλά και ότι όσο κσι να μείνω θα είνασι λίγο.
Αυτό που ζητάω είναι να δω και να ζήσω κάτι διαφορετικό που δεν υπάρχει στην Ευρώπη και να περάσουμε καλά. Το Πουκέτ το σκέφτομαι γιατί βολεύουν και οι πτήσεις.

edit: με τη malaysia airlines τι γίνεται;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom