Καστελόριζο Εξπρες

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Φέτος το καλοκαίρι εγώ και η σύντροφος μου αποφασίσαμε να πάμε διακοπές στην μαγευτική Ρόδο. Το ψάξιμο άρχισε 3-4 μήνες πριν για αεροπλάνα, ξενοδοχεία, μονοήμερες εκδρομές κ.τ.λ. και μας μπήκε η ιδέα να αφιερώσουμε και μία μέρα στο ακριτικό μας Καστελόριζο. Πρώτη μας φορά στο Καστελόριζο και ανακαλύψαμε ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα νησάκια τις Ελλάδας! Το μεγάλο μας λάθος ήταν που κλείσαμε ακτοπλοϊκά εισιτήρια από πριν και μείναμε μόνο μια μέρα, όταν το μετανιώσαμε ήταν πλέον αργά γιατί δεν έχει καθημερινή σύνδεση με την Ρόδο παρά μόνο με αεροπλάνο. Γραφικά στενά, όμορφα μικρά σοκάκια, πολύχρωμα σπίτια, ταβερνάκια με νόστιμους ψαρομεζέδες και το μικρό λιμανάκι συνδυάζουν έναν προορισμό διακοπών, εξερεύνησης και χαλάρωσης. Ξεκινήσαμε το πρωί της Τρίτης στις 8:30 από το λιμάνι της Ρόδου με ταχύπλοο Καταμαράν όπου την απόσταση των 72 ναυτικών μιλίων την έκανε μόνο σε 2μισι ώρες. Κατά την διαδρομή έβλεπες μόνο θάλασσα και όσο πλησίαζε το Καταμαράν προς το Καστελόριζο φαινόταν και τα βουνά της Τουρκίας. Πλησιάζοντας προς το Καστελόριζο σχεδόν όλοι από τους καμιά 150αρία επιβάτες ανέβηκαν στο επάνω κατάστρωμα για φωτογραφίες οπού γινόταν το αδιαχώρητο. Τα πολύχρωμα σπιτάκια και ο γραφικός κόλπος βλέποντάς τα από μακριά ανυπομονούσες πότε θα δέσει το ταχύπλοο στο λιμάνι να τα επισκεφτείς από κοντά.
 

Attachments

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Πλησιάζοντας κοντά το ψηλότερο σημείο του λημανιου είναι το κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη γνωστό και ως Κάστρο της Μεγίστης. Πήραμε από ένα μπουκάλι νερό και αρχίσαμε το περπάτημα προς το κάστρο, ήταν λίγο κουραστική η διαδρομή, ωστόσο η επίσκεψη εκεί προσφέρει μία υπέροχη θέα στο λιμάνι του νησιού αλλά και στα μικρασιατικά παράλια.
Κατεβαίνοντας από το κάστρο θέλαμε να επισκεφτούμε το Διαχρονικό Μουσείο Μεγίστης αλλά ήταν κλειστό, έτσι κάναμε μια στάση για καφέ στο λιμανάκι οπού συναντήσαμε σε πολύ κοντινή απόσταση την πρώτη θαλάσσια χελώνα και δίπλα χωρίς να συμβαίνει τίποτα κάναν μπάνιο τα ντόπια παιδιά του νησιού.
Μετά τον καφέ περάσαμε από το τζαμί μια βόλτα και περπατήσαμε προς την Σαντραπεία Αστική Σχολή, πρόκειται για το πιο ξεχωριστό κτίριο του νησιού που στεγάζει το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Καστελόριζου.
Ακριβώς δίπλα από την Σαντραπεία Σχολή βρίσκεται ο Μητροπολιτικός Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης, με τον οποίο συνδέεται με μία μοναδικής τέχνης βοτσαλωτή ασπρόμαυρη αυλή όπου γίνονται αρκετοί γάμοι τελευταία. Ανάψαμε το κεράκι μας, ψεκουραστήκαμε λιγάκι και ξανά συνεχίσαμε την βόλτα μας περιμετρικά του κόλπου.
Το Καστελόριζο διαθέτει μερικές πολύ ιδιόμορφες παραλίες, περιμετρικά του νησιού. Όλες σχεδόν είναι βραχώδεις με διάφανα νερά. Ο κόλπος του λιμανιού προσφέρεται για βουτιές και πολύ πιθανόν να συναντήσεις χελώνες οι οποίες είναι πολύ φιλικές με τους ανθρώπους. Επίσης υπάρχουν οι βαρκάριδες για να σας πάνε σε όποια παραλία θέλετε με Νο1 προορισμό ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της φύσης στη Μεσόγειο, στα νότια του νησιού, στην Γαλάζια Σπηλιά και να έρθουν να σας πάρουν ότι ώρα θέλετε. Γενικά οι καστελοριζιώτες είναι πολύ φιλικοί.
Μετά από αρκετό περπάτημα και στα ανατολικά του λιμανιού, δηλαδή εκεί που τελειώνει σχεδόν ο κόλπος φτάσαμε στον Λυκιακό Τάφο. Ο λυκιακός τάφος είναι ένα αξιοθέατο που συμβολίζει ουσιαστικά τις σχέσεις του νησιού με τα μικρασιατικά παράλια, και συγκεκριμένα με τους κατοίκους της περιοχής Λυκίας, όπου οι κάτοικοι λάτρευαν τον Λύκιο Απόλλωνα ως λύκο.
Μετά από την ημερήσια εξερεύνηση μας στο νησί σταματήσαμε για φαγητό σε μια ταβερνούλα και αργά το απόγευμα αναχωρήσαμε με το ταχύπλοο πάλι πίσω στην Ρόδο.
Αρχικά μπορεί να σας φανεί αδύνατο όπως φάνηκε και σε μας να περάσετε πάνω από μια-δύο ημέρες στο νησί, αλλά όταν μπείτε στο ρυθμό του ο χρόνος περνά πολύ ευχάριστα.
Υ.Γ. Αξίζει το Καστελόριζο για 3 μέρες και πάνω να το επισκεφτεί κανείς.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.600
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ευχαριστούμε! Θα ήθελα να μας πεις δυο λόγια για φαγητό, ποτό, διαμονή, τιμές, αν δεν το έχεις ήδη προγραμματίσει να τα προσθέσεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom