ko samoui,koh phangan,bangkok τι πρεπει οπωσηποτε να κανω κ να δω

kithira

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.θα προσπαθήσουμε .ήδη είπαμε να το δούμε σαν περιπέτεια κ βλέπουμε.πήγαμε παραλία τσιαμεγκ το βράδυ πολύ καλά κ φαητο δίπλα στη θάλασσα.λέμε να πάμε στους ελέφαντες μόνοι μας .με λογκκατι .πήγαμε σήμερα στο μεγάλο Βούδα έτσι.ήταν βέβαια απαγορευμένο να ανέβει τα σκαλιά,αλλά οκ.
 

kithira

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Αφησαμε το κο σαμουι κ ήρθαμε στο κο Παγκάν. Άλλη κατάσταση εδώ.βέβαια έχω δει μόνο λόγκ σάλα κ μπροστά από το ξενοδοχείο που μένουμε baan tai.το ξενοδοχείο άψογο.πολύ φτωχό πρωινό χωρίς ίχνος ταινδαλεζικου.το μεγάλο πρόβλημα ή θάλασσα είναι τόσο μέσα έρχεται πίσω αφού νυχτώσει για τα καλά.ρωταω πως πάω bottle beach.?θα πληρωσεις 800bt 2ατομα πηγαινε αλλα τοσα ελα κ θα πάρεις κ βαρκουλα κτλ.και κάθε μετακίνηση ωεδω είναι 200βατ.άλλη εναλλακτική?αυτοκινήτο η μηχανάκι αποκλείεται.σας ευχαριστώ που με βοηθατε
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Δυστυχώς διαλέξατε για διαμονή το κομμάτι του νησιού που επηρεάζεται πολύ από την παλίρροια. Όσο για την bottle beach, αν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο κοντά, μπορείτε να πάρετε ένα από τα taxi trucks αυτά με την καρότσα που ουσιαστικά παίζουν ρόλο λεωφορείου, σταματανε παίρνουν και κατεβάζουν κόσμο καθ'οδον και να πάτε μέχρι το chaloklum port.Εκεί μοιραστείτε μια longtail και το κόστος της με άλλους τουρίστες. Πριν από τρια χρόνια κόστιζε 1000 bt πήγαινε-έλα οπότε αν πχ πάτε 5 άτομα όπως εμείς είναι 200 bt το άτομο.

Κατά τη γνώμη μου πιο ωραία από την bottle είναι στις Thong Nai Pan αλλά και η Sadet.
Και φυσικά η εκδρομή στο Koh Nangyuan είναι must!
 

kithira

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.πήγαμε τα δύο μας τελικά .με 1200 Μπατ.ακατεβατα. και 600 ή βάρκα ακατεβατα.δεν υπήρχε κανείς να πηγαίνει προς τα εκεί.αλλά κ να υπήρχε δυστυχώς δεν δέχονται πλέον πολλά πολλά.μου άρεσε παρά πολύ ή παραλία.έχουν φτιάξει παραμυθένια μπαγκαλοους που ταιριάζουν με το περιβάλλον.έχει πολύ λίγο κόσμο εδώ και έχουν αρχίσει οι τροπικές καταιγίδες. Κάθε απόγευμα στις 4-5 αρχίζουν κ κρατάνε καμία ώρα.και μετά κρυοοο.επίσης εκδρομές τέλος λόγω καιρού μας είπαν να ξαναρωτησουμε σε μερικές μέρες αλλά εμείς πέμπτη φευγουμε για μπανκογκ.
 

kithira

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Αααα ερώτηση,στη άμμο που αφήνει πίσω της ή παλίρροια υπάρχουν κάτι τρυπητσες κ δίπλα τους ένα βουναλακι σαν σκουλικακι από άμμο.τι είναι?βγάζουν τα δολώματα ή κάτι άλλο?συγνώμη για τη χαζή ερώτηση
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Έχω την εντύπωση οτι είναι καβουράκια της άμμου που βγαίνουν από τις τρύπες για να μαζέψουν ότι καλό άφησε πίσω η παλίρροια. Έχεις προσέξει οτι και αρκετοί Ταυλανδοί βγαίνουν με κουβαδάκια και μαζεύουν οστρακοειδή ε?

Εκδρομές τέλος δια θαλάσσης...μπορείτε να πάτε οδικώς σε κάποιες παραλίες του νησιού :)
Καλά να περάσετε το υπόλοιπο στο νησί (ελπίζω να σας αρέσει) και στη Μπανγκοκ :)
 

kithira

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Δεν ήξερα ακριβώς τι μαζεύουν.οκ σε ευχαριστώ ποΛυ για τις απαντήσεις κ τις συμβουλες σου
 

kithira

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Γυρισαμε.. Κ παρόλο το πολιτισμικο σόκ κ την ατυχία με ξενοδοχείο και βαλιτσες στη αρχή δεν θα το άλλαζα αυτό το ταξίδι με τίποτα.εμπειρία ζωής
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.294
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαγκλαντες
Γυρισαμε.. Κ παρόλο το πολιτισμικο σόκ κ την ατυχία με ξενοδοχείο και βαλιτσες στη αρχή δεν θα το άλλαζα αυτό το ταξίδι με τίποτα.εμπειρία ζωής
εχασες βαλίτσες, έπαθες πολιτισμικό σοκ στην Ταυλανδη (απο τους Νο 1 τουριστικά αξιοποιημένους και ενταγμένους προορισμούς στις απαιτήσεις του δυτικού τουριστα στον κόσμο) είχες ατυχία με ξενοδοχείο, παραλίες κλπ... και συγκαταλεγεις τα παραπάνω εμπειρία ζωής?
Καιρός να αναθεωρήσεις..
Εμείς που είμαστε εδώ (μην ζηλέψεις) να δεις εμπειρίες πρωτόγνωρες και σοκ που δεχθήκαμε... Μην μας προκαλείς... ανθρωποι είμαστε, ερμαια στις αδυναμίες μας...

υγ καλώς ηρθες , αν και κατά την γνώμη μου η Ταυλάνδη είναι ενας "τελειωμένος" προορισμός που πάνε μόνο γκρουπ, συνταξιούχοι, παιδόφιλοι και για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, ελληνες νεόνυμφοι
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Τόσο ακραία άποψη από dim kyr δεν την περίμενα, τελειωμένος προορισμός η Ταϋλάνδη? Μάλλον ξεχνάτε πολλοί πως ο περισσότερος κόσμος δεν ταξιδεύει τόσο πολύ όπως τα περισσότερα ενεργά μέλη του φόρουμ. Δηλαδή η kithira, που νομίζω ήταν και το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό, σας φαίνεται περίεργο που το βίωσε ως εμπειρία ζωής??
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.294
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαγκλαντες
Μαρία θα σε απογοητεύσω, αλλά μόνο αιρετική δεν είναι η άποψη περί του κορεσμού της Ταυλάνδης ως τουριστικού προορισμού.
Αιρετικό θα ήταν να έλεγα ότι η χώρα "αποτελεί ένα ακατέργαστο διαμαντι, που περιμένει τον ταξιδιώτη να το ανακαλύψει, άκρως σαγηνευτικό που εχει διατηρησει την ταυτότητά του"..
Εχω ταξιεψει σε ολόκληρη την χώρα και όχι μονο στα τουριστικά νησάκια του νότου, και μάλιστα σε διαφορετικές χρονικές περιοδους και κάθε φορά με λύπη διαπίστωνα την -αναμενόμενη και φυσιολογική -αλλοτρίωση που επέρχεται απο τον μαζικό τουρισμό και τις αρνητικές συνέπειες που είχε αυτός πάνω στην χώρα.
Εντόπιζα για παράδειγμα, κοπελίτσες που απο το πουθενά προκειμένου να γίνουν και αυτές κοινωνοί στο δολλάριο που σκόρπαγαν αφειδώς οι ευτραφείς δυτικοί και οι νεόνυμφοι, εν μια νυκτί να μετατρέπονται σε μασέρ, ψαράδες που αφήναν τα δίχτυα και ανοίγαν μια παράγκα για sea food (τι κι αν δεν ήξεραν να ξεχωρίζουν τον αστακό από την σαρδέλα? καμμία σημασία), απλούς υπαλλήλους που ανακάλυπταν μέσω οράματος , ότι έχουν ταλέντο να ηγούνται ξενοδοχειακής μονάδας , άσχετους με τον τουρισμό ανθρώπους που μέχρι χτες δεν γνώριζαν ούτε στοιχειώδη αγγλικά να ανοίγουν μίζερα γραφειακια και να κλείνουν εκδρομές κλπ.
Στα παραπάνω πρόσθεσε και την ανεξέλεγτη πορνεία, (για να μην πιάσω και το θλιβερό και απεχθές θέμα της παιδικής πορνείας) και έχεις αντιληφθεί την εικόνα.
Η Ταυλάνδη κατά την γνώμη μου, αποτελεί εξαίσιο παράδειγμα και δείγμα αναφοράς, σε σεμινάρια με τίτλο "οι αρνητικές σνέπειες του μαζικού και ανεξέλεγκτου τουρισμού χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό σε μια χώρα".
Ιστορικά, κοιτίδα της εναρξης του τουρισμού , αποτέλεσε ενα μικρό ασήμαντο χωριό -τότε- που οι κάτοικοι ζούσαν απο το ψάρεμα. Πατάγια το όνομά του. Στον πόλεμο του Βιετναμ Αμερικανοί φαντάροι που έπαιρναν άδεια, έρχονταν εδώ για ποτά και κορίτσια. Αποτέλεσμα? Καλύτερα να μην το περιγραψω...

Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι αυτοί που θα πάνε δεν θα περάσουν καλά... το αντίθετο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν είναι τουριστικά παρωχημένη, και αλλοτριωμένη απο τον τουρισμό.
Ουτε ότι αποτελεί λαμπρό παράδειδγμα μίμισης για χώρες που θέλουν να αναπτύξουν τον τουρισμό τους. Απλά η Ταυλάνδη είναι ενας φτηνός (μάλλον λόγω αναταγωνισμού) προορισμος, με εξωτικές παραλίες, ζεστή μπύρα, ομορφα (όχι πάντα) καταλύμματα, εύκολες πόρνες και αν πας και στον βορρά, διαθέτει κάποιες φυλές που όταν βλέπουν τουρίστα , κρύβουν το laptop, φορούν βιαστικά τα παραδοσιακά ρούχα και με κάποιο κόστος έχεις αγοράσει την ψευδαίσθηση ότι βλέπεις μια φυλή που δεν εχει ανακαλύψει ακόμα ο δυτικός κόσμος.

"Να με συμπαθάτε" λοιπόν φίλοι της Ταυλάνδης αλλά εγώ αυτά έχω διαπιστωσει, και φυσικά δεν μέμφομαι τις επιλογές κανενός. Φυσικά πρέπει να παρατηρήσω ότι η Ταυλάνδη μπορεί να αποτελέσει άριστη επιλογή για κάποιον πρωτάρη ή άπειρο "δοκιμαστή" εξωτικού προορισμού.

Συμβουλή: Υπάρχουν χώρες στην Ασία όπως πχ το Λάος -και όχι ολόκληρο- που αντιστέκεται (δεν ξέρω για πόσο ακόμα) που αξίζουν την προσοχή σας.
Αυτά τα ολίγα από εμένα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.622
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom