Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ζώον

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Δευκαλίωνα, σέβομαι απόλυτα την απολιτίκ σου στάση και ξέρεις ότι μέχρι τώρα, δεν έχω εκφραστεί άσχημα ποτέ και για κανέναν σε αυτό το φόρουμ.
Ήρθε η ώρα να λάβεις μια απόφαση, για το τι φόρουμ θέλεις να έχεις.

Θέλεις να διατηρείς ένα φόρουμ κτήμα ή μια παρέα όπως αναφέρεις στην υποσελίδα ;

Ζούμε την μεγαλύτερη πολιτική στιγμή των τελευταίων ετών και είναι απαράδεκτο να μην μπορώ να την συζητήσω με παιδιά (συμφωνούντες/διαφωνούντες) που με/τους γνώρισα τόσα χρόνια από τις ιστορίες τους.

Εάν θεωρείς το φόρουμ κτήμα σου, η επόμενη κίνηση είναι να με μπλοκάρεις. Μπορώ να εκβιάσω το μπλοκάρισμά μου αλλά είναι κρίμα να σβήνεις θέματα συνεχώς αύριο. Θα μπορούσα να κάνω το παρόν αύριο που θα κοιμόσουν (και οι άλλοι όχι) αλλά δεν το θεωρώ τίμιο.

Είναι απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας το σημερινό moderation. Άσχετα θέματα υπάρχουν διάχυτα στο φόρουμ (μέχρι και ολυμπιακός παναθηναϊκός), δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι φοβάσαι την εικόνα του φόρουμ εάν υπάρξει ένταση στις συζητήσεις.
Θα το καταλάβαινα αυτό εάν είχες κάποιο σκοπό να βγάλεις λεφτά από το φόρουμ. Από ότι έχω καταλάβει όμως, δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο.


Με σεβασμό,
Γιάννης
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γεια σου Γιάννη,

Απορώ με την απόπειρά σου να μου κάνεις τέτοια συζήτηση δημόσια και όχι με προσωπικό μήνυμα. Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω εδώ για να μην υπάρχουν απορίες και στα υπόλοιπα μέλη.

Η στάση μου σχετικά με τα πολιτικά κάθε άλλο παρά ανελαστική μπορεί να θεωρηθεί. Για πολύ καιρό είχαμε πολιτικές συζητήσεις στο φόρουμ, καθώς πίστευα ότι το επίπεδο του φόρουμ είναι πολύ υψηλό και επομένως μπορεί να "σηκώσει" και πολιτικές συζητήσεις χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα - όπως γίνεται στα περισσότερα φόρουμ σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Πάντα επομένως ήθελα -και εξακολουθώ να θέλω- τα μέλη να μπορούν να συζητάνε και τα πολιτικά, όπως οτιδήποτε άλλο στο φόρουμ.

Όλες τις φορές που έκανα την παραπάνω υπόθεση διαψεύστηκα και οι πολιτικές συζητήσεις κατέληγαν σε ύβρεις και προσβολές μεταξύ των συμμετεχόντων. Επίσης, αναλόγως από πού προέρχονταν αυτές κάθε φορά -αριστερούς ή δεξιούς-, εγώ προσωπικά αλλά και το φόρουμ το οποίο προσπαθείς να υπερασπιστείς στο μήνυμά σου "απολαμβάναμε" χαρακτηρισμούς του στυλ "φασίστες" ή "αναρχοαριστεροί" αναλόγως την περίπτωση.

Επομένως, αν θέλω να προστατεύσω το φόρουμ δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να κλείνω τα πολιτικά τόπικ. Εάν έχεις προτάσεις διαφορετικές και ρεαλιστικές, είμαι στη διάθεσή σου να μου στείλεις πμ να το συζητήσουμε.

Τέλος, το ότι αναφέρεις πως το moderation είναι απαράδεκτο, αποτελεί προσβολή προς τα μέλη που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να με βοηθάνε. Εάν νομίζεις ότι εσύ (ή και οποιοσδήποτε άλλος) μπορείς να προσφέρεις με καλύτερο τρόπο, η πόρτα είναι ανοιχτή είτε για να κάνεις τις συγκεκριμένες προτάσεις σου για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το moderation είτε για να προσφέρεις ο ίδιος τον ελεύθερο χρόνο σου. ;)

Μετά από 10 χρόνια που τρέχει το Travelstories, εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει η ευκολία με την οποία γίνεται κριτική στο πώς δουλεύει το site και στα άτομα που προσφέρουν το χρόνο τους. Το Travelstories έχει εξελιχθεί όπως έχει εξελιχθεί χάρη στα μέλη του και τη συμμετοχή τους, καθώς και τα άτομα που με έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Επομένως, αντί κενής κριτικής θα προτιμούσα συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερο το φόρουμ. :)

Με εκτίμηση και ελπίδα για πιο εποικοδομητικό διάλογο στο μέλλον.
Δευκαλίων.


ΥΓ. Δεν έχω "απολιτίκ" στάση σε καμία περίπτωση, ούτε φοβάμαι να εκφράσω την πολιτική μου άποψη. Ωστόσο αυτές τις μέρες έχω προσπαθήσει να μην σχολιάσω τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα ούτε εδώ ούτε στα προφίλ μου στα social media, για τον απλούστατο λόγο ότι βρίσκομαι μακριά από την Ελλάδα 3 χρόνια και παρότι η αγωνία μου για τις εξελίξεις είναι μεγάλη, το θεωρώ έλλειψη σεβασμού να κάνω τους σχολιασμούς μου έχοντας την ασφάλεια του ότι βρίσκομαι στην άλλη άκρη του πλανήτη - και ταυτόχρονα έχοντας και την απόσταση που αυτόματα μου δίνει πολύ λιγότερες πληροφορίες στο τί συμβαίνει.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αφού γράφουμε τη γνώμη μας θα ήθελα να πω πως ως ΠΟΛΥ πολιτικό ζώον (και κατά πολλούς και πολύ ...ζώον σκέτο) συμφωνώ με την πολιτική του να μη συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Έχουμε άλλες πλατφόρμες να συζητάμε μεταξύ μας. Δεν έχουμε δείξει καλή διαγωγή για πολιτικά θέματα που μας αφορούν πολύ λιγότερο από το συγκεκριμένο. Το φόρουμ θα γίνει μούτι, θα χαλάσουν φιλίες, θα χωριστούν (πάλι) σε δύο για θέμα πολύ πιο ευαίσθητο από τη Γάζα, γιατί μας αγγίζει πολύ περισσότερο όλους. Το φόρουμ θα τελειώσει μετά τις πρώτες ειρωνείες, το πρώτο "πρόβατα", "γερμανοτσολιάδες", "δραχμολιγούρηδες" κλπ που ξέρουμε ότι θα ειπωθούν.

Ας πάμε να τσακωθούμε -όπως κάνουμε πολλοί- στα σόσιαλ μύδια, στις καφετέριες ή σε κανά τραπέζωμα. Ας μην το μεταφέρουμε σε ένα μέρος που είμαστε για πράγματα που μας ενώνουν. ας μην το διαλύσουμε ΚΑΙ αυτό.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εντιτ: τα έγραφα την ίδια ώρα με το Δεφ...
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.672
Όλες τις φορές που έκανα την παραπάνω υπόθεση διαψεύστηκα και οι πολιτικές συζητήσεις κατέληγαν σε ύβρεις και προσβολές μεταξύ των συμμετεχόντων.
Μα σ'αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κανονισμός του φόρουμ και οι παρεκτραπέντες
να πάνε να ξεκουραστούν μερικές ημέρες και να αναθεωρήσουν τα λόγια τους.

Επομένως, αν θέλω να προστατεύσω το φόρουμ δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να κλείνω τα πολιτικά τόπικ.
Η συχωρεμένη η γιαγιά μου έλεγε,αν σου φταίει το γαιδούρι τσάμπα δέρνεις το
σαμάρι.
Σόρρυ για την παρέμβαση το βρήκα ανοικτό και μπήκα. :haha:
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αυτό που λέει ο Γιάννης είναι πως το γεγονός είναι τόσο ιστορικά σημαντικό που οποιαδήποτε δικαιολογία μοιάζει λίγη. Η ένταση στην κοινωνία υπάρχει ασχέτως αν το συζητήσουμε εμείς ή όχι.Κι έτσι προσπαθώντας το φόρουμ να δείξει αποστασιοποιημένο τελικά δείχνει μάλλον αδιάφορο οδηγώντας εύλογα στην διαφοροποίηση τα κοινωνικά ενεργά μέλη του -σε μια προσπάθεια να διαχωριστούν από τα ζόμπι που νομίζουν πως η πραγματικότητα βρίσκεται στο seat pitch- και καταλήγοντας νομοτελειακά στην οριστική διαγραφή ή τη μόνιμη αδράνεια.

ΥΓ. Δεν αναφέρθηκε στους moderators αλλά στο moderation
 
Last edited:

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μα σ'αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κανονισμός του φόρουμ και οι παρεκτραπέντες
να πάνε να ξεκουραστούν μερικές ημέρες και να αναθεωρήσουν τα λόγια τους.
Μόνο που δε διάβασες προσεκτικά το κείμενό μου. Αν κάνουμε moderation στα πολιτικά μηνύματα, βαφτιζόμαστε αριστεροί/δεξιοί ανάλογα με το τί μήνυμα σβήνουμε.

Αυτό που λέει ο Γιάννης είναι πως το γεγονός είναι τόσο ιστορικά σημαντικό που οποιαδήποτε δικαιολογία μοιάζει λίγη. Η ένταση στην κοινωνία υπάρχει ασχέτως αν το συζητήσουμε εμείς ή όχι.
Δεν τίθεται κανένα θέμα "δικαιολογίας" ούτε κάτι παρόμοιο. Το φόρουμ μας είναι ένα ταξιδιωτικό φόρουμ που έτυχε να έχει και social forum - δηλαδή αν δεν υπήρχε social forum καθόλου (όπως σε πολλά άλλα θεματικά φόρουμ) τι θα γινόταν;

Κι έτσι προσπαθώντας το φόρουμ να δείξει αποστασιοποιημένο τελικά δείχνει μάλλον αδιάφορο οδηγώντας εύλογα στην διαφοροποίηση τα κοινωνικά ενεργά μέλη του -σε μια προσπάθεια να διαχωριστούν από τα ζόμπι που νομίζουν πως η πραγματικότητα βρίσκεται στο seat pitch- και καταλήγοντας νομοτελειακά στην οριστική διαγραφή ή τη μόνιμη αδράνεια.
Αυτά που γράφεις εδώ είναι εκτός πραγματικότητας και λυπάμαι αν δεν έχεις καταλάβει το λόγο ύπαρξης του φόρουμ και το πώς λειτουργούν οι online κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Λες: "αν δεν κουβεντιάζουμε πολιτικά (ταυτόχρονα βρίζοντας admin/mods ως αριστερούς ή δεξιούς ανάλογα το moderation τους) τότε θα αποχωρήσουμε γιατί δε γουστάρουμε να μιλάμε με ζόμπ και τότε το φόρουμ θα πεθάνει".

Λυπάμαι που στη χαλάω, αλλά όσο εσύ μπορεί να αποχωρήσεις γιατί δε γουστάρεις που δε μπορείς να μιλάς εδώ πολιτικά, άλλο τόσο θα αποχωρήσει κάποιος άλλος που δε γουστάρει να διαβάζει για φασίστες/κομμούνια/γερμανοτσολιάδες/δραχμολάγνους/ και δε ξέρω κι'εγώ τι άλλο έχουμε ακούσει. Το φόρουμ θα συνεχίσει λοιπόν με αυτούς που προτιμούν να μείνουν, όπως έκανε και μέχρι τώρα.

Επίσης μου λες ότι είμαι ζόμπι που πιστεύω σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, παρότι έγραψα ξεκάθαρα παραπάνω το λόγο που δεν έχω κάνει πολιτικό σχόλιο αυτές τις μέρες. Σε ευχαριστώ για το χαρακτηρισμό και επέτρεψέ μου να συνεχίσω να μιλάω ή να μην μιλάω με βάση τα δικά μου κριτήρια και όχι με βάση το τί γουστάρεις εσύ.

Δεν είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τρόπος να ειναι όλοι 100% και πάντα ικανοποιημένοι με το πώς δουλεύει το φόρουμ; Ανέλυσα παραπάνω τους λόγους και νομίζω είναι ξεκάθαροι. Δε νομίζω ότι έχει νόημα περαιτέρω κουβέντα. Αν κάποιος έχει λύσεις για όσα γράφω παραπάνω ώστε να μπορούμε να συζητάμε πολιτικά, εδώ είμαι να τις ακούσω.

Topic locked.

Το ζόμπι.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.719
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom