Η ζωή στο μικρό Offenburg (Γερμανία)

Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Η ζωή στην Γερμανία έχει φυσικά πολλές εκφάνσεις, οι περισσότερες όμως δεν συνάδουν με το θέμα του forum και για αυτό θα τις αφήσω στην άκρη. Μπορώ βέβαια να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση θελήσετε ασχέτως σχετικότητας.


Το πρώτο πράγμα που γίνεται αντιληπτό ζώντας στην κεντρική Ευρώπη είναι η ευκολία που πραγματοποιεί κάποιος ταξίδια. Όλα έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε σύγκριση με την Ελλάδα. Εμείς μένουμε σε ένα σχετικά μικρό μέρος για Γερμανία, μεγάλο για Ελλάδα, με 60.000 κατοίκους, στα σύνορα με την Γαλλία. Το "ταξίδι" από εδώ στο Στρασβούργο είναι 15-20 λεπτά με το αυτοκίνητο (την μισή ώρα δηλαδή από ότι έκανα Πετρούπολη - Καλλιθέα για δουλειά!). Οι δρόμοι είναι όπως φαντάζεται κανείς ξεκούραστοι και άνετοι. Το πέρασμα στα σύνορα με την Γαλλία γίνεται αντιληπτό μόνο με ταμπέλες, ενώ στα σύνορα με Ελβετία από έναν "έλεγχο" για το αν υπάρχει vignette ("σήμα" ετήσιο που επιτρέπει την κυκλοφορία στην χώρα). Το αρνητικό βέβαια είναι ότι αν υπάρξει ατύχημα στην αυτοκινητόδρομο η καθυστέρηση που δημιουργείται είναι τόσο μεγάλη ώστε έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως όταν θα πηγαίνουμε αεροδρόμιο θα φεύγουμε 5 (!) ώρες νωρίτερα ή θα παίρνουμε τρένο.


Τα τρένα είναι ένα άλλο μεγάλο κομμάτι της Γερμανία που αξίζει κανείς να θίξει. Σου παρέχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψεις παντού και να γυρίσεις την Ευρώπη ακόμα και όταν δεν διαθέτεις αυτοκίνητο. Όλοι οι σταθμοί τρένων στην Γερμανία είναι εφοδιασμένοι με πίνακα όπως στα αεροδρόμια όπου αναφέρονται οι ακριβείς ώρες αναχώρησης, είτε των τρένων για ταξίδια μεταξύ μεγάλων πόλεων, είτε των τρένων που συνδέουν μικρά χωριά. Η ακρίβεια των τρένων είναι τουλάχιστον σοκαριστική! Στην απίθανη εντωμεταξύ περίπτωση που μπορεί να σημειωθεί καθυστέρηση των 5 ή των 10 λεπτών, όπως αυτό το διάστημα που είχαμε απεργίες, θα βγουν γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις. Λόγω αυτής της ακρίβειας είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος πλάνο ταξιδίου χωρίς άγχος. Το αρνητικό: οι τιμές, τα εισιτήρια είναι αρκετά «τσιμπημένα» αλλά αν τα κλείσει κάποιος onlineτα βρίσκει μέχρι και 50% φτηνότερα. Εμείς κλείσαμε εισιτήρια για Ζυρίχη (2 ενήλικες και ένα παιδί κάτω των 6 ετών που δεν πληρώνει) με 38 ευρώ (oneway). Επιπλέον έχουν αρκετές προσφορές και ειδικές κάρτες, είτε για την ευρύτερη περιοχής, για το ΣΚ, ημερήσιες κ.ο.κ.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.666
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και περιμένουμε και άλλες σχετικά με τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στην περιοχή σας.
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Ερχόμενος κανείς στο Offenburg και γενικά στην Γερμανία συνειδητοποιεί αμέσως πόσο βασικό μέσο μεταφοράς είναι το ποδήλατο. Εννοείται ότι υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, ποδηλατόδρομοι, σημάνσεις, μέρη για το «δέσεις», κ.ο.κ. Αυτό που εμένα με σόκαρε ήταν η ξεχωριστή φωτεινή σηματοδότηση που υπάρχει για τα ποδήλατα και το πόσο απλοποιεί την κυκλοφορία σε όλα τα σημεία της πόλης. Ο σεβασμός των οδηγών προς τους πεζούς και τα ποδήλατα επίσης είναι κάτι που πρέπει να αναφερθεί. Είτε είσαι πεζός είτε με ποδήλατο την στιγμή που θα εμφανιστείς στην διάβαση θα σταματήσουν αμέσως. Στην περίπτωση που κάποιος έρχεται για τουρισμό βέβαια δεν διαθέτει ποδήλατο αλλά η πόλη έχει αρκετά σημεία για να νοικιάσεις. Ενδεικτικά http://www.nextbike.de/en/offenburg/ & http://www.fahrradmagazin.de/leihraeder/

Η επίσκεψη πάρκων με ποδήλατο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς.


Τώρα αν κάποιος επισκεφτεί την πόλη με αυτοκίνητο είναι καλό να γνωρίζει από πριν ότι στο κέντρο, όπως στις περισσότερες πόλης της Γερμανία, δεν επιτρέπεται η διέλευση. Τα σημεία που μπορείς να παρκάρεις είναι συγκεκριμένα, είτε μεγάλα πάρκιν επί πληρωμή, είτε στο δρόμο με παρκόμετρα. Υπάρχουν φυσικά και δρόμοι που παρκάρεις ελεύθερα αλλά θέλει προσοχή, εμείς φάγαμε την πρώτη μας κλήση εδώ γιατί παρκάραμε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, διπλής κατεύθυνσης φυσικά (15 ευρώ, δεν μας χάλασε)
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Θυμάμαι τον εαυτό μου πριν από κάθε ταξίδι να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου την λέξη «ασφάλεια»… Κάποια μέρη μου «χτυπάνε» ένα καμπανάκι «επικίνδυνα», το οποίο φυσικά μπορεί να είναι και εντελώς ανυπόστατο.

Στο μικρό μας Offenburgλοιπόν αυτό δεν υφίσταται. Από την πρώτη στιγμή ένιωθα πολύ άνετα να γυρίζω από την δουλειά βράδυ περπατώντας μισή ώρα μόνη… Έχοντας μεγαλώσει σε κεντρική συνοικία της Αθήνας όπου αντικειμενικά είναι επικίνδυνη, αυτή την ασφάλεια την αντιμετωπίζω ως δώρο. Δεν συνειδητοποιούμε συχνά πόσο σημαντικό είναι να ζεις χωρίς φόβο.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που μια ωραία μέρα ο μικρός δεν έχει σταθμό και αποφασίζουμε να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη και σε ένα κοντινό παρκάκι με πάπιες… Αντιλήφθηκα πολύ γρήγορα κάτι περίεργο (κυρίως λόγω εμπειρίας…) σε ένα τυπάκο ο οποίος αποφάσισε να μας ακολουθεί και να κοιτάζει και τον μικρό και εμένα. Μετά τις 2 πρώτες απότομες αλλαγές πορείας το συμπέρασμα βγήκε… δεν είναι η ιδέα μου. Πανικός… δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα, ούτε τηλέφωνο ανάγκης (110), ούτε το αστυνομικό τμήμα που ήταν στα 10 μέτρα, τίποτα. Το μόνο που σκεφτόμουνα ήταν μην πας σπίτι… Με τα πολλά για να μην σας κουράζω φροντίζω ο διώκτης να με ακούσει στο τηλέφωνο να λέω αστυνομία και εξαφανίζεται. Γυρνώντας στο σπίτι και αφού περνάνε αρκετές ώρες να ηρεμήσω και εγώ και το παιδί από το τρέξιμο, τις αλλαγές πορείας κ.τ.λ. αποφασίζω ότι πρέπει να το καταγγείλω, αλλά πώς??? Τι γίνεται εδώ??? Στέλνω λοιπόν email στην αστυνομία (ναι, καλά διαβάσατε υπάρχει ειδική φόρμα στο site) … Μέσα σε 10 λεπτά με έχουν πάρει τηλέφωνο, έχω δώσει περιγραφή στα αγγλικά και μου λένε ότι στέλνουν περίπολο να ελέγξει την περιοχή γύρω από το σπίτι μου! Μου δίνουν σαφείς οδηγίες που πρέπει να καλέσω σε περίπτωση που τον ξαναδώ και μου κλείνουν το τηλέφωνο αφήνοντάς με να νιώθω πιο ασφαλής από ποτέ…
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Η ζωή σε μια ξένη χώρα προσφέρει φυσικά νέες εμπειρίες… Βέβαια υπάρχουν και «εμπειρίες» που δεν περίμενες να ζήσεις…

«Αυτό» έζησα εγώ σήμερα το πρωί…

11752543_10206671088551445_8031419973721176648_n.jpg



15675_10206671088871453_3584021239896647111_n.jpg



Ο μικρός έζησε μαζί μου το σόκ και την ξενέρα από την λαχτάρα να φάει καρπούζι όπου με μία έκφραση αηδίας άρχισε να φωνάζει «όχι gelb (κίτρινο) μαμά!!! Rot (κόκκινο) θέλω!!!»
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Το δοκιμάσατε ή δεν....

Αν ξεπεράσεις το σόκ του χρώματος,θα έλεγε τίποτα;
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ονειρεμένο Ταξίδι
greenland-φεροε-svalbard
δεν είμαι μανα στη μετάλλαξη αλλά μήπως είναι κανένα καινουριο είδος πεπονοκάρπουζο;ελπίζω να το δοκίμασε πρώτη η πεθερά σου o_O
περιμένω με αγωνία να μάθω τη συνέχεια της ζωής σας εκεί, αν επιτρέπεται τι δουλειές κάνετε κ γερμανικά ξέρατε πριν πάτε; Δε θυμάμαι να αναφέρθηκαν!
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Το δοκιμάσατε ή δεν....

Αν ξεπεράσεις το σόκ του χρώματος,θα έλεγε τίποτα;
Το δοκιμάσαμε... Είναι σαν να τρως ένα πολύ "νερωμένο" καρπούζι με μια ιδέα γεύσης καρπουζιού και πολύ ζουμί!

Η ειρωνεία είναι ότι στην ετικέτα αναφέρεται ως "extra γλυκό" :shock: … Δεν υπάρχει!


Το κακό είναι ότι τώρα ο μικρός το ζητάει και πρέπει να το αντικαταστήσω σύντομα...
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
δεν είμαι μανα στη μετάλλαξη αλλά μήπως είναι κανένα καινουριο είδος πεπονοκάρπουζο;ελπίζω να το δοκίμασε πρώτη η πεθερά σου o_O
περιμένω με αγωνία να μάθω τη συνέχεια της ζωής σας εκεί, αν επιτρέπεται τι δουλειές κάνετε κ γερμανικά ξέρατε πριν πάτε; Δε θυμάμαι να αναφέρθηκαν!

Πραγματικά αν και τεχνολόγος τροφίμων τέτοιο πράγμα δεν ξανάδα! Θυμίζει μόνο καρπούζι και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο να αλλάξουν το χρώμα :mad:

:lol: Η πεθερά μου είναι Ελλάδα, δυστυχώς δηλαδή γιατί πέρα από την πλάκα θα μας έλυνε πολλά πραβλήματα!

Ήρθαμε Γερμανία πριν ένα χρόνο χωρίς να έχουμε βρει δουλειές o_O. Μένει εδώ ένα ζευγάρι φίλων και μας φιλοξένησαν στην αρχή. Εγώ είχα κάνει 8 μήνες γερμανικά στην Ελλάδα και πήρα το B1 Zertifikat, ο άντρας μου έκανε μόνο 2 μήνες. ΜΕΓΑ λάθος και για τους δυό μας!!! Χωρίς γλώσσα σε επίπεδο Β2 τουλάχιστον πολύ δύσκολα τα πράγματα! Εμείς το μάθαμε με τον άσχημο τρόπο, καθώς μας είχαν φλομώσει στην παπάτζα ότι όλοι βρίσκουν και μπλά, μπλά, μπλά. Δεν το προτείνω σε κανέναν να έρθει χωρίς γλώσσα.

Βέβαια δουλειές βρήκαμε αμέσως λίγο από τύχη και λίγο από πείσμα. Ο άντρας μου ξεκίνησε 3 μήνες αφού είχαμε έρθει ως βοηθός ηλεκτρολόγου στην εταιρία που δουλεύει το παιδί που μας φιλοξένησε. Έτυχε να ζητάνε διακαώς χαμάληδες :clap:, αλλά λόγω απουσίας γλώσσας αναγκάστηκε να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα στον εδώ ΟΑΕΔ και να δουλέψει τον πρώτο μήνα χωρίς πληρωμή :icon_evil:. Το πτυχίο του είναι «Οινολόγος – Τεχνολόγος Ποτών» και στην Ελλάδα δούλευε ως Υπεύθυνος Ποιότητας σε σοκολατοβιομηχανία.

Εγώ κλασσικά πήγα σε Ελληνικό εστιατόριο λάντζα :D, 20 ώρες Σ/Κ χωρίς ασφάλεια. Έκατσα εκεί μέχρι Απρίλη, όπου με σταμάτησαν ξαφνικά γιατί έφεραν ένα ζευγάρι από Ελλάδα που μπορούσε να δουλεύει fulltime. Ευτυχώς βρήκα αμέσως σε γερμανικό εστιατόριο βοηθός κουζίνας, πάλι χωρίς ασφάλεια, αλλά τουλάχιστον με το νόμιμο ωρομίσθιο. Εγώ έχω 2 πτυχία ένα από Οινολόγια και ένα από Τεχνολογία Τροφίμων (αφήνω ασχολίαστο το που σκέφτομαι να τα βάλλω…) και στην Ελλάδα δούλευα ως Σύμβουλος Ποιότητας.

Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Γερμανίας είναι ότι αν θέλεις να δουλέψεις, δουλεύεις, αλλά χωρίς γερμανικά ξεκινάς από πολύ χαμηλά και αντιμετωπίζεις δυσκολίες που με λίγη καλύτερη προετοιμασία μπορείς να αποφύγεις…
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
δεν είμαι μανα στη μετάλλαξη αλλά μήπως είναι κανένα καινουριο είδος πεπονοκάρπουζο;ελπίζω να το δοκίμασε πρώτη η πεθερά σου!
Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά μιας και εχετε την απορία, υπάρχει και μη μεταλλαγμένο κίτρινο καρπουζι. Κι εγώ δεν το ήξερα μέχρι που μου έστειλαν από τον " Πελιτι" μερικούς σπορους. Όντως δεν είναι τόσο γλυκό όσο το κόκκινο. Επομένως μάλλον δεν πρέπει να φοβάσαι για τον μικρο σου. Κι εμένα μετά το πρώτο σοκ τα παιδιά μου το λατρεψαν.
Καλά να περνάτε!
 
Μηνύματα
32
Likes
173
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα / Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ροβανιέμι Φινλανδίας
Αλήθεια??? Ευχαριστώ για την πληροφορία, ομολογώ δεν το έχω ξανακούσει. Ο μικρός το τσάκισε, τώρα δεν θέλει το κόκκινο :lol:.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom