Άγιος Δομήνικος Βοήθεια για ενδεχόμενο ταξίδι τον Αύγουστο

dux

Member
Μηνύματα
39
Likes
53
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά στο φόρουμ.Θα ήθελα εαν είναι εύκολο να πάρω μερικές πληροφορίες για ενα ταξίδι που θέλω να πάω με την κοπέλα μου φέτος τον Αύγουστο προς Καραιβική.Καταρχάς έχοντας διαβάσει μέχρι τελικής πτώσεως τα ήδη ανοιγμένα θέματα οφείλω να αναφέρω ότι δεν υπάρχει άλλη ημερομηνία για διακοπές καθώς τυγχάνω λογιστής και όπως καταλαβαίνετε 10-15 ημέρες ανα 4 χρόνια μπορώ να πάρω(γίνε οικονομολόγος μου έλεγαν,θα είσαι επιστήμονας μου έλεγαν,θα έχεις το γραφείο σου και ολα θα πάνε ρολόι μου έλεγαν...).Έτσι θέλω να πάρω το κορίτσι μου και να ξεφύγω για ένα διάστημα μαζί της καθώς θα με χωρίσει έτσι κλεισμένος στο γραφείο που είμαι και δεν μπορεί να απολαύσει την ερωτική μου μπυροκοιλιά.Η επιλογή της Καραιβικής έγινε για τον απλούστατο λόγο του καημού μου από μικρό παιδί.Είναι ενα από τα δέκα μέρη που θέλω οπωσδήποτε να δώ στη ζωή μου.¨ομως έχω άπειρες απορίες και μακάρι να μπορέσετε να μου λύσετε όσες μπορείτε.Το στύλ διακοπών που μας άρέσει δεν είναι 15 ημέρες κλεισμένοι σε ένα AI hotel να μας τα δίνουν όλα στο χέρι και να βλέπουμε μόνο το 1% από το μέρος.Βέβαια εαν ταξιδέψω εκεί θα το ήθελα για μια ή δυο μέρες να το ζήσω και αυτό.Θέλουμε να δούμε τις εξωτικές παραλίες που κόβουν την ανάσα,τις κοσμοπολιτικες ,τις απομονωμένες όλες δηλαδή.Να γνωρίσουμε ντόπιους και την κουλτούρα τους.Μας αρέσει το μέρος να έχει και ενδοχώρα για εξερεύνηση και εκδρομούλες,καταδύσεις,καταρράκτες κτλ. Μας αρέσει να αράξουμε στην παραλία τρωγοντας και πίνοντας .Ό,τι να'ναι δηλαδή.Και της ξάπλας και του τρεχάτε ποδαράκια μας!Ετσι ύστερα από την αναζήτηση στο φόρουμ επιλέξαμε την Δομινικανή Δημοκρατία με αρκετή επιφύλαξη ,άρα είμαστε και ανοιχτοί σε προτάσεις που ίσως μας κάνετε για κάπου αλλού ,πιο καταλληλα για τα γούστα μας.

Ως προς την ΔΔ διάβασα άπειρα πράγματα και πλεόν είμαι τόσο μπερδεμένος δεν ξέρω τι κανω,πως να το κάνω,γιατί να το κάνω.Διάβασα για την χερσόνησο Σαμάρα που είναι καλύτερα λένε για αυτούς που θέλουν μεν κάποιες τουριστικές ανέσεις αλλά θέλουν να εξερευνήσουν πανέμορφες παραλίες και τρομερές εκδρομές.Διάβασα για Πούντα Κάνα πως είναι αποστειρωμένα και το μόνο που θα δέις είναι μια ωραία παραλία ,AI HOTELS ,τουρίστες και τίποτε άλλο.Κάποιος που έχει ήδη πάει πως πιστεύει πως πρέπει να μοιραστούν οι μέρες στα διάφορα μέρη ώστε να γύρίσω και να έχω δεί ένα μεγάλο κομμάτι της ΔΔ και να μη μετανιώσω για κάτι που δεν είδα κτλ;Θέλω να είμαι 12 ημέρες εκεί.Είναι καλύτερα να μείνω σε ένα μερος και να γυρίζω με το αυτοκίνητο(απο τις ιστορίες που διάβασα θέλω να νοικιάσω ένα οπωσδήποτε) ή υπάρχουν καποιες τοποθεσίες που θα πρέπει να "σπάσω" την διαμονή μου ώστε να αξιοποιήσω καλύτερα το χρόνο μου εκεί και να δω και να κάνω όλα τα must in DR;

Συγνώμη που το κουράζω τόσο αλλά είναι το πρώτο μου μακρινό ταξίδι και λίγο ο φόβος,λίγο ότι δεν είμαι και ο Ωνάσης και τα μάζευα χρόνια τα λεφτά ,λίγο το ότι τα έχω χαμένα....

ΥΓ έχω ακόμα 3.321.567 ερωτήματα ακόμα.κάντε την πάπια...χαχαχα
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Απ' ότι φαίνεται και σε σένα εγώ θα απαντήσω..δυστυχώς γιατί ότι γνωρίζω από το νησί χρονολογείται το μακρινό 2003 :eek:.
Ελπίζω εν τω μεταξύ να απαντήσει κάποιος πιο πρόσφατος :)
 

dux

Member
Μηνύματα
39
Likes
53
έχω εκτυπώσει την ιστορία σου για την ΔΔ και την διαβάζω κάθε μέρα.να είναι ακόμα έτσι όμορφα ;
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Από ότι έχω καταλάβει δεν έχει αλλάξει και πολύ γιατί ο κόσμος εξακολουθεί και μένει κλεισμένος στα all inclusive, οπότε το υπόλοιπο νησί παραμένει σχετικά όπως ήταν. Απλά τους βάζουν σε πούλμαν και τους πάνε σε κάποια τουριστικά μέρη και έχουν ανέβει οι τιμές και έχουν πονηρέψει οι ντόπιοι, αλλά θέλω να πιστεύω οτι με δικό σου όχημα θα μπορείς να δεις πράγματα και μέρη που θυμίζουν τον παλιό Δομίνικο.
Όπως λεει και ο taver πιο πάνω, γνωρίζεις ότι τον Αύγουστο παίρνεις ρίσκο, αλλά κι εγώ Οκτώβρη πήγα, όπου μαζί με το Σεπτέμβρη μου είχαν πει οτι είναι οι πιο επικίνδυνοι μήνες για τυφώνα.

Λοιπόν για 12 μέρες και με νοικιασμένο αυτοκίνητο, προτείνω να σπάσετε το ταξίδι γιατί το νησί και οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες για να μείνετε σε ένα μόνο μέρος. Εγώ θα το μοίραζα κάπως έτσι:
1 μέρα στη Boca chica, 15 λεπτά απόσταση από αεροδρόμιο (υποθέτω ότι θα πετάξετε στο Las Americas) για ξεκούραση και να καταλάβετε που βρίσκεστε..
Αν προσγειωθείτε Πούντα κάνα, ξεκίνα από την επόμενη παράγραφο..
3 μέρες στο Bayahibe, νοτιοανατολικά του νησιού. Το λιμάνι απ'όπου πας στον παράδεισο (isla Saona), με την Punta Cana αρκετά κοντά, ένα πάρκο στην πόρτα σου με ωραίες παραλίες και δυνατότητα για καταδύσεις και γενικά ιδανικό σημείο για να δεις αυτή την πλευρά του νησιού.
5 μέρες χερσόνησο Σαμανα (χωρίς σχόλια)
Μένουν 3 μέρες για εξόρμηση στη βόρειο δυτική πλευρά του νησιού μέχρι την Punta Rucia (cayo arena και καταδύσεις) και την τελευταία μέρα στην πρωτεύουσα.
Πώς σου φαίνεται?
 

dux

Member
Μηνύματα
39
Likes
53
Λοιπον εχω ήδη εκτυπώσει ενα μεγάλο χάρτη στον οποίο εχω σημειώσει τα καλύτερα από την μεγάλη ιστορία σου.καποια στιγμή πρέπει να τον σκανάρω και να τον ανεβάσω γιατι έχει πολύ γέλιο.προσπαθωντας να βγάλω ενα πλάνο του ταξιδιού εχω με σχετικότητα στο μυαλό μου αυτο: 3 διανυκτερεύσεις Μπόκα τσικα με εξορμήσεις σε Σαονα,Πούντα κανα και όπου μου πείτε, και κατευθείαν μετά Σαμανα για 7 διανυκτερεύσεις Λας τερενας πάλι με εξορμήσεις όπου μου πείτε και οπωσδήποτε Ρινκον που από ότι κατάλαβα εκεί θα πρέπει να αγοράσω 2 τμ γης για να με θάψουν όταν πεθάνω.τελος μια διανυκτέρευση Σαν Ντομινγκο.το πλάνο δέχεται πολλές αλλαγές γιατι ακόμα δεν ξέρω ούτε τι θελω οπωσδήποτε να δω ,ούτε τις αποστάσεις.Οσο για τον Αύγουστο ξέρω ότι δεν ειναι ότι καλύτερο η εποχή αλλα όπως είπα και πριν ή τότε ή ποτέ.οι Λογιστες δεν έχουν διακοπές.χαχα.Αυτο που δεν ξέρω ειναι όταν εννοούμε εποχή τυφώνων ,εκτός από την πιθανότητα να χτυπήσει κάτι μεγάλο (διάβασα κάθε δέκα χρόνια άρα το παίρνω το ρίσκο) το πιο πιθανό τι ειναι;να ρίχνει καρέκλες από το πρωί μέχρι το βράδυ ή κάτι πιο light?
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Είχα φιάξει κι εγώ έναν ίδιο χάρτη με σημειώσεις βελάκια σχόλια που στο τέλος δεν καταλάβαινα κι εγώ τι έγραφα :haha: όταν ετοιμαζόμουν για Μέχικο..Αυτή η προετοιμασία είναι το καλύτερο του ταξιδιού τελικά!
Βλέπω οτι σκέφτεσαι να κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ μένοντας Μπόκα τσίκα τις πρώτες μέρες, αλλά να ξέρεις οτι η Πούντα κάνα απέχει γύρω στα 170 χλμ και το Bayahibe κάτι λιγότερο. Αφου διάβασες την ιστορία μου, ξέρεις οτι πήγα δυο μέρες συνεχόμενα, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να οδηγάμε θα έλεγα ότι μας αρέσει. Σου πρότεινα να μείνετε Bayahibe γιατί είναι πιο ωραία από Μπόκα τσίκα και επίσης πιο κοντά στα ενδιαφέροντα μέρη.
Όσο για τον καιρό το σύνηθες είναι τροπικά ντουζ συνήθως απόγευμα ή βράδυ.Αν χρειαστείς ομπρέλα θαναι για τον ήλιο..
 

dux

Member
Μηνύματα
39
Likes
53
δηλαδή προτείνεις να το τολμήσω το ριμάδι το ταξίδι και ας είναι σε περιοδο τυφώνων/σεισμών/οικονομικής κρίσης/αναδρομου Ερμή;όπως είχα πει τα λεφτά δεν τ΄ρεχουν και από τα μπατζάκια και αυτά τα μάζευα χρόνια για να πάω χωρίς να κλαίγομαι.άρα δεν με ξανακόβω σε εκείνα τα μέρη να πηγαίνω ξανα σύντομα δυστυχώς.πάνω σε αυτά που ψάχνουμε σε ένα μέρος ,απο την Καραϊβική πιστεύεις να τολμήσω την ΔΔ αντί για κάτι άλλο;

γιατι αν τελικά κλείσω στο μυαλό μου αυτό το ταξίδι :)lol::lol::lol::lol:) πρέπει να ξεκινήσω άμεσα τις ερωτήσεις που λογικά σας εχουν εξοντώσει στο παρελθόν.
1.αεροπορικα εισητηρια: να τα κλείσω μόνος μου και πως;είμαι ντιπ άσχετος
2.ξενοδοχεία: να τα κλείσω μεσω booking ή είναι καλύτερα να παω εκεί και να ρωτάω(κάτι το οποίο πιστεύω θα με χαλάσει);
3.αυτοκίνητο: το νοικιάζω από εδώ,το κλέινω εκεί μόλις φτάσω;αρκεί το δίπλωμά μου;
4.να ρωτήσω σε ταξιδιωτικό πρακτορείο για όλα μιας και βλέπω κατι προσφορές που λένε ξεκινάνε απο 900 ευρώ κτλ;


εχω πανικοβληθεί και σκέφτομαι και αγχωνομαι για τα παντααααααααα .απο τον καιρό,απο το αν υπάρχει καλυτερα απο ΔΔ, απο αν θα βρω ξενοδοχεια οπως τα θελω.Μηπως με βιάσουν;ακόμα χειρότερα μηπως με κλέψουν(χαχα);;;τι να κανωωωωωωωωωωωω;;;;;;;;;;;:cry::cry::cry:
 
Last edited by a moderator:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
δηλαδή προτείνεις να το τολμήσω το ριμάδι το ταξίδι και ας είναι σε περιοδο τυφώνων/σεισμών/οικονομικής κρίσης/αναδρομου Ερμή;
Τι να σου πω..εγώ το έχω τολμήσει να ταξιδέψω εποχή που θεωρείται ακατάλληλη. Όχι μόνο στο Δομήνικο αλλά και Μεξικό (όπου φτάσαμε μαζί με τον Alberto που χτυπούσε την Κούβα και τελικά έστριψε προς Φλόριδα μεριά σαν τροπική καταιγίδα) και Ταυλάνδη. Εσύ θα το αποφασίσεις αυτό, μη σκάσει κανένας τυφώνας και μας κυνηγάς μετά..αν τη γλιτώσεις φυσικά :bleh:. Αστειεύομαι, απλά το θέμα με τους τυφώνες είναι ότι πιο απρόβλεπτο τόσους μήνες πριν και κανένας δε μπορεί να σου προτείνει να πας ή όχι.
πάνω σε αυτά που ψάχνουμε σε ένα μέρος ,απο την Καραϊβική πιστεύεις να τολμήσω την ΔΔ αντί για κάτι άλλο;
Η ΔΔ έχει τα χαρακτηριστικά που ζητάτε και τις παραλίες και την ενδοχώρα και τους καταρράχτες. Σε άλλα νησιά της καραιβικής δεν έχω πάει, μόνο στη Μεξικάνικη καραιβική (που είναι σούπερ) και κάποια νησάκια εκεί κοντά.
 

dux

Member
Μηνύματα
39
Likes
53
Τέλος.θα παω.δεν θα φοβηθώ ούτε καταιγίδες ούτε τυφώνες.εδω επιβίωσα από τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ :shark1:

Θα παω και ο,τι μας βρει.τουλαχιστον καλύτερα να εχω ενα ένδοξο θάνατο από τροπικό τυφώνα με τρομερό όνομα παρά να πνίγω με πιτόγυρο.αρα τώρα αρχίζω την αναζήτησή και το άγχος για το πως θα το κλείσω.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.033
@dux οφειλω να ομολογησω,οτι απο χθες γελαω,με τις απαντησεις σου....να πας,να πας και θα περασεις τελεια.Πιστεψε με,οτι ανθρωποι που εχουν χιουμορ,ξεπερνανε,ολες τις κακοτοπιες :)(Δεν εχω παει,οποτε δεν μπορω να βοηθησω,αλλα επεσες στη γλυκια @go2dbeach οποτε εχεις σιγουρες πληροφοριες)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom