Ιταλία ΙΤΑΛΙΑ, Νάπολη, Σορέντο, Ποζιτάνο, Αμάλφι, Ραβέλλο

gmanou

Member
Μηνύματα
12
Likes
64
Ταξιδάκι στη Νάπολη και ημερήσια εκδρομή με αυτοκίνητο Κοστιέρα Αμαλφιτάνα
Άφιξη στη Νάπολη από ΑΘήνα Τετάρτη 20/5 14:45 μια ώρα διαφορά από Αθήνα (15:45).
Με ταξί στο ιστορικό κέντρο σε πάροδο της Via Duomo. Οι πρώτες εντυπώσεις (δρόμοι με πολλές λακκούβες, τα αυτοκίνητα και οι βέσπες σαν τρελοί, κορναρίσματα και τα σπίτια δεξιά κ αριστερά πολύ παλαιά με γκράφιτι και απεριποίητα εξωτερικά τουλάχιστον). Φθάνουμε στο διαμέρισμα μέσα στο ιστορικό κέντρο, μια μικρή πλατεία από έξω, σχετικά βρώμικη, παλαιό το οίκημα από έξω αλλά τελικά μέσα όλα ήταν πεντακάθαρα και καλόγουστα. Πρώτη βόλτα Via Tribunalli μέχρι την Piazza Dante περίπου 15'. Σιγά σιγά αλλάζει η πρώτη εντύπωση και αρχίζει να μας αρέσει όλη αυτή η τρέλα με τουρίστες, ντόπιους, αυτοκίνητα, βέσπες, τρατορίες, πιτσαρίες, μαγαζάκια, εκκλησίες, αγάλματα, πλατεΐτσες, στα στενά δρομάκια με τα παλαιά σπίτια και τα ρούχα κρεμασμένα στα μικρά ως ανύπαρκτα μπαλκόνια.
Βγαίνουμε από το ιστορικό κέντρο και βαδίζουμε την Via Toledo μέχρι την Piazza Plebistico περίπου άλλα 20' περπατώντας και χαζεύοντας τα μαγαζιά. Η Via Toledo είναι σαν την Σταδίου αλλά πιο βαβούρα αλλά με πάρα πολλά μαγαζιά και από ένα σημείο κ μετά γίνεται πεζόδρομος. Αγορά ομπρέλες στον Mario (πολύ ωραίες για όλα τα βαλάντια) γιατί η πρόβλεψη του καιρού έδειχνε αύριο βροχές. Καφεδάκι καπουτσίνο στην σκεπαστή αγορα Galleria Umberto I και μετά Piazza Plebistico (ωραία πλατεία με γύρω γύρω το Θέατρο S.Carlo, το Palazzo Reale , το καφέ Cabrinus και το Castel Nuovo), φυσικά άλλη Νάπολη, καθαρή και κοσμοπολίτικη. Γυρισμό προς το σπίτι και φαγητό στο ιστορικό κέντρο μακαρονάδες ragu κ carbonara.
Στο τέλος της πρώτης ημέρας θάλεγα ότι η επιλογή μας για την Νάπολη ήταν σωστότατη .​
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Καλη αρχη :).....ο νοτος της Ιταλιας,εχει πολυ ενδιαφερον.Επειδη,ομως,δεν εχω παει,πιστευω οτι θα με πεισεις να παω....
 

rxontas

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Πεταγαμε με την ιδια πτηση, δεν πηγα αμαλφι κλπ γτ ειχαμε μονο 3 μερες και προτιμησαμε πομπηια-βεζουβιο! Παρα ολα αυτα η Ναπολη ειναι τρομερη! ο κοσμος, το φαγητο, η ατμοσφαιρα, ΟΛΑ.

Περιμενουμε την συνεχεια της ιστοριας σας.!
 

gmanou

Member
Μηνύματα
12
Likes
64
2η Ημέρα Νάπολι
Πρωινό κ βόλτα στη Σκαπανάπολι κ στη Ντεκουμάνο Ματζόρε ,2 περιοχές στο ιστορικό κέντρο που περίπου οριοθετούνται μεταξύ της Via Tribunalli κ της Via S.Biagio del librai (που είναι παράλληλες) και στα στενάκια ανάμεσά τους.
Όλη τη περιοχή πιστεύω ότι μπορείς να την περπατήσεις σε 1 ώρα εκτός αν μπαίνεις στα αξιοθέατα. Καπέλα Σανσεβέρο, Σάντα Κιάρα, Τζεσού Νουόβο, Ντουόμο, Σαν Γκρεγκόριο Άρμενο, Σαν Λορέντζο Ματζόρε είναι τα must. Κάποια από αυτά έχουν εισιτήριο όπως π.χ Καπέλα Σανσεβέρο 7€ αλλά αξίζουν. Επίσης εύκολα θα βρείτε στην Σαν Πάολο Ματζόρε την είσοδο για την υπόγεια Νάπολη που είχαν χρησιμοποιηθεί ως κατακόμβες, υδραγωγεία, διαβάσεις κ καταφύγια. Ο δρομάκος Via San Gregorio Armeno με τα μαγαζάκια που πουλάνε διάφορα μπιχλιμπίδια όπως μικρές σκαλιστές φάτνες, πιπεριές (για την τύχη), λεμόνια, φιγούρες κλπ. Όλα πανέμορφα μέσα στο ιστορικό κέντρο με τα σοκάκια του, τα παλαιά σπίτια, τα ρούχα να κρέμονται, τις βέσπες, τα μαγαζάκια.
Επίσης η Πιάτζα Μπελίνι η πιάτζα Νίλο και άλλες μικρές πλατείες με καφέ, πίτσα και φαγητό προσφέρονται είτε στο χέρι είτε να κάτσεις με μακαρόνια, πίτσα και διάφορα άλλα πρωί, μεσημέρι , βράδυ. Δεν υπάρχει κανένας φόβος η έστω και αίσθηση μέχρι και αργά το βράδυ. Ίσως αργά το βράδυ αν μπαίνεις σε διάφορα πολύ στενά δρομάκια που δεν φωτίζονται να νιώσεις κάτι, αλλά εμείς που το κάναμε δεν έγινε τίποτα. Αυτή είναι η πραγματική Νάπολη που προσπαθούσα να περνάω κάθε μέρα πηγαίνοντας κάπου πιο έξω από το Ιστορικό κέντρο.
Απόγευμα με βόλτα στο Βομέρο. Περιοχή σε έναν λόφο πολύ πιο σύγχρονη. Με τελεφερίκ από το Μοντεσάντο (κοντά στην πλατεία Dante) σε 5 λεπτά είσαι πάνω στο λόφο. Με περπάτημα σε 10 λεπτά μπαίνεις στο κάστρο Sant' Elmo και έχεις την πιο όμορφη θέα (Νάπολη, Βεζούβιος, Κάπρι) αξίζει οπωσδήποτε. Βόλτα στον πεζόδρομο Via Scarlati (μεγάλος σύγχρονος δρόμος με μαγαζιά όλων των γούστων) σαν το Κολωνάκι, Βουκορεστίου.
Το βράδυ φαγητό στο ιστορικό κέντρο σπαγγέτι αλλά vengole (πεταλίδες), εξαιρετικό. Επίσης μακαρόνια με Seafood(μύδια, πεταλίδες, αχοιβάδες).
Συνέχεια....
 
Last edited by a moderator:

gmanou

Member
Μηνύματα
12
Likes
64
3η Ημέρα
Ημερήσια εκδρομή με νοικιασμένο αυτοκίνητο Ακτή Αμάλφι
Με ένα πανέμορφο adam opel από το αεροδρόμιο ξεκινήσαμε για την εκδρομή μας. Ο δρόμος που ακολουθήσαμε έλεγε προς Salerno κ κάποια στιγμή γύρω στα 20' στρίψαμε προς Sorento. Η πρώτη άποψη από ψηλά ήταν υπέροχη. Μέσα στο Sorento πάρα πολύς κόσμος, δύσκολο παρκάρισμα αλλά τελικά κάναμε ωραία βόλτα με τα πόδια περίπου μισή ώρα, ανάμεσα σε σοκάκια, κόσμο, μαγαζιά όλα κοσμοπολίτικα. Πιστεύω δεν αξίζει για κάτι παραπάνω με τόσο κόσμο, εκτός αν δεν έχω πλήρη άποψη λόγω χρόνου. Επόμενη στάση Pozitano, μετά από μια υπέροχη διαδρομή 20'. Καρφωμένο στο βουνό φθάνει μέχρι τη θάλασσα. Τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα 1 με 2 χιλιόμετρα πριν την παραλία και μετά κατέβασμα με τα πόδια. Το ανέβασμα!!!!. Ευτυχώς προχωρήσαμε με το αυτοκίνητο και κοντά στη παραλία βρίσκεις ιδιωτικά πάρκινγκ με 3€ την ώρα. Ωραία βόλτα με τα πόδι μετά , ωραίες εικόνες, αλφα ρομέο 20ετίας να περνάνε από μπροστά μας, μαγαζιά, εστιατόρια, φάγαμε πίτσα μαργαρίτα σε ένα ωραίο μαγαζί με θέα, ακριβό αλλά νόστιμα. Αξίζει το Pozitano!!!! Συνέχεια προς Αμάλφι. Μία από τα ίδια, η διαδρομή, το Αμάλφι πανέμορφα, πολύς κόσμος αλλά υπέροχες εικόνες. Πάνω από το Αμάλφι στην κορυφή του βουνού είναι το Ravello. Τέλειο...τελευταία βόλτα στην πλατεία του και τα σοκάκια του, με ωραία θέα και πολύ ηρεμία. Πέσαμε πάνω σε έναν γάμο από Αμερικάνους και σε καμιά πενηνταριά μηχανόβιους....αλλά δεν ενοχληθήκαμε...ίσα ίσα μας άρεσε. Γυρισμό από Salerno και μετά Νάπολη περίπου 1 ώρα. Όλη η εκδρομή αξίζει γιατί είναι κάτι διαφορετικό από την Νάπολη και οπωσδήποτε θέλετε μία ημέρα.
Το βράδυ... τι άλλο μακαρόνια και πίτσα στο Ιστορικό κέντρο.

Συνέχεια...
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom