Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
..παντου ειναι ονειρεμενα
Καλησπερα και απο εμενα περσυ το σεπτεμβριο ειχα παει ρωμη περασα σουπερρρρ!!!! θα γραψω και ιστοριααα :D, απλα εχω ενα θεματακι με το ιντερνετε και μεχρι να αποκατασταθει θαργισω λιγο. Λοιπον η Ρωμη ειναι μαγικη το σεπτεμβριο εχει κοσμο ολες τις ωρες, δεν φοβασε πουθενα μεσα και γυρο απο το κεντρο διοτι παντου εχει φυλλαξει λογο τον διαφοφων μουσειων και παλατιων. Εγω εμενα στην real sistina (νομιζω την γραφω σωστα) στο ξενοδοχειο reals sistina τιμη;; αστω 180 ευωρ την βραδια :confused:!!! ναι, ναι τοσα πολλα, γιατι εγω ενω ολα τα εκλεισα πολυ νωρις το ξενοδοχειο το εκλεισα ενα μηνα πριν παμε ετσι ολα οσα ηταν κοντα στο κεντρο ηταν κλεισμενα. Γιαυτο κλεισε αμεσσα!!! Σαν ξενοδοχειο ( βασικα ηταν σενα οροφο δωματια ) ηταν ωραιο πολυ καθαρο πολυ καλα σχολια, τα παιδια που το ειχαν πολυ καλα και πρωινο! Το καλυτερο ηταν οτι ηταν διπλα σε ολα, ενα τσουπ και ειμασταν στα ισπανικα σκλαλια, δεν πηραμε για πουθενα μετρο. Ακομα και για βατικανο, διαλεξαμε μια διαδρομη και σιγα, σιγα απολαυμβανοντας την διαδρομη πηγαμε με τα ποδια :rolleyes:. Αυτα απο εμενα, κατα τη γνωμη μου δεν θα εμενα στο σταθμο, η Via veneto ειναι μια "κουκλα" οδος με τα ποιο ωραια ξενοδοχεια, αν βρεις κατι στις τιμες σου να μεινεις εκει;). Να περασετε τελεια και οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε να βοηθησουμε:).
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Συγγνώμη αλλά με τις εξελίξεις ξέχασα και την ερώτηση μου...!

Ημερομηνίες είναι 8-13/9. Έκανα μια κράτηση την οποία μπορώ να ακυρώσω 15 μέρες πριν την άφιξη. Είναι εκτός μπάτζετ (625 & 35 σύνολο ο δημοτικός φόρος) κι εγώ είχα πει μέχρι 500. Όμως κοντά στις ίδιες τιμές βρίσκω δωμάτια στην περιοχή που καμιά σχέση δεν έχουν με τις παροχές αυτού και είναι σίγουρα καλή ευκαιρία.

https://www.booking.com/hotel/it/as...RRPkAiwotBicE7OeneHUru6wjuz35MlegeIoCaJ0H2g==

Το Okapi που πρότεινε ο φίλος παραπάνω βγαίνει ίδια τιμή και λίγο ακριβότερο για τις ημερομηνίες μου, δεν έχει πιθανότητα ακύρωσης και έχει βαθμολογία 7,7 ενώ το "δικό μου" 9,5.

Το POP Art B&B που πρότεινε ο άλλος φίλος ήταν ακόμα πιο ακριβό όταν το είχα δει!!! Πλέον δεν έχει και ημερομηνίες.

Καλά το Relais Sistina που λέει η φίλη βγαίνει στα 850 ευρώ, αντε γεια!!! Και σιγά το δωμάτιο εδώ που τα λέμε για τέτοια τιμή!!!! Ωραίο δωμάτιο με μπαλκονάκι και θέα το διαθέτει μόνο..... 1050 και χωρίς επίσης δυνατότητα ακύρωσης.

Μετά από αρκετό ψάξιμο κι εκτός απρόοπτης προσφοράς, η μόνη εναλλακτική που με συμφέρει οικονομικά (150 ευρώ σύνολο διαφορά), έχει καλά στοιχεία αλλά χάνει φυσικά στην τοποθεσία είναι αυτό:

http://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-brilli.el.html?aid=314919;label=trevi-fountain-fyWzcm*_isGp5rLIAioyjQS4002474044;sid=439b20e4bf620c633e10bfbe09d8a9e0;dcid=1;checkin=2015-09-08;checkout=2015-09-13;dist=0;no_rooms=1;show_room=84513201;srfid=e6c074a96cc692fdbf888bc5e306cf54d55d5017X146;type=total;ucfs=1&#map_closed

Στη Repubblica κοντά που έψαχνα επίσης είναι στα 600 ευρώ ότι βρίσκω με καλές κριτικές και θεωρώ τα 50-60 ευρώ πολύ μικρό ποσό αν είναι να βρίσκεις κάτι πολύ καλύτερο.
 

takisb

New Member
Μηνύματα
3
Likes
16
Από Ciampino προς τη Ρώμη με φωτογραφίες:
Μόλις βγεις από την έξοδο των αφίξεων και προς τα αριστερά υπάρχει η στάση με τα πούλμαν και τα λεωφορία των διάφορων εταιριών και οι ουρές έχουν ώς εξής από αριστερά προς τα δεξιά:
(1) TERRAVISION
(2) SIT
(3) SCHIAFFINI
(4) ATAC BUS to ANAGNINA via CIAMPINO

Ανάλογα με την επιλογή περιμένεις και στη σχετική ουρά...

http://imageshack.com/a/img538/2331/375Bkq.jpg


Οι επιλογές (1), (2) & (3) σε πάνε κατευθείαν στο TERMINI (Via Marsala πίσω από τον σταθμό) με κόστος από 4Ε για απλή μετάβαση.
Τα εισιτήρια μπορείς να τα προαγοράσεις από το Internet ή και επιτόπου με πληρωμή στους διάφορους εισπράκτορες που υπάρχουν εκεί
Επίσης η RYANAIR σου δίνει την επιλογή αγοράς εισιτηρίου εντός του αεροπλάνου για την επιλογή (2). Την απόδειξη που σου κόβει ο/η αεροσυνοδός τη δίνεις στον εισπράκτορα στην ουρά κι εκείνος σου δίνει το εισιτηριο σου (χαρτάκι με QR code).
Η κράτηση συγκεκριμένης ώρας δεν παίζει ρόλο και περιμένεις στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά σου.
Τα δρομολόγια είναι ανά μισή ώρα περίπου αλλά για συγκεκριμένες ώρες πρέπει να ελέγξετε τα site της κάθε εταιρείας.


http://imageshack.com/a/img673/992/jQeKPT.jpg
Η στάση της TERRAVISION, οι τύποι με τα κίτρινα γιλέκα είναι ελεγκτές εισπράκτορες. Σε αυτούς δίνεις το voucher που έχεις τυπώσει και σου δίνουν το boarding pass σου.

Η επιλογή (4) οδηγεί είτε στο σταθμό της πόλης του CIAMPINO από όπου παίρνεις τον προαστιακό για TERMINI ή στον σταθμό Μετρό ANANGINA
Εδώ η τιμή είναι 1,3Ε για το λεωφορείο και 1,5 για τον προαστιακό.


http://imageshack.com/a/img910/4151/yNUuak.jpg
To λεωφορείο ANAGNINA via CIAMPINO

Οι διάρκεια της μετάβασης είναι για τις επιλογές (1),(2),(3) περίπου 40 λεπτά με το τελευταίο 10' να είναι εντός των τειχών και ειδικά γύρω από το TERMINI όπου γίνεται χαμός από κίνηση, ειδικά στο κομμάτι από Via Gioberti εως Via Marsala.

Για τη επιλογή 4 είναι λιγότερο από 10' προς CIAMPINO και περίπου 15' προς TERMINI.
 
Last edited by a moderator:

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Α, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!! :)

Κι επειδή έχει πολλά θέματα το φόρουμ για την Ρώμη, αν θυμάστε κάποιο που να αξίζει πολύ, παρακαλώ πείτε μου!!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Μαράκι το χοτελ που έκλεισες ειναι μια χαρα και σούπερ η περιοχή . Εγώ λέω να το κρατήσεις - ακομα και αν εισαι εκτος μπατζετ λιγουλάκι
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Κι εγώ έτσι λέω μωρέ Εβανζελί, είναι στα 150 ευρώ πάνω αλλά νομίζω θα κάνουν την απόσβεσή τους στην ποιότητα των ημερών μου εκεί...

Για να δούμε..
Για πες εσύ κανένα σος θεματάκι περί Ρώμης?
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Κι εγώ έτσι λέω μωρέ Εβανζελί, είναι στα 150 ευρώ πάνω αλλά νομίζω θα κάνουν την απόσβεσή τους στην ποιότητα των ημερών μου εκεί...

Για να δούμε..
Για πες εσύ κανένα σος θεματάκι περί Ρώμης?
Gelati και vino Μαράκι .... Και βόλτες , πολλες βόλτες στη πόλη
Ενδεικτικά Gelateria del Teatro , gelateria Fata Morgana
View attachment 125237
View attachment 125238
View attachment 125239 View attachment 125240
Για κρασί αν βρεθείς στο Μοnti εμπιστευσου το Barzilai
View attachment 125241
 
Last edited:

Pel

Member
Μηνύματα
748
Likes
3.805
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Για να κάνω κι εγώ κάτι άλλο αντί να ακούω, να διαβάζω, να βλέπω και να μιλάω για τις εξελίξεις, έκανα κι εγώ μια μικρή έρευνα με τις ημερομηνίες σου! Στο budget που θέλεις και σε καλή περιοχή και με δυνατότητα ακύρωσης βρήκα αυτό:

https://www.booking.com/hotel/it/di...fdebd2a486f93856ddc5eefX112;type=total;ucfs=1&

Επίσης, ψάξε για ξενοδοχεία μέσω του skyscanner. Βρίσκει προφορές και από άλλα sites, πολλές φορές και σε αρκετά χαμηλότερες τιμές από το booking. Εγώ έτσι είχα βρει ξενοδοχείο στην Φλωρεντία που το booking το έδειχνε γύρω στα 500€ και το βρήκα στο onhotels.com μέσω του skyscanner σε περίπου 280€.
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Το έχω δει το δωμάτιο που λες! Μου κάνει κάπως κλειστοφοβικά μικρό και δεν είναι κέντρο κέντρο.

Αυτό με το skyscanner δεν το είχα σκεφτεί, σε ευχαριστώ.

Φαντάζομαι πως προς το παρόν έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν μπορώ να κλείσω και κάπου αλλού, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κάρτα. Επίσης αν δεν φτιάξει το θεματάκι αυτό μέχρι τον Αύγουστο ούτε το δωμάτιο που έχω κλείσει θα είναι εξασφαλισμένο αφού δεν θα μπορούν να κρατήσουν τα χρήματα.

Γαμώ!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.553
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Τώρα βέβαια το έκλεισες, και καλά έκανες, αλλά την επόμενη φορά αναζήτησε το σάιτ του ξενοδοχείου και κάνε μια έρευνα τιμών και εκεί. Νομίζω θα σου έβγαινε λίγο πιο φθηνά το συγκεκριμένο, αν είχε διαθεσιμότητα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom